Reis til Firenze: 10 reisetips for en renessanseby i Italia

Firenze, fødestedet til renessansen og hjemmet til et vell av kunst, praktfull arkitektur og levende kultur, er en av Italias beste destinasjoner. Det er få steder i verden der historien blir levende som den gjør i Firenze. Fra å utforske den fantastiske utsikten over Piazzale Michelangelo til å besøke ikoniske attraksjoner som Uffizi Gallery og Florence Cathedral, er det så mye å gjøre i denne fantastiske byen.

Men det er mer enn bare fantastiske severdigheter – det er også deilig mat og fantastisk shopping! Hvis du vil ha en autentisk italiensk opplevelse, må du prøve noen av Firenzes tradisjonelle retter som ribollita suppe eller florentinsk biff. Og ikke glem å hente noen suvenirer fra håndverkerbutikker som det sentrale markedet.

Å reise til Firenze kan være en utrolig og givende opplevelse for de som tar seg tid til å utforske hele denne byen har å tilby. Med sin rike historie, unike mat og fantastisk landskap, er Firenze absolutt verdt et besøk – eller to! Stol på oss når vi sier at en italiensk ferie som ingen andre venter deg her.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Firenze? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Piazzale Michelangelo

Hvis du leter etter fantastisk utsikt over Firenze, er Piazzale Michelangelo det perfekte stedet! Ligger i hjertet av Firenze, og tilbyr panoramautsikt over byens verdensberømte landemerker som Cathedral of Santa Maria Del Fiore og Palazzo Vecchio. I tillegg gir besøk under soloppgang eller solnedgang en mer fantastisk opplevelse.

Du kan også finne kopier av Michelangelos skulpturer her inkludert statuen av David. Med mange benker og gangveier er det lett å glede seg over skjønnheten og roen denne piazzaen har å tilby. Det er også mange restauranter hvor du kan ta en matbit hvis du bestemmer deg for å bo en stund. Et flott forslag er å ha en aperitiff på en av disse med dine venner eller familie når du tar inn de forbløffende omgivelsene.

Hvis du føler deg energisk, er det mye å utforske i nærheten også. Boboli -hagene ligger rett over travle gater fra Piazzale Michelangelo og tilbyr nydelige naturlandskap med statuer, fontener og grotter. Du kan også ta turen mot Uffizi Gallery og Galleria Dell”Accademia eller ta en romantisk spasertur langs Ponte Vecchio Bridge.

Et morsomt faktum om Piazzale Michelangelo er at det ble bygget i 1869 for Grand Duke Leopold IIs bursdagsfeiringer! Han var så imponert over skjønnheten at han bestemte seg for å holde den åpen for besøkende ved spesielle anledninger som jul og påskeferie. Så sørg for å planlegge turen deretter hvis du vil oppleve dette unike stedet!


2. Uffizi Gallery

Uffizi Gallery Italy

Opplev Florence”s Historical Past and Epic Beauty at Uffizi Gallery, et av verdens eldste kunstmuseer. Landemerkebygningen ligger i hjertet av byen, og huser over 65 gallerier fulle av gotiske og renessansekunstverk fra noen av de mest innflytelsesrike italienske kunstnerne som Michelangelo og Botticelli.

En fantastisk samling som spenner over århundrer venter deg på denne anerkjente attraksjonen. Forundre på ikoniske malerier som fødselen av Venus eller ta en spasertur gjennom museets skulpturgalleri for å lære mer om toskansk kunsthistorie. Den enorme mengden gjenstander som finnes i veggene er nok til å holde besøkende fascinert gjennom hele oppholdet i Firenze.

I tillegg til å være hjemsted for hundrevis av kunstverk, tilbyr et besøk i Uffizi -galleriet også spektakulær utsikt over Florence gamle bybilde og dets signaturkirker, palasser, piazzas og broer takket være den forhøyede posisjonen på Piazza della Signoria.

Oppdag en tidløs kulturell skatt i Firenze – Uffizi -galleriet.

Museet er åpent hver dag, bortsett fra mandag fra 08:15 til 18:50 (med lengre timer i høysesongene). Ikke glem å kjøpe billetter før besøket ditt, da køene har en tendens til å være veldig lange!

Morsomt faktum: Uffizi -galleriet ble opprinnelig bygget mellom 1560 – 1581 som kontorer for Cosimo I de “Medicis Magistrates, men har siden blitt omgjort til et kunstmuseum i 1769 etter Cosimo IIIs død.


3. Cathedral of Santa Maria del Fiore

Cathedral of Santa Maria del Fiore Italy

Florence er hjemsted for mange spektakulære attraksjoner og steder, men ingen sammenligner med den majestetiske katedralen i Santa Maria del Fiore. Denne fantastiske katedralen ligger i hjertet av Firenze, og skiller seg ut blant de andre attraksjonene med sin fantastiske marmorfasade og enorme størrelse.

Når du besøker katedralen Santa Maria del Fiore, vil du bli overrasket av dens rene storhet. Stående på 114 meter høy, er det en av Europas største katedraler og et symbol på florentinsk makt og velstand. Bygningen ble designet av Filippo Brunelleschi – han designet også en visningsplattform kalt Piazzale Michelangelo som har utsikt over Florence ovenfra.

En av hovedtrekkene i katedralen er dens fargerike marmorfasade med sine intrikate buer og skulpturer som er blitt laget kjærlig gjennom århundrer. Når du først er inne, ikke glem å se opp på de praktfulle taket fresker som skildrer scener fra religiøse tekster som Genesis Book.

Interiøret huser også forskjellige skatter fra hele historien, inkludert relikvier fra kjente italienske artister som Donatello og Michelangelo, samt skildringer av bibelske skikkelser som Mary Magdalene og Mary selv. Du vil også finne mange kunstverk i sidekapeller dedikert til noen av Italias mest innflytelsesrike mennesker som Galileo Galilei eller Lorenzo de “Medici – to store sinn som hjalp til med å forme Firenze til det det er i dag!

For de som leter etter en virkelig unik opplevelse, må du huske å besøke under messen når hundrevis samles rundt alteret for å synge harmonisk i feiring av tro. Ikke gå glipp av sjansen din til å være en del av noe spesielt!

Morsomt faktum: Kuppelen ble bygget uten å bruke stillas – Brunelleschi skapte et genialt system som involverte spaker og vinsjer i stedet!


4. Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio ligger i hjertet av Firenze, og er en av de mest populære attraksjonene for reisende i byen. Den står høyt som et symbol på florentinsk makt og autoritet, og kan skilte med en imponerende steinfasade og intrikat statuary som pryder det ytre. På innsiden kan besøkende utforske de praktfulle fresker og skulpturer som gir Palazzo Vecchio sin ikoniske storhet.

Palasset ble opprinnelig bygget i 1299 av arkitekten Arnolfo di Cambio, men det har blitt renovert og oppdatert gjennom århundrene for å bli det det er i dag. I tillegg til sin spektakulære arkitektur, inneholder Palazzo Vecchio en rekke skatter som verk av Michelangelo og Donatello, samt andre viktige kunstverk fra renessanseperioden. Guidede turer er tilgjengelige, slik at besøkende kan lære mer om disse mesterverkene og forstå deres betydning i denne bemerkelsesverdige epoken i italiensk historie.

Ikke bare gir Palazzo Vecchio reisende fantastiske bilder, men det er mange interessante historier rundt historien. For eksempel tjente det en gang som et fengsel for politiske dissidenter og ble til og med brukt av Italias første monarker, Medicis! Morsomt faktum: Tårnet på Palazzo Vecchio er angivelig hjem til en ugle som har bodd der siden 1512!

Hvis du befinner deg i Firenze som leter etter en unik kulturell opplevelse, anbefales et besøk i Palazzo Vecchio på det sterkeste. Den fantastiske utsikten alene gjør dette historiske landemerket verdt å sjekke ut – kombinert med alle kunstverk, historier og rike arv – det lover en hyggelig dagstur full av overraskelser!


5. Ponte Vecchio

Hvis du er ute etter et unikt og vakkert sted i Firenze, Italia, er en må-se-attraksjon Ponte Vecchio. Broen er århundrer gammel og har tilbudt fantastisk utsikt over Arno -elven siden 1345.

Den romantiske atmosfæren i området gjør det til et perfekt reisemål for både par og familier. Spaser over de brede brosteinene mens du beundrer de tradisjonelle håndverkerbutikkene som linjer hver side av elven og den ikoniske Vasari -korridoren som går langs dens lengde. Du kan også besøke en rekke kjente landemerker som Palazzo Vecchio, Santa Croce og Bartolini Palace, alt innen gangavstand fra Ponte Vecchio.

Populariteten til denne butikkfylte broen har vokst jevnt og trutt gjennom årene, noe som gjør den til en av Florence mest ikoniske attraksjoner. Ta med deg en suvenir eller to for venner og familie når du krysser gjennom dette godt reiste destinasjonen!

Et morsomt faktum om Ponte Vecchio er at det en gang ble brukt til å transportere døde kropper i middelalderen til 1848 da Ferdinand III forbød ytterligere bruk.


6. Boboli Gardens

Reisende strømmer ofte til Italias elskede Firenze, og selv om det er så mange fantastiske attraksjoner å oppleve, bør ikke Boboli Gardens gå glipp av. Disse hagene ligger rett utenfor de gamle bymurene, og har en fantastisk utsikt over byen, elegante fontener og skulpturer, og frodig grøntområder.

Boboli Gardens er en must for enhver reisende til Firenze, og tilbyr noe for enhver smak – fra en fredelig helligdom borte fra bysten i bylivet til en romantisk spasertur omgitt av naturens skjønnhet. Med sine feiende kaskader av terrasser og dammer, velstelte plener, fengslende statuer og fantastiske utsikter fra Florence sin spektakulære skyline, er det lett å se hvorfor denne attraksjonen er spesielt interessant for reisende.

Boboli Gardens er et av de mest anerkjente eksemplene på en italiensk renessansehage som fremdeles eksisterer i dag. Opprettet i 1549 av Eleanor av Toledo etter anmodning om ektemannen Cosimo I De’Medici (den første Grand Duke of Toscana), har den sett århundrer med historie utfolde seg innenfor sine grenser. Det berømte Pitti -palasset ble også bygget i nærheten relativt snart etterpå i 1458.

Overalt hvor du ser det virker som om noen har satt sitt preg – enten gjennom slående skulpturer eller nøye arrangerte stier som sporer gjennom hagenes forskjellige landskap – noe som gjør Boboli Gardens til en visuell godbit som ingen andre. Som et morsomt faktum: Hvert år 24. juni går tusenvis ned på Boboli på “St. John”s Night” når fyrverkeri lyser opp sine gamle vegger!


7. Galleria dell”Accademia

Har du noen gang vært i Firenze og sett den utrolige Galleria Dell”Accademia? Det er et kunstgalleri med en samling mesterverk malt av noen av de mest anerkjente kunstnerne i historien som Michelangelo, Raphael, Bronzino og Ghirlandaio. Galleria Dell”Accademia er et must-besøk for både kunstne og reisende!

En av de mest kjente stykkene på denne attraksjonen er den fantastiske David -skulpturen av Michelangelo. Denne ikoniske figuren har stått i hovedhallen siden 1873 og fortsetter å være en av galleriets viktigste attraksjoner i dag. David ble skåret ut av marmor og står på imponerende 5 meter høy – det er virkelig et fantastisk syn å se!

Besøkende kan også utforske andre kunstverk i Galleria Dell”Accademia som malerier av Botticelli, Titian, Giotto og mange flere. Det er også roterende utstillinger dedikert til viktige perioder i italiensk renessansekunst som er flott for å lære om italiensk historie.

Galleriet tilbyr guidede turer som gir verdifull innsikt i historien bak hvert kunstverk eller utstilling. Du kan til og med delta i tegningskurs hvis du vil lære å tegne som Michelangelo! Du kan også bestille spesialklasser dedikert til spesifikke utstillinger som kan hjelpe deg med å sette pris på alle aspekter av kunstverk som aldri før.

Morsomt faktum: Den opprinnelige David ble flyttet fra sin opprinnelige beliggenhet i nærheten av Piazza Della Signoria og plassert i Galleria Dell’Accademia for beskyttelses- og bevaringsformål.


8. Santa Croce

Florence, Italia er en by full av majestetisk skjønnhet og historie som trekker besøkende fra hele verden. Santa Croce -katedralen er et viktig stopp for enhver reisende som ønsker å oppleve det beste av det byen har å tilby. Denne store basilikaen ble bygget mellom 1294-1472 i en fransiskansk stil, noe som gjorde den til en av de eldste kirkene i Firenze.

Interiøret i Santa Croce er vakkert dekorert med fresker av mestere som Giotto, Cimabue og Agnolo Gaddi, samt Statuary av Donatello og andre bemerkelsesverdige kunstnere. I tillegg til kunstverket, huser Santa Croce også graver i noen av Italias mest utmerkede skikkelser, inkludert Galileo Galilei, Michelangelo Buonarotti, Niccolò Machiavelli, Gioachino Rossini og mange andre.

Besøkende kan utforske kirken i sitt eget tempo eller ta del i en guidet tur som gir mer innsikt i dens historie og betydning i løpet av renessanseperioden. Etter å ha opplevd denne spektakulære neo-gotiske strukturen på nært hold, blir det åpenbart hvorfor så mange kjente mennesker har valgt den sin endelige hvilested.

Morsomt faktum: Alterbordet i Santa Croce er unikt fordi det ble konstruert ved hjelp av elementer fra et gammelt romersk tempel!


9. Basilica San Lorenzo

Florence, Italia er en vakker by gjennomsyret av historie og kunst. Det er et ideelt reisemål for enhver reisende som ønsker å fordype seg i kulturen. Basilica San Lorenzo er en av de beste attraksjonene for besøkende i byen.

Kirken ble bestilt av Cosimo de “Medici og designet av Filippo Brunelleschi. På innsiden vil besøkende finne intrikate marmorgulv og fantastiske kunstverk inkludert skulpturer, mosaikker og mer. Et interessant faktum om basilikaen er at det er hjemmet til Medici -kapellene, der mange medlemmer av den innflytelsesrike familien blir begravet.

I tillegg til å beundre designene innenfra, er det også flott utsikt over Firenze utenfor Basilica San Lorenzo. De som leter etter en nær opplevelse, bør klatre Giottos klokketårn for et panoramautsikt på byen nedenfor.

Et morsomt faktum om Basilica San Lorenzo er at Michelangelo pleide å komme hit hver dag for bønner da han var ung. Han skulpturerte til og med et av sine tidligste verk her – en Madonna og barn som heter Madonna del Baldacchino – etter å ha lidd av sykdom i en alder av 15 år.

Besøkende Basilica San Lorenzo er sikker på å være en minneverdig opplevelse for reisende som ønsker å utforske alt Florence har å tilby!


10. San Miniato al Monte

Når du tenker på det, har Florence og dets vakre toskanske omgivelser noen av de mest interessante attraksjonene i Europa. En slik attraksjon er San Miniato Al Monte, en vakker basilika som ligger høyt oppe på en høyde i byen Firenze. Det er et populært reisemål for både lokale og turister, og tilbyr fantastisk utsikt over byen og elven nedenfor.

San miniato Al Monte har stått siden 1000 -tallet, noe som gjør det til en av de eldste kirkene i Firenze. Arkitekturen alene er verdt turen – en imponerende romansk fasade som huser noen fantastiske fresker inne, og maler scener fra bibelske tekster som fanger alle som ser dem.

Basilikaen kan også skilte med en utsøkt kloster med en utsmykket fontene laget helt av marmor – et elegant tilskudd til ethvert besøk! Bortsett fra disse fantastiske arkitektoniske perlene, kan besøkende ta del i timemasser, oppleve freskomotaler fra første hånd eller bla gjennom bøker i kapellets biblioteker.

Hva mer? San Miniato Al Monte er hjem til en unik samling av musikkinstrumenter inkludert cembalo og barokkorganer – du trenger ikke å være en musikkaficionado for å sette pris på de tidløse melodiene de produserer!

Kort sagt, San Miniato Al Monte er et paradis for alle reisende som er interessert i historie og kultur. Enten det er å beundre den fantastiske romerske arkitekturen eller høre harmonier blir levende med disse bemerkelsesverdige instrumentene – det er noe her for alle! Morsomt faktum: Hver mai -dag (1. mai) samles tusenvis av mennesker på San Miniato Al Monte som en del av tradisjonelle feiringer der unge par går rundt i byen som pryder alle offentlige dører med blomster som symboler på håp og ny begynnelse.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor reise til Firenze?

Florence er en by som er rik på historie, kultur og kunst. Det er hjem til noen av de mest kjente kunstmuseene i verden, inkludert Uffizi -galleriet og Accademia Gallery, som huser Michelangelos David. Byen er også kjent for sin vakre arkitektur, med landemerker som Duomo, Ponte Vecchio og Palazzo Vecchio. Florence er også et matelskers paradis, med deilig toskansk mat og lokale viner. Totalt sett er Florence et må-besøksmål for alle som elsker kunst, historie og kultur.

Hva er spesielt med Firenze?

Florence, hovedstaden Toscana, Italia, er kjent for sin rike historie, kunst og arkitektur. Byen er kjent for sin renessansekunst og arkitektur, inkludert Duomo, Ponte Vecchio og Uffizi Gallery. Florence er også kjent for sitt deilige kjøkken, inkludert den berømte florentinske biffen og gelatoen. Byen er omgitt av vakre åser og vingårder, noe som gjør den til et perfekt reisemål for vinelskere. Florence er et må-besøksmål for alle som er interessert i kunst, historie og kultur.

Hva er spesielt med Firenze?

Florence, Hovedstaden Toscana, Italia, Er KJent for Sin Rike Historie, Kunst og Arkitektur. Byen er KJent for Sin RenessanSekunst OG Arkitektur, Inkludert Duomo, Ponte Vecchio OG Uffizi Gallery. Florence er også KJent for Sitt Deilige KJØKken, Inkludert den Berømte Florentinske Biffen OG Gelatoen. Byen er Omgitt av Vakre Åser og Vingårder, Noe som Gjørn den til et perfekt reisemål for Vinelskerere. Florence er et må-Besøsksmål for alle som er interessert i Kunst, Historie og Kultur.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment