Reis til Lisboa: 10 reisetips for byen Seven Hills i Portugal

Hvis du leter etter en mulighet til å utforske en pulserende og mangfoldig kultur, bli forferdet av bemerkelsesverdig arkitektur og oppdage smakene til et av de deiligste kjøkkenene i verden, bør Lisboa være øverst på reiselisten din. Denne vakre hovedstaden tilbyr mye mer enn bare de fantastiske monumentene – fra å utforske de gamle bygatene fulle av kultur og liv, til å feste på noen virkelig munnvannende retter; En tur til Lisboa vil garantert forlate deg med livslange minner.

Et av høydepunktene i denne spennende byen er dens handleopplevelser! Fra lokale markeder som tilbyr tradisjonelle produkter, skjulte perler som selger antikviteter og vintageartikler, butikker fulle av nyskapende motedesign – det er noe for enhver smak i Lisboa. I tillegg til gode shoppingmuligheter, kan besøkende også dra nytte av fantastiske opplevelser som å delta i tradisjonelle Fado -musikkforestillinger eller nyte en avslappende båttur langs Tagus River.

Vi forstår at når du reiser til utlandet er det viktig å ha tillit til kilden din – og det er grunnen til at våre 10 reisetips i Lisboa er fra erfarne reisende som har utforsket destinasjonen og sett det gjennom forskjellige linser! Med dette i bakhodet kan vi garantere at du finner all informasjonen du trenger om Lisboa her på bloggen vår – så sørg for at du ser gjennom guiden vår før du reiser rundt denne fortryllende portugisiske hovedstaden!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Lisboa? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Jeronimos Monastery

Jeronimos Monastery Lisboa

Lisboa, hovedstaden i Portugal, blir ofte referert til som Europas “City of Seven Hills”. Fra å utforske sjarmerende brosteinsgater og historiske steder til å smake på deilige godbiter, har Lisboa noe for enhver smak. En må-se-attraksjon i Lisboa er Jeronimos kloster.

Klosteret ble bygget i 1502 og er et UNESCOs verdensarvsted. Det er et av de vakreste eksemplene på Manueline Style Architecture i Portugal med intrikate detaljer og majestetiske buer. Begrunnelsen er hjemsted for flere statuer og monumenter du kan utforske.

Jeronimos -klosteret huser også den berømte oppdagelsesreisende Vasco Da Gamas grav, som oppdaget en maritim rute fra Portugal til India. Rett utenfor klosteret ligger Belém Tower, som ble konstruert samtidig som klosteret. Begge er verdt å besøke for sine fantastiske utskjæringer og detaljer.

Å bo på Jeronimos -klosteret gir besøkende en sjanse til å virkelig oppleve sin skjønnhet på nært hold der de kan beundre mesterverket fra 1500 -tallet i all sin prakt. Det er virkelig et must å se mens du tilbringer tid i Lisboa!

Morsomt faktum: Jeronimos -klosterkomplekset inkluderer også noen interessante nysgjerrigheter som en klosterhage, et gammelt apotek og til og med staller!


2. Belem Tower

Belem Tower Portugal

Lisboa, den vakre hovedstaden i Portugal, er kjent for sine fantastiske attraksjoner og historiske steder. Belem Tower er et av de mest ikoniske stedene å besøke i Lisboa, og det skuffer ikke!

Belem Tower ble bygget i 1514 som en del av et forsvarssystem for Lisboa havn, og har blitt et ikon for portugisisk kultur. Den står høyt på 76 fot og er et imponerende samarbeid mellom gotisk og maurisk arkitektur, noe som gjør det til et veldig unikt syn å se.

Strukturen har også noen unik maritim historie knyttet til den. I løpet av oppdagelsesalderen (1415-1600)) mange kjente fartøyer som er igjen fra Belem Tower på sine seilaser over hele verden. Beliggenheten i hjertet av Lisboa lar besøkende enkelt utforske ytterligere attraksjoner i nærheten, som Jeronimos kloster, Sao Jorge Castle, Mouraria og Rossio Square.

Å besøke Belem Tower bør være øverst på listen når du besøker Lisboa på grunn av dens historiske verdi og skjønnhet, i tillegg til å være en flott måte å lære om Portugals fortid. Et lite morsomt faktum om denne attraksjonen er at det er solcellepaneler som ligger på toppen av tårnet som genererer energi for å tenne opp inngangsfasaden!


3. Sao Jorge Castle

Lisboa er en vakker by med en mengde arkitektoniske og kulturelle attraksjoner å utforske. En av de må se severdighetene er Sao Jorge Castle, en av de eldste strukturene i byen. Slottet er et majestetisk symbol på Portugals lange historie og gir fantastisk utsikt over byen.

Sao Jorge Castle ligger på en bakketopp i sentrum av Lisboa og ble bygget for mer enn 800 år siden. Det har fungert som et viktig strategisk sted for portugisiske herskere gjennom historien, inkludert å bli brukt som en middelaldersk festning under mauriske invasjoner.

Besøkende kan utforske slottets innvendige gårdsplasser der de vil finne ruiner fra århundrer tidligere og delta i guidede turer som lærer om dens fascinerende historie. Begrunnelsen gir fantastisk utsikt over Lisboa som er spesielt fantastisk ved solnedgang når de blir opplyst av fargerike lys.

For de som ønsker å oppleve noe virkelig magisk, er Sao Jorge Castle også vertskap for vanlige konserter og historiske gjeninnføringer gjennom året – for eksempel forestillinger fra det 15. århundre serenader under stjernehimmel – slik at besøkende kan lære enda mer om portugisisk kultur og tradisjoner.

Et morsomt faktum om Sao Jorge Castle: Den ble omtalt i James Bond -filmen “Moonraker”!


4. Mouraria

Mouraria Portugal

Å besøke det historiske Mouraria -distriktet i Lisboa er en fantastisk opplevelse for reisende til Portugals vakre hovedstad. Gå inn i historien når du utforsker en av de eldste delene av Lisboa og blir forferdet over den unike kulturen som kaller dette stedet hjem.

Mouraria er kjent som Lisboas “Little Marokko” på grunn av sin tette befolkning av innvandrere, hovedsakelig fra afrikanske land, som har gjort det til sitt hjem. Det var her Fado, en tradisjonell musikksjanger med maurisk påvirkning dukket opp for over to århundrer siden. Det er mange restauranter som serverer deilig lokal portugisisk mat, som ofte inkluderer smakene fra Nord -Afrika. Distriktet har også noen utmerket gatekunst, som du kan finne på veggene i hele Mouraria.

Sørg for å ta en spasertur gjennom Rua da Madalena når du besøker Mouraria. Denne stille gaten er foret med små hus dekket i lyse farger og mosaikkfliser som skildrer religiøse motiver inspirert av katolisisme, islam og jødedom. Et annet høydepunkt i Mouraria er Casa Dos Bicos Museu – et tidligere palass renovert av den italienske arkitekten Dionisio de Ferrara som står som et vakkert eksempel på renessansearkitektur blandet med barokk ornamentikk.

For de som er interessert i å lære mer om denne unike delen av Lisboa, er det flere guidede turer tilgjengelig som tar besøkende gjennom de trange gatene og skjulte hjørner av Mouraria mens de forklarer den store historien og kulturen.

Morsomt faktum: Mouraria var en gang en del av vollene som forsvarte Lisboa fra angrep fra land i middelalderen!


5. Rossio Square

Rossio Square ligger i sentrum av Lisboa, og er et av de mest ikoniske landemerkene i Portugal. Det har vært et symbol på kultur og historie i hundrevis av år og fortsetter å tiltrekke besøkende fra hele verden hver dag.

Torget ble opprinnelig bygget som en markedsplass i 1290 og i løpet av tiden har det utviklet seg til hvordan det ser ut i dag. Mange viktige bygninger ligger rundt Rossio Square, for eksempel National Theatre D. Maria II og National Library of Portugal. Torget har også mange imponerende monumenter og statuer som representerer Portugals fortid.

Et unikt aspekt ved Rossio Square er at hver lørdag morgen siden 1980 er det vertskap for Antiques Market som selger ekstraordinære brikker fra portugisisk kultur og tidsperioder som er gått. Det er også mange populære restauranter i nærheten som serverer tradisjonell portugisisk mat som Bacalhau eller lam med vin eller portugisisk øl.

For de som søker et sted å slappe av, er det rikelig med grøntareal på Rossio Square som tilbyr mange steder å sette seg ned og nyte solskinn eller folk som ser på etter å ha utforsket det historiske sentrum. Dette ikoniske landemerket er absolutt verdt å besøke under turen til Lisboa.

Morsomt faktum: I 1820 ble en statuefontene plassert midt på Rossio Square som skildrer kong Pedro IV montert på hesteryggen for å feire sin seier mot en absolutistisk opprør!


6. National Tile Museum

Hvis du besøker Portugal, er National Tile Museum i Lisboa en må-se-attraksjon. Dette museet huser en samling av over fem tusen unike og fargerike fliser som viser frem over fem århundrer med portugisisk kunst. Det inkluderer viktige stykker fra det sekstende til det tjuende århundre, slik at besøkende kan utforske utviklingen av portugisisk fliser.

I tillegg til den imponerende samlingen, inneholder dette museet også en rekke interaktive aktiviteter. Disse lar gjestene utforske noe av historien bak fliser, mens de oppdager forskjellige stiler og produksjonsmetoder som brukes av portugisiske kunstnere gjennom årene. Det vennlige og kunnskapsrike personalet er alltid tilgjengelig for å hjelpe med spørsmål eller spørsmål som kan oppstå under besøket ditt.

Museet ligger innen gangavstand fra noen av Lisbys toppattraksjoner som Jeronimos kloster, Belem Tower og Sao Jorge Castle, hvor du kan fortsette utforskningen din til Portugals rike kulturarv. For de som ønsker å hvile føttene sine mellom å utforske alle disse attraksjonene, er Eduardo VII Park bare noen få minutter fra museet – perfekt for en piknik eller en rolig spasertur!

Når du besøker National Tile Museum, må du sjekke ut Mouraria – Lisboas eldste kvartal – samt Rossio Square og Bairro Alto, begge innen rekkevidde. Hvis det høres ut som for mye arbeid, så ikke glem Alfama – Lisboas historiske fiskeridskap – hvor du kan slappe av mens du utforsker de smale brosteinsbelagte gatene eller liker å se på tradisjonelle Fado -forestillinger i sine mange barer og kafeer.

Til slutt ville ingen tur til Lisboa være komplett uten å besøke Calouste Gulbenkian Museum – hjem til en av verdens fineste kunstsamlinger!

Morsomt faktum: Flisene som ble vist på National Tile Museum ble opprinnelig brukt som dekorasjon på mange bygninger over Portugal, inkludert kirker, sykehus og palasser!


7. Bairro Alto

Et oppslukende eventyr i Bairro Alto

For reisende som leter etter en blanding av kultur og moro, er Bairro Alto stedet å være! Det pulserende nabolaget i Lisboa tilbyr mange attraksjoner som vil holde deg underholdt og gi deg innsikt i portugisisk liv. Enten du er ute etter en natt ute, tradisjonell mat eller kulturelle severdigheter – det er noe for enhver smak i dette sjarmerende kvarteret av byen.

Sørg for å utforske de svingete gatene og ta inn de fargerike bygningene og unike butikker. Du kan finne en-til-en-type suvenirer her eller bare vandre rundt og nyte atmosfæren. Hvis du har tid, kan du gå opp til Miradouro de Sao Pedro de Alcantara – det er et av Lisbys beste synspunkter!

I Bairro Alto kan du også prøve deilige lokale retter som Pastéis de Nata (Custard Tart), Bacalhau (saltet torsk) eller Caldo Verde (grønnkålsuppe). Området er kjent for sitt livlige natteliv med mange barer, puber og klubber hvor du kan danse til sent. Opplev en annen side av Lisboa – besøk Bairro Alto!

Morsomt faktum: Siden 1720 har Bairro Alto vært hjemsted for Teatro Maria Vitória, en av Lisbys eldste teatre som fremdeles viser frem tradisjonelle forestillinger.


8. Alfama

Alfama er det eldste kvarteret i Lisboa og en topp attraksjon for besøkende. Å utforske dette historiske området med sine svingete brosteinsgater er som å ta en tur tilbake i tid. Her kan du glede deg over fantastisk utsikt over Tagus-elven, vandre gjennom de trange smugene og ta inn den gamle sjarmen i dette sjarmerende nabolaget.

Besøkende kan utforske historiske steder som São Miguel Church og São Vicente de Fora kloster, begge dateres tilbake for århundrer siden. Det er også mange utmerkede restauranter som serverer tradisjonell portugisisk mat samt antikvitetsbutikker og andre spesialbutikker å besøke mens du vandrer rundt i Alfama.

Om natten er det mye å gjøre – du kan velge å fange noen Fado -musikkforestillinger på en av de lokale klubbene eller bare lene deg tilbake, slappe av og suge opp atmosfæren i området ved å følge en gruppetur. Uansett vil denne tidløse delen av byen sikkert fascinere deg!

For de som leter etter noe utenom det vanlige, sørg for å sjekke ut Capela de Santo Estevão kirke-det huser et bemerkelsesverdig flislagt panel fra 1700-tallet fra Lisboas historie fra 1700-tallet. Morsomt faktum: I følge legenden ble Alfama oppkalt etter en maurisk prinsesse kalt ‘al-Famma’ som ble forelsket i en av de kristne krigerne hun møtte under kamp!


9. Eduardo VII Park

Eduardo VII Park ligger i hjertet av Lisboa, og er en attraksjon som reisende fra hele verden garantert vil sette pris på. Med det enorme området med frodige grønne plener, majestetiske fontener og en vakker utsikt over sentrum fra toppmøtet, er det ikke rart hvorfor dette en gang var et favorittsted for Portugals siste konge.

Parken er full av ting å gjøre og utforske. Det kan skilte med en av de største botaniske hagene i Europa med et bredt utvalg av planter og trær fra alle fem kontinenter. Det er også to store kunstige innsjøer hvor du kan ta en hyggelig spasertur eller til og med fisk. De mange løypene gir mange muligheter for turer, jogging og sykling, mens amfiteateret brukes til konserter og show.

Ikke bare er det noe for alle her på Eduardo VII Park, men det har også et unikt sted i Lisboas historie også. Det ble oppkalt etter Edward VII som besøkte landet i 1903 for å signere den anglo-portugisiske allianseavtalen. Det har siden blitt et symbol på vennskap mellom Portugal og England.

På dette historiske landemerket kan du finne mye for å holde deg underholdt – enten det er å nyte den rolige atmosfæren omgitt av naturen eller oppleve noen av de fantastiske moderne attraksjonene som kinoer, kafeer og restauranter – noe som gjør det til et ideelt sted for enhver reisende som leter etter mer enn bare Sightseeing.

I tillegg til det morsomme faktum: visste du at den ene siden av parken har minnesmerker dedikert til portugisiske soldater drept under første verdenskrig?


10. Calouste Gulbenkian Museum

Hvis du leter etter noen av de viktigste attraksjonene i Lisboa, Portugal, kan du ikke se lenger enn Calouste Gulbenkian Museum. Dette ikoniske museet ligger i en vakker moderne bygning og viser frem en imponerende samling av kunstverk fra hele verden. Den permanente samlingen inkluderer malerier, skulpturer, gamle gjenstander, fotografier og til og med gamle bøker.

Besøkende kan utforske mer enn 6000 kunstverk inkludert mesterverk av Rembrandt og Rubens. Museet inkluderer også to gallerier dedikert til moderne og samtidskunst, så vel som et teater som skjermer filmer og er vert for spesielle arrangementer. I tillegg til sin kunstsamling, har museet også en rekke forelesninger, utdanningsprogrammer og aktiviteter for alle aldre.

Calouste Gulbenkian Museum er et must for enhver reisende som besøker Lisboa. Et besøk her vil ikke bare gi deg et innblikk i Portugals kunstneriske arv, men også et innblikk i noen av de mest fascinerende kunstverkene fra hele historien. I tillegg, ikke glem å utforske de frodige hagene utenfor! Morsomt faktum: En del av eiendommen er hjem til 2 sjeldne arter av påfugler!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva kan du gjøre i Lisboa?

Lisboa, hovedstaden Portugal, tilbyr en rekke aktiviteter for turister. Du kan utforske de historiske nabolagene Alfama og Bairro Alto, besøke det ikoniske Belem Tower og Jeronimos kloster og nyte panoramautsikten fra Sao Jorge Castle. Ta en spasertur langs Tagus -elven, besøk museene og kunstgalleriene, eller hengi deg til det lokale kjøkkenet og vinen. Lisboa har også et pulserende natteliv med mange barer og klubber. Ikke glem å prøve den berømte Pastel de Nata, en deilig portugisisk vaniljesaus.

Hvor er det hyggelig å bo i Lisboa?

Et av de beste områdene å bo i Lisboa er det historiske nabolaget Alfama. Den har en sjarmerende atmosfære med smale gater, fargerike bygninger og tradisjonell Fado -musikk. Et annet flott alternativ er Baixa, sentrum, som ligger i nærheten av mange turistattraksjoner og har en livlig atmosfære. For en mer eksklusiv opplevelse, kan du vurdere å bo i Chiado, kjent for sine high-end butikker og restauranter. Til slutt, hvis du leter etter en strandferie, er Cascais en vakker kystby bare en kort togtur fra Lisboa.

HVOR ER DET HYGGELIG Å BO I LISBOA?

Et av de beste områdene Å bo i lisboa er det Historiske Nabolaget Alfama. Den Har en Sjarmerende Atmosfære Med Smale Gater, Fargerike ByGninger OG Tradisjonell Fado -Musikk. Et annret Flott Alternativ er Baixa, Sentrum, Som Ligger I Nærheten Av Mange Turistattraksjoner OG Har en Livlig atmosfære. For en Mer Eksklusiv OppleVelse, Kan du Vurdere Å bo i chiado, KJent for sinus high-end butikker og restauranter. Til Slutt, hvis du Letter etter en Strandferie, er Cascais en Vakker Kystby Bare en Kort Togtur Fra Lisboa.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment