Reis til Beijing: 10 reisetips for hovedstaden i Kina

En tur til Beijing, Kina er som å reise inn i en drøm. Fra den kinesiske mur, til hutongene og travle markedene – det er noe for enhver smak. Enten du er i historie, kultur eller bare leter etter ting å gjøre – Beijing har alt!

Begynn reisen din på Tiananmen Square, stedet for Mao Zedongs revolusjon og hjem til noe av byens mest ikoniske arkitektur. Ta deg tid her for å ta inn enorme firkanten og observere mennesker i alle samfunnslag som samles her. Derfra vandrer gjennom hutongs nærliggende – smale smug fullpakket med livlige butikker og restauranter som er karakteristiske for det tradisjonelle Beijing -livet. Smak på noen klassiske lokale snacks som jianbing pannekaker eller nyt tradisjonell Peking -and på en restaurant mens folk ser på.

Etter å ha fått en smak av gammel sjarm, kan du ta turen ut for å utforske et av de mange historiske stedene som den forbudte byen eller sommerpalasset. Her vil du få en sjanse til å lære om historien og kulturen bak noen av verdens mest ikoniske landemerker. For å oppleve en annen side av det moderne Beijing, kan du besøke Sanlitun Village eller Dashilan Street for noen shopping- og serveringsopplevelser blant luksusvarerbutikker og designerutsalg.

For mer eventyr, ta en tur på en av Beijings berømte rickshaws opp Jingshan Hill for en fantastisk utsikt over palassene og eldgamle templer nedenfor! Følg turen med en kveldstur gjennom Houhai -sjøen der lys fra omkringliggende barer og restauranter sørger for en hyggelig atmosfære perfekt for å ta bilder, chatte med lokalbefolkningen eller bare sette pris på livet i seg selv!

Uansett hva slags eventyr du leter etter i Beijing, kan du være sikker på at det vil være en opplevelse som ingen andre! Så pakk sekkene og la reisen begynne!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Beijing? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Forbidden City

Forbidden City Beijing

Velkommen til den forbudte byen!

Den forbudte byen, som ligger i Beijing, er et sted for storhet og betydning. Dette palasset ble bygget fra 1406 til 1420 under Ming -dynastiet, og er et av de viktigste kulturstedene i Kina, og fungerer som både et hjem for keiseren og et viktig senter for politikk. Det var også et av de fem verdensarvstedene som er oppført av UNESCO.

I dag kommer besøkende for å utforske 9.999 rom og undre seg over den komplekse arkitekturen. De røde veggene koordinerer med gule takfliser som viser keiserlig kraft i stor skala. Mens du turnerer i forbindelsen, beundrer Halls som Taihe (Hall of Supreme Harmony), Zhonghe (Middle Harmony Hall) og Baohe (bevarer Peace Hall).

Det er mange andre attraksjoner her også – besøk museer dedikert til eldgamle kinesiske kunst og gjenstander eller utforske hager laget for over 500 år siden. Andre høydepunkter inkluderer Jingshan Hill og Coal Hill, som begge er menneskeskapte åser inne i den forbudte byområdet.

For en virkelig unik opplevelse, planlegg besøket rundt populære høytider eller festivaler som kinesisk nyttår eller oktober nasjonal ferie når forestillinger finner sted på Palace Square. Uansett når du besøker, vil en billett til forbudt by tilby et uforglemmelig glimt inn i Kinas keiserlige fortid som ikke snart vil bli glemt!

Morsomt faktum: Den indre domstolen huser 980 bygninger som måler omtrent 180 dekar totalt – større enn Vatikanets by!


2. Temple of Heaven

Temple of Heaven China

Himmelens templer: En må-besøk attraksjon for enhver reisende

Århundrer med historie, kultur og arkitektur på ett sted

Ligger i Beijin, Kina, er himmelens tempel et fantastisk sted å se. Det ble bygget i 1420 under Ming -dynastiet. Det er et taoistisk tempel der keisere ville komme for å be om god høsting. Templet har blitt besøkt av millioner av mennesker gjennom årene, noe som gjør det til en av de mest populære turistattraksjonene i hele Kina.

Høydepunktet på dette historiske stedet er den omkringliggende parken. De enorme grunnene er fulle av gamle trær og hager som gir en fredelig oase midt i det travle bylivet. Når du utforsker rundt deg, vil du finne vakre bygninger og paviljonger, hver med sin egen unike historie og design. Å gå gjennom en kan ikke la være å sette pris på hvor mye krefter som gikk for å konstruere dette utrolige stedet for århundrer siden.

I tillegg til den fantastiske arkitekturen, er det mye mer å ta inn på Temple of Heaven Park! Du vil kunne lære om kinesisk kultur og se historiske landemerker som keiserlige alter og hellige steiner. Og ikke glem å besøke Echo Wall hvor du kan stå ved siden av en vegg og høre stemmen din komme tilbake til deg syv ganger!

Hvis du leter etter et flott reisemål med århundrer verdt av historie, kultur og arkitektur – besøk Temple of Heaven!

Morsomt faktum: Dette tempelkomplekset fungerte som et eksklusivt sted for keisere å holde seremoniene sine til 1924 da det ble åpnet for offentlige besøk for første gang.


3. Summer Palace

Summer Palace China

Sommerpalass: En må-besøk attraksjon for hver reisende

Sommerpalasset er en fantastisk attraksjon som enhver reisende skal oppleve. Palassområdet ligger i det nordvestlige hjørnet av Beijing, og inkluderer mange vakre parker og innsjøer, pluss en rekke historiske arkitekturer. Turister kan rusle rundt på eiendommen og ta inn naturen, eller ta en båttur på Kunming Lake og se den nydelige marmorbåtpaviljongen mens de flyter forbi!

Sommerpalasset har vært gjennom mange forskjellige tidsepoker gjennom historien, men det beholder fortsatt sin unike skjønnhet og sjarm. Den er full av utrolige palatiale bygninger bygget under Qing -dynastiet, inkludert hall, broer, templer, paviljonger og mer. Det er også mange interessante gjenstander inne i Hall of Diselling Clouds som har overlevd fra nesten to årtusener siden. Hvert år kommer millioner av besøkende for å beundre denne nasjonale skatten – det er lett å se hvorfor!

Besøkende kan også utforske noen av Beijings mest elskede hager på Summer Palace, for eksempel Garden of Brodered Curtains and Garden of Virtue and Harmony. Disse rolige områdene er perfekte for refleksjon eller avslapning mens de tar i seg vakker utsikt over Kunming Lake eller Longevity Hill. Reisende må ikke gå glipp av denne unike muligheten!

Oppdag historie og skjønnhet på Beijings fantastiske sommerpalass

For alle som ønsker å utforske et av Kinas mest ikoniske landskap uten å måtte forlate Beijing, er sommerpalasset et must-se-reisemål! Med sin mangfoldige kulturarv og fantastiske severdigheter vil det være en opplevelse du ikke vil glemme snart.

I tillegg er det et morsomt faktum: I 1998 utpekte UNESCO -utleverte en del av Summer Palace som verdensarv!


4. Tiananmen Square

Et besøk på det historiske Tiananmen -plassen

Tiananmen Square er et av de mest ikoniske stedene i Kina, kjent for sin historiske betydning og skjønnhet. Som en erfaren reisende kan jeg forsikre deg om at det er et must-besøk. Enten du blir trukket av den dypere politiske historien eller bare leter etter et vakkert bybilde med ikoniske synspunkter, vil Tiananmen Square ikke skuffe.

Torget er massivt; Den dekker nesten 97 dekar og er avgrenset med mange monumenter, inkludert monumentet til folkets helter, den store hallen til folket og styreleder Maos mausoleum. Å utforske dette området er som å ta en tur gjennom kinesisk historie og gir gode fotomuligheter som fanger opp kinesisk kultur.

Selv om det er mange ting å utforske på Tiananmen Square selv, er det også andre attraksjoner i nærheten verdt å sjekke ut som National Museum of China, Beihai Park og den forbudte byen. For å få en ekte smak av Beijing under besøket ditt, kan du vurdere å utforske noen av disse stedene mens du er i nærheten – de vil bare legge til opplevelsen din!

Ikke gå glipp av å besøke dette historiske stedet, hvor du kan fordype deg i kinesisk kultur og ta del i et av de største offentlige rom i verden.

Morsomt faktum: Visste du at Tiananmen Square en gang var hjemsted for demonstrasjoner som protesterte for demokrati i løpet av 1989?


5. Great Wall of China

Få et glimt av historien på den kinesiske muren

Den kinesiske muren er en av de mest ikoniske strukturene i verden, og står stolt i århundrer som et symbol på styrke og spenst. Det strekker seg i tusenvis av miles, slynger seg gjennom ørkener, åser og fjell. For enhver reisende som ønsker å utforske eldgamle historiske steder i Kina, er det en absolutt må-se.

Å besøke den store muren kan være både imponerende og pedagogisk-mens du tar inn den fantastiske utsikten fra forskjellige deler langs dens lengde, vil du også lære mye om kinesisk historie og kultur. Noen deler er godt vedlikeholdt og bevart mens andre seksjoner har blitt overlatt til å smuldre med alderen. Det er mange forskjellige typer vegger og vakttårn som gir besøkende en unik innsikt i konstruksjonsstiler gjennom kinesisk historie.

Det er best å planlegge besøket på forhånd, da noen områder kan kreve tillatelser; Her kan du hente noen tips om hva du skal ha på deg og ta med for reisen din. Du kan klatre på selve veggen eller utforske rundt den til fots eller ta en taubane hvis du er foretrukket. Mens du er på toppen, ikke glem å stoppe ved et av utkikkstårnene der du kan nyte imponerende utsikt ovenfra!

På bestemte tider av året arrangeres festivaler som International Great Wall Festival på forskjellige deler langs dens lengde – en mulighet som ikke må gå glipp av! I tillegg er det mange suvenirer tilgjengelig på stedet når det er tid for noe spesielt å huske opplevelsen din av.

Et morsomt faktum om denne utrolige strukturen er at den faktisk ble bygget av fanger under den første byggingen for over 2000 år siden!


6. Ming Tombs

Ming-gravene: En må-se-attraksjon for alle reisende

Ming-gravene er en må-se-attraksjon for alle reisende som gir sine oppdagelseshatter og tar eventyret gjennom Kina. Ligger i utkanten av Beijing, ble gravene konstruert for å huse seksten keisere av Ming-dynastiet (1368-1644).

Når du kommer inn i denne verdensarvstedet, vil du oppdage at de spredte trærne, fjellene og dalene gir et idyllisk bakteppe for utforskningen din. Sørg for å ta tak i kameraet og fange øyeblikk langs åndsveien – en fantastisk sti fylt med utrolige og intrikate statuer. Ikke bare er det ikonisk og visuelt imponerende, men fungerer også som en viktig påminnelse om kinesisk kultur og dens innflytelsesrike individer gjennom historien.

Grandness stopper ikke der – utforsk videre inn i det som er kjent som de tretten mausoleumene for å finne mer nydelige severdigheter! Fra Changling – det første mausoleum som står stolt til ære for keiser Yungle – til dingling – der tre generasjoner ble gravlagt. Be om disse fantastiske strukturene som har forvitrede århundrer!

Morsomt faktum: Ming -gravene er bare 45 kilometer nord for sentrum av Beijing, noe som gjør det til en enkel dagstur for enhver reisende!


7. National Museum of China

Reis til National Museum of China for en informert utforskning

National Museum of China er et populært sted for besøkende, og kan skilte med en imponerende og omfattende samling kinesiske gjenstander og kunst. De spektakulære utstillingene gjør at besøkende kan få en dypere forståelse og forståelse av kinesisk kultur og historie.

En enestående samling

Museet har over 200 000 stykker, inkludert noen av Kinas største arkeologiske funn som keramikk, bronser, jadeutskjæringer og mange andre gjenstander. Besøkende kan også utforske førsteklasses malerier og kalligrafiverk av anerkjente kinesiske kunstnere i museets gallerier. Kombinasjonen av eldgamle og moderne kultur presentert på museet skaper en dynamisk opplevelse som er både lærerikt og svært underholdende.

Underholdende lydturer

For de som ikke vil gå glipp av noen detaljer under besøket på museet, er lydturer tilgjengelige på engelsk, fransk, japansk, koreansk og andre språk, slik at hver besøkende kan glede seg over en informert utforskning. Guidede turer er også tilgjengelig på forespørsel med kunnskapsrike guider som kan tilby ytterligere innsikt i hver utstilling.

Morsomt faktum: National Museum of China er et av de største museene i verden! Den dekker over 36 hektar (90 dekar), noe som betyr at den har nesten dobbelt så mye gulvplass som Louvre i Paris.


8. Lama Temple

Utforsk historien og kulturen til Lama Temple i Beijing

Beijings Lama -tempel er en av byens mest populære attraksjoner, på grunn av sin unike kombinasjon av kinesisk og tibetansk kultur. Dette tempelet ligger i hjertet av Beijing, og gir stor innsikt i tibetansk buddhistisk praksis.

Templet ble opprinnelig bygget som et keiserlig palass i Qing -dynastiet og fungerte som residensen til keiser Yongzheng i noen år før det ble omgjort til et tempelkompleks i løpet av 1700 -tallet. Besøkende kan se eldgamle statuer, helligdommer og kunstverk som dateres tilbake til denne tidsperioden.

I dag er Lama Temple åpent for besøkende fra hele verden som ønsker å utforske dens rike historie og skjønnhet. Hovedhallen har tre store bronse -buddhaer – Vairochana, Sakyamuni og Amithaba – hver omgitt av figurer fra buddhistisk mytologi. Andre høydepunkter inkluderer store bønnehjul som er innskrevet med buddhistiske mantraer, intrikate utskjæringer på trebjelker og røde søyler dekket av vakker kinesisk kalligrafi.

I tillegg til å oppleve sin historiske betydning, kan besøkende også utforske et bredt spekter av kulturelle aktiviteter ved Lama Temple. Det er tradisjonelle musikkprestasjoner som holdes daglig og vanlige utstillinger om buddhismens innvirkning på samfunnet. Besøkende kan også lære om tradisjonelle teseremonier eller ta del i workshops som keramikklasser eller treskjæringstimer.

Lama Temple tilbyr en virkelig unik opplevelse for reisende som er interessert i å lære om Kinas kulturarv. Husk å ta med deg kameraet – du vil ikke glemme denne minneverdige opplevelsen!

Morsomt faktum: Komplekset har blitt et viktig sted for tibetanske buddhister som bor i utlandet som kommer hit for pilegrimsreise eller bare for å besøke eller få sine religiøse spørsmål besvart av munker som er bosatt her.


9. The Place

Stedet er en av de mest interessante attraksjonene i Beijing. Med sin unike arkitektur og fantastiske atmosfære, er det ikke rart hvorfor folk strømmer til dette stedet.

Stedet ble opprinnelig bygget under Ming -dynastiet, og ble senere renovert to ganger under Qing -dynastiet. Dette stedet har vært hjem til mye historisk aktivitet, noe som gjør det til et utmerket reisemål for besøkende som søker et innblikk i Kinas fortid. I tillegg, med sine fantastiske hager og ekspansive gårdsplasser, er det lett å gå seg vill i sin skjønnhet og ro.

Det som gjør stedet så spesielt er blandingen av tradisjonelle kinesiske opplevelser og moderne fasiliteter – som tehus og restauranter – og gir turister en smak av begge verdener. Besøkende vil kunne ta inn severdighetene av utsøkt arkitektur fra begge dynastier, samt utforske noen av de mer moderne funksjonene som er lagt til over tid.

I tillegg kan reisende unne seg litt deilig lokal mat på en av stedets mange restauranter! Fra dampede melboller til krydret sommerruller, det er noe for enhver smak; En virkelig deilig kulinarisk opplevelse venter alle som besøker!

For de som leter etter en enda mer oppslukende opplevelse, er det mange guidede turer tilgjengelig som gir et omfattende blikk på stedets historie og kultur. Det er en perfekt måte å lære mer om Beijing mens du tar inn alt dette vakre området har å tilby.

Morsomt faktum: Stedet ble en gang omtalt på det populære kinesiske datingshowet “If You Are the One”.


10. Beihai Park

Beihai Park: En må-besøk attraksjon for reisende

Beihai Park er en fantastisk keiserhage som ligger i det historiske sentrum av Beijing. Blant de mange forlokkende funksjonene er mange templer, broer, paviljonger og frodig løvverk som gir et forfriskende bakteppe for besøkende å utforske. Denne romslige tilfluktsstedet tilbyr enormt grøntareal for å finne ro midt i travle byliv.

Den første omtale av Beihai Park stammer tilbake for mer enn 1000 år siden da den ble brukt som en kongelig hage av keiser Qinshihuang. Spesielt bygde han den praktfulle hvite Dagoba -pagoden – et landemerke som står frem til i dag. Parken er også hjemsted for den kinesiske buddhistforeningen og Guangji -tempelet – en av de eldste i Kina. Begge gir fascinerende innsikt i tradisjonell kultur og religion.

Beihai Park huser også Jade Island som sitter den vakre Hall of Benevolence og lang levetid – en fantastisk bragd med arkitektur med ni gårdsrom foret med utsmykkede gallerier og dyrebare gjenstander fra keisere fortid. Ingen besøk ville være komplett uten å ta litt tid til å utforske veggen på ni-drage, en annen bragd med intrikat design som har stått i århundrer.

Beihai Park, som ofte blir oversett av turister som men likevel sjarmerende minneverdige, gir både en idyllisk pusterom fra Beijings hustle-and-mas og et fengslende vindu i det gamle Kinas historie og skikker. For de som leter etter noe utenfor allfarvei med mange interessante attraksjoner og historier å utforske, er Beihai Park vel verdt å besøke!

Morsomt faktum: Ifølge lokal legende, for fire hundre år siden, oppfant en klok munk ved navn Pu Yi en spesiell type hjul kjent som Liuyunlun på Beihai Park, som deretter ble presentert som hyllest til keiser Wanli på bursdagen hans!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor lang tid tar det å fly fra Norge til Beijing?

Det tar omtrent 11 timer og 20 minutter å fly fra Norge til Beijing. Flyavstanden er 5.921 miles og de fleste flyreiser er direkte. Avhengig av flyselskapet og typen fly, kan flytiden variere. Det anbefales å ta kontakt med flyselskapet for de mest oppdaterte flytidene.

Hva er Beijing mest kjent for?

Beijing er en av de mest kjente byene i verden, og er mest kjent for sine mange historiske og kulturelle attraksjoner. Det er hjem til den forbudte byen, det største og best bevarte keiserpalasset i Kina, så vel som himmelens tempel, sommerpalasset, den kinesiske muren og mange andre ikoniske steder. Beijing er også kjent for sin deilige kjøkken, som inkluderer Peking Duck, Dumplings og mange andre retter. Endelig er byen kjent for sitt livlige natteliv, med et bredt spekter av barer, klubber og restauranter å utforske.

Hva er Beijing Mest KJent for?

Beijing er en av de mest KJente Byene i Verden, OG er Mest KJent for Sine Mange Historiske og Kulturelle attraksjoner. Det er hjem til den forbudte byen, det støttste og beste beevarte keiserpalasset i kina, sju vel som himmelens tempel, Sommerpalasset, den kinesiske Muren og Mange Andre Ikoniske Steder. Beijing er også KJent for Sin Deilige Kjøkken, Som Inkluderer Peking Duck, Dumplings OG Mang Andre Retter. Endelig er Byen KJent for Sitt Livlig Natteliv, Med et Bredt Spekter Av Barer, Klubber OG Restauranter Å Utforske.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment