Reis til Sicilia: 10 reisetips for minneverdige øyeblikk

Drømmer du om en solfylt getaway med unike attraksjoner, deilig mat og levende kultur? Så ikke se lenger enn vakker sicilia! Denne fantastiske italienske øya er fylt med mange muligheter for utforsking og avslapning. Fra de rolige strendene til de bølgende åsene i Mt Etna, kan dagene dine fylles med uendelige minner. For å sikre at du har en uforglemmelig ferie i Sicilia, her er 10 reisetips som vil gjøre ferien enda mer spesiell.

For å starte reisen din, utforsk byen høydepunkter: se Palermos berømte Teatro Massimo og klatre oppover den majestetiske katedral trappene i Catania. Og ikke gå glipp av å ta en dukkert i Agigentos krystallklare vann eller undre seg over den ikoniske dalen av templene. I tillegg kan du vandre rundt Monreales fantastiske Duomo eller ta en tur langs Taorminas svingete brosteinsbelagte stier. For noe virkelig magisk, sjekk ut Ragusas barokkarkitektur eller opplev Erices fengslende synspunkter – både dag og natt!

Vi håper reisetipsene våre hjelper deg med å gjøre ditt besøk i Sicilia en som du husker godt i årene som kommer. Ikke bare er det så mange fantastiske steder å utforske på denne nydelige øya, men også lokalbefolkningenes gjestfrihet vil gi deg føle deg hjemme. Selv om det kan være fristende å prøve alt, ikke glem å tildele litt tid bare for deg selv – å slappe av og nyte hvert øyeblikk av oppholdet!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Sicilia? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Valley of the Temples, Agrigento

Valley of the Temples, Agrigento Sicilia

Templens dal i Agrigento er en attraksjon for å reisende til Sicilia. Dette eldgamle arkeologiske stedet er hjemsted for noen av de best bevarte greske templene i verden og tilbyr fantastisk utsikt over det omkringliggende sicilianske landskapet. Å utforske denne historiske perlen er som å ta en reise tilbake i tid.

Dette utrolige tempelkomplekset på 510 f.Kr. og 430 f.Kr. Når du besøker templeren, har du en sjanse til å utforske syv av disse praktfulle bygningene: Temple of Concordia, Temple of Juno Lacinia, Temple Hera, Temple Castor & Pollux, Temple Herakles og Temple Zeus Olimpio.

Ikke bare vil du bli betatt av disse imponerende strukturer, men også av omgivelsene. Ta deg tid til å vandre gjennom sine fredelige hager fylt med sitrustrær og velduftende urter eller ta panoramautsikt med panoramautsikt som gir et innblikk i Sicilys historie og kultur.

Et morsomt faktum? Templesalen er hjemsted for et av Italias største solanlegg!


2. Mount Etna, Catania

Mount Etna, Catania Italy

Mount Etna er Sicilys mest fengslende naturlige rart. Ligger i den nordøstlige regionen i Catania, har det vært en aktiv vulkan i tusenvis av år og er fortsatt en av de mest aktive i Europa. Den står på 3 329 meter over havet og kan oppleves på forskjellige måter: ved å trekke opp bakkene eller ta luftturer for å være vitne til sin enestående skjønnhet.

En tur til Mt Etna kan også være en flott læringsopplevelse. Det vil vise deg forskjellige lavaformasjoner og gi deg et innblikk i hvordan naturen skaper et landskap som endres over tid. Det er flere interessante severdigheter rundt som eldgamle lavaparer, turstier og synspunkter der du kan beundre det slående landskapet langveisfra.

For de som leter etter en mer eventyrlig opplevelse, er Mt Etna også hjem til ski og snowboardhakker i vintersesongen. Regionen tilbyr mange skianlegg med utstyr av høy kvalitet som du kan leie for å gjøre det morsommere.

Besøkende som vil tilbringe mer enn bare en dag i dette området, kan finne mange steder for overnatting i nærheten; Enten på Mt Etna eller i nærhet landsbyer som sikrer fantastisk utsikt hver morgen og kveld. Det er mange aktiviteter som vinsmaking, matlagingstimer eller besøker lokale markeder, samt mange kulturelle arrangementer gjennom året som er med på å skape et unikt feriemål fullt av eventyr.

Mt Etna er et fantastisk sted som tilbyr noe for enhver smak – fra utendørs sportsentusiaster til reisende som søker kultur, historie og avslapning. Et besøk her vil sikkert bli fylt med uforglemmelige minner!

Morsomt faktum: Visste du at Mount Etna har rekorden for å være den mest aktive vulkanen i Europa? Det har utbrudd i to millioner år!


3. Palermo Cathedral

Palermo Cathedral Italy

Palermo katedral

Palermo katedral er en av de vakreste og majestetiske katedraler som er funnet på Sicilia. Ligger i hjertet av byen, skiller den seg ut som et symbol på styrke og et uttrykk for tro. Katedralen ble grunnlagt i 1184 av kong William II av Sicilia og har vært gjennom flere renoveringer gjennom århundrene. Besøkende i katedralen kan oppleve historien fra første hånd når de turnerer denne store bygningen, inkludert den spektakulære mosaikksamlingen fra forskjellige tidsepoker.

Barokk-stil arkitektur, med sine rikt ornamenterte kupler, marmorsøyler og bronsedører gjør det til et av severdighetene som turister må besøke når de utforsker Palermo. Inne i besøkende vil finne fantastiske bysantinske fresker som skildrer fantastiske scener fra Det gamle testamente og også fra apokalyptisk litteratur. Videre undrer besøkende seg over kunstnerskap som Michelangelos Ascension alter -stykke. Et høydepunkt er et relikvant bolighellige relikvier som dateres tilbake til kong William IIs tid.

Et interessant morsomt faktum om Palermo -katedralen er at den huser en mamma kjent som Santa Maria della Catena, som antas å ha magiske krefter som kan beskytte sine foresatte. Kom og oppdag hvorfor så mange mennesker strømmer for å observere dette praktfulle testamentet til tro!


4. Teatro Massimo, Palermo

Sicilia er et fantastisk vakkert reisemål for reisende, og Teatro Massimo i Palermo er en absolutt må-se. Teateret viser noe av det beste av italiensk kultur, med sin storslåtte auditorium og klassiske nyklassiske søyler.

Teatro Massimo er det perfekte stedet å oppleve en opera eller nyte en konsert i virkelig majestetiske omgivelser. Akustikken er spesielt imponerende, med teatrets balkong som gir en av de beste utsikten i Palermo. Men det er ikke bare musikk som kan oppleves – danseforestillinger foregår også her, i tillegg til skuespill og til og med filmvisninger.

Selvfølgelig er det bare å undre seg over de intrikate detaljene i dette historiske teatret bare å beundre de intrikate detaljene i dette historiske teateret. Det ytre har statuer som dateres tilbake til 1891 som minnes anerkjente musikere, så vel som over femti bas-relieffer som pynter fasaden. På innsiden finner du ytterligere skulpturer som skildrer kjente scener fra operaer og balletter – noe som gjør Teatro Massimo til et estetisk behagelig syn for kunstelskere overalt.

Har du lyst på å ta et stykke Teatro Massimo hjem? Turister kan kjøpe suvenirer fra teatrets gavebutikk som kopier av disse statuene som finnes på dens ytre vegger.

Morsomt faktum: Teatro Massimo har omtalt i filmer som The Godfather III og Angel Heart!

https://youtu.be/hovLJczwe4A

5. Monreale Cathedral

Monreale Cathedral, som ligger i nærheten av Palermo i Italia, er et godt eksempel på den unike og fantastiske bysantinske-normanniske arkitekturstilen. Dens skjønnhet stråler i hvert hjørne: fasaden er dekorert med flerfarget marmor og glinsende mosaikker, og dets interiør har livlige fresker som skildrer figurer fra bibelske historier og allegorier om middelalderens liv.

Besøkende blir behandlet på en virkelig spektakulær utsikt når de går gjennom dørene – hele gulvet i kirken er dekket av tusenvis av bittesmå mosaikkfliser. Dette fengslende kunstverket fanger øynene til besøkende som kommer til å undre seg over en av Sicilys mest spektakulære attraksjoner.

Det som virkelig gjør dette reisemålet så interessant for reisende, er dens kulturelle betydning som et viktig religiøst sted for regionen. Selv om noen kan være tilfreds med å bare beundre skjønnheten, kan de som ønsker å lære mer om katedralen dra nytte av de mange guidede turene som er tilgjengelige gjennom året. De kunnskapsrike guider gir et innblikk i ikke bare katedralen, men kaster også lys over Sicilys kultur og religiøse tradisjoner.

De som kommer til å oppleve Monreale Cathedral, vil helt sikkert bli belønnet med en uforglemmelig opplevelse som de ikke finner andre steder! Oppdag den fengslende kunsten, kulturen og historien som utgjør et av Sicilys mest majestetiske nettsteder.

Morsomt faktum: Hovedinngangen er dekorert med statuer som representerer 28 kristne helgener!


6. Segesta Archaeological Site

Å besøke Segesta arkeologiske sted er et must når du reiser på sørlige Sicilia! Segesta ligger mellom Palermo og Trapani, og er en av de mest bevarte eldgamle stedene i Italia, omgitt av skog og uberørt natur. Dette store arkeologiske stedet består av to hoveddeler: et tempel som ligger på toppen av et fjell og et amfiteater som ligger ved foten av bakken.

Segesta -tempelet stammer fra rundt 400 f.Kr., og selv om alderen har slitt bort de fleste detaljene, kan du fremdeles få følelsen av dens tidligere skjønnhet. Amfiteateret nedenfor ble konstruert i det 3. århundre f.Kr., og beholdt fortsatt mye sin originale design. Her kan besøkende ta fantastiske utsikt fra terrassene – det er et absolutt must for enhver historie buff!

Hvis du er heldig nok til å besøke 10. mai, må du sørge for ikke å gå glipp av ‘Chariot Races’ som arrangeres årlig nær templet. Det er virkelig en uforglemmelig opplevelse å se lokalbefolkningen kledd i tradisjonelle kostymer som konkurrerer med vogner når de gjenskaper noen av Sicilys eldste skikker!

Med så mange spektakulære severdigheter å se og lære om, vil Segesta arkeologiske stedet garantert gjøre dine reiser på Sicilia enda mer spesielt. Så ikke glem å inkludere dette fantastiske stedet på ditt neste eventyr!

Morsomt faktum: Rundt 2 km øst fra Segesta står en gigantisk monolit kjent som “LA Columnina”, som ifølge lokale legende Marks der Hercules drepte en irriterende gigant som heter Cacus under hans reise gjennom Sicilia!


7. Syracuse Archaeological Park

Sicilia er et levende og mangfoldig reisemål med mange interessante attraksjoner å utforske. Syracuse Archaeological Park er et av de mest unike stedene på øya, og gir besøkende et glimt av historien.

Parken ble grunnlagt i 2005 og dekker et område på 144 hektar og inneholder mange gamle ruiner fra forskjellige tidsepoker, alt fra gresk til romertiden. Hovedhøydepunktet er ruinene av et veldig godt bevart det 5. århundre f.Kr. greske teater, som fungerte som et imponerende bakteppe for flere filmer som “Gladiator” (2000). Foruten dette storslåtte monumentet, vil besøkende også finne tråkkestein fra 600 -tallet f.Kr. som fremdeles er i god stand, så vel som forskjellige andre strukturer som festningsverk, katedraler og tårn.

Når det gjelder aktiviteter, er det mye å gjøre her: Du kan ta en guidet tur på det arkeologiske stedet og lære om den fascinerende historien eller velge noe mer aktivt, for eksempel guidede kajakketurer langs de nærliggende vannveiene. Andre aktiviteter inkluderer paddleboarding og ridning. Det er virkelig noe for enhver smak her!

Syracuse Archaeological Park er et imponerende sted som gir besøkende en interessant innsikt i Sicilys fortid. Som om det ikke var nok, er et morsomt faktum om dette stedet at det en gang var berømt nevnt av Cicero i hans tale “Pro Archia Poeta” – noe som gjør det til et av de eldste arkeologiske stedene som fortsatt er åpne for å besøke i dag!


8. Scala dei Turchi, Agrigento

Scala dei Turchi, Agigento: A Must-See for Travellers!

Å besøke templets dal på Sicilia vil sannsynligvis være på toppen av enhver reisende liste. Likevel er det andre utrolige steder med historisk og arkeologisk betydning som ofte blir oversett. Scala dei Turchi ligger langs kysten nær Agigento, og var et betydelig sted for fiskere og handelsmenn gjennom århundrene.

Denne berømte hvite bergformasjonen er like imponerende som den er vakker, på grunn av de rene klippene med utsikt over Middelhavet. Turister kan klatre opp til toppen av sin høyeste topp, og tilby et imponerende perspektiv av det omkringliggende landskapet og dypt asurblått blått vann nedenfor. Det er en må-se-attraksjon for alle som reiser gjennom Sicilia.

Å ta en spasertur langs sine gyldne hvite konturer kan få frem din indre kunstner eller inspirere dine skrive- eller fotograferingsferdigheter. For de som søker eventyr og adrenalin, tilbyr lokalbefolkningen båtturer utenfor land der turister kan hoppe i krystallklart vann fra toppen av noen av de nedre klippene. Hvis svømming eller klippedykking ikke er din greie, kan du ta en rolig spasertur på en nærliggende strand eller bruke tid på å slappe av på en av mange restauranter med fantastisk havutsikt.

Så hvis du planlegger en episk reise gjennom hele Sicilia – ikke glem å legge til Scala dei Turchi på reiseruten din!

Og her er et morsomt faktum – legenden forteller at stedet ble oppkalt etter tyrkiske marauders som en gang angrep på sicilia århundrer siden!


9. Cefalù

Cefalù: En by med natur, skjønnhet og avslapning

Cefalù tilbyr en perfekt kombinasjon av naturlig skjønnhet, gammel arkitektur og avslappende atmosfære. Byen ligger ved foten av en steinete bakke på den nordlige kysten av Sicilia. Den vakre posisjonen sikrer at besøkende liker fantastisk utsikt ved hver sving. Med sin lange buede strand, slyngende brosteinsgater foret med oransje trær og livlige utemarkeder, vil du ha mye å utforske i denne strålende kystbyen.

De majestetiske restene av La Rocca er et must for besøkende på Cefalù. Denne normanniske festningen fra det 11. århundre står på toppen av en enorm bergar som tilbyr besøkende panoramautsikt over kystlinjen fra det høye utsiktspunktet. For de som søker videre eventyr er det en rekke turstier som slynger seg gjennom de nærliggende fjellskogene.

Den virkelige sjarmen til Cefalù ligger i den avslappede atmosfæren der både lokalbefolkningen og besøkende kan glede seg over fersk lokal sjømat, lytte til levende musikk på livlige kafeer eller bare drikke espresso på en av de mange terrassebarene. Enten det er prøvetaking av deilig gelato på en solrik dag eller ser på en brennende solnedgang over havet, vil tiden din her være både herlig og minneverdig.

For litt moro, hvorfor ikke ta del i en av Cefalùs mange gatefestivaler! Den mest berømte er “La Festa di Santa Rosalia”, som arrangeres 15. juli hvert år for å minnes skytshelgen for Palermo der gater er fylt med fargerike dekorasjoner og tradisjonelle sicilianske musikkensembler fyller luften med gledelige lyder.

Hvis du vil oppleve en uforglemmelig ferie midt i pittoresk natur og lokal smak, må du ikke se lenger enn Cefalù – det har noe for enhver smak!


10. Villa Romana del Casale, Piazza Armerina

Er du klar til å utforske en av de mest utrolige attraksjonene på Sicilia? Se ikke lenger, Villa Romana del Casale i Piazza Armerina er her! Restene av denne romerske villaen fra det 3. århundre gir en unik innsikt i gamle romernes liv.

Det omfattende nettstedet gir et glimt av luksus og overdådighet i en av de mest velstående periodene i europeisk historie. Besøkende kan utforske det enorme komplekset som dekker imponerende 24 dekar. Utforsk rom som er dekorert med intrikate mosaikker og fargerike fresker, undrer seg over å imponere søyler og bueganger mens du oppdager utrolige gjenstander som har vært godt bevart i århundrer.

Piazza Armerina er også hjemsted for et stort museum der besøkende kan lære mer om villaens historie. Utstillingene gir ytterligere detaljer om livet i det gamle Roma, samt informasjon om hvordan det er bevart frem til i dag.

Hvis du føler deg eventyrlysten og vil gå utenfor banen, kan du ta turen ned til det private bassengområdet i den nedre delen av villaen! Her vil du finne fantastiske mosaikker som skildrer scener fra mytologi og hverdag og gir noen fantastiske fotomuligheter!

Til slutt, etter å ha tatt en tur rundt denne spektakulære attraksjonen, må du huske å ta noe unikt fra suvenirbutikken – du kan finne mange håndlagde ting samt bøker om arkeologi og villaer fra Romertiden.

Så hvis du leter etter en virkelig fascinerende opplevelse som gir et innblikk i livet i romertiden, kan du ta turen til Villa Romana del Casale – det er garantert å ikke skuffe.

Morsomt faktum: Den inneholder en av Europas største samling av romersk mosaikkart!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor er det best å feriere på Sicilia?

Sicilia er et ideelt reisemål for en ferie, og tilbyr noe for enhver smak. For strandelskere er øya hjem til noen av de vakreste strendene i Middelhavet, fra de hvite sandene på de eoliske øyene til det krystallklare vannet i den joniske kysten. For kulturgribber er øya en skattekule av eldgamle greske og romerske steder, fra den majestetiske dalen av templene i Agrigento til ruinene av Segesta. For foodies er Sicilia et paradis, med en overflod av fersk sjømat, deilige lokale retter og verdensberømte viner. Uansett hva slags ferie du leter etter, har Sicilia noe for enhver smak.

Når er det best å reise til Sicilia?

Den beste tiden å reise til Sicilia er i løpet av våren og høstmånedene. Fra april til juni, og september til oktober, er været mildt og solrikt, noe som gjør det til det ideelle tidspunktet å utforske øya. I løpet av sommermånedene kan temperaturene nå opp til 30 ° C, noe som gjør det for varmt for noen. Vintre på Sicilia er generelt milde, men du kan oppleve litt regn og vind.

Når det beste å reise til sicilia?

Den beste tid og reise til sicilia er i lørpet av våren og høstmåhedene. Fra april til Juni, OG september til Oktober, er værret mildt og Solrikt, Noe som Gjørn det til det Ideelle Tidspunktet Å Utforske øya. I lørpet av sommermånedene kan temperaturen nå opp til 30 ° C, Noe som gjør det for Varmt for Noen. Vintre På Sicilia er Generelt Milde, Men du Kan oppleve Litt Regn og Vind.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment