Reis til St Tropez – 10 reisetips for Frankrikes glamorøse kyst perle

Leter du etter en flukt fra liv og mas i hverdagen? Et sted hvor du virkelig kan slappe av og nyte et rolig miljø? Så ikke se lenger enn St Tropez! Denne idylliske destinasjonen ligger på den franske rivieraen, og tilbyr mye å se og gjøre. Fra å utforske sandstrender, hengi seg til lokalt mat eller bare ta en spasertur gjennom de sjarmerende gatene, er det noe for enhver smak her.

Så hvis du planlegger å besøke St Tropez snart, her er noen nyttige tips for å sikre at turen er så hyggelig som mulig. For det første, husk å ta med komfortable sko for å gå rundt i byen – med bratte brosteinsbelagte åser og smale fortau, er det best å forberede deg tilstrekkelig på forhånd. Pakk litt lette klær også, da St Tropez kan bli varm og fuktig i sommerhalvåret.

Til slutt, hvis du vil sørge for at du får mest mulig ut av turen til St Tropez, er det alltid en god idé å gjøre noen undersøkelser på forhånd og finne ut hvilke attraksjoner som er verdt å besøke. Her på Traveltosttropez.com gir vi en omfattende liste over aktiviteter og anbefalte sightseeingsteder som vil bidra til å sikre at du har en uforglemmelig opplevelse i denne vakre byen. Så stol på oss – med våre detaljerte anbefalinger og tips, er du garantert å ha et fantastisk opphold i St Tropez!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til St Tropez? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Pampelonne Beach

Pampelonne Beach St Tropez

Opplev en unik strandvibe på Pampelonne Beach

Pampelonne Beach ligger på den franske rivieraen, og er en fantastisk kystlinje. Med sine uberørte hvite sand og uslåelige utsikt over middelhavsanlegget, har denne stranden blitt en av de mest populære attraksjonene i Saint-Tropez.

Med over tre kilometer sand å utforske, er det mye å se og gjøre. For Sunseekers er det god plass til å slappe av på den gyldne sanden eller ta en dukkert i det asurblå vannet. I mellomtiden, for de som leter etter noe mer aktivt, er det en rekke vannsport tilgjengelig som dykking, seiling og windsurfing.

Når solen går ned, forvandles Pampelonne Beach til en yrende sosial scene. Det er hjemmet til mange av områdets mest populære barer og klubber, noe som gjør det til det perfekte stedet for en uforglemmelig natt ute. For reisende som leter etter noe mer avslappet, er det mange restauranter som fører vannkanten hvor du kan nyte deilig sjømat mens du beundrer den vakre utsikten.

Uansett hvilken type reisende du er, gir Pampelonne Beach en fantastisk opplevelse som ikke finnes andre steder i Frankrike. Så hvorfor ikke besøke denne fantastiske destinasjonen et besøk? Du vil ikke angre på det!

Morsomt faktum: I tillegg til de berømte nattklubbene og barene, er Pampelonne Beach også et av Frankrikes toppsteder for filmskudd. Gjennom årene har det omtalt i prisbelønte filmer som Casino Royale og for å fange en tyv.


2. Citadelle de Saint-Tropez

Citadelle de Saint-Tropez France

Citadelle de Saint-Tropez ligger bare noen mil unna den travle byen Saint-Tropez, og er en imponerende festning med utsikt over Middelhavet. Konstruert i 1602, var det en strategisk høyborg i århundrer og står fremdeles stolt i dag som et av de mest ikoniske landemerkene for den franske rivieraen.

Citadelle gir fantastisk utsikt over blått vann og bølgende åser, noe som gjør det til et populært sted for turister å ta bilder og beundre den pittoreske naturen. Den har mange attraksjoner også – de svingete gatene er foret med restaurerte barokke bygninger, kunstgallerier og lokale spesialbutikker; Mens det middelalderske vollene gjør et flott sted for en ettermiddagstur eller piknik. Citadelle er også vertskap for vanlige live musikkarrangementer og er et flott sted å delta i tradisjonelle provençalske markeder.

Ikke glem å besøke Citadelle”s Seafront Terrace også – det er et fortryllende sted med krystallklart vann og en fantastisk utsikt over bukta, perfekt for å nippe til et glass vin eller se på solnedgangen.

For historiebuffer er Citadelle de Saint-Tropez en absolutt må-se. Det har blitt omtalt i mange kjente filmer og skuespill siden byggingen i 1602 – inkludert Jean Cocteau”s Beauty and the Beast! Så hvorfor ikke gjøre turen ekstra spesiell ved å besøke denne historiske festningen? Du blir ikke skuffet!

Morsomt faktum: Citadelle de Saint -Tropez huser et av de eldste bibliotekene i Europa – Bibliothèque Mazarine, som ble grunnlagt av kardinal Mazarin i 1643! Den inneholder over 55 000 historiske bøker og manuskripter.


3. Place des Lices

Place des Lices France

Place Des Lices er et pulserende firkant som ligger i hjertet av Saint-Tropez, Frankrike. Hjem til ukentlige markeder og utekafeer, er det ikke rart hvorfor dette stedet har blitt en av de mest populære turistattraksjonene i området. Dette markedsplassen fra 1700 -tallet er omgitt av historiske bygninger og sjarmerende gater som er perfekte for å utforske.

Place des Lices omfatter fire forskjellige områder: markedsområdet (som har et stadig utvidende utvalg av varer til salgs), Grand Fountain foran Hotel de Ville (rådhus) som fungerer som en samlingsplass, en bar med åpne bord der Lokalbefolkningen samles for å sosialisere seg, og en restaurantterrasse som serverer deilig fransk mat. Atmosfæren her er livlig og levende, med lokalbefolkningen som alltid er glade for å dele historier om Saint-Tropez.

Besøkende kan ta inn skjønnheten i Place des Lices ved å bare rusle rundt og nyte severdighetene. Brosteinsgatene er foret med tradisjonelle franske bygninger, mens mot midten av torget finner du et klokketårn som markerer inngangen. På bestemte dager i uken kan du også glede deg over å se en kamp med Petanque – et populært Boules -spill blant franske lokalbefolkningen som ofte spilles her på solfylte ettermiddager.

I løpet av sommermånedene forvandles Place des Lices til et friluftsmarked der leverandører tilbyr en lokkende blanding av varer som ferske råvarer, frukt og grønnsaker, ost og charcuterie, hjemmelagde kaker, håndlagde smykker og mer. Det er et flott sted å hente suvenirer, samt få en autentisk smak av lokal levende i Saint-Tropez.

Morsomt faktum: Place des Lices brukes ofte som filmsted for populære TV -serier som “Lilyhammer” og “The Transporter”. Torget har også blitt omtalt i filmer som “og God Create Woman” (1956) med hovedrollen Brigitte Bardot.


4. La Ponche

La Ponche er en liten, pittoresk fiskevær som ligger på spissen av Saint-Tropezs halvøy. Det er kjent for sine sjarmerende smale gater foret med fargerike hus og små butikker som har lokale spesialiteter. La Ponche var en gang hjem for forfatter og poet, Jean Cocteau, som skrev noen av sine mest kjente verk her.

Gå langs Harbourfront forbi de mange båtene som bobber i bukta og ta i en fantastisk utsikt over Cape Camarat og Middelhavet. Utforsk bittesmå smug som fører opp til gamle bygninger som Chapelle de la Miséricorde eller beundre sjarmerende kafeer med uteservering som er perfekt for å nyte en deilig lunsj.

Det er få ting som er så magiske som å se på fiskerne komme tilbake fra deres daglige utflukt, og losse fangstene sine for restaurantene i byen. Denne sjarmerende scenen har vært en del av La Ponches tradisjon i århundrer og forblir uendret over tid.

Når du tar en pause fra å utforske, kan du ta plass på en av de mange sjømatrestaurantene. Nyt noen ferske østers med lokal hvitvin og ta inn skjønnheten i La Ponches havneside ved solnedgang. Her vil du føle deg som om du gikk inn i noe ut av postkortet.

Morsomt faktum: The Bay der fiskere kommer tilbake til kalles “La Darse” som betyr “Old Boatyard” i Provencal – det er en av de eldste havner på Middelhavet!


5. La Glaye

La Glaye er en fantastisk strand som ligger i hjertet av Saint-Tropez, og inviterer deg til å nyte en uforglemmelig vannlevende opplevelse

Fra sin myke hvite sand til det krystallklare vannet, tilbyr La Glaye fantastisk utsikt og en rolig atmosfære som vil gjøre ferien virkelig minneverdig. Her kan du sole deg på stranden mens du beundrer den utrolige naturen eller tar en forfriskende dukkert i havet. Du kan også utforske de mange aktivitetene som er tilgjengelige på La Glaye som svømming, kajakkpadling, jetski og snorkling.

Sanddynene rundt stranden skaper et ideelt sted for å gå og utforske naturen. Det er også en restaurant i nærheten hvor du kan nyte tradisjonelle middelhavsretter og forfriskninger. Den sjarmerende atmosfæren til La Glaye gjør det til det perfekte stedet å slappe av og slappe av med familie og venner.

Med sine spektakulære solnedganger, fantastisk utsikt og rikelig aktiviteter, er La Glaye et må-besøksmål for alle reisende som besøker Saint-Tropez. Enten du leter etter en fredelig flukt eller en uforglemmelig strandopplevelse, har denne vakre stranden noe å tilby alle!

Morsomt faktum: Visste du at La Glaye en gang ble brukt som filmsted for James Bond -filmer som Never Say Never Again? Nå kan du utforske den samme stranden der noen av 007s mest ikoniske scener ble filmet.


6. La Croisette

La Croisette: En herlig promenade langs Middelhavskysten

På en av de vakreste franske riviera -byene er La Croisette en herlig promenade langs Middelhavet. Med fantastisk utsikt og innbydende farvann, tilbyr denne spaserturen en fantastisk opplevelse for besøkende i alle aldre. Når du spenner over litt over to kilometer lang, kan du gå (eller sykle) veien rundt denne pittoreske kyststien.

Utsikten fra La Croisette vil heller ikke skuffe; Mot sør ligger Pampelonne-stranden mens på den andre siden ligger fantastisk Saint-Tropez-bukten. Selve gaten er foret med frodige palmer og rikelig med benker som tilbyr perfekte steder å ta pauser og suge inn skjønnheten i omgivelsene dine. I tillegg vil du her finne noen av de mest eksklusive butikkene og restaurantene som gjør det til et flott sted å handle eller ta en matbit.

I tillegg til å være en idyllisk kystvandring, er La Croisette også hjem til to livlige markeder hver søndag og torsdag morgen. Her finner du boder som hekker alt fra fersk lokale frukt og grønnsaker til suvenirer og håndlagde håndverk. Med sin livlige atmosfære og unike markedstilbud, er det noe spesielt med å surfe rundt disse tribunene som gir den fantastiske opplevelsen av å besøke La Croisette.

Det beste med denne sjøen er at den tilbyr så mye mer enn bare severdigheter; Enten du leter etter et sted å ta en rolig spasertur, handle suvenirer, eller bare slappe av og ta inn skjønnheten i Middelhavskysten, har La Croisette alt.

Morsomt faktum: På La Croisette vil du også finne en bronsestatue av Brigitte Bardot-en ikonisk fransk skuespillerinne som var med på å sette Saint-Tropez på kartet! Hun spilte hovedrollen i flere filmer gjennom hele karrieren og ble ofte sett gående langs denne promenaden.


7. La Maison des Papillons

La Maison des Papillons eller House of Butterflies er en fortryllende sommerfuglhage og insektarium som ligger i Saint-Tropez. Det åpnet dørene for besøkende i 2012, og ga en unik mulighet til å utforske den fascinerende verdenen av sommerfugler.

Hagen har mange spektakulære arter fra hele verden og gir et fantastisk glimt inn i deres eksotiske skjønnhet og livssyklus. Besøkende kan observere sommerfugler på nært hold når de flagrer rundt blomster, blant frodige vegetasjoner og tropiske planter. Det er også utstillinger på lokale bier, møll, øyenstikkere, biller og andre insekter som kan sees gjennom året.

I tillegg til de fargerike skjermene, er La Maison des Papillons vertskap for utdanningsverksteder for barn i alle aldre. Disse pedagogiske aktivitetene fokuserer på å lære barna om de fascinerende livssyklusene og atferden til sommerfugler, samt deres betydning i naturen. De guidede turene er en flott måte å lære mer om disse delikate skapningene, samtidig som de kommer nær og personlig med dem.

Sommerfuglhagen er åpen gjennom året, slik at besøkende kan komme tilbake gang på gang for mer magiske møter med disse delikate skapningene. Det er et perfekt sted for naturelskere eller de som bare vil glede seg over litt fredelig avslapning omgitt av livlige farger og flagrende vinger.

Morsomt faktum: La Maison des Papillons er hjem til 25 arter av sommerfugler fra hele verden! Besøkende kan observere opptil 5000 sommerfugler i hagen til enhver tid.


8. La Citadelle

La Citadelle er en historisk festning som ligger i hjertet av Saint-Tropez. Den ble bygget i 1602 av Vauban, en fransk militæringeniør som også tegnet flere andre festningsverk rundt i Frankrike i løpet av hans levetid. Citadelle fungerte som en viktig høyborg i århundrer, og beskyttet byen mot piratangrep og andre inntrengerne. I dag er det en populær turistattraksjon som tilbyr utrolig utsikt over byen og området rundt.

Begrunnelsen til La Citadelle er velbestemmede med frodige hager og vakkert anlagte gangveier. Besøkende kan utforske de mange tunnelene og trappene for å avdekke de hemmelige passasjene. Det er også et museum som ligger innenfor veggene som huser gjenstander relatert til historien. I tillegg er Citadelle hjem til en serie kanoner som ble brukt i løpet av sin tid som en aktiv festning.

Den beste måten å oppleve La Citadelle er ved å ta en guidet tur gjennom eiendommen. Disse turene gir innsikt i historien til nettstedet og dets rolle i fransk militærhistorie. Guidene er kunnskapsrike og lidenskapelige om emnet sitt, noe som gjør dem til gode informasjonskilder for alle som er interessert i å lære mer om Saint-Tropez fortid. I tillegg er det så mye å se innenfor veggene at det er vanskelig å ikke bli imponert over den store størrelsen og omfanget av dette historiske landemerket.

Morsomt faktum: Under andre verdenskrig brukte den nazistiske hæren La Citadelle som et kommandosenter for deres okkupasjon av byen. I dag står det som en påminnelse om Saint-Tropez “turbulente fortid og dens evne til å tåle vanskelige tider.


9. La Place des Lices

La Place Des Lices: En sjarmerende landsbyplass i hjertet av Saint-Tropez

La Place des Lices ligger i sentrum av byen, et av de mest attraktive stedene i Saint-Tropez. Det er en gammel brosteinsbelagt torg omgitt av fantastisk utsikt og landemerker som Citadelle de Saint-Tropez og La Maison des Papillons. Hjem til et pulserende marked, tilbyr dette stedet alt fra fersk frukt og grønnsaker til lokalt håndverk og suvenirer. På sommerkvelder blir det levende med restaurantterrasser der lokalbefolkningen møtes for drikke og middag.

Atmosfæren på La Place des Lices er virkelig unik! Du kan ta en spasertur gjennom smale smug for å oppdage de mange butikkene og galleriene som stiller gatene. Eller du kan ta turen til friluftskafébaren for å nyte en forfriskende drink mens du beundrer den fantastiske utsikten over bukten. Det er også rikelig med kultur som tilbys her, med gateforestillinger, kunstutstillinger og live musikkarrangementer som foregår gjennom året.

Ikke glem å delta i en av St Tropezs mest elskede tradisjoner – Boules. På sommerdagene samles lokalbefolkningen på La Place des Lices for en vennlig konkurranse i dette tradisjonelle franske spillet. Det er en flott mulighet til å møte nye mennesker og lære mer om Saint-Tropez kultur!

Morsomt faktum: Den første filmen noensinne som ble filmet i Saint-Tropez, La Grande Vadrouille, ble skutt på La Place Des Lices i 1966. I dag tiltrekker den fortsatt filmskapere fra hele verden!


10. La Citadelle de Saint-Tropez

Citadelle de Saint-Tropez er et historisk og ikonisk landemerke i Sør-Frankrike. Denne festningen ble bygget på et utslag med utsikt over Saint-Tropez-bukten, og dateres tilbake til 1500-tallet. Det fungerte som en strategisk militær høyborg og var i stor grad ansvarlig for å beskytte området mot fiendens styrker. I dag står det stolt som en av St Tropezs hovedattraksjoner og trekker besøkende fra hele Europa.

Citadelle har vært vakkert bevart og er åpen året rundt for besøkende å utforske. Du kan ta en selvstyrt tur rundt vollene, undrer seg over tårnene og kampene og få litt spektakulær utsikt over havet nedenfor. Ikke gå glipp av å besøke La Caserne, en bygning innenfor eiendommen som huser en imponerende visning av militære gjenstander.

Det er også verdt å sjekke ut LA Tour des Moulins, en nærliggende vindmølle som tilbyr enestående utsikt over bukten og utover. Området rundt Citadelle er et av St Tropez mest pittoreske steder, med mange butikker å utforske og restauranter som serverer deilig lokal mat. Hvis du leter etter en unik opplevelse, kan du bestille deg selv på en av de guidede turene – disse er ypperlige for å lære mer om Saint -Tropez “historie i tillegg til å ta inn noen fantastiske severdigheter.

Morsomt faktum: Citadelle de Saint-Tropez ble erklært som et UNESCOs verdensarvsted i 2015!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment