Reis til Hamburg – 10 reisetips for et uforglemmelig besøk i Tyskland

Er du klar til å utforske den livlige byen Hamburg, Tyskland? Med sin rike kulturarv, utrolige arkitektur og travle natteliv, er det virkelig et sted verdt å besøke.

Hva gjør denne tyske byen så spesiell? For en ting er det hjem til noen av Europas beste attraksjoner. Fra historiske kirker som St. Michaelis og ikoniske teatre som Deutsches Schauspielhaus til verdenskjente museer som Altonaer Museum, det er noe for alle i Hamburg. Det er også mange friluftsaktiviteter som å sykle langs Außenalster -innsjøen eller rusle gjennom vakre parker som Planten Un Blomen.

Hvorfor skal du stole på oss med våre anbefalinger? Vi har brukt uker på å forske på de beste tingene å gjøre i Hamburg og personlig har besøkt mange av dem selv! Vi garanterer at hvis du følger reisetipsene våre, vil ikke turen til Tyskland snart bli glemt. Enten det er en avslappende dag på en av Hamburgs mange utekafeer eller en spennende kveld på trendy barer og klubber, vi er sikre på at du vil finne noe fantastisk uansett hvor du går i denne fantastiske byen. Så fortsett og begynn å planlegge din neste uforglemmelige reise!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Hamburg? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Reeperbahn

Reeperbahn Hamburg

Opplev de sterke lysene av Reeperbahn

Hamburg, Tysklands mest livlige havneby, er hjemsted for mange attraksjoner og aktiviteter. En slik attraksjon er den berømte Reeperbahn. Reeperbahn ligger i det røde lysdistriktet St. Pauli, og er et yrende område fylt med all slags underholdning. Enten du leter etter en natt ute på byen eller bare vil at folk ser på, har denne gaten noe for enhver smak.

De lys opplyste gatene er foret med en rekke restauranter, barer og klubber som tilbyr noe spesielt for hver person som besøker. Når som helst på døgnet kan du finne deg selv å gå sammen med kunstinstallasjoner eller ta inn et show på en av de mange teatrene. Det er også puber med live musikk og mange andre arenaer på sen kveld, hvis du har lyst til å holde deg ute til daggry.

Reeperbahn har også blitt omtalt som Hamburgs Soho – et område som oser av sjarm og karakter gjennom sine sære butikker og livlige utekafeer. Ikke bare det, men det er også hjem til en interessant arkitektur som Elphi – et fantastisk konsertsal i Riverfront opprinnelig designet av Herzog & De Meuron.

Ta deg god tid mens du utforsker Reeperbahn; Det er sikkert å holde deg underholdt!

Morsomt faktum: The Beatles pleide å spille sine første spillejobber i en klubb som heter Indra lokalisert her på Reeperbahn i 1960!


2. Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland Germany

Miniatur Wunderland: En uforglemmelig opplevelse

Den fantastiske miniatyren Wunderland ligger i Hamburg, Tyskland, og er et av verdens største modellbanenettverk og er en attraksjon for alle som besøker området. Det gir uendelige timer med glede og gir mye å se når det spenner over to historier og viser frem noen utrolige severdigheter fra hele verden, inkludert Las Vegas, Sveits, Skandinavia og mye mer.

Nivået på detaljer i miniatyren Wunderland er ganske enkelt forbløffende, med 890 tog som trekker 10.000 vogner over 1.034 broer og gjennom 150 signaler som alle drives av datamaskiner. Konstruert hovedsakelig av en familie – Elbebrückes – denne utrolige bragden ble fullført etter 10 års hardt arbeid og engasjement.

Men miniatyren Wunderland handler ikke bare om tog som løper rundt på spor – det har også noen like imponerende kjøretøyer som fly som fly som tar av fra flyplasser, skip som navigerer seg gjennom havner og fornøyelsesparker. Opplevelsen forbedres ytterligere av nattlignende effekter som gir liv enda mer når mørket faller.

Ta en reise til en miniatyrverden du aldri vil glemme! Mens miniatyren Wunderland er vakker når som helst på døgnet, er det noe virkelig spesielt med å se det opplyst om kvelden når besøkende kan gå seg vill i undring mens de utforsker de mange underverket både store og små. Som en ekstra bonus – i 2019 ønsket miniatyren Wunderland et nytt tilskudd kalt ‘Alpamare’ velkommen som tar besøkende til et isdekket landskap komplett med skiløyper!

Hvis du ennå ikke har kommet deg til Hamburg, ikke gå glipp av hva Miniature Wunderland har å tilby! Det er sikkert å være en uforglemmelig opplevelse for både voksne og barn!

Morsomt faktum: Krittklippene som er omtalt i den svenske delen av Miniature Wunderland består av over 40 kg ekte kritt!


3. Hamburg Fish Market

Hamburg Fish Market Germany

Hvis du er ute etter et interessant turistmål i Hamburg, er den ikoniske Hamburger Fischmarkt en must-see. Denne yrende markedet tilbyr et bredt utvalg av fersk sjømat og andre lokale delikatesser, samt en levende atmosfære som gir reisende et spennende syn på tysk kultur.

Markedet er åpent hver søndag fra 05:00 til 9:30, da lokalbefolkningen kommer ut for å kjøpe sine ukentlige forsyninger med fisk og annen sjømat. Turister besøker ofte området for å utforske de mange bodene og prøve noen av de deilige rettene leverandørene har å tilby. I tillegg er det ikke uvanlig at besøkende finner seg i å handle sammen med kjente hamburgere som tidligere ordfører Henning Voscherau, eller rockestjernen Udo Lindenberg!

Hamburg Fish Market har noe for enhver smak, enten det er å ta prøvetaking av tradisjonell tysk mat eller bare se på folk mens de nyter en kopp kaffe eller øl. Etter å ha utforsket bodene, kan besøkende ta en tur nedover havnebrygger i nærheten og se flåtene til fiskeskip ankomme med sin daglige fangst. Mange mennesker liker også å besøke St. Michaels kirke etterpå for sin fantastiske arkitektur.

Å planlegge turen til Hamburg Fish Market kan være en opplevelse som ingen andre; Så sørg for at du ikke går glipp av et av Tysklands mest elskede markeder!

Morsomt faktum: Harbor Piers pleide å tjene som en dokke for mer enn 200 dampbåter gjennom 1800 -tallet!


4. St. Michael”s Church

St. Michael”s Church: Et ikonisk landemerke i hjertet av Hamburg

St. Michaels kirke ligger i hjertet av Hamburg, og er et ikonisk landemerke og et sted for pilegrimsreise for både lokalbefolkningen og besøkende. Bygget på 1200 -tallet, kombinerer den både romanske og gotiske elementer og er en del av byens historiske Speicherstadt -distrikt.

Kirken er mest kjent for sitt særegne klokketårn som står 132 meter høyt over det barokke taket. Utsikten herfra vil ta pusten fra deg, med pittoreske utsikter over kanalen som slynger seg gjennom det nærliggende havneområdet, samt andre turistattraksjoner som Jungfernstieg og Rathaus (rådhus). På innsiden kan du utforske den rike historien, samt beundre noen av kunstverkene, inkludert et mesterverk med tittelen “The Marriage at Cana” av ingen andre enn den nederlandske kunstneren Rembrandt Van Rijn.

Bortsett fra å besøke denne utrolige religiøse bygningen, er det mange andre aktiviteter som kan nytes mens du er i St. Michaels område. For eksempel kan besøkende ta en rolig spasertur rundt Planten Un Blomen Park eller oppdage mer om Hamburgs maritime historie ved Harbor Piers eller Alster Lakes.

Morsomt faktum: I følge legenden ble St. Michael”s Church bygget etter at en Viking -høvding oppdaget et gyldent korsfest ved bredden av Elbe River – derav hvorfor det ble oppkalt etter erkeengelen Michael!


5. Planten un Blomen Park

Hamburg er en av Tysklands mest livlige byer og kan skilte med et bredt utvalg av attraksjoner, inkludert Planten Un Blomen Park. Denne oasen midt i byen er ikke bare estetisk behagelig med sitt saftige grøntområder, men gir også mye å gjøre for reisende.

Parken har noe for enhver smak; Det er flere store temaer for turgåere som søker ro, og de som leter etter litt trening kan velge mellom mange slyngende stier og gå jogge eller sykle. Du finner også en botanisk hage på 40 hektarere hvor du kan utforske det store utvalget av blomster og planter. Det er også en lekeplass for barn og et fem kilometer lang nettverk av vannveier som er ideelle for kanoturer eller romantiske båtturer med dine kjære – perfekt for en ettermiddag ute.

Planten Un Blomen Park er vertskap for arrangementer som utendørs konserter gjennom sommeren, og serverer en unik piknikopplevelse med herlig musikk i bakgrunnen. Hvis du er heldig nok til å være i Hamburg i løpet av denne tiden, bør det absolutt være på listen din! I tillegg er de vert for en utendørs filmkveld hver sommer, og vises klassiske filmer under stjernene; Hvilken bedre måte å glede seg over Hamburgs milde kveld?

Morsomt faktum: Planten Un Blomen Park ble bygget på land som en gang fungerte som hjem for fordrevne mennesker som ble tvunget ut av hjemmene sine på grunn av bombeangrep i andre verdenskrig.


6. Rathaus

Fra sin utsmykkede arkitektur til sine intrikat detaljerte skulpturer, er Rathaus blant de vakreste og historiske attraksjonene i Hamburg. Den nåværende bygningen stammer fra 1886 og er et fantastisk eksempel på tysk arkitektur i Neorenaissance-stil. Den står i den ene enden av byens sentrale torg, vendt mot Alster -elven.

Besøkende kan utforske inne i Rathaus -bygningen og ta inn de unike dekorasjonene som får denne bygningen til å skille seg ut fra andre borgerlige bygninger. Hovedtrappen blir ofte sett på som et av de fineste eksemplene på italiensk marmor i Tyskland. Høydepunktene inkluderer også skjulte gårdsrom og garderober for å besøke ambassadører. Det er også et kunstgalleri som viser verk av lokale kunstnere, pluss et lite museum som forteller historier om Hamburgs fargerike fortid.

Den livligste delen av Rathaus er dets omkringliggende torg, som er vert for gateforestillinger og markeder gjennom året. Dette offentlige rommet gir mange muligheter til å blande seg med lokalbefolkningen og finne ut hva livet som en hamburger egentlig handler om. Det er til og med vanlige festivaler også, som kinesiske nyttårsfeiringer og julemarkeder – perfekt for å ta prøver av regionale spesialiteter som Labskaus!

For å toppe besøket ditt, ta deg tid til å beundre Rathaus “Bronze Bell” Johanne “. Denne enorme klokken hadde blitt runget hver kveld siden 1874 til 2016 da den ble erstattet av et automatisert system – slik at du fremdeles kan glede deg over å høre det i dag!

Morsomt faktum: Rathaus har over 700 rom!


7. Harbor Piers

Harbor Piers er en av de mest ikoniske severdighetene i Hamburg. Disse lange, svingete strukturene strekker seg ut i Elbe -elven og gir fantastisk utsikt over byen. Herfra kan reisende ta inn maset og maset i bryggene, undre seg over skip som kommer og går, og kanskje til og med få øye på noen marine dyr!

Harbor Piers er også et flott sted å få en følelse av lokal historie. Ligger i nærheten av noen av Hamburgs mest historiske bygninger – inkludert St. Michael”s Church og rådhuset – er området fullt av historier om hvordan havneaktiviteten formet byen i tider som gikk.

Besøkende bør også planlegge for mange shoppingmuligheter. Lokale leverandører opererer langs havnenesiden og selger alt fra suvenirer til sjømat -delikatesser – med uslåelig utsikt over Hamburgs berømte skyline kastet inn gratis!

Hvis du bare vil lene deg tilbake og ta det hele inn, er det mange benker som er spredt rundt havnen – perfekt for å sikre et fredelig sted før du ser på båter flyte forbi.

Morsomt faktum: Hamburg Harbor er hjemsted for mer enn 2500 skip hvert år, noe som gjør det til en av Europas travleste havner.


8. Alster Lakes

Alster Lakes ligger i hjertet av Hamburg, Tyskland, og er et må-besøksmål for enhver reisende som leter etter en vakker naturlig flukt. Twin Lakes of Binnenalster og Ausenalster er forbundet med elven Elbe, noe som gjør det til en av de mest pittoreske stedene i hele Europa.

Lake Complex har flere parker og grønne områder som er perfekte for de som ønsker å ta en pause fra byens kjas og mas. Fra organiserte Riverboat -turer til å bare glede seg over en piknik på Bankside, det er noe for enhver smak. Men hvis du føler deg mer eventyrlysten, kan du prøve deg på wakeboarding eller vannski! Ikke bare det, men fiske er også tillatt i visse områder også.

Alster Lakes, som strekker seg over to tredjedeler av en kilometer rundt hovedkroppen med mange armer som når utover, er et ganske imponerende syn å se. Tårnende skyskrapere og staselige herskapshus er synlige på begge sider av innsjøen der fotgjengere kan glede seg over uavbrutt utsikt når de rusler langs strandlinjene. I tillegg kan syklister eller inline skatere dra nytte av miles verdt stier som slynger seg gjennom forskjellige nabolag rundt innsjøens omkrets.

For de som ønsker å dykke enda dypere i naturens skjønnhet, ligger Planten Un Blomen Park ved siden av Alster Lakes. Denne enorme parken har frodige hager og lilje dammer ispedd lekeplasser og stier prikket med skulpturer gjennom hele vidden – perfekt for å tilbringe en hel sommerdag på å utforske!

Et besøk i Hamburg ville ikke være komplett uten å se denne spektakulære vannveien som har tiltrukket besøkende fra hele rundt 1826!

Morsomt faktum: Navnet “Alster” kommer fra det latinske ordet “Aldesius”, som betyr “Soaring Swan”!


9. Jungfernstieg

Oppdag gleden av Jungfernstieg i Hamburg, Tyskland

Når det gjelder ruslingsområder med en unik blanding av historiske og moderne vidunder, slår ingenting Jungfernstieg. Ligger midt i Hamburg, er dette et sted der både turister og lokalbefolkningen kan glede seg over herlige severdigheter som er satt på bakgrunn av gamle stilbygninger og brosteinsgater. Her finner du en rekke butikker som tilbyr attraktive varer som spenner fra suvenirer til lokalt laget klær og spesialiteter. Det er også et sted som gir innsikt i den rike kulturen i Hamburg!

I tillegg til shopping- og sightseeing -muligheter, tilbyr Jungfernstieg mange flere aktiviteter som å dra på båtturer langs Alster -elven eller nyte liveopptredener i byens mange teatre. Du vil også kunne utforske små baner i nærheten som har forskjellige restauranter og kafeer som serverer velsmakende lokale retter samt internasjonal mat. Jungfernstieg er et ideelt sted for de som ønsker å få et autentisk preg for det Hamburg har å tilby.

Hvis du vil ha en mer avslappet opplevelse mens du er på Jungfernstieg, kan du leie en robåt eller ta ferjetjenesten som vil gi deg en fantastisk utsikt over begge sider av Alster -elven. Eller kanskje ta turen til Planten Un Blomen Park som ligger i nærheten for litt fred og stille tid midt i naturens skjønnhet.

Uansett hva aktivitetsvalget ditt måtte være, er Jungfernstieg Sureal sted der besøkende kan være vitne til førstehånds hvor hundre år gammel tradisjon og moderne fremgang går hånd i hånd i å skape en unik pulserende atmosfære. Alle disse faktorene gjør det til et må-besøk destinasjon for enhver reisende som leter etter noe spennende!

Og her er et morsomt faktum om dette flotte stedet: Under andre verdenskrig ble det nesten fullstendig ødelagt av allierte bombeangrep, men ble senere gjenoppbygd mirakuløst og holdt sin opprinnelige sjarm intakt!


10. HafenCity

Hafencity – spektakulær og moderne utvikling i Hamburg

Opplev den spektakulære og moderne siden av Hamburg på Hafencity!

Dette vakre distriktet ligger på Elbe -elven, som ligger i byens attraktive havn. Det er et flott reisemål for reisende som ønsker å ta en pause fra mer tradisjonelle turistattraksjoner.

Utviklingen av Hafencity begynte i 2003 med en ambisiøs plan for å skape en helt ny del av byen ut av tidligere havneområder og lager. Et tiår senere er det godt etablert som en modell for bærekraftig byplanlegging og arkitektur. Dette området henter inspirasjon fra både gamle og nye design, og har mange attraksjoner som må sees for å bli trodd.

For det første kan besøkende finne museer og kulturelle attraksjoner som Kesselhaus, med interaktive utstillinger, samtidig som du oppmuntrer deg til å lære mer om området til området; eller Speicherstadt-museet som viser frem gjenstander fra Hamburgs en gang blomstrende krydderhandel. I tillegg kan fantastisk utsikt bli funnet ved å gå langs promenaden rundt Hafencitys vannkanten eller ta en båttur langs Elbe -elven. Det er også parker som Bakery Bridge med livlige blomsterhager som er perfekte for avslappende spaserturer i nærheten av sentrum.

Hafencity er også hjemsted for noen av byens mest trendieste kjøpesentre, inkludert Aussenalster Pavillon Mall hvor du kan finne noen unike varer sammen med internasjonale forhandlere og restauranter. Selv om du ikke handler her, er det verdt å stikke innom for dets bemerkelsesverdige interiørdesign – komplett med buede tak laget av tyske grantrær!

Morsomt faktum: “Speicherstadt Warehouse District” som ligger inne i Hafencity ble utnevnt til UNESCOs verdensarvsted i 2015!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva kan gjøres i Hamburg med barn?

Hamburg er et flott sted å ta med barn. Det er mange aktiviteter for å holde dem underholdt. Besøk Miniatur Wunderland, verdens største modell jernbane, eller utforske Hamburg Dungeon, en spennende interaktiv opplevelse. Hamburg Zoo og Planten Un Blomen Park er også populære attraksjoner. For noe litt annerledes, ta en båttur i havnen og se byen fra vannet. Barn kan også glede seg over de mange lekeplassene, sykkelstiene og strendene. Det er mange familievennlige restauranter og kafeer å fylle bensin.

Hvor er sentrum av Hamburg?

Senteret for Hamburg ligger i Neustadt -distriktet, som er den eldste delen av byen. Dette området er hjemsted for mange av byens mest ikoniske bygninger og attraksjoner, inkludert Rathaus (rådhuset), Alster Lake og byens viktigste shoppingdistrikt. Det er også et flott sted å utforske byens kultur og historie, med mange museer, gallerier og andre kulturelle steder å besøke.

HVOR ER Sentrum av Hamburg?

Senteret for Hamburg Ligger I Neustadt -Distriktet, som er den Eldste Delen av Byen. Dette Området er Hjemsted for mange av Byens Mest Ikoniske ByGninger og Attraksoner, Inkludert Rathaus (Rådhuset), Alster Lake OG Byens Viktigste ShoppingDistrikt. Det er også et Flott Sted Å Utforke Byens Kultur OG Historie, Med Mange Museer, Gallerier OG Andre Kulturelle Steder Å Besøy.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment