Reis til Gran Canaria: 10 reisetips for øya av mangfold i Spania

Når det gjelder en avslappende ferie, kan få steder sammenligne med skjønnheten og roen i Gran Canaria. Denne idylliske spanske øya ligger utenfor kysten av Afrika, og er fylt med fantastiske strender, majestetiske fjell og frodige skoger – noe som gjør det til et ideelt reisemål for alle som trenger litt hvile og avslapning.

For de som ønsker å utforske litt mer av Gran Canarias fascinerende kultur og historie, er det mange attraksjoner for å holde dem opptatt, for eksempel den berømte ‘Ruta de Los Volcanes’ – en rute som lyser opp mange av øyas fascinerende vulkanske formasjoner. Den vakre byen Las Palmas de Gran Canaria er også verdt et besøk – dens store arkitektur og kulturelt rike gater får den til å skille seg ut blant andre byer i Europa.

Til slutt, la oss ikke glemme den ville siden – besøkende har muligheten til å dykke ned i krystallklart vann og utforske undervannsverdenen fylt med fargerike fisk og eksotiske planter. Enten du leter etter en fredelig weekendferie eller en eventyrlig ferieopplevelse, kan du være sikker på at Gran Canaria har noe for enhver smak. Stol på oss når vi sier at når du først har vært her, vil du aldri dra!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Gran Canaria? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Maspalomas Dunes

Maspalomas Dunes Gran Canaria

Maspalomas sanddynene er en av de vakreste og spektakulære severdighetene i Gran Canaria. Ligger i nærheten av sørspissen av øya, tilbyr de en unmissable -opplevelse til enhver besøkende.

Disse imponerende sanddynene strekker seg milevis langs kystlinjen, og gir fantastisk utsikt over både det enorme Atlanterhavet og de robuste klippene de ligger på. Karakterisert av skarpe rygger og huller, de smelter sammen med sitt naturlige miljø. Den gylne sanden her skifter stadig og blåser rundt, og skaper stadig skiftende mønstre i en virkelig fascinerende skjerm.

Hvis du leter etter en flukt fra hverdagen, må du ikke se lenger enn Maspalomas sanddyner! Besøkende kan utforske denne ville plassen til fots, og ta inn alle de utrolige funksjonene som skjulte viker og små bekker som går gjennom disse sandene. Du kan også ta del i aktiviteter som sandsurfing eller til og med kamelturer langs stranden – perfekt for alle aldre!

Det rolige, klare vannet her er ideelle for svømming og snorkling; Det er noe å finne på hvert hjørne av dette unike området. Det er også mange restauranter i nærheten hvor du kan smake på deilig lokal sjømatmat – ikke glem å legge det til i reiseruten din!

Morsomt faktum: Maspalomas -sanddynene er erklært som et naturreservat siden 1987 på grunn av deres utrolige naturlige skjønnhet og betydning som et habitat for forskjellige fuglearter – en flott måte å lære mer om naturen mens du nyter en fantastisk opplevelse!


2. Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria er det perfekte reisemålet for å nyte en avslappende ferie. Ligger på den vakre Kanariøya Gran Canaria og omgitt av fantastiske strender, og tilbyr en rekke aktiviteter som gjør det til et ideelt feriested. Enten du ønsker å utforske den livlige hovedstaden i Las Palmas, nyte deilig lokal mat eller bare slappe av i solen, har denne byen noe for enhver smak. Hver dag lover en unik opplevelse!

De sjarmerende gatene i Las Palmas er fylt med sjarmerende butikker, kafeer og restauranter – det er noe for enhver smak og budsjett. Her kan du også finne kunstgallerier, historiske monumenter og livlige natteliv. Byen fortsetter å være et stort kulturelt knutepunkt – teatre, museer og musikkfestivaler tiltrekker alle besøkende fra hele verden som kommer på jakt etter gode tider.

Ingen tur til Las Palmas er komplett uten å besøke noen av de uberørte strendene. Puerto de Las Nieves tilbyr en av øyas mest spektakulære landskap, mens Playa de Las Canteras er flott hvis du vil prøve ut noen vannsport eller fiske med lokalbefolkningen som vil vise deg hvor du kan finne de mest interessante fangstene!

Eventyrsøkere kan utforske naturskjønne turstier som ligger i Tejeda eller klatre opp Roque Nublo-en imponerende geologisk formasjon som ligger ikke langt fra Gran Canarias hovedstad. Du kan til og med ta en båttur rundt Mogan Harbor eller besøke Maspalomas Dunes – en ikonisk sandørken.

Las Palmas har så mye mer å tilby foruten det fantastiske landskapet – her kan du også finne utmerkede golfbaner, gå på moderne kjøpesentre eller fest hele natten! Morsomt faktum: Christopher Columbus satte en gang seil fra Las Palmas på reisen mot Amerika!


3. Roque Nublo

Roque Nublo Spain

Reisende som besøker Roque Nublo vil være ærefrykt for denne ikoniske bergformasjonen. Roque Nublo ligger på Gran Canaria, den største og mest mangfoldige av Kanariøyene, og antas å være dobbelt så gammel som den berømte Stonehenge. Omgitt av enorme gressletter, ser det ut over et utrolig landskap fra en høyde på 1803 meter.

Besøkende vandrer ofte opp for å nå Roque Nublo, og kan forvente å nyte fantastisk utsikt over de fem naboøyene, La Gomera, La Palma, El Hierro, Tenerife og Fuerteventura. De som kommer til toppen, finner også en panoramautsikt med stigende daler og kløfter, som også er verdt å utforske.

Reisende som besøker Roque Nublo, bør også besøke Tejeda by i nærheten, hjemmet til Casa de los Balcones. Denne kulturarven er bygget mellom 15. – 17. århundre.

Morsomt faktum: Roque Nublo er blitt erklært som et symbolsk monument av Spanias regjering i 1949.


4. Mogan

Mogan er en liten by som ligger på den sørvestlige kysten av Gran Canaria. Med sine sjarmerende brosteinsbelagte gater, pastellfargede hus og fantastisk utsikt, er det ikke rart hvorfor det ofte blir referert til som Little Venezia.

Det er det perfekte stedet for besøkende som ønsker å unnslippe de travle turiststedene og oppleve den autentiske siden av Gran Canaria. Ta en spasertur gjennom Mogans sjarmerende gamleby – du vil være sikker på å finne noe spesielt rundt hvert hjørne. Kom innom en tradisjonell kafé for noen tapas eller håndrullede sigarer. Ta deretter en båttur langs den pittoreske havnen og beundre det uendelige utvalget av fargerike fiskebåter.

Hvis du er en friluftsentusiast, er det mange aktiviteter som holder deg opptatt i Mogan. Ta en tur opp til Roque Nublo, en av øyas mest ikoniske monumenter – eller utforsk noen av Mogans fantastiske strender som Playa del Ingles eller Puerto de Mogan. Etter en lang dag ute på vannet, unne deg litt deilig lokal sjømat på en av Mogans mange restauranter ved stranden – smaksløkene dine vil ikke angre på det!

Morsomt faktum: Legenden har det at Christopher Columbus en gang stoppet i Mogan under sin andre seilas over Atlanterhavet!


5. Playa del Ingles

Playa del Ingles Spain

Playa Del Ingles, som ligger på sørkysten av Gran Canaria, er kjent for sine praktfulle gyldne strender, frodig vegetasjon og livlig natteliv. Denne populære stranddestinasjonen tiltrekker seg turister fra hele verden på jakt etter en avslappet atmosfære, vakker natur og mye å gjøre. Med sine lange strekninger med sandstrender, nærliggende temaparker og vannsportanlegg, har dette feriestedet noe å tilby alle.

Byen Playa Del Ingles er fylt med restauranter og barer hvor du kan smake på noen deilig lokal mat. For de som leter etter en aktiv ferie, er de nærliggende sanddynene bra for sandboarding eller utforsking til fots. Den gamle Roque Nublo Stone -formasjonen står høyt i regionen, og gir en annen mulighet til å utforske noen utrolige severdigheter.

Hvis du leter etter en avslappende flukt fra ditt daglige liv, er Playa Del Ingles det ideelle stedet å dra. Med sin fantastiske skjønnhet og brede spekter av aktiviteter er det ingen ende på morsomme tider i dette paradisdestinasjonen. Fra å ligge på stranden til å dra på båtturer og utforske historiske steder – du vil aldri kjede deg her!

Det er til og med en flott golfbane som tilbyr fantastisk utsikt på Golf Salobre Club de Golf – flott for enhver golfentusiast! Og ikke glem at Playa del Inglés ofte blir referert til som ‘lille Storbritannia’ på grunn av sin høye konsentrasjon av britiske eks-klapper som bor der.

Et morsomt faktum om Playa del Ingles: Det ble kåret til en av de 10 beste kystbyene i Europa av Luxury Travel Magazine i 2020!


6. Puerto de Mogan

Puerto de Mogan er en sjarmerende fiskevær som ligger på den vestlige kysten av Gran Canaria. Det ligger i et vakkert naturområde omgitt av fjell og Atlanterhavet.

Landsbyens hovedattraksjoner inkluderer de smale, svingete gatene, fylt med hvitkalkede hus og den fantastiske stranden. Her kan besøkende glede seg over aktiviteter som svømming, snorkling og kajakkpadling. Havnen er også verdt å sjekke ut – denne delen av byen har en veldig fredelig atmosfære og mange fiskestauranter hvor du kan spise middag om kvelden.

Hvis du leter etter eventyr, kan du ta turen til Montaña La Gestosa -fjellet eller ta en båttur for å se Dolphins i deres naturlige miljø! Det er mye å utforske for de som er interessert i naturen eller bare ønsker litt fredelig avslapningstid borte fra det hele.

For alle kunstelskere er det flere kunstgallerier å besøke som inneholder lokale kunstneres arbeid og tradisjonelle kunsthåndverk. Og hvis du vil ha noe mer vågalt, hvorfor ikke gi parasailing eller bananbåt rir?

Om natten slår ingenting som prøvetaket litt deilig sjømat mens du ser på solnedgangen over havet – en opplevelse som ikke må gå glipp av!

Så hvis du leter etter et idyllisk sted på Gran Canaria som tilbyr naturlig skjønnhet, kultur og eventyr, vil Puerto de Mogan helt sikkert passe til regningen! Pluss at det er en av bare tre blå flaggstrender på øya – så du vet at det også er rent! Morsomt faktum: Dette området var en gang hjem til den legendariske pirat Narciso de Montañes i sitt hemmelige gjemmested!


7. Artenara

Artenara er en pittoresk fjelllandsby som ligger på Gran Canaria. Det ligger på det høyeste punktet på øya i hjertet av det landlige høye landet og et ideelt sted for å utforske noen av Gran Canarias uberørte, uberørte skjønnhet. Her kan du finne unike landskap, fantastisk panoramautsikt, innfødt flora og fauna, og rikelig med utendørsaktiviteter.

Du finner mange innbydende steder å slappe av i denne delen av Gran Canaria. Landsbyen tilbyr utmerkede overnattingssteder i tradisjonelle fasiliteter med moderne fasiliteter som spa og utendørsbassenger. Med mindre enn 400 innbyggere, er denne rolige getaway også hjem til noen herlige restauranter hvor du kan smake på tradisjonell Canary Island -mat så vel som internasjonale retter. I tillegg til sin nydelige atmosfære, er Artenara også kjent for sin særegne arkitektur som stammer fra århundrer. Mange strukturer har fremdeles sine originale tretak laget av lokalt hentede lavasteinfliser som er både funksjonelle og vakre.

Turgåere vil elske å utforske den nærliggende Roque Nublo Natural Park eller treffe en av mange stier innen rekkevidde fra Artenara som gir fantastisk utsikt over kysten og ut over Atlanterhavet. Hvis du leter etter en virkelig unik opplevelse, kan du til og med ta en tur på en kamel opp i fjellet!

Ikke gå glipp av å oppdage hvorfor Artenara lenge har vært et favorittmål for reisende som søker en uforglemmelig opplevelse blant naturen omgitt av kultur og historie.

Morsomt faktum: De fleste kameler som finnes i Artenara er født her!


8. Arucas

For alle dine eventyrlystne reisende ligger den vakre kommunen og byen Aucas på den nordlige delen av Gran Canaria. Mange mennesker har hørt om Gran Canaria, ettersom det er et av de mest populære turistmålene i Spania. Dets fantastiske landskap, pittoreske byer og kystområder gjør det til et flott sted å besøke.

Aucas er hjemsted for mange attraksjoner som er verdt å utforske. En spesiell må-se-attraksjon er den berømte ARUCAS-kirken, Iglesia de San Juan Bautista. Dette religiøse monumentet ble bygget i 1912 og har en utrolig steinfasade med imponerende spir som kan sees fra hele sentrum. Det er et flott stopp for de som ønsker å ta bilder eller bare beundre den spektakulære arkitekturen.

I tillegg har Aucas noen fantastiske turstier som Los Brecilles nær Roque Nublo og Pico de la Nieve nasjonalpark som tilbyr fantastisk utsikt over øyas vulkanske landskap. Naturelskere vil finne mye å utforske her, da det er hjem for flere endemiske dyrearter inkludert gigantiske øgle og dverggekko, så hold øynene åpne!

Nok et morsomt faktum om Aucas: Byens navn kommer fra et aboriginal ord som betyr ‘gamle steiner’ – noe som gjenspeiler dens eldgamle kultur og naturlige skjønnhet! Med mye å gjøre og se i denne sjarmerende lille byen, er det ingen tvil om at arucas skal være på listen over steder du må besøke mens du er i Gran Canaria!


9. Puerto Rico

Puerto Rico er en perle som venter på å bli utforsket på Kanariøyene. Den ligger på sørkysten av Gran Canaria, og er perfekt for en spennende strandferie – med sin varme gjennomsnittstemperatur og dramatiske kystlinje. Ta en dukkert i det krystallklare vannet, utforsk de skjulte buktene, eller bare slapp av i en av de mange stolpene spredt langs vannkanten.

Det er mange attraksjoner å sjekke ut i denne kystbyen. Ta turen til historiske bygninger som La Fortaleza eller besøk en av Europas eldste kirker, Iglesia de San Juan Bautista. Begge tilbyr et glimt av Puerto Ricos fascinerende arv. Forsikre deg om at du ikke går glipp av slottet Santa Ana som står på over 500 år gammel!

For de som søker litt detaljhandelsterapi, kan du ta en spasertur langs Calle Mayor hvor du finner uavhengige butikker og suvenirbutikker som selger alt fra tradisjonelle håndverk til håndverkssjokolade og viner. Som om det ikke var nok, er det mange lokale spisesteder som serverer velsmakende retter inspirert av både spansk og latinamerikansk mat.

Besøkende kan også glede seg over natteliv her med livemusikksteder som er vert for alt fra jazzkvelder til rockekvelder! Hvis du leter etter noe mer lavtast, vil Puerto Ricos utallige cocktailbarer og pub holde deg opptatt til de tidlige morgentimene …

Morsomt faktum: Det er oppkalt etter en rik gullgruve

Puerto Rico ble oppkalt etter en rik gullgruve oppdaget av spanske erobrere i kolonitiden i 1550. Det sies at de trodde de hadde oppdaget en enorm mengde gull (derav navnet), men ved utgraving viste det seg bare å være jernmalm!


10. Tejeda

Den sjarmerende byen Tejeda er en skjult perle i de bølgende åsene i Gran Canaria på Kanariøyene. Denne lille landsbyen blir stadig mer populær blant turister som ønsker å utforske den fantastiske naturlige skjønnheten på øya uten kjas og mas i en større by.

Tejeda er hjemsted for noen spektakulære severdigheter, for eksempel El Roque de los Muchachos, en imponerende bergformasjon langs sin høyeste topp på 1 949 meter. På klare dager kan besøkende også glede seg over panoramautsikt fra Roque Nublo Park og over Atlanterhavet. Det er også forskjellige idylliske landsbyer å utforske, for eksempel El Cedro med sine fredelige gater foret med hvitvaskede hjem og sjarmerende torg for piknik.

Det handler ikke om sightseeing i Tejeda; Besøkende kan også smake på noen lokale delikatesser i en av de mange restaurantene eller markedene som tilbyr tradisjonelle retter, ferskfanget sjømat eller håndverksost. For de som leter etter noe litt mer eventyrlystne er det mange muligheter for fotturer, sykling eller utforsking av naturvandringer, så vel som nærliggende vingårder hvor du kan smake på deres verdensberømte viner.

Hvis du leter etter et kulturelt reisemål med sjarm i småbyen, må du huske å sette Tejeda på må-besøkslisten din! Og morsomt faktum – lokalbefolkningen hevder at Tejeda har “det beste klimaet i Europa”. Kom og finn ut hvorfor!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva er den beste måneden å dra til Gran Canaria?

Den beste tiden å besøke Gran Canaria er fra oktober til mars når været er mildt og behagelig. I løpet av disse månedene varierer temperaturen fra 20-25 ° C, noe som gjør den perfekt for friluftsliv og sightseeing. Øya er mindre overfylt i løpet av denne tiden, og du kan glede deg over strendene og andre attraksjoner uten folkemengdene. Imidlertid, hvis du foretrekker varmere temperaturer og ikke har noe imot folkemengdene, kan du besøke i løpet av sommermånedene fra juni til september, når temperaturen kan nå opp til 30 ° C.

Snakker de engelsk i Gran Canaria?

Ja, engelsk snakkes mye i Gran Canaria, spesielt i turistområder. De fleste lokale som jobber i reiselivsnæringen er flytende i engelsk, og mange tegn og menyer er også tilgjengelige på engelsk. Imidlertid er det alltid høflig å lære noen få grunnleggende spanske setninger for å vise respekt for den lokale kulturen og gjøre kommunikasjonen enklere.

Snakker de Engelsk I Gran Canaria?

JA, Engelsk Snakkes mye i Gran Canaria, spesielt i turistområder. De fleste Lokale som Jobber I reiselivsnæren er flytende i Engelsk, og mange tegn og menyer er også tilgjengelige På Engelsk. IMIDLERTID ER DET ALLTID HØFLIG Å LISRE NOEN FÅ grunnleggende Spanske Settelses for å Vise Respekt for den Lokale Kulturen OG GJØre Kommunikasjonen Enklere.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment