Reis til Istanbul: 10 reisetips for en avslappende tur

Hvis du leter etter en by som blander gammel historie med moderne fasiliteter, bør Istanbul være øverst på listen. Denne tyrkiske metropolen kan skilte med fantastisk arkitektur, munnvannende mat og en levende atmosfære som garantert vil fange enhver reisende. Istanbuls rike historie er tydelig overalt hvor du ser, fra Hagia Sophia til Grand Bazaar. Men det er ikke bare de berømte landemerkene som gjør Istanbul så spesiell; Det er folket, kulturen og følelsen av eventyr som finnes rundt hvert hjørne. Enten du rusler langs Bosphorus eller nipper te i et tradisjonelt tehus, er det noe for enhver smak i Istanbul. Og hvis du ønsker å planlegge en avslappende tur, har vi deg dekket med disse 10 reisetipsene. Vi har personlig opplevd hver av disse anbefalingene, slik at du kan stole på at de vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av tiden din i denne utrolige byen. Så pakk sekkene og gjør deg klar til å utforske alt det Istanbul har å tilby!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Istanbul? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Grand Bazaar

Grand Bazaar Istanbul

Grand Bazaar: En må-se-attraksjon for enhver besøkende i Istanbul!

Grand Bazaar er en av de største og eldste dekkede markedene i verden. Ligger i Istanbul, ble den bygget på 1400 -tallet og har vokst til å være et imponerende nettverk på over 60 gater, 5000 butikker, 17 innganger og 25 vertshus. Hjem til et så bredt utvalg av ting som krydder, antikviteter, smykker og tepper – du kan finne nesten hva som helst her!

Å besøke Grand Bazaar er et absolutt must mens du er i Istanbul. Det er mange spennende ting å gjøre her; Spaser gjennom sine smale smug fylt med fargerike boder som selger alt fra antikke mynter til tøfler i skinn. Ta deg tid til å utforske, chatte med de vennlige leverandørene og hente unike suvenirer mens du er inne på det!

Hvis du er sulten eller tørst, er det mange steder å ta en pause for en matbit eller forfriskning. Nyt deilig tyrkisk te i en av de mange kafeene som fôrer gatene – det er en flott måte å slappe av etter alt det som handler!

Grand Bazaar er også regelmessig vertskap for spesielle arrangementer og aktiviteter som tradisjonelle danseforestillinger, kunstutstillinger og mer. Det er virkelig en fest for sansene – ikke gå glipp av denne fantastiske opplevelsen når du besøker Istanbul!

Morsomt faktum: Rundt 250 000 mennesker besøker Grand Bazaar hver dag i høysesongen!

https://youtu.be/R0P-Y6wYWuQ

2. Hagia Sophia

Hagia Sophia Turkey

Basilica di San Nicola er en ikonisk attraksjon i Bari, Italia. Det ble bygget i løpet av 1000 -tallet og fortsetter å være et populært reisemål for turister frem til i dag. Denne fantastiske basilikaen har sett århundrer med historie og bevaring. Det er hjem til mange skatter, inkludert gamle gjenstander, fantastiske fresker og mosaikker, samt flere viktige relikvier fra St. Nicholas selv.

Denne storslåtte bygningen har vært verten for mange arrangementer gjennom årene og er fremdeles åpen for besøkende i dag. Inne i gjestene vil finne et vakkert interiør fylt med intrikate design og malerier som forteller fascinerende historier om Baris fortid. Det er også to nivåer tilgjengelig for utforskning, med ett som inneholder et alter dedikert til Saint Nicholas. For de som leter etter en åndelig opplevelse, er dette det perfekte stedet å ta inn en utrolig arkitektur.

Utenfor kan gjestene utforske Grand Courtyard and Gardens som grenser til basilikaen. Dette fredelige området er omgitt av frodige grønne trær og busker som gir et ideelt sted for avslapning eller meditasjon. Besøkende kan også glede seg over utsikten over Adriaterhavet fra dette stedet.

Den fantastiske basilikaen Di San Nicola er en av Baris mest besøkte attraksjoner og bør ikke gå glipp av noen tur til Italia. Det viser århundrer med historie gjennom sin kunst og arkitektur, og gir besøkende en uforglemmelig kulturell opplevelse. For de som søker fred eller til og med inspirasjon, tilbyr denne destinasjonen noe unikt i motsetning til noe annet sted i Bari.

Morsomt faktum: Basilica di San Nicola er det siste hvilestedet i St. Nicholas, og det er grunnen til at Bari har blitt kjent som en pilegrimsreisemål. Det antas at de som besøker basilikaen, garantert å finne hell i sine bestrebelser. Til i dag kommer mange fra hele verden for denne spesielle velsignelsen.


3. Blue Mosque

Blue Mosque Turkey

Den ikoniske blå moskeen i Istanbul er en av de mest imponerende og vakre attraksjonene i byen. Denne moskeen ble fullført i 1617, med sine seks minareter som når opp til den blå himmelen, og står som en legemliggjøring av makt og nåde. Den fantastiske osmanske arkitekturen har blitt et symbol på både tro og kunstnerskap.

I tillegg til skjønnheten, blir besøkende trukket til den blå moskeen for sin religiøse betydning. Muslimer fra hele verden kommer hit for å be hver dag, og skaper en fantastisk mangfoldig atmosfære. Besøkende kan også delta i informative guidede turer som gir verdifull innsikt i noen av de eldste islamske tradisjonene.

Når du besøker, må du sørge for at du kler deg beskjedent av respekt for de som tilber. Du kan også være heldig nok til å være vitne til ‘oppfordringen til bønn’ som er resitert fem ganger om dagen på moskeens store høyttalere.

Den majestetiske blå moskeen er bare en av mange bygninger i ottomansk tid som nåde Istanbul. Interiøret er fantastisk, med mer enn 20 000 håndlagde İznik -fliser som dekorerer veggene og kupler i rik blues og røde.

Morsomt faktum: Den blå moskeen er faktisk oppkalt etter den blå innvendige fliser, ikke dens ytre! Besøkende blir blendet av denne unike bygningens storhet – en uforglemmelig opplevelse for enhver reisende i Istanbul. Med så mye historie og skjønnhet på ett sted, er det ikke rart hvorfor den blå moskeen er en av Istanbuls toppattraksjoner.


4. Topkapi Palace

Topkapi Palace: The Historical Abode of Ottoman Sultans

Et besøk i Istanbul bringer deg til et av de mest berømte destinasjonene, Topkapi -palasset. Dette viltvoksende komplekset er en viktig turistattraksjon i Tyrkia og var en gang hjemsted for osmanske sultaner som regjerte fra 1453 til 1856.

Palasset er fullt av fantastisk arkitektur og hager som tar pusten fra deg. Her kan besøkende utforske fire hovedgårder som inneholder alt fra en statskasse fylt med juveler, våpen og rustning, kjøkkenskjermer, keiserlige harems og en fascinerende visning av islamsk kalligrafi. Du finner også paviljonger som viser noen av de fineste eksemplene på Iznik -fliser fra 1500 -tallet.

Spaser eiendommen, så kommer du til praktfulle paviljonger, et bibliotek og museum med en imponerende samling av religiøse gjenstander fra hele verden. Når du utforsker, må du huske å vandre opp til det tidligere keiserlige rådskammeret, der sultaner vil kalle møter med sine rådgivere om statlige saker.

Palasset er også hjemsted for noen fascinerende religiøse steder: Chapel of Sacred Relics ligger i en av sine gårdsplasser og har noen av islams mest ærverdige relikvier, inkludert en stab som tilhører Moses og en mantel og sverd tilskrevet profeten Muhammad.

Morsomt faktum: Topkapi Palace ble omtalt i flere James Bond -filmer! Det viste seg å være et sted i “fra Russland med kjærlighet” og fungerte som hovedkvarter for skurken Max Zorin i “A View to A Kill”.


5. Galata Tower

Galata Tower – Det ikoniske landemerket i Istanbul

Galata Tower Towers over byen Istanbul som en av de mest ikoniske strukturene. Ligger i hjertet av gamlebyen, står den på en imponerende 66 meter høy og gir fantastisk utsikt over hele byen. Dette tårnet ble bygget av de genoesiske handelsmennene i 1348 som fikk lov til å bosette seg her i løpet av det bysantinske imperiets periode og har siden blitt et symbol på Istanbuls rike historie.

Besøkende kan utforske syv etasjer inne i tårnet som hver forteller sin egen historie om fortiden. Fra Edward VIIs besøk fra Storbritannia til en tyrkisk dikter som faller fra en av balkongene, er det mye å oppdage. I toppetasjen kan du gå ut på terrassen for panoramautsikt som strekker seg fra det gyldne horninnløpet til Bosphorus -stredet.

Den muntre kafeen og restauranten som ligger på bakkenivå er et flott sted for de som ønsker en matbit med utsikt over attraksjonene i nærheten. For de som våger nok, er det også et alternativ å bestille paragliding av utflukter fra dette området.

Galata Tower har vært vitne til mange viktige historiske hendelser i løpet av det lange levetiden, noe som gjør det til en av Tyrkias mest populære turistattraksjoner i dag.

Morsomt faktum – Ottomanske sultaner brukte faktisk Galata Tower som et observatorisk dekk!


6. Dolmabahce Palace

Utforsk de elegante interiørene og frodige hager på Dolmabahce Palace!

Dolmabahce Palace, som ligger på den europeiske siden av Istanbul, ble konstruert i 1853 av Sultan Abdülmecid I. Det fungerte som en keiserlig bolig for ottomanske sultaner til 1924 og er nå et museum som er åpent for alle. Palasset er kjent for sin overdådige design som inkluderer en storfasade, 268 rom, 44 trapper og fjorten tonn gull som brukes i hele interiørdekorasjonene.

Den beste måten å oppleve Dolmabahce Palace er å bli med på en omvisning. Turen tar deg gjennom de overdådige gårdsplassene, resepsjonshallene utsmykket med krystallkroner, og Grand Empire Hall. Du kan også glede deg over en spasertur i palassets rolige hager og ta utsikt over Bosphorus -sundet.

Et av høydepunktene på Dolmabahce Palace er samlingen av tradisjonelle kongelige kostymer som tilhører medlemmer av det osmanske dynastiet. På skjermen er intrikat dekorerte plagg som er slitt under formelle anledninger som bryllup og høytider.

Dolmabahce Palace har blitt brukt som filmsted for mange Hollywood -filmer, inkludert James Bonds ‘The World Is Not Not nok’ og ‘Mission Impossible – Rogue Nation’.

Morsomt faktum: Dolmabahce Palace er hjemsted for en av verdens største klokker, et tosidig klokketårn som måler 8 meter i diameter! Den står høyt ved inngangen til palasset og jobber fremdeles til i dag.


7. Spice Bazaar

Spice Bazaar er en av de mest populære turistattraksjonene i Istanbul. Denne livlige basaren ligger i nærheten av det berømte Galata Tower og Golden Horn, og har handlet varer siden 1664. Inni i finner du en rekke eksotiske krydder, tørket frukt, nøtter og oliven fra hele verden. Det er et flott sted å få suvenirer eller plukke opp ingredienser du måtte trenge for matlagingseventyrene dine!

Atmosfæren inni er unik – den er fylt med dufter av urter, parfymer og røkelse, samt lyse farger som kommer fra alle slags bær, te, kaffe og søtsaker. Du kan ta deg tid til å utforske hver lille butikk og snakke med vennlige leverandører som alltid er villige til å chatte om spesialiteten deres. I tillegg er prisene veldig rimelige, og du kan forhandle eller til og med prøve før du kjøper!

Spice Bazaar er et must for enhver reisende i Istanbul. Ikke bare vil du bli kjent med et bredt spekter av lokale produkter, men du vil også ha sjansen til å føle den autentiske atmosfæren til gamle Istanbul. Det er en uforglemmelig opplevelse som man ikke skal gå glipp av!

Morsomt faktum: Spice Bazaar var kjent som “egyptisk basar” til 1660 da det ble et viktig handelssenter for krydder fra India, Egypt og Midt -Østen. Det er oppført som UNESCOs verdensarvsted siden 1985.


8. Bosphorus Cruise

Opplev skjønnheten i Istanbul på et Bosphorus -cruise

Et Bosphorus -cruise er en av de beste attraksjonene i Istanbul, og tilbyr besøkende spektakulær utsikt over begge sider av byen. Når du seiler langs vannveien som deler Europa og Asia, blir øynene dine trukket til fantastiske severdigheter inkludert majestetiske moskeer, gamle festninger og luksuriøse herskapshus. Med sine to forskjellige kontinenter, to hav og en rekke dyreliv som måker, delfiner og skarver, er det mye å ta inn under denne minneverdige opplevelsen.

For de som leter etter noe virkelig spesielt, er det også nattcruise tilgjengelig. På disse turene har du en sjanse til å observere utrolige solnedganger over horisonten, sammen med bylysene som blinker over skyline. Den tradisjonelle tre -yaliene, eller villaene, som linjer bredden av bosforen er spesielt vakre opplyst om natten. Cruiseoperatører kan også tilby mat og drikke om bord for en mer rolig opplevelse.

En flott måte å få en oversikt over Istanbuls historie er ved å delta i en guidet cruisetur. Disse turene gir innsikt i noen av de viktigste monumentene langs Bosphorus, samt informativ kommentar til alt fra ottomanske palassarkitektur til legender om lokale skapninger som drager!

Uansett hvilken type tur du velger, er det ingen som benekter at å bruke tid på et Bosphorus -cruise er en av de mest unike måtene å oppleve Istanbul.

Morsomt faktum: Bosforen er en av verdens travleste fraktbaner, med mer enn 50 000 fartøyer som går gjennom det hvert år!


9. Beyoglu

Utforsk kulturen og nattelivet til Beyoglu

Beyoglu ligger i Istanbul, og er et pulserende distrikt med mye å tilby besøkende. Fra å utforske områdets kulturarv til det livlige nattelivet, det er noe for alle som besøker Beyoglu.

Nabolaget stammer fra århundrer, og tilbyr besøkende et glimt av noe av byens eldste arkitektur. Det er flere moskeer, kirker og synagoger som kan besøkes i tillegg til sjarmerende brosteinsgater foret med butikker som selger suvenirer og tradisjonelle tyrkiske produkter som tepper og keramikk.

Bortsett fra sine kulturelle attraksjoner, er Beyoglu også kjent for sitt travle natteliv der besøkende kan nyte en kveld med vin og samtale i de lokale barene og klubbene. Mange av disse stedene tilbyr livemusikk, med både tradisjonelle tyrkiske melodier og internasjonale stiler som blir fremført. Med sin livlige atmosfære er Beyoglu et flott sted å tilbringe en kveld med å utforske Istanbuls kultur og natteliv.

Morsomt faktum: Beyoglu var en gang kjent som Pera, som er avledet fra det greske ordet som betyr “over” – dette refererer til dets posisjon over det gyldne hornet fra Istanbuls historiske sentrum.

Området er også hjemsted for Istanbuls moderne shoppingdistrikt, med en rekke store kjøpesentre og varehus som holder åpent sent på natten. Så uansett hva slags erfaring du leter etter, har Beyoglu noe for enhver smak. Besøk dette unike nabolaget og oppdag det beste fra Istanbul!


10. Suleymaniye Mosque

Suleymaniye-moskeen, som ligger i det historiske området i Istanbul, er en imponerende struktur bygget under regjeringen til Sultan Suleiman I (1520-1566). Med sine fire ruvende minareter og vakre kuppel, er denne moskeen et ekte mesterverk av islamsk arkitektur. Den er bygget på byens høyeste punkt, og dominerer Istanbuls skyline med storheten.

Det indre av moskeen har intrikate fliserarbeid og hundrevis av glassmalerier som lar lys filtrere inn i den enorme bønnesalen. Besøkende er velkomne til å gå inn og observere seremonier som finner sted inne eller bare undrer seg over dette ærefryktfulle monumentet utenfra. Som et av de mest besøkte historiske landemerkene i Istanbul, gir det et innblikk i ottomansk kultur og historie.

Begrunnelsen i moskeen inkluderer også to skoler og et bibliotek, i tillegg til flere graver der medlemmer av Suleimans familie blir gravlagt. Det er absolutt verdt å besøke hvis du er interessert i å lære mer om det store osmanske riket. Et must for alle som ønsker å utforske Istanbuls rike historie!

Morsomt faktum: Suleymaniye -moskeen har blitt omtalt i en rekke filmer og TV -serier, inkludert International (2009), Homeland (2012) og The Magnificent Century (2011). Det er også bakteppet for en historisk scene i det populære videospillet, Assassin”s Creed: Revelations (2011).


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg reise til Istanbul uten visum?

Ja, du kan reise til Istanbul uten visum hvis du er statsborger i et av landene i den visum-fritatte listen. Disse landene inkluderer blant annet USA, Canada, Australia og Storbritannia. Imidlertid vil du fortsatt trenge å skaffe en e-visa eller elektronisk reisegodkjenning før ankomst hvis du planlegger å bli i mer enn 90 dager. Sørg for å sjekke visumkravene for landet ditt før du reiser.

Er det trygt å feriere i Istanbul?

Ja, det er trygt å feriere i Istanbul. Byen er et populært turistmål og har en lav kriminalitetsrate. Den tyrkiske regjeringen tar sikkerheten til besøkende på alvor og har iverksatt strenge sikkerhetstiltak. Det er også en rekke politi- og sikkerhetspersonell i byen for å sikre turisters sikkerhet. I tillegg er de fleste lokalbefolkningen vennlige og imøtekommende for besøkende. Med litt forsiktighet og sunn fornuft, kan du ha en trygg og hyggelig ferie i Istanbul.

Er det Trygt Å feriere I Istanbul?

JA, det er Trygt Å feriere I Istanbul. Byen er et populær turistmål og har en lav kriminalitetrat. Den Tyrkiske Regjeringen Tar Sikkerheten til Besøyende På Alvor og Har Iiverksatt Strenge Sikkerhetstiltak. Det er også en rekke politi- og Sikkerhetspersonell I Byen for Å Sikre Turisters Sikkerhet. I Tillegg er de fleste Lokalbefolkningen Vennlig og ImøteKomme til Besøyende. Med Litt Forsiktighet og Sunn Fornuft, Kan du ha en trygg og Hyggelig Ferie I Istanbul.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment