Reis til Cancun: 10 reisetur for å slappe av på Mexicos Beach Paradise

Cancun er det perfekte reisemålet for en fantastisk getaway. Med sine fantastiske hvitt-sandstrender, glitrende turkise vann, deilige lokale retter og livlige natteliv, tant den meksikanske byen reisende fra hele verden. Gå bort fra kjas og mas i hverdagen og utforske alt Cancun har å tilby med sine ti avslappende reisetips.

Begynn reisen med et besøk på en av Cancuns ikoniske strender. Legg deg tilbake på mykt sand eller gå inn i krystallklart vann når du utforsker noen av Mexicos mest utrolige kyst skjønnhetssteder. Derfra opplever gamle Maya -ruiner som Chichen Itza eller Coba og Marvel i ærefrykt på deres fantastiske arkitektur. For de som leter etter noe litt mer livlig, ta en tur gjennom Cancun sentrum der du kan handle i travle markeder eller nyte autentisk meksikansk mat i hjertet av det hele!

Når du stoler på oss med ferieplanene dine, vet du at du vil bli presentert for et eventyr fullt av nye opplevelser og uforglemmelige øyeblikk; Fra snorkleturer til skjulte cenoter til båtturer over det karibiske hav. Vi har nøye laget hver anbefaling for å sikre at brukerne våre har tilgang til et engasjerende blikk på alt som Cancun har å tilby – vi garanterer at det ikke vil skuffe!

Enten du leter etter en romantisk flukt for to eller en actionfylt familieferie, har vi noe for alle her i Cancun. Så pakk opp posene og ta turen på en uforglemmelig reise som oppdager all denne fascinerende byen har gjemt seg!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Cancun? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Chichen Itza

Chichen Itza Cancun

Chichen Itza er et av de mest spektakulære stedene i Mexico. Denne gamle Maya -byen, som ligger i Yucatan State, fengsler besøkende med sin store arkitektur og fascinerende historie. Komplekset inkluderer en sentral pyramide kjent som El Castillo, flere særegne bygninger med unike strukturer og fascinerende skulpturer.

Mysteriet med Chichen Itza lokkes også. Historikere debatterer fortsatt hvordan det ble bygget, da det var bebodd og hva som skjedde med innbyggerne. Turister strømmer for å delta i forskjellige aktiviteter som fotografering, vandre gjennom eiendommen og ta en guidet tur som forklarer kulturen bak monumentene.

Om natten kan du glede deg over tradisjonell musikk på middagsshow mens du undrer deg over opplyste ruiner. For mer eventyrlystne besøkende er det utflukter som utforsker ikke-restaurerte områder eller cenoter (synkehull) som er åpne for svømming eller dykking.

Ingen besøk i Chichen Itza ville være komplett uten å besøke den nærliggende Coba Maya -landsbyen som gir innsikt i måten lokalbefolkningen levde århundrer siden. Og for reisende med et stramt budsjett er det mange rimelige losjialternativer i nærheten av dette rart fra Mexicos fortid!

Morsomt faktum: Når du står foran El Castillos trapp 21. mars eller 21. september – våren og høsten Equinox – kan du være vitne til skyggeeffekter som ligner en fjærete slange som glir ned fra topp til bunn!


2. Tulum

Tulum Mexico

Tulum er en gammel Maya -by som ligger på den karibiske kysten av Mexico. Det tilbyr en fantastisk kombinasjon av strender, kultur og historie. Med sin hvite sandstrand og maya -ruiner fra det 12. århundre, er det noe for alle i denne vakre kystbyen.

Tulum har mye å tilby besøkende. Stranden er en av et slag og gir det perfekte bakteppet for avslapning og svømming. Det er også mange aktiviteter for å holde deg underholdt som kajakkpadling, snorkling og fugletitting. I tillegg er det mange attraksjoner i nærheten som huler, cenoter og arkeologiske steder å utforske for de som leter etter et eventyr. Selve byen er full av unike butikker som selger håndlagde varer fra lokale håndverkere.

En annen flott ting med Tulum er at det er lett å komme seg rundt ved å bruke offentlig transport eller drosjer. Busser kjører regelmessig gjennom dagen, noe som gjør det enkelt å besøke andre deler av byen eller ta en dagstur til nærliggende steder som Coba eller Chichen Itza.

Hvis du leter etter en avslappende ferie med mange aktiviteter, bør Tulum være øverst på listen. Den utrolige naturen kombinert med fascinerende historie gjør det til det perfekte reisemålet i Mexico.

Morsomt faktum: Tulum betyr “murete by” på maya -språket!


3. Isla Mujeres

Har du vært i Isla Mujeres, i Mexicogulfen? Hvis ikke, bør du legge den til i bøttelisten din! Denne lille øya ligger like ved kysten av Cancun, og er et ekte paradis.

Fra fantastiske hvite sandstrender og fargerike korallrev til gamle maya -steder og mangfoldig dyreliv, det er noe for alle i Isla Mujeres. Enten du leter etter et idyllisk sted å slappe av og lade opp eller et spennende eventyr fylt med aktiviteter og utforskning, har Isla Mujeres alt.

Snorkling og dykking her er noen av de beste i verden, med levende marint liv som til og med vil appellere til den mest kresne undersøkere under vann. Med sine grunne farvann kan nybegynnere dra nytte av ekspertledede turer rundt all den skjulte skjønnheten disse vannet har å tilby.

Isla Mujeres har også en fascinerende kulturhistorie, med mange maya -ruiner som omgir øya som dateres tusenvis av år tilbake. Turister kan utforske bortgjemte cenoter eller majestetiske pyramider for en virkelig unik opplevelse.

Til slutt, ikke glem å smake på noen av Isla Mujeres “deilige lokale kjøkken! Fra sjømat elendige lastet med fersk avokado og mangosalsa til hjemmelaget guacamole servert med nylaget tortillachips – foodies vil finne noe de vil elske på denne vakre øya.

Morsomt faktum: Isla Mujeres betyr ‘øy av kvinner’ på engelsk! Legenden forteller at før-spanske fisker fant mange kvinnelige skikkelser i nærheten av kystlinjen da de først ankom hit for århundrer siden.


4. Xel-Ha

Xel-Ha Mexico

Hvis du leter etter skjønnhet og eventyr, er Xel-ha den perfekte getaway. Med sitt klare turkise vann, livlige korallrev og frodige mangrover, er Xel-ha et fantastisk naturlig akvarium i Puerto Morelos som lar besøkende utforske det fantastiske økosystemet i Karibia.

Xel-ha er fylt med aktiviteter for alle typer reisende fra snorkling til kajakkpadling. Du kan komme på nært hold og personlig med havskilpadder, manater, delfiner og en rekke fisk mens du snorklet rundt Xel-Ha”s Crystal Clear Waters. Hvis du vil ha en endring av naturen, kan du utforske maya -ruinene som ligger i området eller ta en spasertur langs elvebredden som fører til gamle Maya -cenoter.

De som leter etter noe morsomt eventyr kan også glede seg over glidelås eller vandre over fjæringsbroer gjennom tropiske jungler som ligger i nærheten av Xel-HA. Besøkende har tilgang til deilig meksikansk mat så vel som internasjonale restauranter i parken hvor de kan fylle bensin før de nyter flere aktiviteter eller slapper av med et av mange avslappende bassenger tilgjengelig på Xel-HA.

Utforsk naturen som aldri før på Xel Ha!

For de som føler det er til og med svømming med delfiner tilgjengelig for en unik opplevelse! Ha det morsomme faktum: Parken ble en gang brukt av mayaer som en viktig handelshavn.


5. Xcaret

Xcaret er en av Mexicos beste attraksjoner, og tilbyr en rekke kulturelle og naturlige aktiviteter for turister å utforske. Ligger i Riviera Maya, strekker den seg langs et kystinnløp med blendende turkisblå farvann og unike kalksteinformasjoner, noe som gjør det til det perfekte reisemålet for utendørs eventyr.

På Xcaret kan besøkende snorkling og svømme i underjordiske bassenger fylt med krystallklart vann, eller ta en spasertur gjennom sin botaniske hage som har innfødte planter fra hele Mexico. Området tilbyr også en rekke arkeologiske steder å utforske, for eksempel El Castillo Pyramid og Cenote Azul.

For de som leter etter noe annet, har Xcaret mange andre aktiviteter tilgjengelig, inkludert tradisjonell meksikansk mat på de mange restaurantene, eller oppdager en rekke dyrearter på sin skilpadde gård eller sommerfuglpaviljong. Den inneholder også live -show og forestillinger som viser frem den livlige kulturen i Mexico med musikk og fargerike kostymer – alt sammen mot det fantastiske bakteppet i det karibiske hav.

Mengden aktiviteter og attraksjoner som er funnet på Xcaret, gjør det til et av Mexicos må-besøksdestinasjoner! Et morsomt faktum om dette praktfulle stedet er at Xcaret betyr “lite innløp” på Mayan -språk som absolutt er passende med tanke på hvor fantastisk vakker denne delen av Riviera Maya er.


6. Playa Delfines

Opplev de vakre hvite sandene og det turkise karibiske hav ved Playa Delfines! Denne populære stranden i nærheten av Cancun, Mexico, er kjent for sin fantastiske skjønnhet og avslappede atmosfære, noe som gjør det til det perfekte stedet å slappe av og suge litt sol. Det er et flott sted å utforske kysten ved å svømme, snorkle eller bare slappe av i det krystallklare vannet.

Playa Delfines tilbyr også mange aktiviteter for sultne reisende som ønsker å prøve nye ting. Fra jetski til sykling langs kysten, kan du få en hel dags moro verdt på kort tid. Det er mange restauranter i nærheten også, slik at du kan ta et autentisk meksikansk måltid etter en dag med svømming og sightseeing.

Stranden er spesielt ideell for familier på grunn av det store spekteret av fasiliteter. Området tilbyr toaletter og dusjer, gratis salongstoler med paraplyer, badevakter på vakt i løpet av høysetiden, og til og med leiekajakker for de som ønsker å utforske lenger ut til sjøs.

Ikke glem Playa Delfines unike historie! Denne stranden ble en gang brukt som et landingssted for viktige ressurser som ble brakt fra fastlandet Mexico – noe som gjorde det ekstremt verdifullt for lokalbefolkningen gjennom årene.

Enten du leter etter et sted å slappe av eller finne eventyr, er Playa Delfines absolutt verdt å sjekke ut! Morsomt faktum: Visste du at “Delfines” oversetter fra spansk til “Dolphins”? Ikke bli overrasket om disse lekne dyrene tar seg inn i bildene dine mens du besøker dette fantastiske strandstedet!


7. Cozumel

Hvis du leter etter et uforglemmelig reisemål å utforske, må du ikke se lenger enn Cozumel, Mexico. Dette karibiske øyparadiset tilbyr fantastiske strender og frodige jungler, perfekt for den eventyrlystne reisende som ønsker å oppleve et ekte stykke av Mexicos historie og kultur.

Cozumel ligger like ved kysten av Yucatán -halvøya, og er kjent for sine hvite sandstrender og turkise vann – noe som gjør det til et perfekt sted å svømme, snorkle eller bare slappe av på stranden. Besøkende kan også utforske de ville junglene og det robuste terrenget på denne lille øya, så vel som dens mange gamle ruiner – inkludert de på San Gervasio og El Caracol.

For de som elsker å handle, har Cozumel mye å tilby med markeder som selger tradisjonell meksikansk mat som sølvsmykker og håndlaget håndverk. Det er også mange restauranter som tilbyr deilige sjømatretter laget med lokale ingredienser. I tillegg, med en rekke aktiviteter som spenner fra kajakkpadling og dypt havfiske til seilingstimer og hvalsafari turer, er det noe her for alle. Opplev paradis i Cozumel – du vil ikke angre!

Et morsomt faktum om Cozumel? Det var en gang hjem til Maya -gudinnen Ixchel – som ifølge legenden ofte ble sett på over himmelen i kanoen hennes fylt med helbredende planter!


8. Maroma Beach

Å besøke Maroma Beach i Mexico er en opplevelse som ikke bør gå glipp av. Denne fantastiske stranden ligger i Riviera Maya, og tilbyr en unik kombinasjon av turkise vann og myk, hvit sand.

De praktfulle solnedgangene er det perfekte supplement til en dag som ble brukt til å slappe av i solskinnet. Svømming og snorkling er populære aktiviteter her, så vel som mange andre vannsport. Det er også mange restauranter som ligger i nærheten av stranden hvor du kan nyte et måltid eller en drink før du drar tilbake for en annen soledag.

For de som leter etter noe mer eventyrlystne, tilbyr Maroma Beach mange morsomme aktiviteter som glidelås og paragliding over havet eller utforsker cenoter i nærheten. Du kan til og med gå på ridning på stranden! For noe virkelig ut av denne verden, ta en varm luftballongtur over Maya -jungelen for en uforglemmelig opplevelse.

Hvis du leter etter litt hvile og avslapning, har Maroma Beach mange muligheter for det også. Det er flere spa -behandlinger som tilbys, inkludert massasjeterapi og ansiktsbehandlinger – perfekt for å la alle bekymringene dine drive bort med brisen.

Ingen tur til Maroma Beach ville være komplett uten å prøve chilaquiles con pollo – en tradisjonell meksikansk rett bestående av stekte tortillachips dekket med krydret tomatsaus og toppet med strimlet kylling! Det er et must-try mens du besøker denne vakre regionen!

Morsomt faktum: Ifølge den lokale legenden sies det at da Pirates invaderte Mexico for århundrer siden, begravde de skattene sine under Maroma Beach!


9. El Rey Ruins

El Rey Ruins ligger i utkanten av Mexico City, og er et av de mest spektakulære stedene å besøke. Området er fylt med fascinerende gamle gjenstander og strukturer, og gir besøkende en unik innsikt i historien og kulturen i denne livlige regionen.

Ruinene dateres tilbake til Teotihuacan fra 1300 -tallet og var en gang hjemmet til et æret tempel dedikert til Quetzalcoatl, livet og lyset og lyset. Templet ble bygget av Tlatoani Acamapichtli, hersker over Tenochtitlan i løpet av den tidsperioden. I dag kan besøkende utforske restene av denne imponerende strukturen, som har blitt bevart bemerkelsesverdig godt over århundrer.

I tillegg til den historiske verdien, tilbyr El Rey Ruins også fantastisk utsikt over det moderne Mexico City. Den fantastiske skyline gir en mulighet for fotografer til å fange fantastiske skudd som viser frem både gamle og nye underverker i all sin prakt.

Et besøk i El Rey Ruins vil garantert være en uforglemmelig opplevelse for enhver reisende som leter etter en unik kulturell flukt fra hverdagen. Enten du er interessert i å utforske gamle gjenstander eller bare ta inn den fantastiske utsikten ovenfra, vil du ikke bli skuffet over det du finner her!

Morsomt faktum: En av El Reys mest ikoniske funksjoner er dens 88 steindasker som en gang omringet tempelbasen – nå perfekt bevart som en del av nettstedets arkeologiske underverker!


10. Puerto Morelos

Ingen tur til Yucatán -halvøya er komplett uten et besøk i Puerto Morelos. Ligger mellom Riviera Maya og Cancun, er det et ideelt sted å begynne reisen din gjennom denne fantastisk vakre delen av Mexico.

Området er kjent som Whale Shark Capital of Mexico på grunn av det krystallklare vannet som gir et habitat for disse majestetiske skapningene. Det er en opplevelse som ingen andre, svømmer sammen med hvalhaiene i deres naturlige miljø. Som en ekstra bonus er det rikelig med fargerike fisk og korallrev rundt, noe som gjør snorkling enda morsommere!

Den avslappede atmosfæren til Puerto Morelos gjør det enkelt å glede seg over alt det har å tilby. Denne sjarmerende fiskeværet er hjemsted for noen gode restauranter og kafeer hvor du kan smake på autentisk meksikansk mat. Hvis du leter etter suvenirer eller unike gaver, er det mange lokale håndverkere som lager håndlagde ting som smykker og keramikk. Det er også noen utrolige butikker med stilige klær og tilbehør for de som ønsker å hente noe spesielt.

Ikke glem å utforske strendene i nærheten! Den myke sanden og glitrende vannet gjør Playa Delfines til et flott sted for svømming, soling eller bare slapper av i det varme solskinnet. Bare en kort kjøretur unna, kan Maroma Beach skryte av postkortverdig utsikt med sitt hvite pulveraktig sand og turkise vann – hvilken bedre måte å avslutte dagen på?

Puerto Morelos er absolutt verdt å besøke hvis du er på jakt etter litt sol og eventyr i Mexico! Morsomt faktum: Puerto Morelos ble erklært en nasjonalpark i 1998 på grunn av dens betydning som et av de viktigste stedene for å beskytte biologisk mangfold på jorden!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Er det trygt å reise til Cancun?

Ja, Cancun regnes generelt som et trygt reisemål for turister. Imidlertid, som alle andre turistmål, er det viktig å ta forholdsregler og være klar over omgivelsene dine. Unngå å gå alene om natten, hold deg i godt opplyste områder og hold verdisakene dine sikre. Det anbefales også å bare bruke lisensierte drosjer og unngå å bruke minibanker i isolerte områder. Så lenge du tar disse forholdsreglene, bør du ha en trygg og hyggelig tur til Cancun.

Når er det best å reise til Cancun?

Den beste tiden å besøke Cancun er fra desember til april når været er tørt og sol. Temperaturen varierer fra 24 ° C til 29 ° C, noe som gjør den perfekt for svømming, soling og utendørs aktiviteter. Dette er imidlertid også høysesongen, og prisene har en tendens til å være høyere. Hvis du leter etter et mer budsjettvennlig alternativ, kan du vurdere å besøke fra mai til november når prisene er lavere, og det er færre folkemengder. Bare husk at dette er regntiden, og det er større sjanse for orkaner.

Når det best Å Reise til Cancun?

Den beste tid og besøy cancun er fra desember til april Når Værret er Tørt og Sol. Temperaturen Varierer Fra 24 ° C til 29 ° C, Noe som Gjørn den perfekt for svømmet, Soling OG Utendørs Aktiviteter. Dette er imidlertid også høyesongen, OG Prisene har en tendens til å være høyere. Hvis du letter etter et mer Budsjettvillig Alternativ, Kan du Vurderere Å Besøye fra Mai til november Når Prisene er Lavere, OG det er Færre Folkemengder. Bare husk at Dette er Regntiden, OG Det er Større Sjanse for Orkaner.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment