Reis til Taipei: 10 reisetips for Foodie -paradiset i Taiwan

Taipei, hovedstaden Taiwan, er et dynamisk og spennende reisemål som tilbyr en unik blanding av modernitet og tradisjon. Fra sine ruvende skyskrapere til de travle nattmarkedene, har Taipei noe å tilby for alle typer reisende. Se for deg å rusle gjennom de livlige gatene i Ximending, omgitt av neonlys og pirrende lukter av gatemat. Eller utforske den rolige skjønnheten i byens mange templer og parker, og tar inn den rike historien og kulturen til Taiwan.

Med så mye å se og gjøre, kan det være overveldende å planlegge den perfekte turen til Taipei. Derfor kan du stole på at vi anbefaler de beste attraksjonene å se og ting å gjøre under oppholdet. Vårt team av erfarne reisende har utforsket hvert hjørne av byen og kjenner alle de beste stedene å besøke. Fra den ikoniske Taipei 101 skyskraperen til den historiske Chiang Kai-Shek Memorial Hall, vil vi guide deg til de mest uforglemmelige opplevelsene i Taipei.

Så enten du er en første gangs besøkende eller en erfaren reisende, pakker du posene og gjør deg klar til å fordype deg i den unike kulturen og skjønnheten til Taipei. La oss være din guide til denne utrolige byen, og vi garanterer at du har en tur du aldri vil glemme.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Taipei? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Taipei 101

Taipei 101 Taipei

Taipei 101: Taiwans høyeste bygning

Taipei 101 er en må-se for enhver reisende til Taiwan. Dette ruvende landemerket står på en svimlende 509 meter høy, noe som gjør det til den høyeste bygningen i Taiwan og sjette høyeste i verden. Strukturens design etterligner at en tradisjonell kinesisk pagode, mens dens stålforsterkede betongramme løfter den til status i verdensklasse.

I Sky Lobby i 89. etasje kan besøkende glede seg over panoramautsikt over byens skyline og dramatisk utsikt over Taipei 101s imponerende fasade. Derfra er en ekspressløft frem til observatoriet i 91 etasje, hvor kunnskapsrike guider vil være tilgjengelige for å forklare mer om historien og byggeprosessen.

Strukturen huser også mange butikker og restauranter som ligger i flere nivåer – med taiwanske snacks, suvenirer, klesbutikker og fancy spisesteder – og gir besøkende den perfekte muligheten for detaljhandel under turen.

Ingeniørentusiaster bør legge merke til da Taipei 101 har forskjellige avanserte teknologier som skiller den fra andre bygninger rundt om i verden. For eksempel er den designet for å tåle jordskjelv og høy vind på grunn av dens moderne spjeld som hjelper til med å stabilisere den fra side til side bevegelse opp til fire meter fra midtkjernen.

Morsomt faktum: Dempersystemet var inspirert av en tradisjonell kinesisk pendel!


2. National Palace Museum

National Palace Museum Taiwan

National Palace Museum: A Palace of Treasures

National Palace Museum ligger i Taipei, og er et must-besøk for enhver reisende. Denne unike og fascinerende attraksjonen huser over 600 000 stykker kinesisk kunst, antikviteter og gjenstander. Med en samling som spenner over 8000 år med kinesisk historie og kultur, gir museet et fantastisk omfattende syn på Kinas fortid.

Museet er organisert i henhold til forskjellige temaer og samlinger. Høydepunktene inkluderer jadeittkål fra Qing -dynastiet, skulpturer fra Tang -dynastiet, broderte tekstiler fra Ming -dynastiet og mye mer. Besøkende kan også utforske flere interaktive utstillinger med 3D -modeller, animasjoner, lydguider og interaktive medier for å gi historien til live.

National Palace Museum har også et imponerende utvalg av roterende utstillinger som lar besøkende oppleve noe nytt hver gang de besøker. Fra historiske gjenstander til moderne kunstverk er det noe for alle på denne verdensberømte attraksjonen.

Et besøk i National Palace Museum er ikke komplett uten å hente noen suvenirer i butikken deres også! Her kan du finne autentiske kunstverk produsert av lokale kinesiske kunstnere så vel som andre memorabiliaer tilknyttet museet.

Morsomt faktum: National Palace Museum ble opprettet i 1925 etter at det ble evakuert fra Beijing under andre verdenskrig!


3. Chiang Kai-shek Memorial Hall

Chiang Kai-shek Memorial Hall Taiwan

Å besøke Chiang Kai-Shek Memorial Hall er et must for enhver reisende i Taipei. Den grandiose arkitekturen og skjønnheten i dette nasjonale monumentet har tiltrukket mennesker fra hele verden i mange år. Den ble bygget i 1976, og står som et symbol på fred og erindring om den tidligere lederen for Taiwan.

Hovedattraksjonen i Memorial Hall er statuen som hedrer Generalissimo Chiang Kai-Shek, og dens to sett med hvite trinn som fører opp til den. Dette monumentet har blitt en av de mest ikoniske destinasjonene i Taipei, og tiltrekker tusenvis av besøkende hver dag. Det er et populært sted å ta bilder, og gir også fantastisk utsikt over Taipei CityScape når du ser opp fra dets grunn.

Hallene er omgitt av frodige hager som er perfekte for å utforske i solskinnsdagene. De omkringliggende bygningene inneholder museer som gir et innblikk i Taiwans historie under Chiang Kai-Sheks tid, samt kunstgallerier som viser kunstverk som skildrer hans liv og tider. Selv om besøkende vil få verdifull kunnskap om Taiwans fortid på dette nettstedet, bør de være klar over at visse temaer relatert til politikk forblir svært følsomme i Taiwan.

Det er også verdt å merke seg at det er flere suvenirbutikker som selger tradisjonell taiwanesisk kunst og håndverk rett utenfor lokalene for de som ønsker å ta noe spesielt hjem med dem fra turen til dette bemerkelsesverdige stedet!

Morsomt faktum: Visste du at fire kinesiske tegn på hver side av veggene leste: “Integritet”, “likhet”, “rettferdighet” og “demokrati”?


4. Shilin Night Market

Shilin Night Market: Et must-besøk for alle reisende!

Å besøke Shilin Night Market bør definitivt være på listen din hvis du reiser til Taipei. Det er et av byens største og mest travle nattmarkeder, og tilbyr et bredt spekter av aktiviteter og spisesteder. Markedet er fullt av butikker som selger lokale produkter som klær, suvenirer, mat og mer; Pluss mange kulturelle attraksjoner også.

Du vil finne en interessant blanding av tradisjonelle severdigheter på Shilin Night Market, for eksempel templer dedikert til Matsu (sjøens gudinne), Fortune Tellers, Strange Fortuneteller -stands, akrobater som gjør show, magikere som utfører magiske triks og mer. Det er også mange restauranter som serverer munnvannende taiwanske snacks som østersomoteletter, stinkende tofu og boble-te.

En annen flott ting med Shilin Night Market er at det har noe for enhver smak. Enten du leter etter billig gatepapir eller en deilig middag fra en av de mange restaurantene som ligger i området, kan du finne alt her! Så ikke glem å ta litt tid fra å utforske andre områder i Taipei for å se hva dette livlige nattmarkedet har å tilby.

Endelig er det ingen bedre måte å avslutte besøket ditt på enn ved å ta prøver av noen taiwanske delikatesser som Xiao Long Bao (suppedumplings) eller biffnudelsuppe – en ekte klassiker!

Morsomt faktum: På topptimene om kvelden – ting kan bli veldig overfylt her – så husk å ha på deg komfortable sko når du besøker Shilin Night Market!


5. Beitou Hot Springs

Taipei er en by full av underverker og attraksjoner som kan holde enhver reisende opptatt i flere dager. En aktivitet du absolutt ikke bør gå glipp av er et besøk i Beitou Hot Springs, som ligger i nærheten av den nordlige spissen av Taipei. Unn deg en avslappende dag på dette naturlige paradiset, der besøkende kan glede seg over mineralrike varme kilder, frodig vegetasjon og dampende svovelbassenger.

Beitou Hot Springs ble en gang ansett som hellig av lokalbefolkningen som trodde på dens helbredende krefter, så det er ingen overraskelse at det har blitt en av Taipeis mest besøkte attraksjoner de siste årene. Her kan du suge føttene i varmt vårvann eller til og med unne deg en kinesisk tradisjonell massasje! En unik måte å oppleve dette stedet er ved å ta bilder fra Plum Garden i nærheten, som tilbyr utrolig utsikt over fjellene rundt og grønne daler nedenfor.

Hvis du leter etter noe underholdende å gjøre mens du utforsker Beitou Hot Springs, hvorfor ikke ta del i en omvisning i de gamle bygningene i japansk stil? I tillegg til dette er det flere museer og kultursentre som viser frem historien og kulturen bak Beitous enestående atmosfære. Du kan også trekke opp Xiangshan (Elephant Mountain) for noen fantastiske skudd med Taipei 101 som bakgrunn.

Ikke bare tilbyr Beitou tradisjonelle turistaktiviteter, men det kan også skilte med et aktivt natteliv – med mange barer som tilbyr lokalt håndverksøl og sjømat -delikatesser som serveres rett ved elvebredden!

Morsomt faktum: Et av Taiwans største offentlige bad kalt Tokyo Hot Spring ligger også her!

Så hvis du planlegger en flukt til Taipei når som helst snart, må du sørge for at du sporer på noen tid på Beitou Hot Springs for en virkelig spesiell opplevelse!


6. Sun Yat-sen Memorial Hall

Taipei, hovedstaden i Taiwan, er hjemsted for mange utrolige attraksjoner og opplevelser-ikke mer enn Sun Yat-Sen Memorial Hall. Dette imponerende, men elegante nasjonale monumentet hedrer den grunnleggende faren til den moderne republikken Kina og hans verdsatte ideologi.

Den ble fullført i 1972 som et symbol på respekt for Dr. Suns ånd og består av syv nivåer, hver med en annen utstilling. Besøkende kan utforske en rekke gjenstander relatert til både Sun Yat-Sens liv og hans verdier gjennom imponerende skjermer som er ledsaget av engelske undertekster. Det er et ideelt reisemål for de som er interessert i kinesisk historie på grunn av dens fantastiske arkitektur, gjennomtenkte utstillinger og enorme størrelse.

På bunnnivå kan man finne et fascinerende bibliotek som inneholder både bøker og tidsskrifter relatert til Sun Yat-Sen. Under besøket blir besøkende også oppfordret til å oppleve storheten i bygningen, spesielt om natten når det blir opplyst til sent. En årlig feiring arrangeres her 10. oktober til minne om Sun Yat-Sens bursdag; Denne begivenheten inkluderer nasjonale ledere fra Taiwan som hyller Dr. Suns arv med taler og minnekranser som blir plassert foran en bronsestatue.

Morsomt faktum: Den østlige siden av Sun Yat-Sen Memorial Hall er koblet til National Taiwan Democracy Memorial Hall hvor man kan observere endring av informasjon om taiwansk politikk gjennom hele sin historie.


7. Taipei Zoo

Besøk Taipei Zoo – A Haven for Animal Lovers

Taipei Zoo ligger i nærheten av den majestetiske Yangmingshan nasjonalpark, og er det perfekte stedet å tilbringe en dag i Taiwans hovedstad. Hjem til mer enn 400 arter av dyr og planter, kan besøkende utforske parken og observere sjeldne dyr som pandaer, afrikanske elefanter, flamingoer, tapirer og gorillaer – hver som bor i sitt eget utpekte område.

Dyrehagen har også en tradisjonell botanisk hage som viser hagebrukspesialiteter fra forskjellige regioner over Taiwan. For de som vil ta med seg suvenirer for å huske turen, er det en butikk inne som tilbyr alle slags utstoppede dyr designet etter lokalt dyreliv.

Et perfekt sted å tilbringe tid med familien

Taipei Zoo er et flott sted for familier som leter etter ting å gjøre sammen i løpet av sin tid i Taiwan. Dyrehagen har sitt helt eget akvarium hvor du kan se forskjellige typer fisk som svømmer rundt, så vel som andre interaktive utstillinger som å dyrehager der små har en sjanse til å komme nær og personlig med noen vennlige dyr.

For voksne som ikke er interessert i å besøke hver eneste attraksjon, er det mange restauranter som ligger i hele parken som tilbyr deilige retter i asiatisk stil som garantert vil tilfredsstille selv de piskeste spiserne. Enten du leter etter noe eksotisk eller bare vil pinne med spiseklassikere som stekt kylling eller burgere, kan du finne det her!

Om natten kan besøkende være med på en av mange morsomme aktiviteter som finner sted i parken, inkludert sene nattsafari og stjerne -stirreøkter med profesjonelle forskere som gir informative samtaler om forskjellige konstellasjoner og galakser – en flott måte å pakke opp dagen!

Morsomt faktum: Taipei Zoo er hjemsted for to gigantiske pandaer som heter Tuan Tuan og Yuan Yuan begavet av Kina i 2008 – noe som gjør dem til symboler for fred mellom begge land!


8. Longshan Temple

Taipei har lenge vært et populært reisemål for reisende, og det er mange interessante attraksjoner å utforske. Longshan -tempelet skiller seg ut som et av byens mest elskede steder. Bygget i 1738, er det et vakkert og fredelig eksempel på tradisjonell kinesisk arkitektur.

Templet er dedikert til tre guddommer: Guanyin, Matsu og Tzu-Yueh. Besøkende vil finne skulpturer og malerier av disse gudene sammen med andre historiske skatter spredt over eiendommen. I hjertet av templet ligger en utsmykket hovedhall som er utsmykket med gull aksenter, intrikate utskjæringer og fargerike veggmalerier. På høytider kommer lokalbefolkningen ofte for å be om velsignelser fra gudene.

Et annet unikt attributt til Longshan -tempelet er dens livlige nattbazaar som ligger rett utenfor portene. Fra små pyntegjenstander til deilig gatemat kan du finne nesten hva som helst her! Det er også mange boder som selger religiøse varer som røkelse eller formue -kort som kan gjøre en morsom suvenir.

Bortsett fra å tilby åndelig trøst, fungerer Longshan -tempelet som et viktig kulturelt knutepunkt for taiwanske mennesker. Det er vanlige arrangementer som er vert her som folkemusikkonserter og tradisjonelle dukkeshow som besøkende kan glede seg over hele året.

For å få mest mulig ut av besøket ditt i Longshan -tempelet, må du huske å utforske inne og utenfor veggene!

Morsomt faktum: Dette nettstedet ble omtalt i Martin Scorseses film “Kundun” utgitt i 1997!


9. Songshan Cultural and Creative Park

Å utforske Songshan Cultural and Creative Park er en must-do-aktivitet for alle som besøker Taipei. Parken tilbyr pedagogiske, kulturelle og kreative aktiviteter, noe som gjør den spesielt attraktiv for både familier og enkeltpersoner.

Spaser gjennom parkens åpne områder og ta inn det varierte landskapet – fra frodig grøntområder til klassiske kinesiske hager. Parken er full av herlige overraskelser; Du kan finne kunstgallerier, kinoer, Street Performance -arenaer, live musikkshow og mer. I tillegg er det flere interaktive utstillinger som vil holde nysgjerrige sinn engasjert i timevis.

Den musikalske fontenen som ligger i sentrum av parken gir visuell glede fra dag til natt med sine flerfargede vannstråler koreografert til favorittlåtene dine. Omgivende fontenen er mange kafeer og restauranter der besøkende kan glede seg over lokale delikatesser etter en lang dag med utforskning.

Til slutt, ikke gå glipp av å utforske Songshans omkringliggende nabolag! Enten du elsker historie eller nattmarkeder, er det noe her for alle – besøk historiske steder som Bopiliao Old Street eller Sip Bubble Teas mens du forhandler på Raohe Street Night Market.

For et morsomt faktum om Songshan Cultural and Creative Park, visste du at hovedinngangen var designet for å se ut som en Qin (et tradisjonelt syv-strengt plukket instrument)? Det hedrer områdets rike kultur og tidsfordriv.


10. Maokong Gondola

Hvis du leter etter en eventyrlig opplevelse i motsetning til noe annet, er Maokong -gondolen i Taipei det perfekte stedet. Ligger rett utenfor sentrum, og tilbyr en unik måte å utforske områdets frodige fjell og ekspansive teplantasjer.

Turen starter på Taipei Zoo Station, og slynger seg opp åser og kurver når du tar deg til Maokong. Når du er der, blir du belønnet med fantastisk utsikt over de omkringliggende fjellkjedene – et syn som garantert vil ta pusten fra deg.

I helgene kan besøkende velge mellom en rekke aktiviteter som tradisjonell teplukking eller besøk på tefabrikker der de kan smake på noen av verdens beste teer! I tillegg finner du flere utekafeer der du kan glede deg over lokale snacks og til og med ta med seg suvenirer som er laget av nyplukkede teblader.

Dette er en flott måte å unnslippe maset i dagliglivet og koble seg på nytt med naturen i all sin skjønnhet. Det er ikke rart hvorfor så mange turister kommer hit hvert år!

Morsomt faktum: Gondolhytta er utstyrt med gjennomsiktig gulv, slik at du får en uhindret utsikt over naturen nedenfor når du stiger opp gjennom luften!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Er Taiwan fortsatt et uavhengig land?

Ja, Taiwan er fremdeles et uavhengig land. Den har sin egen regjering, militær og valuta, og er ikke under kontroll av noe annet land. Taiwan er anerkjent av mange land rundt om i verden, men ikke av FN. Det er en viktig regional aktør i Øst -Asia og er et populært turistmål.

Hvilket språk snakker Taiwan?

Taiwan er et flerspråklig land, med mandarin -kinesisk som det offisielle språket. Mandarin snakkes av flertallet av befolkningen. Andre språk som er snakket i Taiwan inkluderer taiwanesiske Hokkien, Hakka og forskjellige urfolksspråk. Engelsk snakkes også mye, spesielt innen forretnings- og reiselivssektorer.

Hvilket Sprek Snakker Taiwan?

Taiwan er et flerprråklig land, med mandarin -kinesisk som det offisielle språket. Mandarin Snakkes av flertallet av Befolkingen. Andre Sprak som er Snakket I Taiwan Inkluderer Taiwanesiske Hokkien, Hakka og Forskjellige UrfolksPråk. Engelsk Snakkes OGSÅ MYE, SPESIELT INNEN FORRETNINGS- OG REISELIVSSEKTORER.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment