Reis til München og oppdag 10 reisetips for spennende utforsking i Tyskland

Er du klar til å oppdage den vakre byen München i Tyskland? Med sin fantastiske arkitektur, kulturelle steder og naturområder i nærheten, er det ikke rart at reisende strømmer til dette sjarmerende reisemålet.

Fra den verdensberømte Englischer Garten (engelsk hage) med sine frodige grønne områder og pittoreske bekker til den ikoniske Marienplatz med sin store sentrale torg, tilbyr alle deler av München noe unikt. Et besøk i Nymphenburg Palace bør heller ikke gå glipp av – en majestetisk barokkstruktur fra 1600 -tallet som garantert vil ta pusten fra deg. For adrenalinsøkere er det den morsomme fornøyelsesparken Olympiapark eller for en mer rolig opplevelse, sjekk ut Viktualienmarkt – et utendørs offentlig matmarked fylt med deilige severdigheter og lukter.

Skulle du velge å stole på oss for våre anbefalinger om hvor du kan utforske i München, er her noen høydepunkter som garantert vil gjøre turen din minneverdig: tilbring en ettermiddag på Belvedere Castle, slingre gjennom Grand Gardens på Hofgarten; Utforsk middelalderske ruiner på Frauenkirche; prøve internasjonal mat hos Sendlinger Tor Platz; Ta en naturskjønn båttur langs elven Isar; vandre forbi klassiske familiepuber i Schwabing District; beundre moderne kunst ved Lenbachhaus museum; Kos deg med naturvandringene rundt Herzogpark Lake; Handle til du slipper på oppskalere Kaufingerstrasse Street og Marvel på Brick Gothic City Hall Stadtmuseum.

München er en må-se-by for enhver reisende som leter etter spennende opplevelser og glede. Enten du søker kultur og historie eller bare vil ha noen avslappende dager omgitt av fantastiske landskap – dette spesielle stedet vil sikkert gjøre alle drømmene dine til virkelighet!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til München? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Marienplatz

Marienplatz München

Fordyp deg i den århundrer gamle historien til Marienplatz

Marienplatz er en av Münchens mest populære attraksjoner. Det har vært i sentrum av bylivet i hundrevis av år, og den travle atmosfæren trekker turister fra hele verden. På et besøk i Marienplatz kan du ta en tur gjennom Münchens historiske fortid, utforske de mange butikker og restauranter, eller bare glede deg over folk som ser på.

I hjertet står de gotiske gjenopplivede neuene Rathaus (New rådhus), bygget i 1867-1909, med sin ikoniske Glockenspiel som setter på show to ganger daglig klokka 11 og 12. Den nærliggende St. Petersskirche (St. Peters kirke) som dateres tilbake til slutten av 1100 -tallet, gir et nytt blikk inn i Münchens middelalderske fortid. I nærheten ligger Frauenplatz – et område dedikert til å hjelpe kvinnelige gründere til å lykkes med tilgang til ressurser og støttesystemer.

Torget gir noe for enhver smak: fra tradisjonelle bayerske matboder til å lage ølpubber, gatekunst, kreative butikker, suvenirbutikker og arrangementer året rundt som julemarkeder eller konserter. De omkringliggende gatene er fylt med børser og spisesteder som holder åpent til sene timer på natten, slik at det kan være et flott sted å henge etter mørkets frembrudd også!

For besøkende som er interessert i billedkunst, er det mye å utforske. Det nærliggende Alte Pinakothek -museet viser noen av Tysklands største kunstmesterverk mens du utforsker moderne kunstverk er mulig på Pinakothek der Moderne rett ved siden av.

Et morsomt faktum om Marienplatz er at det har eksistert siden 1158! Dette gjør det til en av eldste offentlige firkanter i Tyskland og en essensiell del av Münchens historie.


2. Englischer Garten

Englischer Garten Germany

Hvis du planlegger en tur til München, bør du ikke hoppe over den vakre Englischer Garten. Denne enorme grønne parken er den største i München og er populær blant både lokale og turister for sin fredelige atmosfære.

Parken har mange attraksjoner, inkludert svingete stier, dammer, en kinesisk pagode (Chinesischer Turm), en ølhage og to små surfeområder kalt Eisbachwelle og Krautinsel. Det er noe for enhver smak i dette elskede offentlige rom.

Et av de mest bemerkelsesverdige punktene i Englischer Garten er å se på surfere som rir på den hurtigflytende Eisbach-elven. Rundt 700 personer er registrert for å gjøre denne vågale aktiviteten! Ikke helt modig nok? Du kan også vandre gjennom skyggefulle skoger eller besøke et av flere monumenter på stedet.

Og hvis du leter etter et sted å slappe av med en drink eller en matbit etter alt det å utforske, kan du gå over til Hirschau Beer Garden – det er en av de mest populære i byen!

Fra sine fredelige omgivelser til sine unike attraksjoner, er Englischer Garten et fantastisk sted å besøke mens du er i München. Du vil ikke gå glipp av denne uslåelige opplevelsen!

Morsomt faktum: På 285 hektar er det faktisk større enn New York Citys Central Park som har et område på 341 hektar.


3. Viktualienmarkt

Viktualienmarkt Germany

Hvis du leter etter en unik og historisk shoppingopplevelse, er Viktualienmarkt i München det perfekte reisemålet. Dette livlige markedet tilbyr særegne varer og varer fra hele verden.

Viktualienmarkt ligger i hjertet av München, minutter unna andre populære attraksjoner som Marienplatz og Englischer Garten. Aktiviteten har pågått siden 1807, da den først ble opprettet av lokalbefolkningen.

Hos Viktualienmarkt kan besøkende handle ferske råvarer på tribunen til regionale bønder, kjøpe hjemmelaget søtsaker og andre delikatesser fra uavhengige kjøpmenn eller nyte et måltid i en av de forskjellige bodene som er satt opp over hele markedet. Du finner også tradisjonelle bayerske øl på trykk på noen steder!

Markedet er åpent hver dag i uken bortsett fra søndag, så det er alltid noe å gjøre her. På fredager tar lokale musikere til gatene for å gi underholdning mens kjøpere går ut på virksomheten.

Totalt sett gir Viktualienmarkt en virkelig unik opplevelse som du ikke finner andre steder. Besøkende vil garantert finne noe interessant når de besøker dette fantastiske stedet – bare sørg for at du legger igjen litt rom i bagasjen hvis du planlegger å ta med deg noe spesielt!

Morsomt faktum: Viktualienmarkt har en ølhage som antas å være en av Tysklands vakreste hager med sitteplasser for opptil 3000 mennesker!

https://youtu.be/LlmNJum-i9U

4. BMW Museum

Å besøke BMW -museet er et must for enhver reisende som besøker München. Det er en flott måte å få en nær titt på historien, luksusen og ytelsen som BMW står for. Her finner du en enorm samling klassiske biler, motorsykler og motorer fra 1929 til i dag, samt interaktive skjermer om hvordan kjøretøyene har endret seg over tid. Fra vintage syklister til futuristiske elektriske kjøretøyer, alt er her!

Utforsk BMWs historie: Ta et skritt tilbake i tid med en av de mange historiske utstillingene som vises. Undersøk gamle fotografier og lær om opprinnelsen til noen av BMWs mest kjente modeller gjennom hele 90-årige historie. Du kan også se nærmere på Vintage BMW Racing Technologies og beundre nøye restaurerte klassiske biler fra flere tiår siden.

Opplev teknologien: Som en del av besøket ditt kan du sjekke ut noen av BMWs nyeste innovasjoner innen kjøretøydesign og delta i interaktive aktiviteter. Se hvordan avanserte materialer brukes til å lage lettere, men sterkere komponenter og deretter undre deg over hvilken moderne motorteknologi er i stand til å oppnå.

Ha det gøy på museet: Ikke bare kan voksne oppleve alt dette museet har å tilby, men det er også mange arrangementer rettet mot barn også! Gå på et spennende familieeventyr med morsomme aktiviteter som Scavenger Hunts eller biltegningsøkter designet bare for dem. I tillegg, ikke gå glipp av andre spesielle programmer som testdrev eller fabrikkturer som kan være tilgjengelige under oppholdet!

Enten du er en bilfanatiker eller bare nysgjerrig på BMWs historie, er det absolutt verdt å besøke museet. Utforsk fortiden og opplev fremtiden til bilteknikk ved BMW -museet.

Morsomt faktum: Visste du at “BMW” faktisk står for Bavarian Motor Works?


5. Frauenkirche

Å besøke Frauenkirche er et must for enhver reisende i München. Den berømte Frauenkirche ligger midt i hjertet av byen, og er en vakker gotisk kirke som ble bygget mellom 1468 og 1488. De to karakteristiske tårnene merkes lett på lang avstand, og de gjør det til et av de mest ikoniske landemerkene i München.

Innvendig har kirken fantastiske kunstverk som fantastiske glassmalerier, praktfulle alter og søyler, og til og med intrikate fresker. Turister vil garantert bli betatt av dens storhet og skjønnhet. I tillegg til å beundre kunstverket, kan besøkende også vandre rundt i de fredelige hagene eller delta på en av de vanlige tjenestene som holdes der.

Frauenkirche krypten som inneholder heller ikke å gå glipp av, er noen interessante stykker fra kirkegården inkludert gravsteiner, kister og skulpturer. De som er interessert i å lære mer om denne bemerkelsesverdige bygningen, kan besøke statskassen der gamle dokumenter og manuskripter relatert til historien er bevart for ettertiden.

Endelig kan det være lurt å reisende dra nytte av besøket for å se andre attraksjoner i nærheten som Marienplatz Square eller Viktualienmarkt (Münchens eldste marked). Opplevelsen på Frauenkirche vil helt sikkert forbli med alle som kommer.

Morsomt faktum: Etter å ha blitt ødelagt under andre verdenskrig, ble Frauenkirche rekonstruert stykke for stykke i henhold til planer som ble trukket opp kort tid før det er ødeleggelse!


6. Nymphenburg Palace

Å besøke Frauenkirche, eller vår Frue Church, er et must for enhver reisende på vei til München. Denne praktfulle kirke i barokkstil har vært et viktig landemerke i byen siden byggingen på 1400-tallet. Frauenkirche står på imponerende 99 meter høy og de to tårnene dominerer skyline i Central München.

Innsiden av kirken er ikke mindre fantastisk enn dens ytre, med intrikate freskerte tak, et stort og intrikat dekorert organ, og imponerende utsmykkede alter. Under tjenestene kan besøkende høre vakre salmer sunget av koret som gjenspeiler gjennom denne ærefryktfulle helligdommen. De som ikke er religiøse, kan fortsatt sette pris på dette imponerende nettstedet som et kulturelt ikon og et symbol på tro i moderne tid.

I nærheten kan besøkende også beundre de intrikat utskårne detaljene om steinfasaden og delta i en av mange vanlige guidede turer som bringer levende århundrer gamle historier knyttet til denne ikoniske bygningen. Det er lett å se hvorfor så mange reisende blir trukket til dette utrolige stedet hvert år!

Et morsomt faktum om Frauenkirche er at den overlevde både første verdenskrig og andre verdenskrig stort sett uskadd til tross for at store deler av München ble ødelagt rundt den. Til i dag forblir det et sant vitnesbyrd om spenst og styrke!


7. Allianz Arena

München er en by for alle, enten du leter etter en flott kveld eller en kultur og historie. En av de mest populære attraksjonene i byen er ingen ringere enn Allianz Arena, ellers kjent som “Münchens stue”.

Denne fantastiske arenaen er oppkalt etter sin store sponsor (Allianz Insurance Group) og åpnet i 2005, og er vert for over 70 000 tilskuere per kamp. Det er ingen hemmelighet hvorfor det raskt ble en must-see mens du besøkte München-med sin topp moderne belysning, fascinerende design og levende atmosfære, det er et av de stedene som etterlater deg pusten.

Arenaen tilbyr også spektakulære turer gjennom selve stadion og museet hvor du kan lære om arkitekturen, undrer seg over gamle design fra hjemmekamper og til og med sjekke ut noen av memorabiliaene deres fra tidligere europacuparrangementer. I løpet av visse tider av året kan du også se en faktisk kamp når Bayern München eller TSV 1860 tar på seg motstanderne!

Hvis fotball ikke er din greie, aldri frykter det – det er mange spesielle begivenheter som holdes i Allianz Arena også! Fra musikkonserter til profesjonelle brytingsshow – hold på hattene dine fordi denne arenaen har sett dem alle!

Alt i alt er Allianz Arena en absolutt må-se i München, og tilbyr mer enn bare fotball, men et lite stykke lokal historie og kultur å ta med deg hjem. Morsomt faktum: Stadionet brukes ikke bare til sportslige funksjoner – det har også dukket opp som et bestemt sted for filmer som Sleeping Beauty and Bullyparade – Die Filme!


8. Deutsches Museum

Oppdag den fascinerende vitenskapsverdenen på Deutsches Museum

Deutsches-museet i München er et must for enhver besøkende i byen. Med sin omfattende samling av gjenstander og interaktive skjermer, inviterer den utforsking inn i naturvitenskap og teknologi. Fra historie til moderne vitenskap og ingeniørfag, finner du noe her for å vekke hver reisers interesse. Her er bare noen få grunner til at denne attraksjonen skal være på listen din mens du besøker München.

Glimt inn i historien

Deutsches Museum tilbyr et fascinerende blikk tilbake gjennom tid på store vitenskapelige funn gjennom historien. Du kan utforske modeller av gamle oppfinnelser som vannhjul og vindmøller eller lære om tidlige eksperimenter i elektrisitet og magnetisme med vintage instrumenter inkludert Robert Cantons galvaniske maskin fra 1809.

Interaktive skjermer

Hvis du leter etter en interaktiv opplevelse, ikke gå glipp av de fantastiske praktiske utstillingene i museet. Fra å spille dataspill i gammel stil til å prøve ut forskjellige fysikkeksperimenter, det er noe for folk i alle aldre å glede seg over! Fossilium -delen har over fem tusen fossile eksemplarer fra mer enn to hundre museer over hele verden – absolutt verdt å sjekke ut!

Utforsk natur og teknologi

Museet dekker også mange aspekter av naturen, fra planter og dyr til hav og romutforskning. Du er sikker på å finne noe interessant her uansett hva interessene dine er! Det er også mange utstillinger som viser historiske fly, biler, lokomotiver, skip og andre teknologiske underverker.

Hvis du er interessert i vitenskap og elsker å lære nye ting, må du legge Deutsches -museet på listen din mens du er i München!

Et morsomt faktum: Dette store vitenskapsmuseet ble grunnlagt i 1903 av en ingeniør ved navn Oskar von Miller – noe som gjorde det til et av Tysklands eldste museer.


9. Olympiapark

Er du klar til å utforske Münchens majestetiske olympiapark? Med mange attraksjoner og aktiviteter å velge mellom, er det et flott reisemål for Explorer i deg! Enten det er det ikoniske olympiske stadionet, Sea Life Aquarium eller det nyoppussede Olympia-Eisstadion-skøytebanen, er det noe for alle aldre og interesser.

Fra spennende berg -og -dallere til rolige turer, tilbyr Olympiapark alle slags spennende opplevelser. Nyt en dag med eventyr på en av parkens mange turer, eller bruk litt tid på å utforske sine mange hager. Den store parken inneholder også flere museer, for eksempel Deutsches Museum og Aero Club Museum.

Hvis du er ute etter en mer pedagogisk opplevelse, må du sørge for å utforske den tidligere olympiske landsbyen – den er fylt med fascinerende historier som venter på å bli oppdaget. Her ligger en overflod av historiske steder som Haus des Deutschen Sports og Klenze-Garten. Ikke glem å ta en titt i Fine Arts Hall heller; Den inneholder verk fra noen av Münchens mest berømte artister.

Enten du bestemmer deg for å delta i en aktivitet eller bare lene deg tilbake og slappe av midt i naturen – besøket ditt i Olympiapark vil sørge for å legge igjen varige minner.

Morsomt faktum: De første olympiske leker som ble holdt i Tyskland ble arrangert i 1972 i denne parken!


10. Alte Pinakothek

München er en vakker by full av historiske attraksjoner, og Alte Pinakothek er et av de må se stedene i byen. Det er hjem til noen av de mest imponerende kunstverkene, og det er garantert å ta pusten fra deg.

Galleriet ble bygget av kong Ludwig I i 1836, og det kan skilte med mer enn 800 malerier fra Renaissance Masters. Fra Rembrandt til Rubens og Caravaggio har de alle et hjem her. Det som er enda mer fantastisk er at denne verdensberømte samlingen også stammer fra middelalderen!

Du vil bli overrasket over hvor godt bevart hvert maleri er – fra sine dristige farger til de intrikate detaljene. Og hvis du er heldig nok, kan du til og med få et glimt av et restaureringsprosjekt som pågår. Det tilfører enda et lag med interesse for slitne besøkende.

På toppen av sin imponerende historie har Alte Pinakothek lenge vært kjent for å være utrolig romslig og lys inni – noe som gjør den perfekt for å ta bilder eller bare ta deg tid til å beundre spesifikke brikker.

Men det er noe annet som skiller dette galleriet fra andre: Hver lørdag fra 10:00 til 15:00 har du tilgang til en lydguide som forklarer hvert stykke i detalj. For en fin måte ikke bare å lære mer om disse mesterverkene, men også bli en del av deres fascinerende historie!

Morsomt faktum: Alte Pinakothek har blitt gjenoppbygd flere ganger siden den først åpnet i 1836 på grunn av kriger og andre politiske hendelser.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva er München kjent for?

München er en pulserende by i Tyskland kjent for sin rike kultur og historie. Det er hjem til mange ikoniske landemerker som Marienplatz, Frauenkirche og Nymphenburg Palace. Byen er også kjent for sin ølkultur, med den berømte Oktoberfest som finner sted hvert år. München er et flott reisemål for de som ønsker å oppleve en rekke kulturelle aktiviteter, fra museer og gallerier til musikksteder og festivaler. Det er også et flott sted å utforske naturen, med mange parker, innsjøer og skoger å utforske.

Hvor er det best og bor i München?

München er en flott by å bo i, med mange alternativer som passer til alle smaker. Bysenteret er et flott sted å bo, ettersom det er fullt av kultur, historie og rikelig med underholdning. De omkringliggende forstedene er også gode steder å bo, med mange grønne områder og parker, samt gode transportforbindelser til sentrum. Byen har også et stort utvalg av internasjonale skoler, noe som gjør det til et ideelt sted for familier. Uansett hva din preferanse, har München noe for enhver smak.

HVOR ER DET BEST OG BOR I München?

München er en Flott av Å bo i, med Mange Alternativer Som Passer Til Aelle Smaker. BySenteret er et Flott Sted Å Bo, Etsom Det er fullt av Kultur, Historie og Rikelig Med Underholding. De Omkringliggende Forstedene er også Gue Steder Å Bo, Med Mangel Grønne Områder OG Parker, Samt Gue Transportforbindelser Til Sentrum. Byen Har også et Stort Utvalg av InternasJonale skoler, NOE SOM GJØR DET TIL et IDEELT STED FOR FAMILIER. UANSETT HVA DIN Preferanse, Har München Noe for Enhver Smak.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment