Reis til Skiathos: 10 reisetips for naturskjønn og naturflukt i Hellas

Skiathos, en pittoresk gresk øy som ligger i Egeerhavet, er et populært reisemål for turister som søker fantastisk natur, sandstrender og levende natteliv. Øya har noe for enhver smak, fra det travle sentrum fylt med butikker og restauranter til de bortgjemte viker og krystallklart vann som gir en perfekt dag med svømming og soling. Å planlegge en tur til en ny destinasjon kan imidlertid være overveldende, spesielt hvis du ikke er kjent med de lokale skikker og tradisjoner. Derfor har vi samlet en liste over 10 reisetips for å sikre at ferien til Skiathos er både hyggelig og stressfri. Enten du er en første gangs besøkende eller en erfaren reisende, vil tipsene våre hjelpe deg med å få mest mulig ut av tiden din på øya. Som lokalbefolkningen har vi plukket ut de beste attraksjonene og aktivitetene som Skiathos har å tilby, og vi er glade for å dele innsiderkunnskapen vår med deg. Så lene deg tilbake, slapp av og la oss guide deg gjennom Skiathos skjønnhet og undring.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Skiathos? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Koukounaries Beach

Koukounaries Beach Skiathos

Koukounaries Beach – Paradise on Skiathos Island

Koukounaries er en strand som ligger på den greske øya Skiathos. Det er blitt kalt Hellas paradis og med god grunn har stranden fantastiske turkise vann, hvit sand og frodige grønne omgivelser. Området rundt Koukounaries er beskyttet av loven, da det er en del av en nasjonal marinpark, og på grunn av denne beskyttelsen beholder det sin skjønnhet og ro.

Stranden har også mange aktiviteter for besøkende å glede seg over inkludert vannsport som vindsurfing, kajakkpadling og pedalbåt. Det er også mange restauranter i nærheten som tilbyr en rekke sjømatretter som kan nytes med utsikt over den vakre bukta. Skyggen av de nærliggende trærne er perfekt for piknik, og det er mange steder å slappe av og suge solen.

Koukounaries Beach har noe for enhver smak, enten du leter etter en eventyrlig dag ute eller bare vil lene deg tilbake og nyte litt fred og ro ved sjøen. Det er absolutt verdt å legge den til på listen over må-besøk destinasjoner i Hellas!

Morsomt faktum: Koukounaries ble omtalt i noen få scener fra 2008 -filmen ‘Mamma Mia’ som finner sted på Skiathos Island. Besøkende kan fremdeles oppdage noen av de ikoniske stedene som ble brukt i filmen i dag.


2. Lalaria Beach

Lalaria Beach Greece

Lalaria Beach er en fantastisk strand som ligger på øya Skiathos. For de som leter etter et eventyr, bør denne stranden absolutt være øverst på listen. Lalaria tilbyr besøkende en unik opplevelse med sine imponerende hvite marmorklipper som tårn over krystallklart vann, fengslende bergformasjoner og utsikt over vakre furutrær spredt langs fjæra.

Det klare turkis sjøvann gir perfekte forhold for svømming og snorkling, noe som gjør det ideelt å observere det rike utvalget av marint liv som bor i bukten. Du kan også ta en båttur rundt i området for å oppdage skjulte huler og utforske øyer i nærheten som Tsougria eller Skopelos Island.

Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du glede deg over en tur til toppen av klippene der du vil bli belønnet med fantastisk utsikt over Skopelos City og det middelalderske slottet.

Lalaria Beach er et uforglemmelig reisemål for reisende som leter etter en unik opplevelse på de greske øyene.

Om natten blir Lalaria til et fantastisk syn når det blir opplyst av måneskinn, noe som gjør det desto mer fascinerende.

Morsomt faktum: Stranden har blitt ganske populær på grunn av sin kjente rolle i 2008 -filmen Mamma Mia! som Donnas bryllupssted. Det ble også kåret til en av Hellas beste strender av TripAdvisor i 2011.


3. Banana Beach

Banana Beach: Et populært feriemål på den greske øya Skiathos

Banana Beach ligger på øya Skiathos, og er en av de mest populære destinasjonene for reisende. Med sin pulveraktig hvite sand og dets krystallklare vann, er det ingen overraskelse at denne stranden har blitt et så attraktivt sted i Hellas.

Fra besøkende som søker litt avslapning for de som leter etter litt eventyr, det er mange aktiviteter tilgjengelig på Banana Beach. Besøkende kan ta del i svømming, seiling eller snorkling blant skjærene eller til og med ta del i dykkeraktiviteter som dykking. Hvis du leter etter noe mer avslappet, er det mange restauranter og barer som ligger i nærheten for et rolig måltid eller drikke.

Banana Beach er lett tilgjengelig med båt, med den lokale havnen i Skiathos -byen som ligger bare 2 km unna. En rekke turoperatører tilbyr også guidede turer som kan hjelpe besøkende til å utforske området rundt Banana Beach og lære mer om historien og kulturen.

Selve stranden strekker seg ut i over 500 meter og tilbyr god plass for solbedre å spre seg. Det er mange paraplyer tilgjengelig også, noe som gjør det enkelt å finne litt skygge på varme dager. I tillegg er det mange restauranter som foret stranden som serverer deilige sjømatretter og drikke for de som leter etter forfriskning etter en dag i solen.

Morsomt faktum: Det antas at stranden ble kalt “Banana” etter den buede formen til en banan, som ligner den halvmåneformede bukten!


4. Tsougria Island

Tsougria Island Greece

Tsougria Island: Et magisk sted med naturlig skjønnhet og avslapning.

Tsougria Island ligger i Egeerhavet, utenfor kysten av Skiathos. Det er en av få øyer i Hellas som forblir stort sett uberørt, noe som gjør det til et perfekt reisemål for de som søker fred og ro. Havet rundt Tsougria er krystallklart, med grunt vann som er ideelt for svømming, snorkling og andre vannaktiviteter. Omgivende øya er steinete klipper som stiger fra det dypblå vannet som gir noen utrolig utsikt.

Selve øya er hjemmet til noen fantastiske strender, inkludert Papikinou -stranden på nordsiden av øya og Longos -stranden på sørsiden. Enten du leter etter et rolig sted å slappe av eller vil utforske Middelhavet, har Tsougria noe for enhver smak. Øya er også hjemsted for en rekke små landsbyer, og tilbyr besøkende muligheten til å oppleve gresk kultur og gjestfrihet på sitt beste.

I tillegg til sine vakre strender og sjarmerende landsbyer, tilbyr Tsougria noen av de beste fotturene i Hellas. Det er flere stier som fører opp i fjellet, der turgåere kan ta utsikt over både Skiathos og Skopelos -øyene i tillegg til å glede seg over fantastiske solnedganger fra høydepunkter underveis.

Totalt sett er Tsougria Island et fantastisk sted for naturlig skjønnhet og avslapning som alle reisende bør ha på listen over steder å besøke i Hellas.

Morsomt faktum: Tsougria er hjemsted for en sjelden krabbeart, Cyclocephalus erythraeus, som er unik for denne øya og kan bare finnes i grunt vann rundt bredden.


5. Little Banana Beach

Little Banana Beach er en av de vakreste og bortgjemte strendene i Skiathos. Det er et perfekt reisemål for reisende som søker et fredelig sted midt i fantastisk natur. Stranden ligger mellom steinete klipper, og tilbyr himmelske klare vann med en rolig atmosfære.

Sanden er hvit og myk, mens havbunnen er veldig grunt og den sakte utdypes når du beveger deg bort fra land. Overalt rundt kan du finne frodig vegetasjon og skape en idyllisk oase. Det er noen store steiner på hver side av stranden der solbedre kan legge seg og nyte den fantastiske utsikten, eller bare ha litt alene tid til å slappe av.

I bakgrunnen vil du høre lyden av bølge som krasjer på steinene og kvitrene av måker. Hvis du er heldig, kan du til og med få øye på en delfin som svømmer i det fjerne! Little Banana Beach er også flott for snorkling, ettersom det tilbyr mye marint liv å utforske.

Du kan ta med en piknik eller kjøpe snacks fra en av de nærliggende strandbarene. Little Banana Beach er lett tilgjengelig med vei, men hvis du føler deg eventyrlysten, kan du ta en båttur for å nå den.

Morsomt faktum: Lokale fiskere slipper ofte fangsten på Little Banana Beach, så hvis du besøker i sommermånedene er det en sjanse for at du kan kjøpe fersk fisk rett fra kysten!


6. Skopelos Island

Skopelos Island, som ligger i Northern Sporades Archipelago of Hellas, er en idyllisk oase for besøkende som søker en fredelig flukt ved sjøen. Ta en spasertur gjennom svingete brosteinsgater i øyas hovedstad, Skopelos Town. Utforsk sjarmerende smug foret med tradisjonelle greske restauranter og barer. Beundre den fantastiske utsikten over hvitvaskede hus som kaster ned til det krystallblå Middelhavet. For de som leter etter noen eventyr, oppdage skjulte strender gjemt bort ved foten av furubelagte fjell.

Opplev livet som det var århundrer siden da du besøker Kastro, en gammel venetiansk festning som ligger på toppen av en høyde på østkysten av Skopelos. Kastro, som dateres tilbake til 1200 -tallet, er et bemerkelsesverdig sted med fengslende utsikt over de nærliggende øyene og kystbyene. Det er også Agia Eleni Beach, et pittoresk sted omgitt av furutrær som har utsikt over Egeerhavet.

Oppdag øyas skjulte perler som Lalaria Cave – en imponerende havhule skåret ut av kalksteinbergarter – eller Papadiamantis House Museum, et museum dedikert til Hellas mest berømte forfatter, Alexander Papadiamantis. Med rik historie og storslått natur er Skopelos Island som ingen andre steder i Hellas!

Morsomt faktum: Skopelos er hjem til over 3000 oliventrær og er kjent for å produsere noe av de beste olivenoljen i Middelhavet!


7. Kastro

Kastro: En historisk by på Skopelos Island

Kastro er en gammel landsby som ligger i den nordlige delen av Skopelos Island. Denne historiske byen dateres tilbake til den bysantinske tiden og ble en gang brukt som et defensivt fort mot raid fra Pirates. Ifølge lokale legender ble det sagt at en munk ved navn Kastrinios bygde byen etter at han hadde en visjon fra Gud.

Arkitekturen som finnes her gjenspeiler denne historiske bakgrunnen med sine brosteinsgater, tradisjonelle steinhus og bittesmå kirker. Hovedattraksjonen til Kastro er den pittoreske havnen som har utsikt over fantastisk utsikt over både hav og land. Besøkende kan rusle gjennom små smug foret med oliventrær og finne utrolig utsikt over Egeerhavet. Det er også en liten strand her for svømming og soling.

En må-se-attraksjon i Kastro er ruinene av det gamle slottet eller “Kastro tis Skopelou”, som har utsikt over havnen fra en bakke. Besøkende kan vandre rundt på eiendommen og utforske denne gamle festningen for å få et innblikk i sin lange historie.

Kastro er et flott sted å tilbringe en ettermiddag på dine reiser gjennom Skopelos Island. Den vakre arkitekturen, fantastiske utsikt og rik historie gjør det til en unik opplevelse som ikke bør gå glipp av!

Morsomt faktum: I følge lokal folklore ble Kastro oppkalt etter en munk som hadde en visjon fra Gud for å bygge byen!


8. Agia Eleni Beach

Agia Eleni Beach er en strand på den greske øya Skiathos i Egeerhavet. Sanden er fin og gul, mens vannet er krystallklart og innbydende. Fra Agia Eleni Beach kan du oppdage fantastisk utsikt over øyene i nærheten. Det er spesielt populært på grunn av de organiserte fasilitetene, noe som gjør det til et ideelt reisemål for familier eller vennegjeng som leter etter litt moro under solen.

Stranden har en kantine med rikelig med forfriskninger for å slukke tørsten i løpet av de varme sommerdagene, så vel som flere paraplyer og komfortable salongstoler. Det er også et utvalg av vannsport tilgjengelig inkludert jetski og bananbåtturer som vil gjøre dagen din enda morsommere.

Agia Eleni Beach er perfekt for de som ønsker å ha det veldig bra i solen, men også ønsker å ta en dukkert i krystallklart vann og utforske hva naturen har å tilby. På venstre side av stranden kan du finne noen steiner som er ideelle for snorkling, bare sørg for at du tar med deg eget utstyr.

I tillegg til sin naturlige skjønnhet, er Agia Eleni også kjent for sin historiske betydning, da det var her Panagitsa Plessas – en gresk revolusjonær – svømte på 1700 -tallet – svømte i land etter å ha sluppet unna fengsel på Skopelos Island.

Som om det ikke var nok, ligger Agia Eleni Beach i nærheten av Skiathos Town, noe som er en flott mulighet til å utforske resten av Skiathos hvis du leter etter mer kultur og eventyr.

Morsomt faktum: Agia Eleni Beach ble berømt da deler av filmen Mama Mama Mama i 2008 ble filmet her!


9. Lalaria Cave

Utforsk den mystiske hulen i Lalaria på Skopelos Island

Lalaria Beach, som ligger på øya Skopelos i Nord -Hellas, er et fantastisk syn å se. De fantastiske hvite klippene og krystallklare vannene gjør det til en av de vakreste strendene i hele Europa.

Men det er mer med denne stranden enn det som møter øyet. Like ved kysten ligger en skjult perle – Lalaria -hulen. Denne undervannshulen er bare tilgjengelig med båt og kan nås gjennom en liten åpning ved inngangen. Inne finner du imponerende bergformasjoner, stalaktitter og fargerik fisk som gir en uforglemmelig opplevelse.

Reisen inne i Lalaria Cave tar deg gjennom en unik og mystisk verden. Når du reiser, vil den naturlige skjønnheten i bergformasjonene ta pusten fra deg når du utforsker dypet. Du kan til og med svømme rundt og beundre fisken som bebor disse vannene.

Når det gjelder å utforske denne skjulte perlen, bør sikkerheten være topp prioritet. Sørg for å ta med deg en erfaren guide med deg som kjenner hulen godt og kan sikre din sikkerhet gjennom reisen.

Å utforske Lalaria Cave er en av de mest spennende opplevelsene i hele Hellas! Hvis du leter etter en virkelig uforglemmelig opplevelse på Skopelos Island, må du huske å sjekke ut dette magiske stedet!

Morsomt faktum: Inngangen til Lalaria -hulen er bare synlig når det er bølger som krasjer mot stupet, noe som gjør det vanskelig å finne når havene er rolige!


10. Papadiamantis House Museum

Papadiamantis House Museum i Skiathos, Hellas er en viktig attraksjon i regionen, dedikert til minnet om den mest anerkjente greske forfatteren – Alexandros Papadiamantis. Huset der han ble født og tilbrakte barndommen, er blitt bevart som museum.

Besøkende kan utforske dette vakkert renoverte steinhuset med sin tradisjonelle møbler og dyrebare samling av bøker og manuskripter. De kan også beundre en rekke personlige ting som er gitt av familiemedlemmer, for eksempel brev som dateres tilbake til 1880! Det er interessant å lære om livet hans fra de mange fotografiene og gjenstandene inne i museet.

Øvre etasje huser et interaktivt multimediasenter som hjelper besøkende til å forstå mer om Papadiamantis “arbeid og liv på 1800 -tallet. Det er også et teaterrom dedikert til forfatteren, der besøkende kan se gamle filmer tilpasset fra bøkene hans eller høre på sanger som har blitt inspirert av hans forfattere.

I Papadiamantis House Museum er det dessuten mange kulturelle begivenheter som foregår gjennom året, som teater- og musikalske forestillinger. Museet fungerer som en viktig påminnelse om denne store greske forfatteren og dets bidrag til litteratur, og gir et stort innblikk i hans liv og arbeid.

Papadiamantis House Museum er et must-se-reisemål for alle som er interessert i å utforske en av Hellas mest kjente forfattere!

Morsomt faktum: Papadiamantis ble født 11. februar 1851 – nøyaktig 170 år siden!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvilke flyselskaper flyr til Skiathos?

Skiathos serveres av en rekke flyselskaper, inkludert Egeerhavsflyselskaper, Ryanair, EasyJet og Norwegian Air. Egean Airlines tilbyr flest flyreiser til Skiathos, med direktefly fra Athen og Thessaloniki. Ryanair driver fly fra en rekke europeiske byer, inkludert London, Manchester og Milano. EasyJet tilbyr flyreiser fra London og Manchester, mens Norwegian Air driver fly fra Stockholm og Oslo.

Hvor er det best å bo på Skiathos?

Skiathos er en vakker gresk øy med mange muligheter for overnatting. For de som leter etter et luksuriøst opphold, har øya en rekke 5-stjerners resorts med fantastisk utsikt og førsteklasses fasiliteter. Hvis du leter etter noe rimeligere, er det mange mellomklare hoteller, leiligheter og villaer tilgjengelig. For en virkelig unik opplevelse er det også noen tradisjonelle gjestehus og familiedrevne hoteller. Uansett hvilken type overnatting du leter etter, har Skiathos noe for enhver smak.

HVOR ER DET BEST Å BO PÅ Skiathos?

Skiathos er en VAKKER GResk øy med Mange Muligheter for overnatting. For de som Leimer gir et LuksuriØst Opphold, Har Øya en Rekke 5-Stjerners Resorts Med Fantastisk Utsikt OG Førsteklasses Fasiliteter. HVIS du Letrer etter Noe Rimeligere, er Det Mang Mellomklare Hoteller, Leiligheter OG Villaer Tilgjengelig. For en vikelig unik opplevelse er det også noen tradisjonelle gjestehus og familiedrevne hoteller. UANSETT HVILKEN TYPE OVERNATTING DU LETER ATTER, HAR Skiathos Noe for Enhver Smak.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment