Reis til Toronto: 10 reisetips for Canadian’s Innovation City

Toronto – den livlige hovedstaden i Ontario, Canada – er et spennende sted å besøke. Med sine forskjellige nabolag, vakre naturlige landskap og overflod av attraksjoner, er det virkelig noe for enhver smak i denne spredte metropolen. Enten du elsker kjas og mas i en storby eller ønsker å komme tilbake til naturen, er det noe her for alle.

Hvis du leter etter noen unike opplevelser i Toronto, kan du ta turen til CN -tårnet for en fantastisk utsikt fra observasjonsdekket, eller dra på bryggeriturné for en smak av lokalt håndverksøl. Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du hoppe på en båttur i Ontario -sjøen eller ta av på en luftfartstur over Torontos skyline. Uansett hva interessene dine er, er det sikkert å være noe som passer til din smak i denne spennende byen.

Når det gjelder å velge hvor du skal tilbringe tiden din under turen til Toronto, med våre 10 reisetips i Toronto, vil du ikke bli skuffet over alle tilgjengelige alternativene. Fra luksuriøse hotell i sentrum med utsikt over skyline ved innsjøen til Cosy Bed and Breakfast som er gjemt i skjulte parker og smug i hele byen – du vil bli bortskjemt med valget når det er på tide å bestemme hvilket sted som er riktig for deg!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Toronto? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. CN Tower

CN Tower Toronto

Toronto er en yrende og levende by, full av utallige attraksjoner å utforske. Blant must-sees i denne vakre byen er CN-tårnet og dets omegn. Turister fra hele verden strømmer for å få et glimt av den ikoniske strukturen, og ruver over sine jevnaldrende på 553 meter høy.

CN -tårnet tilbyr fantastisk utsikt over Toronto og omgivelsene, inkludert Ontario Lake Beyond. Besøkende kan stige opp for å se panoramiske scener i Canadas største metropol eller delta i attraksjoner som “Edgewalk”, der de bokstavelig talt kan gå rundt omkretsen av tårnets tak i en forbløffende høyde.

Også innlosjert i og rundt CN -tårnet er tre forskjellige matbedrifter, så vel som forskjellige interaktive skjermer som kaster lys over hvordan teknologi bidrar til større tilkobling, for eksempel satellittkommunikasjon og cloud computing.

Gjør deg klar for en opplevelse du ikke snart vil glemme! Med alle disse aktivitetene å delta i, er det absolutt verdt å planlegge et besøk i Torontos CN -tårn når du er i byen – eller ta en spesiell tur bare for det! Og hvis det ikke var nok av et insentiv, er her et morsomt faktum: CN -tårnet har to Guinness World Records – en for å være verdens høyeste frittstående struktur frem til 2007, og også for å ha Nord -Amerikas høyeste vinkjellerrestaurant på 351 meter over bakkenivå.


2. Toronto Zoo

Toronto Zoo er det perfekte reisemålet for alle som ønsker å utforske historiske og naturlige attraksjoner. Dyrehagen er enorm, med syv forskjellige geografiske områder som representerer hver av verdens økosoner.

Du får oppleve dyreliv fra både Canada og rundt om i verden på denne fantastiske attraksjonen! Dyr som isbjørn, gorillaer, tigre, koalas, kenguruer, elefanter, fugler og krypdyr finner du her. Det er også interaktive utstillinger og utdanningsprogrammer for barn.

Hvis du leter etter noe spesielt under besøket ditt, kan du ta turen til Kids Zoo -området hvor du kan komme på nært hold og personlig med noen av de kaster innbyggerne. Du kan til og med fôre dyrene! I tillegg er det flere hager der besøkende kan beundre forskjellige planter og blomster.

For en virkelig unik opplevelse, kan du prøve å fange et av begivenhetene eller workshopene deres som dyreprat eller dyrepasseropplevelser, slik at du kan lære mer om disse bedårende skapningene.

I Toronto Zoo vil du definitivt ha det gøy mens du lærer om bevaringsinnsats i trygge miljø!

Morsomt faktum: Toronto Zoo ble utpekt av UNESCO som en internasjonal mann og biosfære reserve i 2019!


3. Ripley”s Aquarium of Canada

Besøk Ripleys Aquarium of Canada og bli fascinert av det utrolige marine livet og pedagogisk moro. Akvariet er Torontos må-se-attraksjon, med tusenvis av sjødyr å undre seg over, interaktive skjermer for å lære mer om vannlevende liv og spennende aktiviteter for alle aldre.

Opplev en tur gjennom den farlige laguntunnelen fylt med fantastiske fisk, stråler og haier. Kom på nært hold og personlig med de vennlige stingrays på Ray Bay. Kos deg med manetopplevelsen eller ta del i et dykkeeventyr! Det er noe for alle på dette akvariet i verdensklasse.

For de som ønsker å lære mer om disse fantastiske skapningene, er det interaktive programmer som lar deg få kontakt med eksperter og utforske nye aspekter ved marinbiologi. Barn vil elske berøringsbassengene der de kan observere tropiske fisker og vannplanter. Ripleys Aquarium of Canada tilbyr en uforglemmelig opplevelse for reisende som søker eventyr!

Et morsomt faktum om Ripleys Aquarium of Canada er at den største utstillingen har 1,32 millioner liter (350 000 liter) vann – det er nok til å fylle over 500 badekar!


4. Royal Ontario Museum

Royal Ontario Museum Canada

Royal Ontario Museum (ROM) er et must for enhver reisende som besøker Toronto. Med et utrolig utvalg av gallerier og utstillinger, er det noe å glede alle!

Mange av ROMs samlinger fokuserer på kanadiske kulturer og deres historie. Du finner fascinerende gjenstander fra First Nations -samfunn over hele landet, samt stykker fra middelalderens Europa og det gamle Hellas. Disse utstillingene gir besøkende sjansen til å utforske Canadas kulturelle røtter i detalj.

ROM har også en rekke interaktive attraksjoner som gir liv i historien. Du kan oppleve det gamle Egypt gjennom 3D -hologrammer, se live -eksemplarer i dinosaurgalleriet, eller ta del i en av deres utdanningsaktiviteter. Det er alltid mange måter å engasjere seg i miljøet ditt på ROM!

På toppen av alt dette tilbyr museet regelmessige arrangementer som forelesninger, kunstinstallasjoner og workshops for både voksne og barn. Uansett hva du leter etter, vil du kunne finne noe interessant på Royal Ontario Museum.

Visste du? ROM ble grunnlagt i 1912 og er nå hjem til over 6 millioner varer!


5. Casa Loma

Casa Loma Canada

Casa Loma, det historiske hjemmet til Sir Henry Pellatt, er en av Torontos mest ikoniske attraksjoner. Dette slottlignende eiendommen ligger i Midtown Toronto, og har mange underverker for enhver reisende som leter etter en uforglemmelig opplevelse.

Det majestetiske herskapshuset er et syn å se, med sin unike arkitektur og romantiske hager. Besøkende kan undre seg over Grand Library, Conservatory, Secret Passageways, Stables and Towers. Det er også en hage i Edwardian-stil med en rekke trær, blomster og urter.

Utover det de vil se på grunnlaget selv, kan besøkende glede seg over en mengde utdanningsaktiviteter som finner sted gjennom året. For eksempel tilbys kunst- og fotograferingsklasser så vel som levende historieprogrammer, slik at du kan få ytterligere innsikt i kanadisk kultur og arv fra profesjonelle guider. Dungeon Tours og Ghost Walks er også interessante som finner sted med jevne mellomrom gjennom året.

Etterpå kan du komme deg over til Conservatory Café som ligger inne i Casa Loma, hvor du kan finne tradisjonelle smørbrød servert med en moderne vri! Det er et flott sted å ta en pause mellom å utforske alt dette fantastiske stedet har å tilby.

Kort sagt, Casa Loma er en av Torontos mest elskede attraksjoner. Du vil gjøre deg selv en alvorlig bjørnetjeneste hvis du skulle gå glipp av alt det har å tilby!

Morsomt faktum: Visste du at filmscener fra filmer som X-Men og Chicago ble filmet på Casa Loma?


6. High Park

High Park, som ligger i Toronto, er en av byens mest elskede attraksjoner. Denne ekspansive parken er et flott reisemål for friluftsentusiaster som liker å utforske naturen og ta i seg vakker utsikt. Du kan bruke timer på å vandre gjennom de fantastiske løypene, hagene, piknikområdene og idrettsbanene.

For en enda mer unik opplevelse, ikke gå glipp av den forbløffende villblomsterbestanden som blomstrer hvert år i hele mai og juni. Disse livlige blomstrene gir besøkende et kalejdoskop av farger å beundre når de utforsker parken.

Fra juli til oktober kan besøkende også glede seg over å se forskjellige teaterforestillinger på Amphitheatre på High Park. Fra musikaler til komedieprogrammer og barneproduksjoner, det er mange underholdende alternativer tilgjengelig som passer alles smak. Ved siden av disse forestillingene kan gjestene også finne mange matleverandører på stedet som selger deilige snacks.

High Park tilbyr noe for alle å glede seg over! Enten du ønsker å ta deg spektakulær utsikt eller ta del i spennende aktiviteter – denne parken har noe for alle aldre og interesser.

Morsomt faktum: High Park er hjemsted for et av Canadas eldste arbeidsastronomiske observatorier!


7. Distillery Historic District

Å besøke Distillery Historic District i Toronto er et must for alle som ønsker å oppleve byens kultur og historie. Det er et must-see-sted med mange attraksjoner, spisesteder og shoppingmuligheter.

Området er fullt av brosteinsgater og industriell arkitektur i viktoriansk tid som huser kunstnerstudioer, restauranter, butikker og mer. Besøkende kan ta guidede turer rundt på stedet eller ta en matbit på en av de mange restaurantene. En rekke interessante butikker tilbyr alt fra håndverksverk til lokale gaver. Distriktet er også vertskap for et eklektisk utvalg av arrangementer gjennom året, for eksempel utendørs filmer, konserter og festivaler.

En annen stor attraksjon i Distillery Historic District er dens unike kunstscene. Lokale gallerier viser arbeid av kommende artister, mens live musikkforestillinger ofte forekommer utendørs i sommermånedene. Det er også mange historiske steder som gir innsikt i områdets fortid – husk å sjekke dem ut!

Enten du leter etter gode fotoops eller ønsker å lære noe nytt om Torontos historie og kultur, å besøke dette populære turistmålet er sikker på å være en uforglemmelig opplevelse.

Morsomt faktum: Distillery Historic District hevder å være Canadas største samling av viktoriansk industriell arkitektur!


8. Kensington Market

Ønsker du å utforske en unik og levende del av Toronto? Så ta turen til Kensington Market. Ligger i nærheten av Spadina Avenue og Dundas Street West, er det en av byens mest fargerike og eklektiske destinasjoner.

Området er fylt med uavhengige butikker, internasjonale matleverandører og kaffebarer. Du kan finne vintageklær, håndlagde smykker og en rekke andre skatter. I tillegg er markedet hjem til en rekke kunstgallerier, kultursentre, musikksteder og mye mer.

Enten du leter etter en autentisk gresk souvlaki eller en meksikansk taco, finner du den i Kensington Market. Det er utallige etniske spisesteder over hele nabolaget der besøkende kan smake på deilige retter fra hele verden.

Markedet er vertskap for festivaler gjennom året inkludert fotgjenger søndag hver siste søndag i hver måned om sommeren. Arrangementet trekker både lokalbefolkningen og turister med forestillinger, aktiviteter og spesialtilbud i butikkene. La ditt indre barn streife gratis på dette livlige samfunnsarrangementet!

Kensington Market handler ikke bare om å handle – det er mange morsomme fakta her også! Visste du at området er oppkalt etter William Heslops ‘Tinned Goods Store’ som solgte varer som hermetiske erter i 1887?

Enten du leter etter suvenirer eller interessante opplevelser i Toronto, ikke gå glipp av å utforske Kensington Market – det er definitivt ikke en å gå glipp av!


9. Harbourfront Centre

Torontos livlige Harbourfront Center er et paradis for de som elsker både utendørs og kulturelle aktiviteter. Denne urbane oasen ligger på den pittoreske bredden av Lake Ontario, og har noe å tilby alle. Et besøk i Harbourfront Center vil garantert være en uforglemmelig opplevelse!

På Harbourfront Center er det mange friluftsaktiviteter som er perfekte for en solskinnsdag – fra strandvolleyball til kajakkpadling og mer. For kulturgribber er det gallerier, teatre og musikalske forestillinger året rundt. Enten du vil ta inn et live musikkshow eller vandre rundt i en av de mange kunstgalleriene og utstillingene, er det alltid noe nytt på Harbourfront Center.

For foodies og Shopaholics tilbyr senteret også mange alternativer. Med en rekke restauranter, kafeer og butikker å velge mellom, kan besøkende virkelig gjøre en hel dag ut av å utforske alt Harbourfront Center har å tilby.

Besøkende kan også utforske historien mens de er her – ta en spasertur langs Torontos forlatte jernbanespor og utforske senterets vannkanten som forteller historier om tidligere bransjer blant annet.

Morsomt faktum: Visste du at området som nå er kjent som Harbourfront, en gang var hjemsted for massive industrikomplekser?


10. St. Lawrence Market

Å besøke St. Lawrence -markedet i Toronto er et absolutt must for enhver reisende i byen. En sann fest for lokale råvarer, gourmetmat og historiske gjenstander venter på de som tar seg hit.

Markedet stammer fra 1803 da det begynte som et bondemarked nær Front Street og Jarvis Street. Det har siden blitt et av de mest populære stedene i byen, med leverandører av året rundt som selger alt fra mat til klær, til suvenirer. En av de mest ikoniske funksjonene er South Market -bygningen – en imponerende struktur fra 1800 -tallet med en fargerik billedvev av butikker, restauranter og kafeer.

Du kan bruke timer på å vandre rundt i dette historiske landemerket der du finner et stort utvalg av ferske råvarer avhengig av årstid så vel som kjøtt, ost, sjømatbenker, nybakte brød og kaker. Underetasjen er vert for en rekke spesialbutikker for gourmet som Charcuterie og ostebutikker – noe som gjør det umulig å ikke ønske å prøve tilbudene her!

I tillegg til det utrolige utvalget av matalternativer, viser St. Lawrence Market også mange lokale håndverkere som selger sine håndlagde varer – fra smykker til malerier – så ikke glem å gi ekstra plass for noen suvenirer!

Rett rundt hjørnet ved 65 Front Street West ligger St. Lawrence Hall – et storslagen tidligere rådhus bygget i 1850; Med storslått nyklassisk arkitektur i tillegg til å være forestillinger om hjemmefasen av grupper som Shakespeare-in-the-Park Troupe og mange flere over år. Det er også et interessant fascinerende morsomt faktum at folkesanger Gordon Lightfoot skrev sangen “St Lawrence River” basert på akkurat dette stedet!

Kom opplevelseshistorien som blir levende med alle deilige godbiter venter på det legendariske St Lawrence -markedet!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor lenge må passet være gyldig når du reiser til Canada?

Når du reiser til Canada, må passet være gyldig i hele varigheten av oppholdet. Det anbefales imidlertid at passet ditt er gyldig i minst seks måneder utover den planlagte datoen for avgang fra Canada. Dette er fordi noen flyselskaper kanskje ikke tillater deg å gå ombord hvis passet ditt er i nærheten av å utløpe. Det er alltid best å ta kontakt med den kanadiske ambassaden eller konsulatet i Norge for den mest oppdaterte informasjonen om passbehov.

Hva er Toronto kjent for?

Toronto er kjent for sin mangfoldige kultur, ikoniske landemerker og livlige natteliv. CN -tårnet, en av de høyeste frittstående strukturer i verden, tilbyr fantastisk utsikt over byen. Royal Ontario Museum and Art Gallery of Ontario Showcase Worced World Class Art and Artifacts. Destilleri -distriktet er et populært reisemål for sin historiske arkitektur, trendy restauranter og unike butikker. Toronto er også hjemsted for mange festivaler og arrangementer gjennom året, inkludert Toronto International Film Festival og Pride Toronto.

Hva er Toronto KJent for?

Toronto er KJent for Sin Mangfoldige Kultur, Ikoniske Landemerker OG LIVLIGE NATTELIV. CN -Tårnet, en av de Høyeste Frittstående Strukturer I Verden, Tilbyr Fantastisk Utsikt over Byen. Royal Ontario Museum and Art Gallery of Ontario Showcase Worced World Class Art and Artifacts. Destilleri -Distriktett er et Populært Reisemål for sin historiske Arkitektur, trendy restauranter og unike butikker. Toronto er også Hjemsted for Mange Festivaler OG -arrangementet Gjennom Året, Inkludert Toronto International Film Festival OG Pride Toronto.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment