Reis til Milano: 10 reisetips for motehovedstaden i Italia

Hvis du leter etter en stressfri ferie i Italia, må du ikke se lenger enn Milano. Fra brosteinsbelagte gater i Duomo di Milano til de berømte kanalene i Navigli, har byen noe å tilby alle.

Vi forstår hvorfor du kan være nølende med å stole på anbefalingene våre om hvilke attraksjoner du skal besøke mens du er i byen; Derfor prøver vi alltid å gi bare de beste opplevelsene med tips og triks for å gjøre tiden din her enda morsommere.

Fra å utforske noen av verdens mest ikoniske steder, for eksempel Galleria Vittorio Emanuele II eller Sforza Castle, alle som ligger mellom fantastiske kirker og katedraler, vil du aldri finne deg selv uten noe interessant og unikt å gjøre i denne livlige byen. Og hvis du føler deg litt eventyrlysten, ikke glem de fantastiske dagsturene som bare er en kort togtur fra sentrum!

Vi vil at du skal ha en uforglemmelig tur full av moro, eventyr og avslapning – så kom og utforske Milano selv. Stol på oss når vi sier at det absolutt vil være verdt det!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Milano? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Duomo di Milano

Duomo di Milano Milano

Duomo di Milano: En unik gotisk katedral i hjertet av Milano

Duomo di Milano, eller Milano -katedralen, er et fantastisk arkitektonisk Marvel som ligger i hjertet av Italias motekapital. Den ble bygget på 1300 -tallet og er en av de største kirkene i verden; De 162 meter høye gotiske spirene kan sees fra miles away.

Et besøk i denne praktfulle katedralen gir et innblikk i italiensk historie og religiøs praksis. På innsiden kan besøkende utforske sine vakkert dekorerte søyler, glassmalerier og intrikate design på veggene. Det er mange skulpturer som skildrer scener fra Bibelen, inkludert Adam og Eva og siste kveldsmat.

I tillegg til den imponerende fasaden, den store interiørarkitekturen og den hellige atmosfæren, setter turister pris på at det også er rikelig med shopping i nærheten. I tilknytning til Duomo di Milano ligger Galleria Vittorio Emanuele II – en fire -etasjers shoppingarkade der besøkende kan finne designerklær og smykker av noen av Milanos beste produsenter.

For å virkelig få en følelse av dette historiske stedet, anbefaler vi å ta en guidet bytur med erfarne guider som vil introdusere deg for noen av Milanos mest ikoniske landemerker så vel som skjulte perler du ikke vil gå glipp av! Morsomt faktum: Taket til Duomo er dekket av over 3400 statuer!


2. Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II Italy

Å besøke Galleria Vittorio Emanuele II er et must for alle som reiser til Milan! Ligger i sentrum og bare noen skritt fra Duomo di Milano og Piazza del Duomo, er det et ikonisk italiensk landemerke fra 1867.

Den arkitektonisk fantastiske strukturen er kjent for sin blanding av high-end butikker, kafeer, kunstgallerier og restauranter. Uansett hvor mye tid du har her, er det noe for alle å glede deg over. Gå deg vill i designerbutikker når du tar deg rundt de fire arkadene foret med intrikate mosaikker og skulpturer. Forundre deg på de sjeldne fresker som dekker veggene og gulvene i galleriene i øvre etasje. Stopp for munnvannende godbiter i en av flere sjarmerende kafeer. Og ta deg tid til å sette pris på denne historiske bygningen som har tjent så mange gjennom tiders kunst, politisk endring og økonomisk velstand.

Hvis du ønsker å få en unik suvenir eller gave mens du besøker her, kan du bla gjennom det fantastiske utvalget av produkter laget av lokale håndverkere i Specchi della Storia – en av Milanos eldste håndverksbutikker som ligger i første etasje i Galleria Vittorio Emanuele II siden 1910.

Morsomt faktum: Det sentrale åttekantede hvelvet er hjem til en uvanlig tradisjon kalt ‘The Bull’s Testicles’. I følge den lokale legenden, snurr du på hælen tre ganger med høyre hæl som berører hver testikkel før du ønsker å sikre at lykke vil gå i oppfyllelse!


3. Castello Sforzesco

Castello Sforzesco Italy

Har du noen gang hørt om Castello Sforzesco i Milano? Det er en av Milanos eldste og viktigste attraksjoner, som ligger mellom Sempione Park og Navigli. Slottet ble bygget i 1368 av Visconti -familien og fungerte som et befestet palass i århundrer.

I dag er det et vakkert kultursted å utforske. Besøkende kan beundre de majestetiske fasadene, besøke et av de flere museene, utforske parken rundt den eller nyte en tur langs veggene. Inni er det praktfulle gårdsplasser med fantastiske skulpturer og fresker som viser kraften til Lombard Renaissance Art.

Castello Sforzesco huser også noen av Milanos viktigste museer som Museo d”Arte Antica, som viser frem klassisk europeisk kunst fra antikken til 1800 -tallet; Pinacoteca del Castello Sforzesco som inneholder italienske mesterverk; og Museo Degli Strumenti Musicali der besøkende kan se forskjellige instrumenter som ble brukt i skuespill i løpet av de siste århundrene utført av roboter.

Hvis du er heldig, kan du til og med se tradisjonelle teaterforestillinger på friluftsfestivaler som holdes om sommeren eller ta del i spesielle arrangementer som å jousende turneringer på hesteryggen!

Det er virkelig en opplevelse som ingen andre.

Morsomt faktum: Visconti -familien hadde to kjæledyrløver som bodde på slottet sitt som var så elskede at da de døde ble de begravet i en hederlig seremoni.


4. Parco Sempione

Å besøke Parco Sempione i Milan er et must for enhver reisende! Ikke bare tilbyr den vakre og fredelige grønne områder, men også den huser andre fantastiske severdigheter som det verdensberømte Sforza Castle og Arco della Pace.

For de som er interessert i kunst, kultur og historie, vil du utforske parkens mange skulpturer, monumenter, kirker og gallerier gi deg et innblikk i Milanos rike kulturarv. Centennial Museum finnes her så vel som den fantastiske glasspaviljongen av Palazzo Dell”arte, og gir mange kulturelle tilbud å utforske.

Hvis du føler deg aktiv, har Parco Sempione også mye å tilby med sine åpne områder perfekte for å spille idrett eller trene utendørs. På sommerdager kan besøkende til og med glede seg over å svømme i det offentlige bassenget inne i parken.

Og hvis du har lyst til å hvile etter sightseeing -aktivitetene, er det flere kafeer som gir et fint sted å slappe av mens du nyter noen forfriskninger eller italienske spesialiteter.

Oppleve naturen blant historiske monumenter i Milano

For de som ønsker å bli kjent med Milan fra allfarvei, er langt borte fra turistmengder: En tur gjennom Parco Sempione er helt riktig! Med sitt yrende natteliv om sommeren – det er et av lokalbefolkningenes favorittsteder for en kveld ute – og noen mer fredelige steder på dagtid, tilbyr det noe for enhver smak som leter etter en autentisk opplevelse.

Morsomt faktum: Hver juni siden 1817 har minst en forestilling av Giuseppe Verdis Opera Nabucco blitt spilt på Teatro Alla Scalas scene som ligger i Parco Sempione!


5. Teatro alla Scala

Å besøke Teatro Alla Scala er en av de mustopplevelsene når du besøker Milano. Ofte referert til som La Scala, er det et av verdens viktigste operahus og et populært turistmål.

Teatro Alla Scala er et ikonisk symbol på italiensk tradisjon og kultur. Det åpnet i 1778 og har siden vært i forkant av operatisk dyktighet, og var vertskap for noen av verdens mest talentfulle utøvere. Her kan besøkende oppleve kjente verk av Verdi så vel som andre anerkjente operaer som Puccinis Tosca eller Donizettis Lucia di Lammermoor.

På LA Scala Theatre tilbyr de guidede turer, slik at besøkende kan utforske den berømte historien og lære mer om de indre arbeidene til de mange systemene, for eksempel belysning og lyddesign. I tillegg har de også utstillinger dedikert til kjente artister som har opptrådt der gjennom årene, og viser frem kostymer og fotografier fra disse forestillingene.

Selve bygningen er imponerende med en Grand Marble Staircase som fører opp til inngangspartiet! Den nyklassisistiske arkitekturen gjør at den virkelig skiller seg ut blant andre arenaer i Milano. Besøkende kan beundre detaljerte fresker på veggene som viser Italias kunstneriske arv så vel som dets bidrag til musikk.

Teatro Alla Scala er et sted som ingen andre – det fanger fantasien din og lar deg flykte inn i sin musikalske verden i noen timer!

Morsomt faktum: Opening Night -forestillingen på denne scenen var Antonio Salieris L”Europa Riconosciuta i 1778.


6. Pinacoteca di Brera

Å besøke Pinacoteca di Brera, som ligger i det historiske sentrum av Milano, er et absolutt must for enhver reisende. Den imponerende kunstsamlingen inkluderer verk av Rubens, Caravaggio, Bellini og mange andre anerkjente mestere. En spasertur gjennom museets treetasjes bygning, som stammer fra 1622, vil helt sikkert leve opp til alle forventninger til storhet og eleganse.

Å vandre gjennom galleriene avslører et vell av skjønnhet og refleksjon; Besøkende kan beundre gamle skulpturer sammen med religiøse kunstverk mens de lærer mer om århundrer gamle italienske maleteknikker. Sørg for å ta litt tid å glede deg over den fantastiske utsikten fra museets terrasse også: den har utsikt over en fortryllende hage hvor du kan slappe av i fred og ro vekk fra det travle sentrum.

For de som er på jakt etter noe spesielt under besøket i Pinacoteca di Brera, kan du prøve å oppsøke Raphaels ‘The Marriage of the Virgin’ eller ‘The Supper at Emmaus’ av Caravaggio for en virkelig imponerende opplevelse.

Morsomt faktum: Pinacoteca di Brera har blitt hyllet som en av Europas fem viktigste kunstgallerier!


7. Navigli

Navigli: En enestående destinasjon for reisende

Navigli, historisk kjent som “Navigli Grandi”, er en utrolig må-se-attraksjon som ligger i Milano, Italia. Det er et nettverk av kanaler og vannveier som har eksistert siden middelalderen, noe som gjør dem til en av de eldste vannveiene i Europa. Dette fortryllende området er perfekt for alle som ønsker å utforske sine unike gater og skjulte perler.

Navigli er hjemsted for mange forskjellige typer butikker, restauranter, gallerier og kaféer som tilbyr besøkende en rekke opplevelser. Fra kunstgallerier til utekonserter eller lokale markeder, det har noe for enhver smak. Å gå langs kanalene gir magisk utsikt med fargerike båter som flyter gjennom vannet og overhengende broer mellom bygninger.

Den beste måten å oppleve Navigli er ved å ta en rolig gondolstur nedover vannet eller til og med bestille et middagscruise som gir deg en romantisk utsikt ved nattfall. Du kan til og med se noen av de originale låsene fra hundrevis av år siden!

Hvis du leter etter et sted å bo mens du besøker dette fantastiske stedet, er det mange komfortable losji tilgjengelig, for eksempel herberger, hotell og Bed & Breakfast. En god idé er å ta deg selv på en selvstyrt tur rundt alle disse fantastiske nettstedene; Å beundre all skjønnheten som omgir disse historiske landemerkene mens du utforsker koselige kafeer og restauranter der du kan smake på tradisjonell italiensk mat, og øker ditt uforglemmelige minne! Besøk Navigli – en enestående destinasjon for reisende!

Morsomt faktum: Alle 8 kilometer (5 mil) av vannveiene har nylig blitt restaurert, noe som gjør det til et av Milanos vakreste steder og et av Europas fineste grønne områder!


8. Museo del Novecento

Museo del nyecento du vil ikke gå glipp av

Museo del Novecento er en må-se for enhver reisende som besøker Milano. Dette museet ligger i hjertet av byen, og har en imponerende samling av italiensk kunst fra det tjuende århundre, med verk av noen av Italias største kunstnere. Fra maleri og skulptur til fotografering, design og arkitektur – det har noe for enhver smak.

Når du går inn i hovedhallen til dette museet, vil du bli slått av dets skjønnhet og storhet. Det er to nivåer – øvre og nedre – med rom etter rom med utrolige verk. På øverste nivå er det fem rom som huser samtidskunst, inkludert malerier av Amedeo Modigliani og Fausto Melotti blant mange andre. På lavere nivå er det en permanent samling med verk av store italienske artister som Giorgio de Chirico og Umberto Boccioni.

Et av høydepunktene for mange besøkende er et rom dedikert til Leonardo da Vinci, et geni hvis arbeid transkriberte tiden selv på sin tid! Her kan du se noen originale figurer som “Vitruvian Man” samt andre skisser laget i løpet av Leonards levetid. Det er også mange sjarmerende kafeer som ligger inne i eller rundt museet der reisende kan ta en pause mens de beundrer omgivelsene.

Erfaring reisende vet at Museo Del Novecento er en unmissable Milan -attraksjon. Det er fylt med gode verk fra noen av Italias mest elskede artister og gir et interessant blikk på landets tidligere kultur og historie også. Og her er et morsomt faktum: det er vert for flere arrangementer hvert år, inkludert konserter, workshops og konferanser om kunst!


9. Basilica di Sant”Ambrogio

Oppdage den gamle basilikaen til Sant”ambrogio i Milano

Milanos basilika av Sant”ambrogio er et syn som ikke må gå glipp av når du besøker byen. Ligger rett øst for Piazza del Duomo, er det en eldgammel og imponerende bygning med en rik historie som dateres tilbake til det 4. århundre.

Basilikaen ble opprinnelig bygget som en del av et benediktinsk kloster av Saint Ambrose i 379 A.D. Det ble snart en av Milanos viktigste kirker, og var hjemsted for mange forskjellige berømte medlemmer av geistlige og historiske skikkelser gjennom den lange historien.

Besøkende i dag kan beundre denne storslåtte bygningen utenfra, eller tråkke inn for å beundre dens fantastiske mosaikker og utskjæringer. De eldste delene er plassert i det som er kjent som “The Crypt”, som ligger i nærheten av inngangen der en relikvie fra det sjette århundre antas å være restene av Ambrose er lagret.

Gå oppe for å utforske flere kunstverk og relikvier, samt to vakre gårdsplasser – en middelalder og en renessanse – som begge ble lagt til en gang mellom 1300- og 1500 -tallet. Du vil også finne noen interessante begravelsesmonumenter her dedikert til forskjellige kjente skikkelser som har blitt lagt til hvile innenfor kirkeveggene over tid!

Denne imponerende kirken er absolutt verdt å besøke for de som er interessert i arkitektur, kunst eller italiensk historie.

Morsomt faktum: Det antas at Pietro Verri, en stor venn av Leonardo da Vinci og teoretiker om økonomi, ble døpt på dette historiske stedet!


10. Piazza del Duomo

Piazza del Duomo: En uforglemmelig opplevelse

Piazza del Duomo i Milan er en av de mest minneverdige severdighetene å se. Dette store bytorget er fylt med fantastisk arkitektur, levende kultur og århundrer med historie. Torget er hjemmet til den ikoniske Duomo di Milano, verdens største gotiske katedral bygget mellom 1386 og 1577. Den står stolt på 142 meter høy og kan skryte av imponerende 135 spir. Besøkende kan ta en omvisning i interiøret eller klatre til taket for spektakulær utsikt over Milano.

Overfor Duomo ligger Galleria Vittorio Emanuele II, et luksuriøst kjøpesenter bygget i 1867 som har blitt et symbol på Milan siden den gang. Koblet til den er to majestetiske arkader – Castello Sforzesco, et tidligere hertugpalass, og Parco Sempione, en vakker offentlig park med frodig grøntområder og skyggelagte turstier.

I tilknytning til disse attraksjonene er Teatro Alla Scala – en av Operas mest anerkjente teatre med en enestående liste over tidligere produksjoner og forestillinger. I nærheten ligger Pinacoteca di Brera – et kunstgallerihusmalerier av anerkjente artister som Caravaggio og Raphael – samt Museo del Novecento som viser verk av italienske mestere fra det 20. århundre.

Navigli, Milanos pittoreske nettverk av kanaler foret med barer og restauranter, gjør dette området til et flott sted for å tilbringe rolig ettermiddager eller kvelder! Når besøkende utforsker dette travle byhjørnet, vil de finne seg omgitt av noen av de mest fascinerende kulturelle høydepunktene i Italia – alt innen rekkevidde mens de besøker Piazza del Duomo!

Morsomt faktum: Den 25. april hvert år samles hundre på Piazza del Duomo for å minnes Milanos skytshelgen Saint Ambrogio (Saint Ambrose) i handlinger inkludert demonstrasjoner fra falker som tar med seg fuglene rundt torget!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor handler i Milano?

Milan er en flott by for shopping! Bysenteret er hjemsted for det verdensberømte motedistriktet, med designerbutikker som Prada, Gucci, Armani og Versace. For en rimeligere shoppingopplevelse, ta turen til Corso Buenos Aires, som er den lengste shoppinggaten i Europa. Her kan du finne et bredt spekter av butikker, inkludert varehus, butikker og suvenirbutikker. For en unik shoppingopplevelse, besøk Navigli -distriktet og utforske de mange årgangsbutikkene og markedene.

Hva er området rundt Milano?

Området rundt Milan er fylt med vakre severdigheter og attraksjoner. Det er kjent for sitt fantastiske landskap, bølgende åser, vingårder og innsjøer. Populære aktiviteter inkluderer å besøke de nærliggende byene Bergamo og Como, utforske landsbyene ved innsjøen og ta en dagstur til Alpene. Det er også mange muligheter for shopping, servering og natteliv i Milano selv. Enten du leter etter en avslappende getaway eller et actionfylt eventyr, har området rundt Milan noe for enhver smak.

Hva er Området Rundt Milano?

Området Rundt Milan er Fylt Med Vakre Severdigheter OG Attraksoner. Det er kjent for Sitt Fantastiske Landskap, Bølgende Åser, Vingårder OG Innssjøy. Populær Aktiviteter Inkluderer Å Besøye de Nærliggende Byene Bergamo og Como, Utforke Landsbyene Ved Innsjøen og ta en dagstur til alpen. Det er OGSÅ MANGE MULIGHETER for shopping, servering OG Natteliv I Milano Selv. ENTEN DU LETER ATTER EN AVSLAPPENDE GETAWAY ELLER ET ACTIONFYLT EVENTYR, HAR OMrådet Rundt Milan Noe for Enhver Smak.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment