Reis til Shanghai: 10 reisetips for å utforske Paris i øst

Shanghai, den travle metropolen i Kina, er en by som aldri unnlater å imponere. Med sin fantastiske skyline, rike historie og kulturelle mangfold, er Shanghai et reisemål som bør være på hver reisers bøtteliste. Se for deg å gå langs den berømte bunten, beundre de ruvende skyskrapere, eller utforske de svingete smugene i den gamle franske innrømmelsen. Med sitt pulserende gateliv, deilig mat og vennlige lokale, er Shanghai en by som vil etterlate deg betatt.

Å planlegge en tur til Shanghai kan være overveldende, spesielt med så mye å se og gjøre. Derfor har vi satt sammen en omfattende guide for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av turen til denne fascinerende byen. Vår guide inkluderer innsidstips og anbefalinger fra lokalbefolkningen for å sikre at du har det mest morsomme og stressfrie besøket som mulig. Fra hvor du kan finne den beste lokale gatemat til de beste kulturelle hotspots, har vi deg dekket. Så stol på oss til å veilede deg på en uforglemmelig reise gjennom den dynamiske byen Shanghai.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Shanghai? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. The Bund

The Bund Shanghai

Bundet – en må se i Shanghai

Bundet er en av Shanghais toppattraksjoner og et must-see når du besøker byen. Denne vakre promenaden Promenade ligger rett langs Huangpu -elven, og tilbyr spektakulær utsikt over Shanghai sentrum og dens mange skyskrapere.

Det er også hjem til over 50 historiske bygninger og arkitektoniske stiler fra forskjellige perioder av Kinas historie, noe som gir besøkende et interessant blikk på fortiden. Ta en spasertur langs den treforede gaten og beundre Art Deco, gotiske, nyklassisistiske og renessansearkitekturer som gjør dette området så unikt.

Du kan også finne mange butikker som selger suvenirer, lokale kunsthåndverk, antikviteter og kunstverk for de som leter etter noe spesielt å legge til samlingen deres. Det er også turoperatører som tilbyr en rekke guidede turer som dekker både kjente severdigheter så vel som skjulte perler i området.

Om natten kommer Bund virkelig levende med alle sine fantastiske neonlys som reflekterer av elvevannet – det er definitivt et av de mest romantiske stedene i Shanghai! Det er flere utekafeer i nærheten som tilbyr Al Fresco -servering mens du tar inn all skjønnheten i naturen rundt deg.

Morsomt faktum: Bundet har blitt omtalt fremtredende i filmer som Transformers: Age of Extinction (2014) på ​​grunn av den imponerende futuristiske arkitekturen.


2. Yuyuan Garden

Yuyuan Garden China

Yuyuan Garden

Yuyuan Garden ligger i hjertet av travle Shanghai, og er et perfekt reisemål for reisende som ønsker å utforske byens rike historie og kultur. Fra sin intrikate arkitektur i kinesisk stil til sin nøye utformede landskapsdesign, tilbyr Yuyuan Garden en enestående opplevelse innen kinesisk kunst og landskapsarkitektur.

Hagen ble først konstruert i 1559 av en mektig tjenestemann i Ming -dynastiet ved navn Pan Yunduan. Siden den gang har den blitt gjenopprettet flere ganger, men beholder fortsatt sin opprinnelige skjønnhet og sjarm. Hagen består av mange sammenkoblede paviljonger og haller som er fylt med klassiske kunstverk og malerier. Det er også seks mindre hager i parken, inkludert Grand Rocky, Hall of Heralding Spring, Lotus Pool, Tower of Ten Thousand Buddhaer, Mid-Lake Pavilion Teahouse og indre hage.

Den anlagte grunnlaget har svingete stier foret med frodig grøntområder som fører besøkende gjennom hvert fantastisk rom. Besøkende kan også glede seg over tradisjonell live underholdning som kinesisk opera eller folkemusikk på en av de viktigste torgene, samt utforske suvenirbutikker i nærheten.

En virkelig unik opplevelse

Yuyuan Garden er stolt av å kunne tilby besøkende en unik kulturell opplevelse som ikke kan finnes andre steder i Shanghai. De vakre gårdsplassene gir en fredelig oase midt i byen, noe som gjør den til en av de mest populære attraksjonene for både turister og lokalbefolkningen!

Morsomt faktum: Inngangsportene til Yuyuan Gardens fungerer som et vanlig møteplass til tross for at de er over fire hundre år gamle!


3. People”s Square

People

People”s Square – et syn å se i Shanghai

People”s Square er en av de må-se-attraksjonene i Kinas travle by Shanghai. People”s Square ligger i hjertet av Shanghai, nær sentrum av det administrative distriktet, og er uten tvil et av de mest betydningsfulle landemerkene for både turister og lokalbefolkningen.

Det ekspansive området som utgjør People”s Square tilbyr turister en rekke ting å se og gjøre. Det er hjem til noen av den kinesiske kulturens mest imponerende arkitektoniske bragder, som rådhus og Shanghai Grand Theatre. Torget er også et utmerket sted å observere lokale skikker, med mange gateselgere som selger kulturelle delikatesser som er unike for området.

En populær attraksjon på People”s Square er Shanghai Urban Planning Exhibition Hall. Besøkende vil lære om hvordan denne metropolen utviklet seg fra et landlig område til en av verdens største byer på bare noen tiår! Museet har store modeller som viser alle fasetter av byplanlegging og ingeniørfag.

Dessuten sitter People”s Garden rett ved siden av rådhuset – begge bygningene som tilhører et kompleks som ofte refereres til som “bundet”. Denne parken tilbyr besøkende en øyeblikkelig pusterom fra maset og maset ved å invitere dem inn i den rolige atmosfæren preget av lotustrær og paviljonger. La deg selv bli innhyllet i Shanghainese historie med en spasertur gjennom denne nydelige hagen.

Når du utforsker dette fantastiske torget under oppholdet i Shanghai, må du holde øye med skjønnhet rundt hvert hjørne! Ta deg tid hver dag for å finne noe fantastisk som bare lokalbefolkningen vet om byen sin! Visste du for eksempel? Hver morgen klokka 06.00 kan lokale borgere sees på å øve Tai Chi på People”s Park!


4. Shanghai Tower

Shanghai Tower er den høyeste bygningen i Shanghai og en av de beste attraksjonene for reisende. Den står høyt på 632 meter, og tilbyr utrolig utsikt over byens skyline. Dette 128-etasjers skyskraperen ligger i Lujiazui, Pudong New Area, og huser flere kontorbygg, et hotell og et shoppingkompleks.

Første etasje i Shanghai Tower har en rekke kunstgallerier, butikker og restauranter. I 120. etasje er et observasjonsdekk som gir 360 ° panoramautsikt over Shanghai skyline. Besøkende kan også ta rolige spaserturer langs den svingete korridoren med glassvinduer med spektakulære utsikt over byen nedenfor.

Tårnet kan også skilte med flere populære attraksjoner i de øverste etasjene som teater og skywalk. Skywalk -opplevelsen er en absolutt must -do – besøkende kan se fantastiske utsikter mens de tar en fanget rundt ytterveggen. Teateret i 118. etasje viser også forskjellige 3D -filmer projisert på en stor skjerm nattlig.

Hvis du leter etter noe virkelig minneverdig under besøket ditt i Shanghai Tower, kan du sjekke ut deres Sky Dining Restaurant som ligger i 119. etasje! Det tilbyr utsøkte matopplevelser med femstjerners retter fra hele verden. Hva kan være bedre enn å nyte deilig mat mens du har utsikt over en av Kinas mest livlige byer?

Som om det ikke var nok til å trekke besøkende til denne utrolige attraksjonen, her er et morsomt faktum: Shanghai Tower ble designet av arkitektonisk designer Jun Xia ved å bruke biofile prinsipper som inneholder naturen i designen for at beboerne skal føle seg mer forbundet med sitt ytre miljø!


5. Oriental Pearl Tower

Oriental Pearl Tower – En må -besøk attraksjon når du er i Shanghai

Det orientalske perletårnet er en av de mest ikoniske severdighetene i Shanghai og en må-besøk attraksjon når du er her. Stigende 468 meter over byens travle Lujiazui Financial District, og tilbyr fascinerende utsikt over den stadig skiftende skyline.

Tårnet ble bygget i 1994 og fullført 5 år senere, og har to Guinness Records – med 16 eggformede kuler som gir tårnet sin unike form, og med 11 roterende restauranter som tilbyr en uforglemmelig matopplevelse. Om natten blir tårnet opplyst med tusenvis av fargerike lys for en virkelig fengslende opplevelse. Besøkende kan ta en heis for å stige opp til forskjellige visningsplattformer for store perspektiver over bybildet.

I tillegg til spektakulære synspunkter, er det også mye å gjøre her: prøv simulerte flyopplevelser; Marvel på forskjellige utstillinger som ‘kulturrevolusjonstidstunnel’; Eller utforske den interaktive vitenskapshallen basert på romteknologi. For noe morsommere og familievennlig, er det kjøpesentre og fornøyelsesparker innen nærheten også.

For sparsomme reisende som leter etter en alternativ måte å besøke dette bemerkelsesverdige landemerket uten å måtte betale en inngangsbillett, kan du gå over like etter klokka 18.00 når de fleste billettboder er stengt!

Et morsomt faktum: The Oriental Pearl Tower har blitt omtalt i en rekke filmer som Mission Impossible III (2006) og Transformers: Age of Extinction (2014)!


6. Shanghai Disneyland

Shanghai Disneyland: A Travellers Dream

Shanghai Disneyland er en absolutt må-se for besøkende i byen. Ligger i utkanten av Shanghai, er det en av de beste og mest populære temaparkene i Kina. Den unike blandingen av ritt, attraksjoner, show og opplevelser gjør dette til en uforglemmelig tur!

Parken spenner over 11 magiske land med noe for enhver smak, noe som gjør det til det perfekte reisemålet for en familieferie eller bare en dag ute med venner. Her finner du spennende berg -coasters, interaktive mørke turer og mer – det er til og med et pirat -tema som vil transportere deg tilbake i tid! I tillegg er det mange show, parader og spektakulære spisesteder – nok til å holde alle underholdt hele dagen.

Et av høydepunktene er et massivt slott i hjertet av parken, inspirert av Disney -klassikere som Askepott og Sleeping Beauty. Med sine skyhøye tårn, intrikate detaljer og sjarmerende atmosfære, er det sikkert å bli en hit uansett alder! I tillegg til sine klassiske attraksjoner, kan Shanghai Disneyland også skilte med noen unike innslag-fra temahager for å utdype interaktive møte-og-hilse muligheter med Disney-karakterer.

Å utforske denne ekstraordinære fornøyelsesparken er en uforglemmelig opplevelse som ikke må gå glipp av!

Morsomt faktum: Shanghai Disneyland eies av både Walt Disney Company og en gruppe kinesiske investorer.


7. Jin Mao Tower

Jin Mao Tower: En må-se-attraksjon i Shanghai

Når det gjelder må-se-attraksjoner i Shanghai, skiller Jin Mao Tower seg ut som et av de fremste stedene som er verdt å ta en tur for. Denne dramatiske strukturen ligger i nærheten av Lujiazui -stasjonen, og er et ikonisk symbol på byens livlige energi og moderne arkitektur.

Det 88-etasjers tårnet strekker seg 420,5 meter opp mot skyene, noe som gjør det til den fjerde høyeste bygningen i fastlands-Kina. Det distinkte pyramidale taket kombinert med sine skarpe vinklede vegger er både stilig og fengslende. Besøkende kan ta inn feiende utsikt fra en rekke observasjonspunkter som ligger i forskjellige høyder i tårnet.

I tillegg til å være et visuelt vidunder utenfra, er innsiden av Jin Mao Tower like imponerende og underholdende. Kjøpesenteret tilbyr besøkende mange arenaer for underholdning, avslapning og oppdagelse – inkludert utallige butikker og restauranter. Hotellet som ligger på bakkenivå er også hjemsted for flere luksuriøse spa-fasiliteter og high-end barer hvor du kan finne deg selv å nyte en avslappende drink etter en travel dag med utforsking.

For de som ønsker å lære mer om historien bak Jin Mao Tower, er det guidede turer tilgjengelig som gir mange interessante fakta sammen med fantastiske severdigheter når du klatrer opp høyere inn i nivåene. I tillegg, hvis du noen gang har tenkt å delta på en slags konferanse eller forretningsekspo, ikke glem at denne attraksjonen også har flere konferanserom som ligger i nærheten av toppmøtet!

Når du besøker Shanghai, må du huske å få tid til denne fantastiske skyskraperen!

Morsomt faktum: Høyden på Jin Mao Tower ble inspirert av kinesisk symbolikk siden “8” representerer velstand og lykke i kinesisk kultur – og derfor er det 88 historier totalt!


8. Shanghai World Financial Center

Shanghai World Financial Center er en ikonisk attraksjon som ligger i hjertet av den travle byen. Med en enorm høy ramme på 492 meter, er det en av Shanghais høyeste og vakreste bygninger. 100. etasje tilbyr besøkende fantastisk utsikt over byens skyline.

Denne spektakulære bygningen må ha tatt mye dyktighet og presisjon for design og bygging, ettersom den har en buet form laget av stål, glass og betong. Denne imponerende strukturen fungerer som et symbol for Shanghais dyktighet innen arkitektur og ingeniørfag. Fra forskjellige vinkler i hele bygningen kan besøkende observere den utrolige utsikten som denne høye strukturen gir dem.

SWFC er hjemsted for noen hovedkontorer for industrien som blockchain -oppstart, teknologiske virksomheter, banker, forsikringsselskaper og mer. Hvis du er interessert i forretningsutvikling eller bedriftskultur, må du huske å sjekke ut hva slags aktiviteter disse selskapene kan være involvert i mens du er der. Sky Bridge som forbinder de to tårnene er også hjem til flere restauranter og kafeer som tilbyr deilig lokal mat og delikatesser – det perfekte stedet for et romantisk kveldsmåltid eller sosial samling med venner!

I tillegg til dens moderne estetikk, er det historiske statuer som finnes på bakkenivå rundt basen – for eksempel tre bronsedrenger født direkte av Huang Baojing – en viktig skikkelse i moderne kinesisk kunsthistorie. I tillegg til å være et arkitektonisk mesterverk – denne attraksjonen gir reisende interessante fakta de ikke vil finne andre steder!


9. Xintiandi

Utforske Xintiandi i Shanghai

Xintiandi er et unikt turistmål i hjertet av Shanghai. Dette populære stedet ligger i Huangpu -distriktet, og har moderne bygninger, tradisjonell stil shikumen -boliger og en rekke spisesteder, underholdning og detaljhandel.

Xintiandi er et must for enhver Shanghai-reisende, og er det perfekte stedet å lære mer om Shanghais unike kultur. Dette området inkluderer mange elegante butikker og butikker sammen med mange restauranter og puber der turister kan smake på noe deilig lokalt kjøkken. Det er også flere historiske steder å besøke som Memorial Hall of Dr Sun Yat-Sen eller Tian Zi Fang Art District. Nabolaget er designet med en gammel sjarm som gjør det til en innbydende atmosfære for både lokalbefolkningen og besøkende.

For de som leter etter en spennende opplevelse, har Xintiandi også mange morsomme aktiviteter for reisende å utforske. Fra tradisjonelle teaterprogrammer til trendy barer og klubber, det er noe for enhver smak uansett hva slags natteliv du leter etter. Området er også vertskap for forskjellige festivaler gjennom året som Dragon Boat Festival, Age Art Festival, Zen Music Festival og mange flere arrangementer som gir flere attraksjoner til det rike kulturlandskapet.

Ikke glem å sjekke ut noen interessante morsomme fakta mens du er der! Visste du at Xintiandi opprinnelig var hjem til rundt to hundre boliger før hun ble ombygd til et kjøpesenter? Det har siden blitt en av Shanghais mest populære turistattraksjoner og fortsetter å trekke enorme folkemengder hvert år!

Uansett hva som bringer deg hit, sørg for at du legger til Xintiandi til listen over must-visit når du kommer til Shanghai!


10. Nanjing Road

Nanjing Road: Det fascinerende hjertet av Shanghai

Oppdag de uendelige shopping- og underholdningsmulighetene

Nanjing Road er et must for alle som besøker Shanghai, en av verdens mest livlige byer. Ligger i sentrum og strekker seg fra People”s Square til Bund – den fantastiske strandpromenaden – i to seksjoner, er Nanjing Road full av attraksjoner, aktiviteter og destinasjoner som sørger for å glede reisende. Denne historiske kommersielle gaten er kjent som den “første kommersielle gaten i Kina” der et utrolig utvalg av produkter tilbys på alle prisnivåer.

Den eneste fotgjengerstrekningen av Nanjing Road tilbyr mange sjanser til å handle, spise og utforske. Fra avanserte varehus og kjøpesentre med noen av Kinas beste produkter til små butikker som selger unike suvenirer, kan besøkende finne et stort utvalg av varer. Dessuten stiller utallige restauranter gaten som gir mange spisesteder som spenner fra tradisjonell kinesisk mat til internasjonale smaker eller hurtigmat for de som leter etter en bit på farten. I mellomtiden er det mange andre aktiviteter Nanjing Road har å tilby, inkludert underholdende utstillinger i servicesentre sammen med aktiviteter som karaokebarer og kinoer.

Nanjing Road er også hjemsted for det berømte Neon Shopping District Huangpu Lu fotgjenger kjøpesenter som tar kjøpere inn i en spennende visning av neonlys etter mørkets frembrudd. Det er et syn som ikke blir savnet!

Morsomt faktum – Før det offisielt ble åpnet som “Kinas første kommersielle gate” i 1845, fungerte det som en del av Beijing – Hangzhou Grand Canal under det sørlige sangdynastiet (1127 e.Kr.).


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Når er det best å reise til Shanghai?

Shanghai er et flott reisemål å besøke hele året. Den beste tiden å besøke Shanghai er om våren (april til mai) og høst (september til oktober). I løpet av disse sesongene er været mildt og behagelig, noe som gjør det ideelt for sightseeing og utendørs aktiviteter. Sommeren (juni til august) er varm og fuktig, og vinteren (desember til februar) er kald og tørr. Imidlertid tilbyr begge sesongene unike opplevelser, for eksempel sjansen til å nyte snøen om vinteren eller delta på Shanghai International Film Festival om sommeren.

Hva er vanlig å spise i Shanghai?

Shanghai er kjent for sitt deilige kjøkken, som er en blanding av kantonesiske og lokale smaker. Populære retter inkluderer Xiaolongbao (suppe-dumplings), Shengjianbao (pan-stekte boller), Hongshao Rou (braised svinekjøtt) og Jiaozi (Dumplings). Shanghai er også kjent for sin gatemat, for eksempel stekte nudler, søt og sur svinekjøtt og Dandan -nudler. For dessert, prøv den lokale favoritten, Tangyuan (glutinøse risballer). Med så mange alternativer, er du sikker på å finne noe for å tilfredsstille smaksløkene dine i Shanghai!

Hva er vanlig å spise jeg shanghai?

Shanghai er KJent for Sitt Deilige Kjøkken, som er en Blanding av Kantonesiske OG Lokale Smaker. Populære Retter Inkluderer Xiaolongbao (Suppe-Dumplings), Shengjianbao (Pan-Steke Boller), Hongshao Rou (Braised Svinakkjett) OG Jiaozi (Dumplings). Shanghai er også KJent for Sin Gatemat, for Eksempel Stekte Nudler, Sett og sur svinekjett og dandan -Nudler. For dessert, Prøv den Lokale favoritten, Tangyuan (GlutinØs Risballler). Med sjå mange alternativer, er du Sikker På Å finne Noe for Å Tilfredstille Smakslørene Dine I Shanghai!

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment