Reis til Santorini: 10 reisetips for Hellas ikoniske og pittoreske øya

Lengter du etter å oppleve den fantastiske skjønnheten til en middelhavsøy badet i solskinn og prydet med hvitvasket arkitektur? Da er Santorini ditt ideelle reisemål! Denne fantastiske vakre øya er kjent som “Jewel of Greece”, og har betatt mennesker gjennom historien. Enten du planlegger en romantisk bryllupsreise, en avslappende høytid eller et spennende eventyrferie, vil de magiske greske øyer gi alt.

Fra fantastiske strender støttet av vulkanske fjell og tradisjonelle landsbyer med brosteinsbelagte gater, til fascinerende solnedganger fra sjarmerende kafeer med utsikt over safirvannet og gamle ruiner gjennomsyret av mytologi, Santorini er hjemsted for mange attraksjoner som vil forlate deg. Følg våre 10 reisetips for din gledelige utforskning av dette utsøkte paradiset!

Husk først og fremst at ingen tur til Santorini ville være komplett uten å oppleve bildet sitt perfekte solnedganger. Sørg for å velge overnatting i en av Cliffside -byene som OIA eller Fira, og ta et sete i første rad på en av restaurantene eller barene deres som tilbyr enestående utsikt mens du nipper til å tantalisere lokale viner. Sørg også for å sjekke ut Akrotiri arkeologiske sted og ta inn utrolige rester fra den minoanske sivilisasjonen som dateres tusenvis av år tilbake. Andre must inkluderer rømming i naturen på Perissa Beach sammen med svømming og vannsport eller leier en båt og seiler rundt i Caldera -området mens de undrer seg over den fortryllende skjønnheten.

I tillegg til å sørge for at du ikke går glipp av noen viktige attraksjoner under oppholdet, bør kyndige reisende også planlegge fremover når det gjelder å spise ute. Med så mange unike restauranter som serverer deilig mat som bruker lokale ingredienser som lubben tomater, saftige ostepai og nyfangede sjømatretter; Det kan bli overveldende å prøve å finne ut hvor spiser hver natt! Så hvorfor ikke stole på oss på våre anbefalinger for noen deilige spiser som ikke vil brenne et hull gjennom lommen?

Fra å ta pittoreske ferjeturer mellom forskjellige øyer for å nyte deilig gresk mat på intime tavernaer; Santorini har virkelig noe for enhver smak! Legg til disse tipsene fra lokalbefolkningen som har besøkt utallige ganger før pluss innsidehemmelighetene våre om hva som ikke går glipp av når du planlegger drømmeferien; Du kan stole på at vi gjør ditt opphold uforglemmelig!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Santorini? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Oia

Oia Santorini

Ta en tur til Oia

Oia er en av de mest populære og vakre destinasjonene i hele Hellas. Ligger på den nordlige spissen av Santorini, og tilbyr fantastisk utsikt over kalderaen, glitrende blå vannet og noen fantastiske solnedganger. Med sine hvitkalkede bygninger og tradisjonelle middelhavsarkitektur, er det forståelig hvorfor så mange reisende strømmer her hvert år.

Velkommen til OIA: Hvor livet er bodd på en balkong med utsikt! Du kan utforske brosteinsgatene foret med butikker og restauranter eller nyte en rolig spasertur langs en av de svingete stiene for et intimt blikk på denne pittoreske landsbyen. Utsikten er spektakulær fra klippekirkene, noe som gjør det enkelt å forstå hvorfor så mange par kommer hit for bryllupsbildene sine.

Du kan også besøke fantastiske Amoudi Bay, som tilbyr en uberørt skjønnhet da lokalbefolkningen fremdeles høster sjømat fra det krystallklare vannet. Ancient Thera gir et innblikk i områdets fascinerende historie når besøkende utforsker gamle ruiner og tar inn gamle gjenstander på stedet. Det nærliggende Akrotiri arkeologiske stedet er også verdt å besøke for sine utrolige minoanske veggmalerier og keramikkutstillinger.

For de som foretrekker strandferier, har Kamari Beach i nærheten alt du trenger – solloungere, paraplyer, kajakker til leie eller restauranter som tilbyr ferske sjømatretter rett ved sjøen! Red Beach er en annen favoritt på grunn av sin livlige røde sand, mens Perissa Beach absolutt vil hjelpe deg med å slappe av med sin rolige atmosfære og grunne krystallklare vann som er perfekt for svømming. Hvis du leter etter noe mer aktivt, hvorfor ikke ta turen til Pyrgos Village? Her kan besøkende behandles for å feie panoramautsikt når de vandrer rundt i denne eldgamle bosetningen.

Ingen tur til OIA ville være komplett uten å glede seg over en ærefrykt-inspirerende solnedgang fra Imerovigli-rett og slett fantastisk!

Morsomt faktum: Oia er hjemmet til over 600 kirker – noe som gjør det til et av de mest religiøse stedene i Hellas!


2. Fira

Fira Greece

Fira: Hjertet til Santorini

Fira er hjertet og sjelen til den vakre greske øya Santorini. Den plasserte beliggenheten på toppen av en klippe gjør det til et ideelt sted for reisende å utforske og suge i fantastisk utsikt. Denne spennende byen er fylt med sjarmerende butikker, restauranter, kafeer, kunstgallerier, utelivssteder og mer.

Utsikten fra Fira er spesielt fantastisk. Plasseringen gir besøkende panoramautsikt over hele kalderaen. På klare dager kan du se helt til naboøyene – en virkelig magisk opplevelse! Det er også hjem til mange kirker så vel som fem forskjellige klostre som er verdt å sjekke ut under besøket ditt.

En flott måte å komme seg rundt FIRA er ved å ta kabelheiser opp stupet. Ikke bare vil de ta deg raskt opp, men de gir fantastisk utsikt over turen også! Hvis du føler deg eventyrlysten, hvorfor ikke prøve å paraglide over området? Du får noen uslåelige utsikt mens du får litt adrenalinkick.

Fira er også kjent for sin livlige nattelivsscene – livlige barer og nattklubber holder lokalbefolkningen og turister både underholdt langt ut på natten! Enten du vil slappe av med noen få drinker eller danse bekymringene dine bort til soloppgang, Fira har alt.

Opplev livet i hjertet av Santorini! Så hva venter du på? Besøk Fira i dag for enestående utsikt, interessant arkitektur, spennende opplevelser og mye morsommere aktiviteter!

Morsomt faktum: Visste du at da Robert de Niro besøkte Santorini i 2018, bodde han på et av de luksuriøse hotellene i Fira?


3. Imerovigli

Imerovigli Greece

Fantastisk Imerovigli: En må-se for reisende

Besøker du den vakre greske øya Santorini? Ikke gå glipp av den pittoreske landsbyen Imerovigli! Ligger i sitt sentrum regnes det som et av de mest romantiske stedene på øya.

En av de beste måtene å oppleve Imerovigli er fra solnedgangstid til sent på kvelden. Utsikten er fantastisk, og du kan se nesten alt i sin fulle prakt – fra kalderaen og de omkringliggende øyene opp til Oia, en liten landsby som ligger på en klippe.

Gå rundt i byen og utforsk de bittesmå gatene, stopp i lokale butikker og tavernaer for å prøve noen tradisjonelle greske retter eller ta bilder av den fantastiske utsikten med kameraet. Hovedtorget i Imerovigli er et utmerket sted å nyte den autentiske greske atmosfæren mens du nipper til kaffe eller spiser middag.

Den nærliggende Skaros Rock, som ligger rett overfor Imerovigli, tilbyr en fantastisk utsikt, så vel som mange steder hvor du kan slappe av og ta en pause før du drar ut for mer eventyr! Besøk dette området under soloppgang eller solnedgang for en unik visuell opplevelse.

Morsomt faktum: Navnet “Imerovigli” betyr “Watchtower” på gresk – med henvisning til sin posisjon med utsikt over øya og holder vakt over den.


4. Kamari Beach

Å besøke Kamari Beach er en enestående opplevelse for den eventyrlystne reisende. Denne ikoniske svarte sandstranden skiller seg ut mot det krystallblå Egeerhavet, og dens fortsatte popularitet har gjort det til et essensielt stykke av Santorini -puslespillet.

Kamari ligger i den sørøstlige delen av Santorini, og tilbyr enestående utsikt over vulkanen og mange muligheter å utforske. Fra å sole seg på den ekspansive strandlinjen eller dra nytte av noen vannsportsaktiviteter som snorkling, windsurfing og mer, er det aldri mangel på ting å gjøre. Med flere losjialternativer i nærheten, kan du også holde deg rett ved stranden når du leter etter en helgetur!

Utelivet på Kamari Beach er også legendarisk – med barer, restauranter og musikksteder åpner sent på kvelden (og tidlig morgen!). Sørg for å ta en matbit mens du er her – det er vanskelig å finne friskere fisk andre steder i Thessaloniki!

Morsomt faktum: Kamari Beach var en gang hjem til en gammel flyplass etablert av italienske styrker under andre verdenskrig!


5. Red Beach

Oppdag den fortryllende røde stranden i Santorini

Ligger på sørsiden av den vakre greske øya Santorini, er Red Beach en må-se turistattraksjon for eventyrlystne reisende. Denne fantastiske vulkanske stranden er en av de mest pittoreske destinasjonene i hele Hellas.

Selve stranden består av småstein og rød sand fra lavastrømmer fra gamle vulkaner. Det er omgitt av ruvende røde klipper som skaper et utrolig imponerende landskap. Solnedgangene er spesielt fantastiske her og har vært kjent for å trekke ganske mye oppmerksomhet.

Det er mange måter å utforske Red Beach, avhengig av stilen din. Hvis du føler deg modig, kan du benytte deg av å svømme i vannet eller ta en tur langs kysten. Du kan også dykke i hulene i nærheten for å oppleve noe unikt som bare noen få steder i verden kan tilby.

Selv om det kan mangle fasiliteter som de som er funnet på andre strender i nærheten, kompenserer Red Beach mer enn med sin spektakulære utsikt og atmosfære. Turister blir ofte overrasket av denne bemerkelsesverdige destinasjonen – noe som gjør det vel verdt å besøke!

Morsomt faktum: The Red Beach ble omtalt i James Bond -filmen “Only Eyes Only”!


6. Perissa Beach

Leter du etter en omfattende guide til attraksjonene i Santorini, Hellas? I så fall, så la meg fortelle deg om Perissa Beach! Denne pittoreske strandstrekningen er ideell for avslapning og utforskning.

Perissa Beach ligger på den sørøstlige kysten av Santorini. Det er et av de mest populære stedene i området på grunn av sin vakre, svarte sand, krystallklare vann og fantastiske solnedganger. Selve stranden gir god plass til å spre seg og slappe av, med paraplyer og solsenger tilgjengelig for leie.

Stranden tilbyr også mange aktiviteter for å holde besøkende underholdt. Fra dykking eller snorkling til jetskiutleie eller til og med kamelturer, har Perissa Beach noe for enhver smak! Den nærliggende byen Perivolos gir også et stort utvalg av restauranter og barer som gir utmerket mat og drikke hele dagen.

For de som leter etter litt mer enn bare å slappe av på stranden og svømme i sjøen, bør de sjekke ut de gamle ruinene på Ancient Thera. Dette arkeologiske stedet kan lett nås med bil fra Perissa Beach, og det gir et interessant blikk på hva livet var som for tusenvis av år siden.

Ingen besøk på Perissa Beach ville være komplett uten en tur ned til Amoudi Bay som ligger i bunnen av 300 trapper skåret direkte inn i klippene med utsikt over denne nydelige halvmåneformede bukten. Her kan besøkende finne deilige sjømatrestauranter som ligger blant tradisjonelle lokale fiskevær i det som bare kan beskrives som en idyllisk setting.

Til slutt ligger Pyrgos Village omtrent 7 km fra Perissa Beach og gir fantastisk utsikt over Egeerhavet fra bakketoppen. På toppen av gode fotomuligheter tilbyr det også noen virkelig unike shoppingopplevelser som gjør det perfekt for souvenirjakt!

Hvis du leter etter en uforglemmelig opplevelse på neste ferie, vil du ikke gå glipp av Perissa Beach! En destinasjon rik på historie, spennende aktiviteter, fantastisk utsikt – hva mer kan du be om?

Morsomt faktum: Amoudi Bay pleide å være koblet til fastlandet til et jordskjelv skilte det med et skred i 1956!


7. Akrotiri Archaeological Site

Er du klar til å utforske en av de mest interessante attraksjonene i Santorini – Akrotiri arkeologiske sted? Dette arkeologiske stedet er en av de viktigste forhistoriske bosetningene på de egeiske øyene og et must-besøk for alle som besøker dette greske paradiset.

Akrotiri, med sine fantastiske fresker, spennende historie og bevis på en avansert sivilisasjon, regnes som et ekte undring. Det ble oppdaget under vulkansk aske i 1967 og antas å ha vært bebodd siden 3000 f.Kr. Utgravningene ved Akrotiri begynte i 1967, men ble stoppet til 1998 på grunn av utbruddet av Thera Volcano.

Akrotiri -arkeologiske stedet inneholder forskjellige gjenstander, inkludert keramikk- og veggmalerier som gir innsikt i livet til tidlige innbyggere. Gamle bygninger, så vel som verktøy som brukes av folk for tusenvis av år siden, er noen av de fascinerende funnene her. Det er også en vakker terrasse med steinbenker der besøkende kan sette seg ned og undre seg over områdets skjønnhet.

Denne eldgamle bosetningen var en gang en viktig handelshavn før den ble ødelagt av et massivt vulkanutbrudd en gang rundt 1620 f.Kr. – en hendelse som etterlot mye av Santorini i nærheten ubeboelig i århundrer etterpå! I tillegg til sin spennende historiske verdi, tilbyr Akrotiri også nydelig utsikt fra bakken med beliggenheten med utsikt over havet, noe som gjør det til et av Santorinis må se steder.

Hvis du leter etter noe morsomt med Akrotiri arkeologiske sted, her går det: ifølge både historikere og arkeologer, fungerte dette nettstedet som en inspirasjon for Platons historie om Atlantis! Så hvis du noen gang gjør det der borte – gjett hva? Du vil stå rett ved siden av Atlantis!


8. Ancient Thera

Overskrift: Oppdag den rike historien til eldgamle Thera

Ancient Thera er en av de mest fengslende attraksjonene i Santorini, Hellas. Denne eldgamle bosetningen på Mesa Vouno har noe for enhver smak, og det er ingen overraskelse at det fortsetter å tiltrekke turister fra hele verden. Utforsk en annen verden av fascinerende ruiner

Det arkeologiske stedet består av mange gamle strukturer og gjenstander. Noen av disse har vært godt bevart, mens andre fremdeles blir avdekket i dag. Det er flere fascinerende templer dedikert til Apollo og Athena, samt mange helligdommer og monumenter dedikert til andre guder. Besøkende kan også utforske gamle gater og grunnlag som vitner om dens tidligere storhet. I tillegg til dette er det også ruiner fra hellenistiske tider som utgjør en del av den gamle Theras rike historie.

Et høydepunkt er Akrotiri -utgravningsstedet som ligger i nærheten av som ble oppdaget i løpet av begynnelsen av 1800 -tallet. Her kan besøkende få et bedre innblikk i mysteriene rundt denne gamle sivilisasjonen, samt se noen bemerkelsesverdige fresker som finnes her i perfekt tilstand. Det er virkelig en imponerende opplevelse for alle som besøker Santorini!

Bortsett fra sin historiske betydning, tilbyr Ancient Thera også fantastisk utsikt fra sin beliggenhet høyt oppe på Mesa Vouno. Herfra kan du se praktfulle solnedganger og panoramautsikt som strekker seg ut mot Egeerhavet, noe som gjør det til et ideelt sted for naturelskere eller fotografer som leter etter vakker natur å fange på kamera.

Morsomt faktum: Antikkens Thera antas å ha blitt grunnlagt av Dorian nybyggere mellom 900 – 800 f.Kr.!


9. Amoudi Bay

Hvis du elsker å utforske historiske steder, er Amoudi Bay den ideelle attraksjonen for deg! Dette nydelige stedet ligger på sørsiden av Santorini Island i en pittoresk vik, og tilbyr fantastisk utsikt over Egeerhavet. Opplev århundrer med historie i et enkelt besøk – ruinene forteller en unik historie om gresk sivilisasjon.

Amoudi Bay kan skryte av rik kulturarv og forskjellige attraksjoner. Arkeologiske rester som kan gi besøkende et innblikk i fortiden. Fra gamle kirker til fascinerende gjenstander, vil du finne alt her. I tillegg er en rekke aktiviteter som snorkling og kajakkpadling garantert å holde noen oppdagelsesreisende opptatt!

Et interessant faktum om Amoudi Bay er at det er hjem for mange truede arter, inkludert Monk Seals og Middelhavet Monk Parakeets. Dette gjør det enda mer spesielt og verdt å oppleve. Det er også viktig å ta seg tid til å sette pris på naturens skjønnhet her før du forlater-beundre det fantastiske landskapet som består av klipper og små øyer som er spredt med blåkuppekirker.

Det er lett å se hvorfor Amoudi Bay er så populær blant reisende. Den fantastiske naturen kombinert med dens kulturelle betydning gjør det til et attraktivt reisemål for alle typer turister. Så hvis du leter etter et sted fullt av historie og eventyr, kan du ta turen til Amoudi Bay! Det er noe for alle på dette bemerkelsesverdige stedet i Santorini.


10. Pyrgos Village

Pyrgos Village: En må-besøk for hver reisende

Hvis du er en reisende som leter etter et unikt og fengslende reisemål, må du ikke se lenger enn Pyrgos Village. Denne sjarmerende og pittoreske landsbyen ligger i sør for Santorini, og er full av skjønnhet og historie.

Landsbyen har holdt sin tradisjonelle sykladiske arkitektur intakt, med svingete smug og hvitkalkede hus. Den viktigste appellen ligger i det faktum at det er en av de mest uberørte landsbyene på øya. Besøkende kan vandre rundt og ta inn alle sjarmene som inkluderer kirker, fengslende døråpninger, gårdsplasser som er overfylte av blomster og fantastisk utsikt over Egeerhavet i det fjerne.

Landsbyen er også hjemsted for noen fascinerende museer, så vel som noen tradisjonelle kafébarer for besøkende å ta en pause og slappe av mens de nipper til en kopp kaffe eller prøver ut noen lokale delikatesser. For de som leter etter noe spesielt, kan du prøve å besøke Pyrgos i løpet av august når det er klassisk musikkonserter som holdes på slottets torg blant andre festligheter.

Siden Pyrgos er litt forhøyet i en høyde av 367 meter, tilbyr den fantastisk utsikt over Santorinii og gjør den perfekt for reisende som ønsker å ta fantastiske fotografier eller bare glede deg over utsikten. Det er definitivt et må-besøkssted hvis du reiser rundt i Santorini!

Morsomt faktum: Pyrgos var tidligere kjent som Kastelli som betyr “slott” fordi det en gang var hjem til en venetiansk festning bygget på gamle ruiner fra tidlige perioder.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Er det dyrt i Santorini?

Santorini er et populært reisemål for turister, så prisene kan være litt høyere enn i andre deler av Hellas. Imidlertid er det fortsatt mulig å finne rimelig overnatting og mat. Det er mange budsjettvennlige restauranter og hoteller, samt luksusalternativer for de med et høyere budsjett. Shopping er også tilgjengelig til et bredt spekter av priser. Alt i alt kan Santorini være dyrt, men det er mulig å finne rimelige alternativer hvis du ser deg rundt.

Er det en flyplass på Santorini?

Ja, det er en flyplass på Santorini. Det kalles Santorini National Airport og ligger 4 km sør for byen Thira. Det er en liten flyplass som betjener innenlandske og internasjonale flyvninger. Flyplassen har en terminal og tilbyr tjenester som bilutleie, valutaveksling og avgiftsfri shopping.

Er det en flueplass for Santorini?

JA, det er en flueplass for Santorini. Det Kalles Santorini National Airport OG Ligger 4 km Sør for Byen Thira. Det er en Leten Flyplass Som Betjener Intenlandske OG InternasJonale Flyvninger. Flyplassen har en terminal OG Tilbyr Tjenester som bilutleie, Valutaveksling OG Avgiftsfri Shopping.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment