Reis til Glasgow: 10 reisetips for Skottlands Whisky Capital

Reise til Glasgow, Skottland, kan være den perfekte høytidsturen. Byen er kjent for sine mange unike attraksjoner og landemerker som gjør det til en uforglemmelig opplevelse. Fra historiske steder til moderne kunstgallerier er det noe for alle i Glasgow.

Vi vet hva du tenker: hvorfor skal du stole på oss når det gjelder å anbefale de beste stedene å besøke i Glasgow? Vel, vi har reist til denne utrolige byen i årevis og har tatt oss tid til å utforske de mange forskjellige nabolagene, se alle sine skjulte perler underveis. Vi ønsker å dele vår kunnskap med deg slik at turen til Glasgow er så hyggelig og minneverdig som mulig!

Her er noen av våre beste reisetips i Glasgow for en fantastisk reise gjennom dette skotske paradiset. Utforsk Necropolis, Kelvingrove Park, SSE Hydro og Glasgow Green! Dette er bare noen ideer for reisetips i Glasgow, og vi håper de hjelper til med å gjøre ferieturen enda bedre! Så fortsett og bestill billettene dine nå: Adventure venter!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Glasgow? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Kelvingrove Park

Hvis du leter etter et sted å ha det veldig bra mens du reiser i Glasgow, må du ikke se lenger enn. Det er en fantastisk offentlig park som ligger ved elven Kelvin og er et av byens mest elskede uterom.

Parken har en utsmykket fontene og en rekke skulpturer, inkludert kunstverk av kjente skotske artister som Charles Rennie Mackintosh og Tom Baird. Det er også rikelig med frodig grøntareal, med trær plantet i hele området som gir rikelig med skygge på varme sommerdager. Besøkende kan også holde seg opptatt med fasiliteter som Bowling Greens, tennisbaner, eller til og med se live musikk på en av de mange konsertene som holdes i parken hvert år.

Det er også flere bemerkelsesverdige attraksjoner her for besøkende å utforske. Du kan vandre rundt Kibble -palasset og utforske det vakre buede glasshuset eller besøke Kelvingrove Art Gallery og Museum for å se noen virkelig utrolig kunst fra hele verden. I tillegg, ta deg litt tid til å se sesongbaserte arrangementer som ishockey -kamper, spesielle utstillinger og mer!

For de som liker naturutflukter, har Kelvingrove Park noe ekstra spesial – det huser Skottlands eneste gjenværende befolkning av vannvolum – så hold øynene skrellet!

Enten du leter etter en fredelig spasertur gjennom naturen, en ettermiddag med morsomme aktiviteter eller bare vil suge opp litt kultur – Kelvingrove Park har noe for enhver smak og gir et ideelt reisemål når du besøker Glasgow.

Morsomt faktum: Den første ishockey -kampen noensinne ble spilt i 1883 på Glenleven -banen på omkretsen av Kelvingrove Park!


2. Glasgow Science Centre

Glasgow Science Centre Scotland

Glasgow Science Center er en må-se-attraksjon for enhver besøkende i Skottlands nest største by. Dette moderne, spesialbygde vitenskapssenteret tilbyr noe morsomt og pedagogisk for alle. Fra de interaktive skjermene til det utrolige 3D Planetarium, vil tankene dine bli blåst bort av det store mangfoldet av vitenskapelig kunnskap som vises.

Museets utvalg av høyteknologiske utstillinger vil garantert vekke interessen til alle besøkende, fra små barn til teknisk kunnskapsrike voksne. Utstillinger inkluderer ‘vårt solsystem’ og ‘The Life Zone’; To interaktive områder som lar deg lære om vårt univers og miljø gjennom informative videoer, quizer og aktiviteter. Du kan også utforske de forskjellige temaene som former vår forståelse av vitenskap, for eksempel fysikk, ingeniørvitenskap og biologi.

Et annet høydepunkt i denne populære attraksjonen er IMAX -kinoen der du kan se fantastiske naturdokumentarer i fengslende 3D -format – perfekt hvis du vil ha en oppslukende opplevelse av planeten vår. Som en ekstra bonus er de erfarne kuratorene bak hver utstilling på Glasgow Science Center mer enn glad for å svare på spørsmål eller forklare vitenskapelige konsepter mer detaljert – så ikke vær redd for å stille!

Endelig ville et besøk i dette vitenskapssenteret ikke være komplett uten å delta i et av de mange praktiske verkstedene. Ledet av eksperter på sine felt, gir disse workshopene besøkende en unik mulighet til å utføre sin nyvunne vitenskapelige kunnskap i praksis – fra å bygge roboter til utforming av kjemiske reaksjoner med husholdningsartikler som matfarging og bikarbonatbrus!

Morsomt faktum: Glasgow Science Center okkuperer 64 dekar langs begge sider av elven Clyde – noe som gjør det til en av Europas største attraksjoner for enkeltsteder!


3. Riverside Museum

Riverside Museum Scotland

Riverside Museum i Glasgow er en fantastisk attraksjon å utforske, med interessante skjermer og interaktive utstillinger som gir historie til liv. I dette museet, som ligger ved elven Clyde, kan du lære om skipsbygging, lokomotiver og transportstiler som sykling, skateboarding og biler. Du kan også utforske hvordan folk pleide å bo i Skottland og hvordan de kom seg rundt i verden. Fra utskrifter og fotografier til detaljerte skala -modellene, er det noe for alle på dette spennende museet.

Du trenger ikke å være en historiebuff for å sette pris på alt det Riverside Museum har å tilby. Det er spesielle arrangementer som sykkelverksteder, der besøkende kan lære om å reparere sykler fra eksperter. Og hvis du vil ha mer enn bare statiske utstillinger, kan du ta turen til Digital Dome Theatre for en 30 -minutters videorise – ideell for en regnfull ettermiddag!

Riverside Museums dynamiske atmosfære stopper ikke der. Kaféen er perfekt for å slappe av med en kopp te eller kaffe etter besøket (pluss deilige snacks!). Det er til og med en nøyaktig kopi av Isambard Kingdom Brunels praktfulle SS Storbritannia som venter utenfor – rusler gjennom dekkene sine og nyter fantastisk utsikt over elven!

Morsomt faktum: Visste du på et tidspunkt at dette området var kjent som “Little Italy”? Dette distriktet ble etablert av italienske innvandrere som åpnet kafeer, restauranter og iskrembutikker før andre verdenskrig!


4. The SSE Hydro

SSE-hydroen er en av Glasgows mest ikoniske attraksjoner og et must-besøk for enhver reisende i byen. Dette moderne underholdningskomplekset ligger ved bredden av elven Clyde, og tilbyr noen av de beste utsiktene i byen med gode koblinger til resten av sentrum. På innsiden kan du glede deg over toppshow og konserter fra internasjonale artister, utforske en rekke barer og restauranter, eller bare ta inn alt SSE Hydro har å tilby.

I tillegg til de forskjellige tilbudene, gir SSE Hydro også en rekke aktiviteter som er egnet for familier og barn. Fra interaktive utstillinger til pedagogiske opplevelser, det er noe for enhver smak. I tillegg, hvis du føler deg eventyrlysten, kan du til og med prøve deg på Virtual Reality Gaming eller Laser Tag!

Men hvis du leter etter noe mer avslappet – eller bare vil ta inn den fantastiske utsikten – leder utenfor på SSE Hydros terrasseområde som har utsikt over elven Clyde og Glasgow Tower utover det. Ta deretter inn litt solskinn og folk ser på når du liker dagen.

Ingen tur til Glasgow ville være komplett uten å besøke dette legendariske arenaen! Med en rekke opplevelser tilgjengelig både inne og ute, er det ikke noe bedre sted å oppleve alt SSE Hydro har å tilby enn her i Skottlands største by.

Morsomt faktum: SSE-hydroen er en av Europas første karbonnøytrale arenaer og drives av fornybare energikilder.


5. Glasgow Green

Glasgow Green Scotland

Ønsker du å utforske Glasgow i Skottland? Du må besøke Glasgow Green, den første offisielle parken i Skottland. Denne unike attraksjonen ligger i hjertet av byen og tilbyr mange aktiviteter for både reisende og lokalbefolkningen.

Ta en rolig spasertur rundt det ekspansive grønne rommet og ta inn skjønnheten. Spaser gjennom People”s Palace, et fascinerende museum som forteller historien om det lokale livet i Glasgow siden 1750. Slapp av under trærne eller bli med noen mennesker som spiller spill som fotball eller frisbee på gresset.

Følg nesen og ta turen til Templeton Carpet Factory -bygningen hvor du kan smake på noen deilige skotske godbiter inkludert iskrem, godterifloss og varm sjokolade for å nevne noen! Nyt en utendørs forestilling av lokale skuespillere på lekeplassen Whisky Bond i sommermånedene eller legg føttene opp midt i velduftende blomster på Queens Park.

På lørdag morgen, besøk markedet som ligger i nærheten av Glasgow Greens østlige grense med mange interessante boder som selger vintage klær, smykker, kunst og mye mer! Uansett hvilken tid du besøker gjennom året, vil Glasgow Green garantert holde deg underholdt i timevis.

Morsomt faktum: Elven Clyde renner inn i Glasgow herfra og gjør det til en viktig del av Skottlands industrielle historie så vel som dens kulturarv i dag!


6. Glasgow Cathedral

Glasgow -katedralen ligger i hjertet av Glasgow, som er kjent som en av Europas store middelalderske byer, er et sted for tilbedelse og et av de fineste eksemplene på middelalderske arkitektur i Skottland. Denne ikoniske bygningen har sin opprinnelse på 1100 -tallet og står stolt i dag som vitnesbyrd om byens dype historie.

Katedralen tilbyr fortsatt regelmessige tjenester i den samme kristne tradisjonen som er praktisert av grunnleggerne for århundrer siden, og gir en enestående visuell opplevelse. De enorme glassmalerier er spesielt kjent for deres fascinerende skjønnhet. På innsiden vil besøkende også finne et stort utvalg av steinskjæringer som pryder veggene mens de oppdager de stille hallene med imponerende atmosfære.

Området rundt katedralen gir også åpent parkområde som perfekt komplimenterer en spasertur sammen med pittoreske brosteinsgater som viser frem store bygninger fra 1900-tallet som St Mungo Museum, City Chambers og Provands hus (det eldste huset i Glasgow). Under besøket ditt er du sikker på å vandre over moderne gallerier og kafeer som kontrasterer denne klassiske omgivelsen ganske pent.

Når du utforsker Skottlands største religiøse bygning, ikke glem å ta en titt inne i St. Mungos kapell – et morsomt faktum om dette stedet er at det blir sett på som “Glasgow”s Cradle”, oppkalt etter St. Mungo som brakte kristendommen til det som senere ble kjent som kjent som Glasgow rundt 397 e.Kr.


7. Glasgow Botanic Gardens

Denne spredte 18,8 mål store hagen ligger i West End District of the City, og er en destinasjon for både lokalbefolkningen og besøkende.

Parken har et imponerende utvalg av planter fra hele verden, inkludert arter fra Argentina, Chile, Australia, New Zealand og Tasmania. Du kan også beundre samlinger av roser og bregner her, i tillegg til en viktoriansk tid med et stort vinterhage omgitt av en innsjø. Andre høydepunkter inkluderer sesongmessige visninger av eksotiske planter og trær, for eksempel magnolier og rhododendroner, i tillegg til flere sammenfallende fossefall som stuper ned i dammer nedenfor.

Hagene er også hjemsted for flere familieattraksjoner som Tropical Ravine House, hvor du kan observere varianter av sjeldne tropiske planter som vokser inne i den fuktige atmosfæren; det subtropiske ravinhuset; og lekeområder for barn hvor de kan bygge sandslott eller grave etter fossiler. Kibble Palace Glasshouse er en som ikke må gå glipp av heller – det er fullpakket med eksotiske planter fra Asia og Sør -Amerika.

I tillegg til å være et flott sted å slappe av blant naturen, er Glasgow Botanic Gardens også kjent for sine utdanningsprogrammer om hagebruk for barn i alderen 8–14 år. Med mye å holde alle underholdt under besøket ditt her, er det ikke rart at denne hagen har vært en av Glasgows mest populære attraksjoner siden åpningen i 1817!

Morsomt faktum: Kibble -palasset ved hagene ble opprinnelig bygget i 1865 i Skottlands hovedstad Edinburgh før han ble flyttet til sin nåværende beliggenhet i 1873.


8. Glasgow School of Art

Glasgow School of Art er en utrolig interessant attraksjon for reisende å besøke. Denne kunstskolen er kjent for sin distinkte Mackintosh -stil, og selve bygningen har blitt anerkjent som et UNESCOs verdensarvsted. .

Interiøret i bygningen tilbyr et utrolig spekter av aktiviteter og severdigheter som besøkende kan glede seg over. Fra å utforske de mange skulpturene og maleriene innenfor å forstå historien bak stedet, er det mange måter å sette pris på dette bemerkelsesverdige reisemålet.

Biblioteket er spesielt bemerkelsesverdig, med sine fantastiske glassmalerier og interessante samlinger fra hele Skottland. Guidede turer er tilgjengelige som lar besøkende lære mer om kunst, arkitektur og historie på dette bemerkelsesverdige nettstedet.

Videre trenger ikke besøkende å være kunnskapsrike i kunsten for å glede seg over turen hit – bare å ta inn den slående utsikten mens du rusler rundt på campus kan være en fin måte å bruke litt tid på. Etter å ha blødd opp alle de fascinerende severdighetene, hvorfor ikke sjekke ut en av de omkringliggende kafeene eller restaurantene?

På Glasgow School of Art er det noe for enhver smak – uansett hvilken alder! . Og morsomt faktum: Bygningen ble designet av Charles Rennie Mackintosh, som fortsatte med å bli en av Skottlands mest anerkjente arkitekter!


9. The Necropolis

Necropolis i Glasgow er en ikonisk og unik attraksjon som tilbyr besøkende en fascinerende reise gjennom byens fortid. Den ligger på en høyde med utsikt over byen, og huser en rekke graver og monumenter dedikert til noen av de mest kjente figurene i Glasgows historie.

Kirkegården har keltiske kors, gravsteiner og mausoleums til minne om de som bodde og døde i Greater Glasgow. Noen av disse brikkene dateres tilbake til over to århundrer siden, noe som gjør nekropolen til en hjørnestein i byens kulturarv.

Besøkende kan utforske denne historiske kirkegården mens de tar utsikt over elven Clyde og beundrer landskapsdesignene av Sir Joseph Paxton. Du vil også se mange unike minnesmerker bygget for å hedre noen av Skottlands mest ikoniske figurer. Det er til og med guidede turer tilgjengelig hvis du leter etter mer detaljert informasjon om Necropolis “innbyggere!

Du kan også bli overrasket over å vite at nekropolen er hjemsted for en av Skottlands eldste bosatte fugler – en ptarmigan! Denne hardføre skapningen antas å ha bodd på stedet siden 1967 og har blitt noe av et symbol for selve nekropolen.

Kom og besøk Necropolis for en uforglemmelig historiebokopplevelse som får deg til å sette pris på skjønnheten i Glasgow fra et annet perspektiv. Fra naturskjønne utsikt til historiske perler, det er noe her for alle!


10. Pollok Country Park

Hvis du leter etter en naturflukt nær sentrum av Glasgow, må du ikke se lenger enn Pollok Country Park. Park ligger bare 6 miles fra sentrum av byen, og spenner over 450 dekar og tilbyr noe for enhver smak. Her finner du Woodlands, enger, lochs, dammer og myrområder som gir en idyllisk setting for rolige spaserturer, piknik eller en enkel dag i naturen.

Parken har historiske skulpturer, hagepaviljonger og monumenter, samt kunstgallerier. Du kan også delta i aktiviteter som fiske på Linn Park Loch eller nyte en kopp te på en av de mange kafeene som ligger på stedet. Det er mange steder å utforske og oppdage under besøket ditt; Du kan til og med ta en bueskytingsklasse eller leie en sykkel!

I tillegg til å gi besøkende fritidsaktiviteter, er Pollok Country Park også hjemsted for mange arter av dyreliv og planter. Fuglekikkere vil glede seg over det store antallet fuglearter som bor i området mens botanikere kan lære om innfødt flora som finnes i parkens frodige hager.

Hvis du reiser med barn, ikke glem å sjekke ut Pollok Country Parks morsomme lekeplasser – flott i timevis med underholdning! De vil også elske å besøke Stables Urban Farm hvor de kan observere dyr på nært hold, inkludert griser, sauer og kyllinger.

Pollok Country Park er virkelig et fantastisk reisemål fullt av aktiviteter for å holde selv de mest eventyrlystne reisende underholdt. Pluss at det alltid er morsomt å lære om historien rundt hvert hjørne: Vær oppmerksom på at det var på dette landet der Mary Queen of Scots syklet hesten hennes!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment