Reis til Seoul: 10 reisetips for Sør -Koreas hovedstad

Å reise til Seoul er en fantastisk opplevelse som alle bør ha i løpet av livet! Fra sine fantastiske kulturelle attraksjoner, til sine forskjellige kulinariske tilbud og livlige natteliv, har den sørkoreanske hovedstaden noe for enhver smak.

Ta en omvisning i det gamle Gyeongbokgung -palasset og bli blendet av dens intrikate arkitektur og storhet. Vent deg inn i Namdaemun -markedet for litt deilig gatemat og livlig shopping. Naturligvis ville ikke noe besøk i Seoul være komplett uten å prøve byens tradisjonelle kjøkken, for eksempel Bibimbap eller Kimchi Jjigae, eller oppleve nattklubbene til Hongdae.

Med våre 10 reisetips i Seoul, prøver vi å sikre at ferien din er så sømløs som mulig. Vårt team av erfarne guider er på vakt for å svare på spørsmål du måtte ha om de beste severdighetene og attraksjonene i områder over hele byen – og hjelper deg med å lage varige minner med letthet. Vi lover at du ikke vil finne bedre verdi enn vår veiledning når det gjelder å sørge for at ferien din går jevnt!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Seoul? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Gyeongbokgung Palace

Gyeongbokgung Palace Seoul

Hvis du leter etter et kongelig eventyr, er Gyeongbokgung Palace det perfekte reisemålet for deg! Dette majestetiske palasset ligger i hjertet av Seoul, Sør-Korea, og er en historisk attraksjon for must-see.

Dette fantastiske palasset ble bygget i 1395 og fungerte som den viktigste kongelige boligen under Joseon -dynastiet. Den har store gårdsrom og innganger, fantastisk arkitektur og rolige hager som garantert vil ta pusten fra deg. Ikke bare kan du utforske palassets grunn – det er også hjem til mange gjenstander og kulturelle attraksjoner som National Folk Museum of Korea og National Palace Museum of Korea.

Når du besøker Gyeongbokgung Palace, anbefales det på det sterkeste å delta på en av de spesielle sesongbegivenhetene eller seremoniene som finner sted gjennom året. Fra tradisjonelle forestillinger til parader som hedrer gamle konger, er det noe for alle å glede seg over! Sørg for å ankomme tidlig slik at du har tid til å ta inn all den fantastiske skjønnheten.

Hvis du føler deg sulten etter å ha utforsket palassområdet, er det nok av restauranter i nærheten som tilbyr deilig mat som spenner fra koreansk grill til sjømatspesialiteter.

Så kom ned til Gyeongbokgung Palace og opplev et kongelig eventyr som ingen andre! Morsomt faktum: Changdeokgung -palasset regnes som et av UNESCOs verdensarvsteder siden 1997.


2. Namsan Park

Namsan Park South Korea

Å utforske Seouls Namsan Park er et eventyr for enhver reisende. Parken tilbyr en rekke aktiviteter for folk å glede seg over. Fra turstier, til sykkelstier og til og med en taubane – Namsan Park har alt. N Seoul Tower er et ikonisk symbol på byen, og gir omfattende utsikt over hele byen.

Det beste med Namsan Park er at den er gratis og åpen for alle uansett alder. Det er et flott sted å ta med venner eller familie og tilbringe en ettermiddag på å utforske. Du kan ta inn litt kultur på National Theatre, eller ha det gøy på Youth Training Center med underholdningsparker, idrettsbaner og kunstig strand.

Det er også mange matalternativer som er tilgjengelige i parken, så vel som restauranter, kafeer og barer i nærheten å besøke etter utforskningsdagen. Ikke glem å sjekke ut et av Seouls mest populære nattelivsdestinasjoner: Hongik University Street!

Morsomt faktum: Toppetasjen i N Seoul Tower huser en roterende restaurant hvor du kan nyte god mat mens du tar deg fantastisk utsikt fra oppe.


3. Myeongdong Shopping Street

Hvis du leter etter en spennende shoppingopplevelse i Sør -Korea, er Myeongdong Shopping Street et must på listen din. Denne travle gaten ligger i sentrum av Seoul, og tilbyr et uendelig utvalg av butikker og leverandører som selger en rekke varer fra designerklær til lokale snacks.

Med så mye å bla gjennom, er det lett å bli overveldet. For å få mest mulig ut av besøket ditt, hvorfor ikke bli med en av de mange guidede shoppingturene? Her blir du ført til de beste stedene og introdusert for noen av de beste trendene på Myeongdong Shopping Street.

Når du er ferdig med å surfe, ikke glem å sjekke ut de forskjellige kafeene og restaurantene som ligger langs gaten. Enten det er tradisjonell koreansk mat eller internasjonal mat, er det noe for enhver smak. Det er til og med dessertkafeer med deilige godbiter som bingsu (barbert is) og Hotteok (koreanske pannekaker).

For en virkelig unik opplevelse, ikke gå glipp av å besøke det gigantiske pariserhjulet som ligger i nærheten av Lotte Department Store! En tur vil gi deg god utsikt over Myeongdong Shopping Street og utover. Utforsk Myeongdong Shopping Street for uendelig underholdning!

Morsomt faktum: Den ikoniske oransje bygningen ved siden av Lotte Department Store pleide å være en kino på 1980 -tallet!


4. Bukchon Hanok Village

Bukchon Hanok Village South Korea

Hvis du ønsker å oppleve den tradisjonelle kulturen i Sør -Korea, må du ikke se lenger enn Bukchon Hanok Village! Dette nabolaget i sentrum av Seoul har vært hjemsted for noen av landets mest fremtredende og mektige familier i århundrer og opprettholder fortsatt sin gamle sjarm.

Området er sammensatt av smale smug foret med dusinvis av Hanok (tradisjonelle hjem i koreansk stil). Disse 600 år gamle husene er unike ved at de har et bratt tak og skyvevegger kalt Dancheong. Når du utforsker, finner du mange suvenirbutikker, håndverksverksteder, tehus og restauranter som serverer autentiske retter.

Bukchon er også hjemsted for flere viktige landemerker som Gyeonggijeon Shrine som inneholder portrettet av King Taejo (grunnlegger av Joseon Dynasty). For en skikkelig godbit, kan du prøve å besøke tidlig på morgenen eller sent på kvelden når det er mye roligere – på denne måten kan du ta inn all den fantastiske utsikten uten å bli overkjørt av turister.

Morsomt faktum: Til tross for moderne utvikling i området, bor de fleste innbyggere fremdeles i Hanoks i dag – noe som gjør Bukchon Hanok Village til en av de største konsentrasjonene av historiske boliger i nærheten av et stort urbant sentrum over hele verden!


5. Changdeokgung Palace

Å reise til Seoul er aldri komplett uten et besøk i det fantastiske Changdeokgung -palasset! Dette palasset ligger i en stor park, og er kjent for sitt vakre landskap og tradisjonelle koreanske arkitektur. Det rolige miljøet gjør det til et ideelt reisemål for de som ønsker å ta en pause fra de travle turistreiserutene.

Palasset er designet av Jeong Do-Jeon, og har eksistert siden slutten av det fjortende århundre og har blitt restaurert flere ganger siden den gang. I dag kan reisende finne flere strukturer som ble bygget i forskjellige perioder – som alle gir en unik sjarm til denne fantastiske attraksjonen.

Changdeokgung Palace kan også skryte av utrolig kulturell betydning, ettersom det var en av de “fem Grand Palaces” i Seoul under Joseon -dynastiet. Faktisk fant mange historiske hendelser sted her, inkludert koroneringer og kongelige bryllup – noe som gjorde det til et av de viktigste stedene i Sør -Koreas historie.

Palassområdet er også hjemsted for to kjente hager – Huwon (Secret Garden) og Bukchon Hanok Village – som begge gir besøkende en spektakulær utsikt og perfekte fotomuligheter. Hagene har en intrikat layout som har trær, dammer, paviljonger, bueskytingsområder og mer!

Changdeokgung Palace er et absolutt must-besøk for reisende i Seoul på grunn av dens historiske betydning så vel som den pittoreske skjønnheten. Forsikre deg om at du setter av deg litt tid her, slik at du virkelig kan sette pris på alt det har å tilby. Morsomt faktum: Navnet “Changdeokgung” betyr bokstavelig talt “blomstrende Virtue Palace”.


6. Dongdaemun Design Plaza (DDP)

Med så mange fantastiske attraksjoner i Seoul, Sør -Korea, kan det være vanskelig å bestemme hva du skal besøke først. Men hvis du leter etter noe unikt og inspirerende, bør du absolutt ta turen til Dongdaemun Design Plaza (DDP).

En enestående opplevelse venter på DDP. Denne ikoniske bygningen ble designet av den anerkjente arkitekten Zaha Hadid og er hjemsted for kjøpesentre på flere nivåer, underholdningskomplekser og til og med et imponerende observasjonsdekk. Fra visningsgulvet kan du undre deg over den travle byen nedenfor og suge opp noen av de mest fantastiske utsiktene i hele Sør -Korea.

Hvis shopping er på listen over must-DOS, vil DDP ikke skuffe. Her finner du en rekke butikker som tilbyr alt fra tradisjonelle koreanske suvenirer og plagg til stilig designermote. Det er også rikelig med deilig mat tilgjengelig, inkludert snacks i kafeer og koreanske BBQ -ledd!

Du trenger ikke å føle deg begrenset til bare sightseeing eller shopping; Det er flere andre aktiviteter tilgjengelig som kunstutstillinger i gallerier eller ser på et show på en av teatrene. Et morsomt faktum om dette utrolige stedet er at det har et stort grønt rom rundt seg – noe som er sjelden for byer som Seoul – med hager, lekeplasser og til og med turstier for besøkende å glede seg over naturen midt i storbyen.

Uansett hva slags eventyr du er ute etter – uansett om det er kulturell utforskning eller detaljhandelsterapi – tilbyr DDP noe for enhver smak. Et besøk her er virkelig en uforglemmelig opplevelse som ikke bør gå glipp av!


7. Lotte World

Besøkende Lotte World, Sør-Koreas største innendørs temapark og utendørs fornøyelsespark, er et must for enhver reisende i Seoul! Med spennende turer, en skøytebane, karnevalspill, et folkemuseum og til og med sitt eget kjøpesenter, tilbyr det spredte komplekset noe for enhver smak.

Hos Lotte World kan du ta en tur på en av de mange berg -coasters eller drop tårn. For de som ønsker å slappe av og ta det sakte, er det mange attraksjoner å glede seg over, som parader, musikaler og tryllekunstnere. For kjøpere er det ‘Magic Island’ – et område bare for å kjøpe suvenirer og snacks. Men uansett hvilken type reisende du er, har Lotte World noe spesielt bare for deg!

Høydepunktet i parken må være dens eventyrsone som åpnet i 1989 – det er modellert etter et gammelt slott med hemmelige passasjer som utfordrer gjester med gåter og labyrinter. Her kan du utforske rom dedikert til forskjellige eventyr inkludert Snow White, Little Red Riding Hood og Askepott.

I tillegg til alle disse aktivitetene kan du også gjøre et kulturelt stopp på det nærliggende folkemuseet hvor over 690 gjenstander fra koreansk kultur venter på utforskningen din!

Et morsomt faktum om Lotte World: Det har rekorden for å være verdens største innendørs temapark! Dette betyr at når som helst på året – regn eller skinne – du alltid kan ha det gøy på Lotte World!


8. Insadong

Insadong ligger i hjertet av Seoul, og er et populært turiststed på grunn av sin unike blanding av kultur og underholdning. Det er et flott sted å handle tradisjonelle koreanske gjenstander som keramikk, malerier og tradisjonelle klær. Det er også mange restauranter og kafeer rundt som tilbyr deilig lokal mat. Området er alltid yrende med mennesker, så det er lett å bli fanget opp i den livlige atmosfæren.

For de som leter etter en mer unik opplevelse, er det mange små gallerier og gateselgere som viser frem verk fra etablerte og nye kunstnere, og tilbyr alt fra blekkstempler til moderne kunstverk. Det er noe for enhver smak her! Hvis du er interessert i koreansk kultur, bør du absolutt sjekke ut museumsbutikkene langs gaten der de selger antikviteter og nysgjerrigheter relatert til Koreas historie og evolusjon.

Tallrike festivaler finner sted gjennom året på Insadong, inkludert en Lotus Lantern Festival på Buddhas bursdag som feirer fred ved å tenne lykter over hele byen. Hele området lyser opp med fargerike lykter som gjør det til et utrolig spennende syn!

Hvis du leter etter en minneverdig opplevelse, er Insadong absolutt verdt å besøke mens du er i Seoul – enten du vil utforske dets rike kulturelle tilbud eller prøve ut deilige tradisjonelle billetter. I tillegg er det ganske rimelig her, slik at besøkende på ethvert budsjett kan glede seg over sightseeing uten å bryte banken!

Et morsomt faktum om Insadong: En spesiell kongelig vakt vil lede barn gjennom distriktet hver helg i sommersesongen som en del av et forsøk på å fremme kulturell forståelse mellom lokalbefolkningen og turister!


9. Namdaemun Market

Å besøke Namdaemun Market er et must for enhver reisende til Sør -Korea! Namdaemun Market har alt fra tradisjonell koreansk mat til moderne mote som garantert vil glede noen.

Namdaemun -markedet er det største og eldste markedet i Seoul. Det ligger i nærheten av Seouls NamDeamun Gate, som stammer fra 1445. Markedet dekker over 10 blokker og inneholder mer enn 60 000 butikker, alt fra restauranter, klesbutikker og skjønnhetsforsyninger. Tradisjonelle leverandører av koreansk mat finner du salgsartikler som Kimchi, Jjajangmyeon (Black Noodles) og Bibimbap (blandet ris). Andre elementer som elektronikk, smykker, antikviteter, dresser osv., Finnes alle også her.

Markedet tilbyr også noen gode gatematalternativer. Fra tradisjonelle snacks som Hotteok (Sweet Pancakes), Gyeranppang (eggbrød) til Tteokbokki (krydret riskaker), vil du helt sikkert finne noe etter din smak! For besøkende som leter etter unike suvenirer eller gaver til vennene sine hjemme, tilbyr Namdaemun Market en rekke interessante ting som tradisjonelle Hanboks, fans og masker som virkelig representerer kulturen i Sør -Korea.

På toppen av å handle varer og suvenirer på Namdaemun Market – er det andre aktiviteter tilgjengelig, inkludert gateforestillinger som sang eller danseshow som definitivt vil etterlate et varig inntrykk på alle som besøker.

Så kom og besøk Namdaemun Market for en uforglemmelig opplevelse i Sør -Korea! Morsomt faktum: Vet du at mange lokale omtaler området som “Seoul”s Bellybutton” fordi det er så sentralt?


10. Hongdae Street

Dette pulserende bygaterbildet ligger i nærheten av bredden av Han -elven, og tilbyr en eklektisk blanding av mat, kultur, kunst og underholdning som garantert vil glede enhver reisende.

På Hongdae kan du finne unike og kreative restauranter i overflod. Fra gateboder til spisesteder på taket er det noe her for alle. Musikkentusiaster vil gjerne vite at området er kjent for sin indie -musikkscene med nattlige konserter fra noen av Koreas beste kommende talent.

De ikoniske klubbene og barene tilbyr dans og drinker sent på natten, og hvis festing ikke er din greie, hvorfor ikke utforske de mange butikker og håndverksbutikker. Trendy mote, vintage klær og håndlagde varer venter bare på å bli oppdaget her! Shoppingavhengige vil ikke gå glipp av alle de skjulte perlene som venter på å bli funnet rundt hvert hjørne.

Endelig er området en flott måte å oppleve koreansk kultur i sin helhet. Tradisjonelle forestillinger arrangeres daglig, og viser frem eldgamle kunst som maskedans eller dukkeshow. Og ikke glem de livlige gatekunstscenene som tiltrekker mange veggmaleriesøkere fra hele verden!

Et morsomt faktum om Hongdae Street: Det var vertskap for Sør -Koreas første kafé som utelukkende er dedikert til katter kalt ‘Cafe Caturday’ – der kunder kan nyte kaffe med sine lodne venner!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Kan du snakke engelsk i Seoul?

Ja, engelsk snakkes mye i Seoul, spesielt i turistområder og store attraksjoner. De fleste tegn og menyer er også tilgjengelige på engelsk. Imidlertid er det alltid nyttig å lære noen få grunnleggende koreanske setninger for å kommunisere med lokalbefolkningen og vise respekt for deres kultur. Mange koreanere setter pris på innsatsen og vil gjerne hjelpe deg.

Hvor mange dager i Seoul er nok?

Det avhenger av interessene dine og hvor mye du vil se og gjøre. Vi anbefaler imidlertid å bruke minst 3-4 dager i Seoul for å oppleve byens livlige kultur, deilig mat og historiske landemerker. Noen attraksjoner for må-besøk inkluderer Gyeongbokgung Palace, Namsan Tower, Myeong-Dong Shopping District og den tradisjonelle Bukchon Hanok-landsbyen. Hvis du har mer tid, kan du også utforske områder i nærheten som Incheon eller ta en dagstur til DMZ.

Hv MANGE DAGER I Seoul er Nok?

Det avhenger av interessene spiste og hvir mye du vil se og gjøn. Vi anbefaler imidlertid Å Bruke minst 3-4 Dager I Seoul for å opleve byens livlig Kultur, Deilig Mat og Historiske Landemerker. Noen attraksjoner for Må-BesØk Inkluderer Gyeongbokgung Palace, Namsan Tower, Myeong-dong Shopping District OG den Tradisjonelle Bukchon Hanok-Landsbyen. Hvis du har mer tid, kan du også utforske Områder i nærheten som incheon eller ta en dagstur til dmz.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment