Reis til Chania og 10 reisetips for avslappede ferierende i Hellas

Chania er et virkelig fredelig, rolig feriemål i Hellas. Chania ligger på den nordvestlige kysten av øya Kreta, og er hjemsted for noen av Hellas mest fantastiske landskap og eldste tradisjoner. Her kan du fordype deg i historie og kultur mens du nyter rolige strender og krystallklart vann.

Et høydepunkt av Chania er den fantastiske venetianske havnen, med sine hvitvaskede bygninger og middelhavsatmosfære som skaper en luft av total avslapning. Gamlebyen er en labyrint av brosteinsbelagte gater som er perfekte for å utforske om dag og natt – ikke gå glipp av muligheten til å smake på deilig lokalt mat på en av de mange restaurantene og tavernaene.

Hvorfor skal du ta ordet vårt for det? Vi har brukt utallige timer på å forske på de beste stedene å besøke rundt Chania – det er ingen bedre måte å slappe av og slappe av enn å oppdage alt denne byen har å tilby. Med våre 10 reisetips i Chania, har du en enda enklere tid på å finne de mest avslappende aktivitetene for din ferietur; Hvorfor ikke nyte litt meze på stranden ved solnedgang eller tilbringe en kveld med å slappe av i en av de mange barene?

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Chania? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Old Venetian Harbour

Old Venetian Harbour Chania

Ønsker du å komme vekk fra kjas og mas i hverdagen? Den historiske gamle venetianske havnen i Chania, Kreta er en must-see.

Havnen stammer fra 1320 da venetianerne tok kontroll over byen, og dens innvirkning kan sees i dag i den nydelige eldgamle arkitekturen. Besøkende kan ta en spasertur langs det uberørte vannet og utforske de imponerende festningsverkene som beskytter det. De to gjenværende tårnene fra 1500 -tallet er spesielt imponerende og bør ikke gå glipp av.

I nærheten finner du flere fantastiske restauranter, kafeer og barer hvor du kan smake på deilig kretisk mat med alle sine unike smaker. For de som leter etter suvenirer, er det også mange butikker for tradisjonelle gaver samt kunst og håndverk skapt av lokale håndverkere.

Et besøk i Old Venetian Harbor ville ikke være komplett uten å besøke noen av de ikoniske landemerkene som Faros Lighthouse eller Saint Fragiskos kirke, som er en vakker bysantinsk kirke fra 1600 -tallet.

For et morsomt faktum: hele det gamle havneområdet ble erklært som et arkeologisk sted i 1981 siden det var fylt med ruiner fra århundrer tidligere!


2. Samaria Gorge

Samaria Gorge Greece

Kreta er hjemsted for mange fantastiske underverker, og Samaria Gorge er en av dem. Denne 16 km lange canyonen ligger på den sørvestlige kanten av øya, og kan utforskes i en rolig tur som tar deg gjennom dramatiske landskap som ingen andre. Her vil du være vitne til naturens ville skjønnhet; Klipper, skoger og krystallklart vann venter deg når du tar deg gjennom den svingete banen.

Enden av juvet markerer begynnelsen på en unik strand, støttet av bregner og frodig vegetasjon. Du kan også finne rikelig med dyreliv – fra øgler til et rikt utvalg av sjøfugler – i tillegg til flere arter som er endemiske til Kreta som den kretiske Kri -Kri (Ibex).

Samaria Gorge tilbyr noen av de mest spektakulære utsiktene som virkelig er verdt å se. Nyt robust majestetisk landskap som endres med hver sving! Dette stedet er fullt av overraskelser, som skjulte fossefall eller små huler som prikker av bergveggene. Fordyp deg i dette vakre miljøet og opplever naturen i sin reneste tilstand!

På Samaria Gorge kan du velge mellom to ruter: Den kortere ruten tar rundt 3 timer mens den lengre tar 6 timer og inkluderer en ferjetur over Agia Roumeli -landsbyen over det libyske havet. Stien tilbyr noe for enhver smak; Hvis du leter etter en eventyrlig natt ute, leir du på Samaria!

Morsomt faktum: Deler av Samaria ble brukt som faste steder i den berømte filmen “Clash of the Titans”!


3. Balos Lagoon and Gramvousa Island

Balos Lagoon and Gramvousa Island Greece

En absolutt må-se på enhver tur til Kreta er den majestetiske Balos-lagunen og Gramvousa-øya. Ikke bare er denne destinasjonen fantastisk vakker, men den tilbyr også en mengde aktiviteter for å holde besøkende begeistret. Det nydelige landskapet med frodige fjell, krystallklart vann, hvite sandstrender og majestetiske ruiner gjør det til det perfekte stedet å utforske og slappe av.

For å nå Balos -lagunen, kan reisende ta en kort båttur fra den nærliggende havnen i Kissamos eller gå på tur over flere kilometer med løyper som fører opp til lagunen. Det er her besøkende kan svømme i sitt smaragdgrønne vann og ta inn sin fantastiske utsikt over øyer langt borte. Det er mange restauranter rundt for å gi næring i løpet av en dag brukt på å utforske dette fantastiske stedet.

Etter å ha besøkt lagunen, hvorfor ikke ta turen til Gramvousa -øya like ved kysten? Denne lille øya kan skilte med noen utrolige landskap, så vel som mange interessante arkeologiske steder som en gammel venetiansk festning. Hvis du er heldig nok, kan du til og med oppdage noen få delfiner i dette området! Besøkende kan ta turer rundt både Balos Lagoon og Gramvousa Island med erfarne guider som kan fortelle historier om områdets fascinerende fortid.

Et morsomt faktum om disse to destinasjonene: I følge gresk mytologi holdt Zeus en fest på øya Gramviousa for alle barna hans!


4. Botanical Park and Gardens of Crete

Botanical Park and Gardens of Kreta er en attraksjon for å se for besøkende på øya. Denne parken ligger i Gournes, i utkanten av Heraklion City, og tilbyr en rolig rømning fra bysten i bylivet. Innenfor den frodige 30 hektarte grunnlaget, vil du finne mange eksotiske planter, så vel som innfødte arter, som trives i Middelhavsklimaet.

I tillegg til å beundre den forskjellige floraen, er det mange aktiviteter å engasjere seg i hele besøket. Du kan gå ned til sjøen og ta del i litt fugletitting eller til og med finne deg selv å fiske hvis flaks er på din side. For de som leter etter noe litt mer aktivt, er det stier du kan utforske og flere trestøving som du kan slappe av i.

Parken er også kjent for sine utdanningssentre der botaniske verksteder holdes med jevne mellomrom gjennom året, slik at du kan lære om hagearbeid og hagebruk sammen med å oppdage om økologien i et område som dette. Videre er det også hjem til et utendørs amfiteater som lar gjestene beundre forestillinger og show som ofte inneholder lokale musikkgrupper eller teaterbedrifter.

Et morsomt faktum om Botanical Park and Gardens of Kreta: Det er hjem til over 500 plantearter fra hele verden!


5. Chania Archaeological Museum

Å besøke Chania Archaeological Museum er et must for de som ønsker å lære mer om Krettens eldgamle historie. Når du er inne i museet, vil du kunne utforske gallerier som inneholder gjenstander fra forhistoriske tider opp til romerske og bysantinske epoker. Det er vel verdt å ta deg tid til å vandre gjennom hver seksjon, ettersom det er skjermer som viser et bredt spekter av gjenstander inkludert mynter, keramikk, skulpturer og mer.

Denne historiske attraksjonen finner du i gamlebyen Hania. Her finner du en mengde imponerende monumenter og unike bygninger som gjør det enda mer interessant når du utforsker museet. Atmosfæren her er full av liv med lys som lyser opp forskjellige deler av byen og folk som går rundt i dette vakre stedet.

Hvis du leter etter noe fascinerende å gjøre under ditt besøk i Chania, bør det arkeologiske museet absolutt være på listen din! Bortsett fra å ha en omfattende samling av gjenstander, viser de ofte midlertidige utstillinger og holder pedagogiske begivenheter som forelesninger eller workshops gjennom året.

Før du drar, ikke glem å sjekke ut gavebutikken deres der du finner mange suvenirer som vil minne deg om besøket ditt. Morsomt faktum – Dette museet ble opprettet i 1963 av akademikere fra University of Athen som gjennomførte arkeologisk forskning i Hania.


6. Agia Triada Beach

Agia Triada -stranden på den greske øya Kreta er et fantastisk reisemål som ikke bør hoppes over. Denne sandstranden ligger i nærheten av Chania, og tilbyr strålende solnedganger og krystallklart vann perfekt for svømming. Det grunne vannet er rolig og en topplasser for familier.

Agia Triada Beach er kjent for sin naturlige skjønnhet, og har et bredt utvalg av flora og fauna. Besøkende kan utforske rundt steinene, oppdage skjulte viker eller bare slappe av i dette rolige miljøet. Med mange steder å lene seg tilbake og nyte den fantastiske utsikten, er det lett å tilbringe en hel dag her.

Ved solnedgang blir utsikten enda mer spektakulær når himmelen blir rosa med fargetoner av oransje og lilla strekk så langt øyet kan se- å skape en uforglemmelig opplevelse som ikke bør gå glipp av.

Morsomt faktum: Siden det ikke er noen fasiliteter på Agia Triada Beach – ta med mye drinker og snacks!


7. Venizelos Tomb

Ta en reise til den pittoreske greske øya Kreta og opplev den fantastiske utsikten ved Venizelos -graven. Dette nasjonale monumentet, oppkalt etter Eleftherios Venizelos, ble bygget til minne om et av Hellas mest elskede og innflytelsesrike politiske skikkelser.

Graven ligger i en åsside med utsikt over Heraklion og har fantastisk utsikt over byen og dens havn – det er lett å forstå hvorfor dette stedet er så populært blant turister! Innvendige vegger er foret med fresker som skildrer hendelser fra Venizelos “liv, inkludert hans eksil. Det er også en imponerende samling av bilder, brev og dokumenter knyttet til livet hans.

Begrunnelsen som omgir graven er vakkert anlagt med hager som har innfødte greske planter som rosmarin, timian, oregano og salvie. Besøkende vil også finne flere benker der de kan lene seg tilbake og ta utsikten mens de reflekterer over Venizelos “bemerkelsesverdige arv.

Morsomt faktum: Graven er designet slik at sollys bare kommer inn på bestemte tider av året, og symboliserer håp og gjenfødelse til ære for Eleftherios Venizelos “arbeid for demokrati i Hellas.


8. Koum Kapi Beach

Koum Kapi Beach er en av de mest fascinerende attraksjonene på Chania, Kreta. Ligger i hjertet av byen, er det et ideelt sted for både dagsturer og utvidede opphold.

Det krystallklare vannet er et paradis for svømming og snorklingentusiaster. Det er også en taverna ved stranden som tilbyr deilig gresk mat som gir den totale opplevelsen. Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du ta en båttur for å utforske øyer i nærheten eller besøke historiske monumenter i nærheten som Venizelos -graven.

Koum Kapi Beach er godt tjent med offentlige transportforbindelser, noe som gjør det enkelt og rimelig å komme seg rundt. Området har mange overnattingsalternativer som spenner fra herberger til luksushoteller som tilbyr flott utsikt over havet.

Ikke bare er Koum Kapi Beach perfekt for en sommerferie, besøkende kan dra nytte av de vakre solnedgangene året rundt takket være de milde temperaturene. Husk å bli til solnedgang – du vil ikke angre! Pluss at det er en ekstra bonus: hvis du ser nøye mens du utforsker stranden, vil du se noen eremittkrabber underveis!

Morsomt faktum: Koum Kapi Beach var en gang kjent som “Venetian Harbor”.


9. Chania Lighthouse

Chania -fyret er et fantastisk syn, som ligger i kystbyen Chania på den greske øya Kreta. Den står på 40 meter høy, og har veiledet skip trygt gjennom Middelhavet siden 1595. Fyret befaler en utrolig 360 ° panoramautsikt over den robuste kysten, perfekt for alle som ønsker å ta noen få snaps og beundre Hellas skjønnhet.

Det som gjør denne attraksjonen enda mer spesiell, er ærbødigheten gjennom historien; Det ble en gang kreditert for å hjelpe admiral Nelson med å vinne avgjørende kamper i sin berømte krig mot Napoleon.

Fyret selv vitner om sin alder, med gjenstander fra flere sivilisasjoner som har prydet sin grunn gjennom århundrene. Et besøk her gir deg et unikt glimt av livsendrende historie i tillegg til å avdekke litt fantastisk natur.

Ikke bare er dette stedet flott for å beundre landskap og lære om historiske hendelser som skjedde her, men det er mange andre måter å nyte tiden din også! Enten du vil dykke av den steinete strandlinjen eller ta del i en guidet tur rundt Chanias berømte gamle havn, har fyret noe for enhver smak – noe som gjør det til et ideelt reisemål for turister i alle aldre og interesser.

For de som ønsker en ekstra moro under besøket, hvorfor ikke prøve ut en av Chanias ikoniske bakekurs? Her vil du lære å lage noen deilige greske desserter fra erfarne bakere – sikkert en flott måte å avslutte dagsturen!

Morsomt faktum: Det originale fyret ble konstruert av venetianske arkitekter mellom 1595 og 1600.


10. The Church of Agios Fragiskos

Opprinnelsen til Agios -fragiskos kirke er tilbake til 1500 -tallet og har vært knyttet til den venetianske okkupasjonen av Kreta. Den har siden blitt renovert flere ganger i løpet av sin levetid, hvor hver versjon av den er unik på sin egen måte. I dag står det som et symbol på spenst og tro, et sted som kan verdsettes av mange forskjellige mennesker uavhengig av deres bakgrunn eller tro.

Inne i besøkende finner en rolig og rolig atmosfære. Det er for det meste utsmykket av ikoner som skildrer bibelske figurer, inkludert flere veggmalerier som skildrer historier fra kristne skrifter. Det er også en ikonostase fra 1700-tallet (Holy Shrine) her med utskårne forgylte trefigurer, som sies å ha stor religiøs betydning for lokalbefolkningen.

Agios Fragiskos kirke skiller seg ut som en av Chanias mest gjenkjennelige attraksjoner på grunn av den fremtredende posisjonen på bakketoppen med utsikt over byen. I løpet av klare dager kan besøkende glede seg over utrolig utsikt fra Souda Bay til hvite fjell, perfekt for å ta bilder og fange minner!

Et morsomt faktum om denne sjarmerende kirken – legenden forteller at under 2. verdenskrig ble den bombet, men likevel klarte å forbli stående!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor reise til Kreta?

Kreta er den største øya i Hellas og er kjent for sin rike historie, fantastiske strender og deilig mat. Besøkende kan utforske gamle ruiner som Palace of Knossos, gå gjennom Samaria -juvet, eller bare slappe av på en av øyas mange strender. Det lokale kjøkkenet har fersk sjømat, olivenolje og urter, noe som gjør det til et matelskers paradis. Med sitt varme klima og vennlige lokalbefolkningen er Kreta et perfekt reisemål for de som søker en blanding av kultur, avslapning og eventyr.

Hvilket språk snakker du på Kreta?

Det offisielle språket på Kreta er gresk, som snakkes av majoriteten av befolkningen. På grunn av øyas popularitet som turistmål, snakkes det imidlertid engelsk mye i turistområder og bedrifter. I tillegg kan noen lokale også snakke andre språk som tysk, fransk og italiensk. Det er alltid en god idé å lære noen få grunnleggende greske setninger for å vise respekt for den lokale kulturen og gjøre turen morsommere.

Hvilket Sprek Snakker du På Kreta?

Det offisielle Språdet lager Kreta er gresk, som Snakkes av majoriteten av Befolkingen. På grunn av øyas popularitet som turistmål, snakkes det imidlertid Engelsk mye i turistområder og bedrifter. I Tillegg Kan Noen Lokale OGSÅ Snake Andre Språ som Tysk, Fransk og Italiensk. Det er alltid en gud idé Å lære noen få grunnleggende greske setelses for å vise respekt for den Lokale kulturen og gjøn Turen Morsommer.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment