Reis til Sharm El Sheikh: 10 reisetips for minneverdige besøk til Egypt

Sharm El Sheikh er en fantastisk feriested som ligger på sørspissen av Sinai -halvøya i Egypt. Med sine krystallklare vann, hvite sandstrender og solskinn året rundt, er det ikke rart hvorfor denne destinasjonen har blitt et topp valg for reisende som søker et paradisflukt. Byens unike blanding av østlige og vestlige kulturer, sammen med sin rike historie og tradisjoner, gjør det til et fascinerende reisemål å utforske.

Hvis du planlegger en tur til Sharm El Sheikh, er det mange ting å vurdere. Fra hva du skal pakke til hvor du skal bo og hva du skal se, kan det å planlegge en tur være overveldende. Derfor har vi satt sammen en omfattende guide for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av besøket ditt på dette vakre reisemålet. Vår guide inkluderer innsidstips og anbefalinger fra lokalbefolkningen for å sikre at du har den mest morsomme og minneverdige opplevelsen som mulig. Fra de beste stedene til å snorkle og dykke til de beste kulturelle hotspots, vi har deg dekket. Så stol på oss til å veilede deg på en uforglemmelig reise gjennom den fantastiske feriestedet Sharm El Sheikh.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til sharm el sheikh? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Naama Bay

Naama Bay sharm el sheikh

Oppdag skjønnheten i Naama Bay

Naama Bay er en av de mest fantastiske destinasjonene i Egypts Sharm El Sheikh. Ligger ved kysten av Rødehavet, og har et bredt utvalg av attraksjoner og aktiviteter for reisende å utforske og glede seg over. Det er også kjent som et pulserende underholdningssenter med mange steder å handle, spise og slappe av.

En av Naama Bays toppattraksjoner er vannsportaktivitetene. På denne vakre destinasjonen ved stranden kan du leie jetski, bananbåter, kajakker og mer for å komme ut på det glitrende vannet i Rødehavet. Du kan også dykke eller snorkle for å utforske de utrolige korallrevene og observere det livlige utvalget av Marine Life.

Naama Bay er også hjem til en rekke unike attraksjoner, for eksempel Naama Bay -moskeen og dets håndverksmarked, samt mange restauranter, kafeer, nattklubber og hotell. Naama Bay Promenade er foret med butikker som selger suvenirer og lokale smykker og andre gjenstander. Du kan også finne mange friluftsbarer der du kan slappe av med en kjølig drink mens du nyter den fantastiske utsikten over bukten.

Det fine med Naama Bay er magisk fanget i filmer som “Casablanca” og “Lawrence of Arabia”. Det er ikke rart at det er et av Egypts beste turistmål!

Morsomt faktum: Visste du at Naama Bay er fødestedet til den berømte egyptiske skuespilleren og sangeren, Mohamed Mounir? Han ble født i den nærliggende landsbyen Abu Zenima.


2. Ras Mohammed National Park

Ras Mohammed National Park Egypt

Oppdag de naturlige underverkene i Ras Mohammed nasjonalpark

Ras Mohammed nasjonalpark ligger på spissen av Egypts Sinai -halvøy, rett der Rødehavet møter Aqaba -bukten. Dette fantastiske reisemålet er et paradis av naturlige underverker, med noen av Egypts mest livlige korallrev og mer enn 1000 fiskearter. Den har også hvite sandstrender, fjelltopper og mangroveskoger som er hjemsted for et bredt utvalg av fugler og annet dyreliv.

Å utforske denne utrolige parken med båt er et absolutt must for enhver reisende som besøker Egypt. Du kan se førstehånds hvorfor det er et av verdenskjente dykkerstedene og en del av UNESCOs internasjonale nettverk av biosfærereserver. Området har også unike landformer, som Shark Reef og Yolanda Reef, et senket vrak som har blitt et hotspot for marint liv.

For turgåere tilbyr løypene i Ras Mohammed mange severdigheter å ta inn. Du kan utforske gamle ruiner eller klatre opp noen av de høyeste toppene i Sinai – inkludert Mount Bohesh, Mount Ramla og Mount Moussa – for fantastisk utsikt over Rødehavet. Om natten kan du til og med få glimt av stjerner som sjelden blir sett fra andre deler av Egypt på grunn av lysforurensning.

Morsomt faktum: Ras Mohammed er hjemsted for et av verdens eldste korallrev – det er anslått å være hele 7000 år gammel!


3. Tiran Island

Tiran Island Egypt

Tiran Island: Et må-besøk naturreservat og dykkested

Tiran Island ligger noen miles utenfor kysten av Sinai, og er et utrolig reisemål for besøkende som ønsker å utforske Egypts uberørte natur. Hjem til en rekke korallrev kan denne øya lett nås med båt fra Sharm El Sheikh eller Dahab.

Det marine livet i Tiran gjør det til et ideelt sted for dykking og snorkling. Det er hjemmet til livlige skjær som vrimler av fargerik fisk og andre arter som blekksprut, skilpadder, delfiner og til og med haier. Det mangfoldige dyrelivet sammenkoblet med det krystallklare vannet gjør det til et paradis ikke bare for dykkere, men også for alle som er nysgjerrige på undervannsverdenen.

Øya har også mange andre attraksjoner, for eksempel arkeologiske steder der besøkende kan utforske gamle ruiner og en fantastisk hvit strand med fantastisk utsikt over havet rundt. Enten du leter etter et fredelig sted å slappe av eller et eventyr fylt med livet i havet, vil Tiran Island garantert gi deg en uforglemmelig opplevelse.

Morsomt faktum: Tiran Island har noen av de mest forskjellige korallrevene i Egypt, noe som gjør det hjem til en av de største samlingene av fiskearter i verden.


4. Sharm El Sheikh Promenade

Sharm El Sheikh Promenade er et ideelt sted for en avslappende spasertur for turister som ønsker å utforske byen. Denne fotgjengerede promenaden ligger langs den pittoreske kystlinjen i Rødehavet, og tilbyr en fantastisk utsikt over bukta og områdene rundt. Mennesker i alle aldre kan glede seg over det krystallklare vannet og fantastiske korallrev mens de vandrer gjennom butikker, kafeer og restauranter. Det livlige nattelivet her gjør det til et av de beste stedene å tilbringe en kveld i Sharm El Sheikh.

For de som leter etter morsomme aktiviteter, er det mange å velge mellom. Besøkende kan ta en båttur ut i det åpne havet eller velge forskjellige vannsport som dykking og snorkling. Det er også mange guidede turer for de som ønsker å se nærmere på den spektakulære utsikten over byens kystlinje.

Promenaden er godt vedlikeholdt og tilbyr et trygt miljø for turister. Det er godt opplyst om natten, og det er sikkerhetsvakter til stede for å sikre alles sikkerhet. For de som ønsker å unne seg litt shopping, vil de bli bortskjemt med valg med en rekke suvenirbutikker, klesbutikker og gavebutikker som ligger langs gangveien.

Bortsett fra å være et ideelt sted for rolige spaserturer eller morsomme aktiviteter, er Sharm El Sheikh Promenade også hjemsted for noen av byens mest ikoniske landemerker som Soho Square og det gamle markedet (Hadaba). Så hvis du ønsker å ta inn noen av de vakreste severdighetene som Egypt har å tilby, er dette definitivt stedet å være.

Morsomt faktum: Promenaden har også et storstilt lasershow hver natt som viser forskjellige bilder og videoer på bakgrunn av Rødehavet. Det er en av de mest populære turistattraksjonene i Sharm El Sheikh!


5. SOHO Square

Soho Square: Underholdning, shopping og avslapning.

Soho Square er et pulserende underholdningsdistrikt i hjertet av Sharm El Sheikh. Det er lett å gå seg vill blant sine utall av butikker, restauranter, barer og attraksjoner for alle aldre.

Torget tilbyr noe for enhver smak – fra souvenir shopping til spennende show og uteliv. Boardwalk strekker seg langs Rødehavet med utsikt over Sinai -halvøya og Tiran -øya utenfor. Barn vil elske de forskjellige lekeplassene og videospillarkader som er tilgjengelige her.

For de som ønsker å slappe av og sosialisere, er det mange barer, salonger og tehus hvor du kan ta igjen venner eller bare ta utsikten. Det store amfiet er også vertskap for populære arrangementer som live musikk, teaterforestillinger og filmvisninger.

På Soho Square er det alltid noe å gjøre – fra shopping og servering til å nyte severdighetene til Sharm El Sheikh. Det er et flott sted for reisende som leter etter en unik opplevelse vekk fra badebyene.

Morsomt faktum: Soho Square har et interaktivt fontene -show med lasere, fontener og lys som går hver natt klokka 21! Ikke gå glipp av det!


6. Sharks Bay

Sharks Bay er en av de mest populære attraksjonene i Sharm El Sheikh. Det er et flott sted å tilbringe tid med familie og venner, enten du leter etter en dag med avslapning eller eventyr. Bukta er hjemsted for fargerike korallrev, en overflod av fiskearter og rikelig med vannsportaktiviteter.

Scuba Divers vil finne Sharks Bay spesielt tiltalende, takket være det dype klare vannet og det store utvalget av marint liv. Dykkere kan utforske spektakulære korallhager, beundre livlige skjær fylt med tropisk fisk, og til og med møte noen haier (selv om de stort sett er ufarlige). Snorklere kan delta i båtturer med glassbunn for å se revet uten å bli våt.

Det er også mange aktiviteter som besøkende kan glede seg over på Sharks Bay. Du kan leie jetski, kajakker og bananbåter, eller gå parasailing for å få et fugleperspektiv over bukten. For de som leter etter noe mer lavmælt, er det mange restauranter ved stranden som tilbyr deilig mat og drikke.

Sharks Bay er et flott sted å tilbringe tid i Sharm El Sheikh og utforske den rike naturlige skjønnheten. Det er et ideelt reisemål for både snorklere og dykkere!

Morsomt faktum: Sharks Bay ble omtalt på BBC -serien Blue Planet II som en del av deres dype revsegment!


7. St. Catherine’s Monastery

St. Catherine”s Monastery: A Timeless Treasure in the Desert

St. Catherine”s kloster ligger på Sinai-halvøya og omgitt av fantastiske fjell, og er et must-besøk destinasjon for reisende som ønsker å utforske hellige religiøse steder. Klosteret antas å ha blitt bygget rundt 527AD og er kjent som et av de eldste fungerende kristne klostrene i verden.

Arkitekturen til klosteret inkluderer en festningsvegg som omslutter kirker, kapeller, terrasser og gårdsrom samt et bibliotek som inneholder noen av de mest dyrebare gamle manuskriptene fra hele Middelhavsregionen. Besøkende vil også kunne se en ikonisk mosaikk som skildrer Christ Pantocrator, som antas å ha blitt lagt til på 600 -tallet.

Klosteret huser også et lite museum og gavebutikk, perfekt for souvenirjakt eller til og med bare tar inn den eldgamle atmosfæren. Det er et ideelt sted for hvile og ettertanke – mange besøkende liker å sitte på en av terrassene og ta inn den fantastiske utsikten over ørkenlandskapet.

Besøkende bør også få tid til å utforske Moses “fjell som ligger i nærheten, hvor det sies at hellige relikvier som fragmenter av hans brennende busk blir holdt. Når du vandrer gjennom dette hellige stedet, kan du sette pris på århundrer med historie som er bevart her siden starten.

Morsomt faktum: St Catherine”s kloster ble plassert på UNESCOs verdensarvliste i 2002. Det er det eneste klosteret som er koblet til fire forskjellige religioner: kristendom, jødedom, islam og Baha”i.


8. Ras Um Sid

Ras um Sid, kjent på engelsk som sjef for Serpent Mountain, kan skilte med noen av de mest fantastiske utsikten som finnes i eller rundt Sharm El Sheikh. Dette stedet ligger på et platå på toppen av et fjell og overser mye av byen, og tilbyr spektakulær utsikt for reisende å glede seg over. Herfra kan du se Tiran Island og Naama Bay sammen med mange andre attraksjoner i nærheten.

Området rundt Ras um Sid er både vakkert og unikt; Klippene består av stollende bergarter som har blitt forvitret av erosjon over tid til rare formasjoner som skaper et nesten månelignende landskap. Besøkende kan utforske området og ta i seg fantastisk utsikt mens de vandrer rundt i fjellsiden, tar bilder eller bare nyter litt fred og ro.

Ras um Sid er også et flott sted for snorkling. Vannet nedenfor er fullt av fargerikt marint liv, noe som gjør det til et ideelt sted å observere vakre vannlevende skapninger på nært hold. Det er mange leiebutikker i Sharm El Sheikh som tilbyr utstyr for dykking og snorkling, slik at du kan sørge for å ta med deg riktig utstyr hvis du bestemmer deg for å gå under vann hit.

Ras um Sid er et fantastisk reisemål for reisende som ønsker å oppleve naturens skjønnhet på sitt beste. Det er lett tilgjengelig fra Sharm El Sheikh, så det å komme dit vil ikke være mye problem.

Morsomt faktum: Ras um Sid er også kjent som “Ras Umm Shaitan”, som oversettes til sjef for Devil Mountain! Den unike formen og steinete klippene får det til å se ut som noe ut av et eventyr.


9. Sinai Grand Casino

Ras um Sid er et fantastisk kystområde som ligger i utkanten av Sharm El Sheikh. Det tilbyr en idyllisk flukt fra bylivet i bylivet. Her, besøkende kan beundre den sublime skjønnheten i naturlige omgivelser mens de deltar i forskjellige utendørsaktiviteter som svømming, snorkling, dykking, fotturer eller bare soling på en av dens hvite sandstrender.

Det krystallklare vannet vrimler av fargerike fisk og korallrev som gjør det perfekt for snorkling enthuasiaster. Erfarne dykkere kan utforske dypere deler av Ras um Sids undervannsverden og oppdage vakre vannlevende skapninger som sjøhester og havskilpadder. I tillegg gir Ras um Sid også en mulighet for fugletittingentusiaster som kan oppdage forskjellige fuglearter langs klippene.

For de som ønsker å slappe av og slappe av, er Ras um Sid et flott sted å bruke litt tid på å nyte spektakulær utsikt fra en av terrassene eller bare rusle langs fjæra. Det herlige klimaet gjør det hyggelig hele året, og besøkende kan til og med glede seg over camping under stjernene om natten.

Dessuten kan besøkende også utforske gamle ruiner i området som dateres over 4000 år! Morsomt faktum: Ras um Sid er hjemsted for noen unike arter av dyr som Nubian Ibex og Dorcas Gazelle.


10. Old Market (Hadaba)

Utforsk de travle gatene i det gamle markedet (Hadaba)

Gamle markedet, eller Hadaba, er et av de livligste stedene å besøke i Sharm El Sheikh. Denne livlige Market Street er vertskap for en rekke handelsmenn og leverandører som selger suvenirer, tradisjonelle egyptiske varer og håndlagde varer. Utforsk dette områdets svingete smug og oppdag smykker og klær av høy kvalitet til gode priser. Du kan også finne noen gode restauranter som tilbyr tradisjonell mat, kafeer med shisha -rør, eller nyte en kopp nybrygget te mens du observerer kjas og mas i det lokale livet.

Hvis du leter etter en unik opplevelse i Sharm El Sheikh, må du ikke se lenger enn det gamle markedet! Her finner du lokale håndverkere og leverandører som selger et bredt spekter av varer fra kobber og messing til treskjæringer og glass. Atmosfæren er utrolig livlig, med musikk, dans, latter og aromaer som flytter gjennom markedet.

Det gamle markedet er også hjemsted for mange moskeer, gamle steinbygninger, kirker og noen av de vakreste solnedgangsutsiktene i Sharm El Sheikh! Ta en spasertur langs promenaden mens du ser solen gå ned over Sinais fantastiske kystlinje.

Du kan slappe av etter tiden din på markedet ved å ta en kameltur eller hesteryggen rundt Hadaba. Dette vil gi deg et innblikk i det lokale livet mens du gir uforglemmelige minner fra dagsturen.

Old Market (Hadaba) er det perfekte stedet å oppleve Sharm El Sheikh i all sin prakt. Enten du leter etter en unik suvenir eller bare vil ta inn atmosfæren, er dette livlige området i byen et uforglemmelig reisemål.

Morsomt faktum: Old Market (Hadaba) er hjemsted for Sinais eldste moske, og dateres tilbake mer enn 300 år! Det er også et populært sted for fuglekikkere, ettersom mange arter av trekkfugler kan bli funnet her. Så hold øynene skrellet!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor er Sharm El Sheikh berømt?

Sharm El Sheikh er et populært turistmål i Egypt på grunn av sine fantastiske strender, krystallklart vann og solskinn året rundt. Det er også et flott sted for dykking og snorkling, med noen av de beste korallrevene i verden. Byen er også hjemsted for en rekke kulturelle attraksjoner, som klosteret St. Catherine og Ras Mohammed nasjonalpark. Med sitt livlige natteliv og utmerket shopping, er Sharm El Sheikh et flott sted å besøke for en minneverdig ferie.

Hva er den beste tiden å besøke Sharm El Sheikh?

Den beste tiden å besøke Sharm El Sheikh er mellom november og april. I løpet av denne perioden er været varmt og solfylt, med temperaturer fra 18-27 ° C. Havet er også varmt og ideelt for svømming, snorkling og andre vannaktiviteter. Månedene desember og januar er høysesongen, så forvent høyere priser og flere turister. Imidlertid, hvis du vil unngå folkemengdene, er april den beste tiden å besøke.

Hva er den beste tid og besøsk sharm el sjeik?

Den beste tid og Besøy Sharm el sjeik er Mellom november og april. I lørpet avnede perioden er været varmt og solfylt, med temperaturer fra 18-27 ° C. Havet er også Varmt og Ideelt for svølming, snorkling og Andre Vannaktiviteter. Månedene desember og Januar er Høyesongen, SÅ Forvent Høyyere Priser OG Fere Turister. IMIDLERTID, hvis du vil ungå folkemengdee, er april den beste tid Tiden Å Besøye.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment