Reis til Tokyo: 10 reisetips for de største metropolen i Japan

Hvis du noen gang har drømt om å oppleve den unike kulturen, deilig mat og fantastisk arkitektur i Japan, er Tokyo det ideelle reisemålet. Med sine travle gater, moderne fasiliteter og tradisjonell sjarm, er det ikke noe bedre sted å utforske alt dette landet har å tilby.

Start besøket med Must-See City-høydepunkter som Sky Tree, Tokyo Tower, Meiji Shrine, Shibuya Crossing, Tsukiji Fish Market og Tokyo Disneyland. For noe mer off-the-slått spor til et nabolag som Shimokitazawa hvor du kan bla gjennom hoftevintage-butikker eller nippe til et håndverksøl på et av de mange lokale bryggeriene.

Når det gjelder å navigere i en slik Meta City som Tokyo, ikke bekymre deg for å gå seg vill – teamet vårt har travelt til Tokyo over 20 ganger og kjenner byen inn og ut! Du kan stole på våre 10 reisetips i Tokyo når vi anbefaler attraksjoner som spenner fra gamle templer og skjulte helligdommer til verdenskjente trendy attraksjoner i Tokyo. Med Tokyo Holiday Tips fra teamet vårt, er vi ganske sikre på at du vil være lykkelig i Tokyo!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Tokyo? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Tokyo Skytree

Tokyo SkyTree er en må-se-attraksjon for enhver reisende i Tokyo. Tokyo SkyTree ble bygget i 2012 og står på hele 2.080 fot høy og er det høyeste tårnet i verden! Tårnet har to observatorier med 350 meter og 450m høyde som tilbyr fantastiske 360 ​​graders utsikt over byen.

Enten du ønsker å ta bilder av skyline eller suge opp noe av atmosfæren i denne travle metropolen, gir Tokyo SkyTree en uforglemmelig opplevelse som ingen annen destinasjon kan matche. Fantastisk utsikt fra verdens høyeste tårn

Det lavere observasjonsdekket er 350 meter høyt og tilbyr fantastisk utsikt over hele byen uten å måtte klatre helt til toppen. På en klar dag kan du til og med se Mount Fuji! For de som er mer eventyrlystne, står det øvre observasjonsdekket på 450 meter høyt og har glassgulv med fantastisk utsikt over Tokyos skyline nedenfor.

Strukturen i seg selv tjener også flere formål utover å være bare en turistattraksjon. Det fungerer som et viktig kommunikasjonsverktøy for å kringkaste TV, så vel som et anker for forskjellige antenner som hjelper til med å koble Japans mange trådløse nettverk. Morsomt faktum: Stasjonærbutikken inne i Tokyo SkyTree ble kåret til ‘beste suvenirbutikk i Japan’ i seks år på rad!


2. Meiji Jingu Shrine

Meiji Jingu Shrine Japan

Meiji Jingu -helligdommen er en av de mest populære attraksjonene i Tokyo. Dette viltvoksende helligdomskomplekset ligger i hjertet av byen, og ble bygget for å hedre keiser Meiji og hans kone, keiserinne. Begrunnelsen er fylt med hundrevis av trær, inkludert noen få som dateres mer enn 800 år tilbake. Besøkende kan utforske den indre helligdommen, så vel som en ytre hage med et tradisjonelt tehus og et 300 år gammelt tre.

Helligdommen er vert for forskjellige festivaler gjennom året, inkludert nyttårsdag 1. januar, SetSubun i februar, og Matsuri -festivaler i april og oktober. Under disse arrangementene vil besøkende ha muligheten til å være vitne til tradisjonell musikk- og danseforestillinger, samt delta i festlige aktiviteter som Lantern Lighting eller Yabusame (bueskyting).

Besøkende som ønsker å få en dypere forståelse av Shinto -tradisjoner, bør vurdere å delta på et av de mange forelesningene som tilbys på Meiji Jingu -helligdommen. Disse forelesningene utforsker eldgamle praksiser som spådom, rensingsritualer og bønner for helse, fruktbarhet eller lykke. Mens noen brosjyrer er tilgjengelige på engelsk og kinesisk på forespørsel, anbefales det fortsatt at gjestene har med seg en tolk hvis mulig.

Ingen besøk i Meiji Jingu ville være komplett uten å prøve ut de berømte Omikuji Fortune Papers! Etter å ha skrevet navnet ditt på en papirklipp og plassert det i en tilbudsboks som ligger i nærheten av Omote Sandō Exit Gate, vil du få en liten tretablett som inneholder din personlige formue (god eller dårlig!).

Morsomt faktum: Keiser Meijis levninger er begravet innenfor veggene i denne helligdommen, men forblir usett av besøkende på grunn av personvernhensyn.


3. Tsukiji Fish Market

Tsukiji Fish Market Japan

Ønsker du å lære mer om en av de mest ikoniske attraksjonene i Tokyo? Ikke se lenger enn det verdensberømte Tsukiji-fiskemarkedet! Dette massive markedet er et must for reisende som ønsker å oppleve severdighetene og lydene i Japans travle hovedstad.

Så snart du kommer inn, vil du bli møtt med en levende atmosfære som ingen andre – kjas og mas av kjøpmenn som pruter priser, kjøpere som surfer etter de ferskeste sjømat, kokker velger nøye ingredienser til deres neste deilige måltid … alt sammen Et uforglemmelig bakteppe av leverandører som selger varene sine i en rekke farger og teksturer. Det er en unik opplevelse du ikke finner andre steder!

Selve fiskemarkedet er fylt med deilige delikatesser fra hele Japan. Fra tunfisk til kråkeboller, sjøbrass til laksrogn – det er noe her for alle. Enten du ønsker å kjøpe noen fersk sushi eller få noen suvenirer fra turen, vil du være sikker på å finne noe her på dette ikoniske markedet.

Hos Tsukiji Fish Market kan besøkende ta del i spennende aktiviteter som tunfiskauksjonsturer, som lar dem se førstehånds hvordan tunfisk selges i en svimlende hastighet-det er virkelig et fantastisk syn!

Hvis du er spesielt sulten etter å ha brukt tid på å utforske denne utrolige attraksjonen, er det mange spisesteder der du kan glede deg over sushi og andre sjømatretter laget med ingredienser rett ut av Tsukiji Fish Market!

Å besøke Tsukiji Fish Market bør definitivt være på listen din hvis du reiser til Tokyo – det er en stor sjanse til å sjekke ut et av de mest travle markedene i Japan og prøve litt deilig mat rett fra bodene. Morsomt faktum: Visste du at den humongøse blåfin-tunfisken som ble solgt på Tsukiji Fish Market, har nådd rekordstore størrelser opp til 500 kg? Nå er det enormt!


4. Asakusa

Asakusa Japan

Å besøke Asakusa er et must for enhver reisende som ønsker å utforske Tokyos historie! Denne livlige delen av byen er et viktig kultursted, med det ikoniske Senso-Ji-tempelet og Nakamise Shopping Street. Begge er viktige for å lære mer om den gamle hovedstaden i Japan.

Sørg også for ikke å gå glipp av Kaminarimon-porten, som fungerer som inngangen til Senso-Ji-tempelet og er kjent for sine store røde papirlykter som sies å bringe lykke til alle de som passerer gjennom det.

Området har også noen nyhetsbutikker, som suvenir og håndverksbutikker, slik at du kan ta med deg et stykke Japan som et memento fra turen. Kos deg med å rusle nedover de livlige gatene fylt med deilig mat og unike ting! Mens du er her, må du huske å sjekke ut et av de eldste buddhisttemplene i Tokyo-Sanja-sama-bygget av to fiskere!

Asakusa har for lengst vært et favorittmål blant lokalbefolkningen og reisende, så det er lett å få kontakt med andre mennesker mens du vandrer rundt i dette sjarmerende nabolaget. Det er alltid noe som skjer – ta del i tradisjonelle feiringer som Setsubun Matsuri eller se gateutøvere under buene til Kaminarimon Gate.

Hvilken bedre måte å oppleve kultur på enn å gå seg vill i Asakusa? Morsomt faktum: Sanja Matsuri på Senso-Ji kan være en av Tokyos mest spennende festivaler-men besøkende burde vite at den stammer fra (i en eller annen form) helt tilbake til 1867!


5. Shibuya Crossing

Reis til Tokyo og være vitne til verdens mest travle og spennende kryss! Hvis du besøker Japan, er en må-se-attraksjon det ikoniske Shibuya-krysset. Denne travle gateovergangen ligger i det travle sentrum av Tokyo, og er full av aktivitet og mennesker. Når biler skynder seg og gigantiske skjermer lyser opp gatene, kan du ikke la være å bli overrasket over energien til det hele.

Den livlige atmosfæren gjør dette til et flott sted for folk som ser på og tar bilder. Enten du velger å bli med i trengsel eller bare ta det hele på lang avstand, anbefaler vi at du opplever Shibuya som krysser minst en gang under reisene. Mange tilbyr å fange øyeblikket med kameraene sine når de står i ærefrykt for den rene galskapen som venter dem på disse overfylte kryssene – hvorfor ikke være blant dem?

Ikke glem å gå tilbake og sette pris på hvor utpreget moderne, men tradisjonell Tokyo er som byboere skynder seg om dagen deres midt i ruvende skyskrapere, livlige butikker, gamle helligdommer og hofteklubber. Den rå energien her er verdt å oppleve førstehånds om mulig – en følelse av historie som varer gjennom generasjoner!

Det er verdt å merke seg at Shibuya har en rekke andre attraksjoner i nærheten, for eksempel kafeer for en rask matbit eller suvenirbutikker for noen memorabiliaer fra turen. Uansett hva du kan være, må du sørge for å pakke sammen noen stopp med spaserturen, slik at du kan få et innvendig blikk på hva som gjør dette stedet så unikt.

Hvis japansk kultur ikke er helt overbevisende nok, bør du vurdere dette morsomme faktum: Shibuya som krysser opplevelser i gjennomsnitt 2200 fotgjengere som krysser på en gang med maksimale topper som når opp til 1000 mennesker i timen! Vi foreslår at du legger denne ‘på listen din’ når du besøker Tokyo!


6. Imperial Palace

Det keiserlige palasset i Tokyo er en må-se-attraksjon for enhver reisende til byen. Ligger i hjertet av byen, er den omgitt av rolige hager og fantastisk arkitektur, noe som gjør den til et av de vakreste stedene i Tokyo. Med sin sentrale beliggenhet er det lett å komme til hvor som helst i byen.

Det keiserlige palasset har vært hjemsted for Japans keisere siden 1603, og i dag kan besøkende ta en guidet tur gjennom sin grunn. For å sikre at opplevelsen din er positiv, må du sørge for at du kommer med nok tid før den stenger – 15:00 i vinterhalvåret, og 16:00 i sommermånedene. Du kan også undre deg over de enorme steinmurene som beskytter dette majestetiske stedet mot nysgjerrige øyne.

Besøkende har en mulighet til å vandre rundt og sette pris på alt palasset har å tilby; Fra det betagende intrikate interiøret og et bredt utvalg av skulpturer, til sine utsmykkede hager fylt med blomstrende blomster mens de nyter en fredelig spasertur rundt seg. Palasset er fullt av interessante historiske gjenstander; Det er ikke rart hvorfor det er en av Tokyos fremste attraksjoner.

En ting å huske på hvis du bestemmer deg for å besøke, er at ingen bilder er tillatt inne på grunn av retningslinjer for sikkerhet og personvern; Imidlertid er det mange muligheter ute for å fange dette utrolige nettstedet på fotografiene dine!

For en ekstra spesiell opplevelse, delta på en av de spesielle begivenhetene som ble holdt på Imperial Palace gjennom året som nyttårsfeiringer når folkemengder samles rett etter midnatt 1. januar! Morsomt faktum: Keiser Akihito bor fortsatt på det keiserlige palasset selv om han trakk seg i 2019!


7. Senso-ji Temple

Senso-Ji-tempelet er en populær turistattraksjon som ligger i Tokyo, Japan. Denne buddhistiske tempelområdet er fulle av historie og kultur, og gir besøkende en unik sjanse til å oppleve tradisjonell japansk arkitektur. Templet ble bygget i år 645 A.D., noe som gjorde det til det eldste tempelet i Tokyo!

Det mest slående trekk ved Senso-Ji-tempelet er de to store papirlyktene som står ved inngangen og hilser besøkende når de ankommer. Besøkende som ønsker å utforske inni, vil finne mye å se og gjøre, inkludert å utforske hovedhallen, tilby bønner ved alteret og delta i tradisjonelle festivaler som holdes gjennom året.

Et annet høydepunkt ved å besøke Senso-Ji-tempelet er å utforske Nakamise Street som linjer begge sider av Senso-Jis tilnærming. Her finner du suvenirbutikker, matboder som selger tradisjonelle snacks og mer! Det er et flott sted for souvenir -shopping og ta en Onigiri å snappe på før du drar tilbake til byen.

Besøker Tokyo? Ikke gå glipp av å se et av de eldste templene – Senso -Ji -tempelet! Morsomt faktum: De gigantiske papirlyktene på Senso-Ji erstattes hver sommer under sin årlige festival med nye som veier opptil 500 kg hver!


8. Ueno Park

Ueno Park er et fantastisk sted å få litt fred og ro i Tokyo. Den ekspansive parken spenner over over 590 dekar og er hjemsted for en rekke attraksjoner, for eksempel museer, helligdommer, templer og mer. Det er det perfekte stedet å tilbringe en ettermiddag borte fra byens kjas og mas. Ueno Park er ikke bare et populært sted for lokalbefolkningen, men også for både turister.

En av de største attraksjonene i Ueno Park er museene, inkludert Tokyo National Museum og National Museum for Western Art. Førstnevnte er Japans eldste nasjonalmuseum fylt med kunstverk fra hele Japan som garantert vil glede enhver besøkende. I mellomtiden viser sistnevnte mesterverk og skulpturer fra kjente europeiske artister som Paul Gauguin, Vincent Van Gogh, Claude Monet og mer.

Foruten museumshopping, kan besøkende også utforske flere historiske steder på grunnene som Bentendo Hall og Toshogu -helligdommen som gir litt historie blandet med ro. Det er også Ueno Zoo hvor du kan oppdage skapninger som Pandas brakt helt fra Kina!

Cherry Blossom -sesongen transporterer Ueno Park til en eksplosjon av rosa kronblader der folk kommer for å se disse fantastiske blomstrene under det hyggelige vårværet kalt “Hanami” (blomstervisning). Ikke bare gjør dette det til et flott sted for fotograferingselskere; Det gjør det også til et ideelt sted for noen rolige aktiviteter som piknik eller spasertur rundt parkens tradisjonelle landskapshage i nærheten av Shinobazu Pond.

Morsomt faktum: På et gitt år i mars eller april blomstrer rundt 800 kirsebærtrær på Ueno Park alene!


9. Tokyo Disneyland

Hvis du leter etter et sted som fanger ånden til Tokyo, er Tokyo Disneyland det! Fra spennende turer til klassiske Disney -attraksjoner, det er noe for enhver smak på dette fantastiske reisemålet.

Tokyo Disneyland er hjemsted for to parker: Tokyo Disneyland og Tokyo Disneysa. Den første er dedikert til klassisk Disney -moro, med ikoniske turer som om det er en liten verden og romfjell. Den andre parken tilbyr mer moderne spenning, med unike opplevelser som Soaring: Fantastic Flight Simulator og Aquatopia Water Ride. Begge parkene har tema -restauranter, butikker, teatre og mange andre attraksjoner som vil holde deg opptatt hele dagen!

For de som leter etter en virkelig spesiell opplevelse, er feriestedet vertskap for mange arrangementer gjennom året. Fra sesongparader med alle favorittkarakterene dine til live -show og spesielle utstillinger, det er alltid noe nytt å glede seg over på Tokyo Disneyland.

Å besøke Tokyo Disneyland er en flott måte å oppleve noe av Japans kultur mens du har mye moro. Med sin blanding av klassiske turer, moderne attraksjoner og kulturell underholdning, er det ikke noe bedre sted å utforske underverkene i Tokyo enn her!

Morsomt faktum: Før det ble åpnet i 1983, ble Tokyo Disneyland besøkt av Arnold Schwarzenegger som fungerte som Grand Marshall i deres åpningsparade!


10. Tokyo Tower

Tokyo Tower er en av de mest ikoniske attraksjonene i Tokyo, og tiltrekker seg en rekke reisende fra hele verden. Stående 333 meter høy, har det blitt et symbol på Japans hovedstad og dens livlige kultur.

Besøkende blir trukket til dette ingeniøren Marvel for sin 360-graders Tokyo Skyline-utsikt, med tårnets to observasjonsdekk som gir en imponerende utsikt over byen. Panoramautsikten fra hoveddekket forbedres av teleskoper for å gjøre det mulig for besøkende å bedre utforske omgivelsene. Det er mange fotosteder for å fange fantastiske minner, da du til og med kan se Fuji -fjellet på en klar dag.

Området rundt Tokyo Tower har også flere attraksjoner som Zojoji -tempelet, Shiba Park og Atago Shrine, bare for å nevne noen. Dessuten kan du glede deg over shopping i suvenirbutikker eller nyte deilig tradisjonell japansk mat i nærheten. Bortsett fra det, er det et akvarium som viser nok kunnskap om Abyssal Life i nærheten også!

Morsomt faktum: Tokyo Tower ble bygget i 1958 og modellert etter Eiffeltårnet i Paris!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Er Tokyo en billig by?

Som turistguideekspert vil jeg si at Tokyo ikke er en billig by. Det er kjent for å være en av de dyreste byene i verden. Innkvartering, mat og transport kan være ganske kostbart. Imidlertid er det måter å spare penger på som å bo i budsjettherger, spise på lokale spisesteder og bruke offentlig transport i stedet for drosjer. Det er viktig å planlegge og budsjettere i samsvar med å få mest mulig ut av turen til Tokyo uten å bryte banken.

Hvorfor Tokyo er kjent for?

Tokyo er kjent for sin unike blanding av moderne og tradisjonell kultur, deilig mat, avansert teknologi og levende natteliv. Noen av de mest populære attraksjonene i Tokyo inkluderer det ikoniske Tokyo -tårnet, det historiske Sensoji -tempelet, det travle Shibuya -krysset og det naturskjønne Imperial Palace. Tokyo er også kjent for sin shopping i verdensklasse, fra high-end luksusmerker til sære gatemote. I tillegg er Tokyo hjemsted for noen av de beste museene, galleriene og temaparkene i verden. Totalt sett tilbyr Tokyo noe for enhver smak og er et må-besøk destinasjon for enhver reisende.

Hvorfor Tokyo er Kjent for?

Tokyo er KJent for sin Unike Blanding av Moderne og Tradisjonell Kultur, Deilig Mat, Avansert Teknologi og Levende Natteliv. Noen av de mest Populære attraksjonene I Tokyo Inkluderer Det ikoniske Tokyo -Tårnet, Det Historiske Sensoji -Tempelet, Det Travle Shibuya -KrysSet og Det Naturskjønne Imperial Palace. Tokyo er også KJent for sin shopping i Verdensklasse, fra high-end Luksusmerker til Sære Gatemote. I Tillegg er Tokyo Hjemsted for Noen Av de Beste Museene, Gallerien OG Temaparkene I Verden. Totalt Sett tilbyyr Tokyo Noe for Enhver Smak og er et Må-Besøk Destinasjon for Enhver Reisende.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment