Reis til Korfu: 10 reisetips for salige oppdagelsesreisende

Korfu, en av de mest pittoreske og populære øyene i Hellas, er et drømmemål for reisende som leter etter sol, hav og kultur. Med sine fantastiske strender, krystallklare farvann og sjarmerende historiske byer, tilbyr Korfu en perfekt blanding av avslapning og eventyr. Se for deg å rusle gjennom de svingete gatene i gamlebyen, beundre den venetianske arkitekturen og stoppe på en lokal kafé for en forfriskende drink. Eller dykke ned i det turkise vannet i Paleokastritsa, en av de vakreste buktene på øya.

Hvis du planlegger en tur til Korfu, har vi deg dekket med våre anbefalte høydepunkter og attraksjoner å besøke. Vi er lokale som kjenner øya inne og ute og personlig har utforsket hvert hjørne av den, slik at du kan stole på at rådene våre vil føre deg til de beste opplevelsene på øya. Fra den UNESCO-børsnoterte gamlebyen Corfu til de fantastiske strendene i Glyfada og Kontogialos, vil vi guide deg til de mest uforglemmelige opplevelsene på øya.

Så pakk sekkene, ta på deg solkremen og gjør deg klar til å utforske skjønnheten og kulturen i Korfu. Med våre reisetips og anbefalinger, vil du kunne fordype deg i øyas unike sjarm og skape minner som vil vare livet ut.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Korfu? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Achilleion Palace

Achilleion Palace Korfu

Achilleion Palace

Achilleion Palace, som ligger i Corfu, Hellas, er en fortryllende attraksjon som trekker inn reisende fra hele verden. Dette palasset er gjennomsyret av unike arv og magiske landskap.

Dette tidligere sommerhjemmet til keiserinnen Elisabeth i Østerrike (som senere ble omdøpt av Kaiser Wilhelm II) er nå et populært turistmål og museum. Fra de romantiske gårdsplassene, til det luksuriøse interiøret, tilbyr dette majestetiske palasset en spektakulær opplevelse. Begrunnelsen er utsmykket med forskjellige statuer og skulpturer som skildrer mytiske karakterer som Achilles og Ulysses, og gir den en fortryllende atmosfære.

Besøkende kan utforske de storslåtte salene, som er fylt med detaljerte kunstverk, mens de beundrer den intrikate arkitekturen underveis. Det er også en terrasse med enorm utsikt over Corfus kystlinje som vil ta pusten fra deg. Her kan besøkende ta en pause og hvile øynene på den majestetiske skjønnheten i omgivelsene.

Totalt sett er Achilleion Palace et utrolig sted å besøke for de som leter etter en oppslukende opplevelse i gresk kultur og historie.

Et morsomt faktum om dette palasset er at det visstnok ble forbannet av en munk etter at det ble skadet under første verdenskrig!


2. Canal d”Amour

Canal d

Er du klar til å utforske Corfu, den livlige og pittoreske øya Hellas? Så sørg for å besøke Canal D”Amour! Det er virkelig et fantastisk sted med sitt fantastiske landskap av kritthvite klipper omgitt av krystallklart vann.

Den rolige Beach Cove ligger mellom to svaberg som skaper et unikt naturlig svømmebasseng fylt med salt sjøvann. Her kan du ta av deg skoene og dyppe tærne i de forfriskende bølgene, eller til og med ta en lang svømmetur på dette fortryllende stedet.

Ta en rolig spasertur langs stier på klippesiden og beundre den fantastiske utsikten over havhorisonten. Området er også kjent for sine fengslende bergformasjoner, noe som gjør det perfekt for å utforske eller bare nyte noen fredelige øyeblikk.

Hvis du føler deg eventyrlysten, er det mange aktiviteter her for å holde deg opptatt. Du kan leie en kajakk for å padle rundt de grunne kystlinjene og oppdage skjulte viker, eller gå på jakt etter skilpadder og livlige fiskeskoler.

Ikke la være uten å ta et bilde for Instagram -feeden din! Det vil ikke ta mer enn ett blikk på Canal D”Amour å forstå hvorfor dette stedet har blitt så populært blant reisende fra hele verden.

Morsomt faktum: Navnet “Canal d’Amour” kommer faktisk fra lokale legender om elskere som ville kaste seg i vannet og være sammen for alltid!


3. Paleokastritsa Beach

Paleokastritsa Beach Korfu is in Greece.

Paleokastritsa Beach: Vitne skjønnheten i et naturlig paradis

Hvis du er en reisende som setter pris på naturen, er Paleokastritsa Beach en attraksjon du må besøke. Denne stranden ligger på Corfu Island i Hellas, og gir fantastisk utsikt over uberørte farvann og naturlige bergformasjoner. Du kan utforske strandlinjen og oppdage dens skjulte vekker eller ta en dukkert i det krystallklare vannet. Områdene rundt er også rike med flora og fauna for deg å oppleve – perfekt for de som elsker å beundre naturen i sin reneste form.

Hvis du føler deg mer eventyrlysten, er det mange aktiviteter her for å holde deg opptatt. Populære aktiviteter inkluderer svømming, dykking, snorkling, jetski og windsurfing – alle garantert å gi deg en uforglemmelig opplevelse. Hvis avslapning er din greie, kan du legge deg tilbake på en av de mange solsengene som fører stranden; Pluss ikke glem å ta noen snacks på en av de mange restaurantene her!

Om natten, hvorfor ikke komme deg opp til Paleokastritsa kloster som ligger høyt over stranden? Det er fantastisk utsikt herfra i alle retninger som vil ta pusten fra deg, så vel som fredelige hager og terrasser fylt med blomster – det perfekte stedet for besøkende som leter etter en åndelig tilflukt.

Paleokastritsa Beach tilbyr reisende så mye mer enn bare svømming og soling; Det lover en opplevelse som ingen andre! Enten det er å utforske naturen eller nyte vannsport, gir denne destinasjonen besøkende det beste fra begge verdener.

Pluss at det er morsomt faktum: Strendene her er en del av Corfiot nasjonalpark etablert av kong George I i 1921!


4. Mouse Island

Mus Island: En uventet aktivitet for reisende

Mus Island, som ligger i nærheten av Corfu -byen i Hellas, er en uventet og morsom aktivitet som reisende absolutt bør prøve ut. Denne lille øya er bokstavelig talt formet som en mus og har en skulptur av en mus på kysten for å betegne dens navnebror!

Selve øya er ikke for stor; Det tar faktisk bare rundt 10 minutter å gå rundt omkretsen av hele øya. Dette gjør det imidlertid ikke mindre interessant! Det er kjent for sine vakre strender og krystallklart vann som er perfekte for svømming eller bare slapper av. Du kan til og med utforske ruinene av gamle kirker som ligger i nærheten av stranden. Det er også ganske kjent for å være en av de mange filmstedene for James Bonds “For Your Eyes Only” -film!

Hvis du leter etter en virkelig unik opplevelse, bør du absolutt sjekke Mus Island. Den fantastiske utsikten, vakre vannet og interessant menneskelig historie gjør det verdt å utforske. I tillegg tilbyr det noen ganske gode fotomuligheter, så husk å ta kameraet med deg!

En must -do -aktivitet i Corfu – ta en dagstur for å utforske museøya.

Morsomt faktum: Navnet “Mouse Island” kan dateres tilbake så langt som gammel gresk mytologi; Ifølge legenden forvandlet Poseidon sønnen Theseus til en mus etter at han ble lurt av Afrodite.


5. Palaiopolis Archaeological Site

Det fortryllende Palaiopolis arkeologiske stedet

Vandre nedover brosteinsveiene til Corfu, og du vil finne en utrolig attraksjon som garantert vil gjøre ferien til en alder. Palaiopolis arkeologiske sted er et must for alle reisende som besøker dette vakre hjørnet av Hellas.

Dette arkeologiske stedet består av store palassvegger som nå er i ruiner. Innenfor disse ruinene kan du finne mange gjenstander fra den gamle byen Paleopolis – for eksempel intrikate mosaikker, skulpturer og mynter. Når du utforsker videre inn i nettstedet, vil du oppdage restene av romerske bad og festningsverk.

Du vil også oppleve noen fantastiske utsikt mens du utforsker Paliapolis. På vestsiden vil du kunne se det joniske hav glinsende i sollyset. På østsiden er det frodige grønne bølgende åser i miles og miles.

Ikke gå glipp av å lære om noe av landsbylivet under klassisk antikk; Å besøke Palaiopolis er som å gå tilbake i tid! På toppen var det en gang en yrende havn der selgere handlet varer med andre steder rundt Corfu.

Så hvis du leter etter en unik kulturell opplevelse mens du er på ferie, må du huske å ta turen til Palaiopolis arkeologiske sted!

Et morsomt faktum: Det har vært okkupert siden 734 f.Kr. – virkelig fantastisk!


6. Agios Georgios Beach

Agios Georgios Beach er et paradis for solelskere!

Denne vakre stranden på den greske øya Corfu tilbyr besøkende uberørte hvite sand, krystallklart vann og fantastiske solnedganger. Agios Georgios ligger nord for øya, og er et av Corfus mest pittoreske områder. Fra stranden kan du nyte utsikt over åser i nærheten og grøntområder. Besøkende kommer ofte hit for å suge litt solskinn og ta en dukkert i det varme joniske hav. Det er mange restauranter, kafeer og barer langs denne sandstrekningen som er perfekt for å nyte en velfortjent pause etter svømming eller for å se på solnedgangen med familie og venner.

Stranden er delt inn i to distinkte deler- en amfitheatre-formet hovedstrand som vender mot østover mot Albania og har grunt vann som er ideelt for små barn, i tillegg til en andre Rocky Bay som ser ut mot museøya. Dette området tilbyr skjermede bukter blant store steiner som er perfekte for snorkling og oppdagelse av marint liv i fred og ensomhet.

Et morsomt faktum om Agios Georgios Beach er at det opprinnelig ble kjent av lokalbefolkningen som “Mme Veni”s Beach” etter en gammel dame som hadde bodd der siden 1931!

Til slutt lover Agios Georgios Bay besøkende rikelig med avslapning kombinert med fantastisk utsikt – noe som gjør det til et ideelt sted for enhver ferierende som ønsker å komme seg bort fra det hele!


7. Esplanade Promenade

Esplanade-promenaden i Corfu, Hellas er et must for enhver reisende. Det er det ideelle stedet å ta inn litt frisk luft og suge opp skjønnheten i regionen. Esplanade Promenade er det perfekte stedet å se på solnedgangen mens du lytter til de beroligende lydene fra bølgene som krasjer mot kysten.

Sammen med sin ikoniske utsikt, kan besøkende også finne mange restauranter og suvenirbutikker som fører på hver side av promenaden. Mange spisesteder serverer tradisjonelle greske retter som Moussaka eller Souvlaki samt internasjonalt mat hvis du føler noe mer kjent. Det gir også et ideelt sted å hente noen gaver til venner og familie hjemme!

Det nærliggende området gir også mange muligheter for friluftsliv som sykling og fotturer, noe som betyr at besøkende kan gjøre en hel dag ut av besøket. Enten du leter etter en avslappende spasertur eller en actionfylt utflukt, har Esplanade Promenade noe å tilby alle.

For de som er interessert i arkitektur, er det mange vakre bygninger som ligger langs gangveien som rekkehus fra 1800 -tallet som en gang ble besøkt av velstående reisende fra hele Europa.

Et morsomt faktum om Esplanade Promenade er at den faktisk var bygget på toppen av en gammel vollgrav som pleide å beskytte Corfu Town mot inntrengerne i tider! Så neste gang du går gjennom Corfu Town, ikke gå glipp av denne utrolige stedet – det tilbyr virkelig noe spesielt for alle typer reisende!


8. Sidari Beach

Besøk Sidari Beach i Corfu – en opplevelse du aldri vil glemme!

Sidari Beach er en av de mest populære strendene på den greske øya Corfu av en god grunn. Dets krystallklare vann og lange strekninger med myk, hvit sand er uslåelige. Atmosfæren her surrer alltid av livet, og du kan bruke timer bare på å suge solen og utforske dette unike stedet.

Stranden i seg selv har mange fasiliteter som ASBARS og restauranter, paraplyer og solsenger, samt mange vannsportaktiviteter å glede seg over. Enten du vil svømme, snorkle eller prøve deg på jetski, er det noe her for alle. Det er også en pulserende nattelivsscene hvis du vil holde deg ute sent.

Du trenger ikke å gå langt fra stranden heller; Det er mange attraksjoner i nærheten også. Den berømte Canal D”Amour, som oversettes til ‘Canal of Love’ på engelsk, er et must for sin fantastiske utsikt og fascinerende naturlige bergformasjoner. For de som leter etter en viss kultur, er det arkeologiske stedet Palaiopol bare en kort kjøretur unna; Denne eldgamle byen har en rekke skatter fra århundrer siden som fremdeles fascinerer besøkende i dag.

Sidari Beach tilbyr enestående skjønnhet sammenkoblet med mange morsomme aktiviteter – noe som gjør det til en uforglemmelig opplevelse for alle som besøker. Hvis du føler deg modig nok, hvorfor ikke ta en dukkert i Sidari badeland over stranden? Det er sikkert å være en spennende ettermiddag!

Hvorfor ikke ta turen til Sidari Beach neste høytid? Du vil ikke angre på det! Som et morsomt faktum: Visste du at Sidari ifølge legenden en gang var hjemmet til Mouse Island – en øy bebodd av gigantiske mus? Vi vet ikke om denne historien er sann, men vi håper det – det vil gjøre det enda mer spesielt!


9. Corfu Town

Corfu Town – En attraksjon for hver reisende

Corfu Town har noe å tilby alle typer reisende. Fra et stort utvalg av kulturelle aktiviteter og historie, til strender, shopping og uteliv, er denne Middelhavsøya et must å besøke for din neste ferie.

Det gamle Corfu Town -området er sjarmerende med sine brosteinsbelagte gater, kafeer og svingete smug. Besøkende kan finne mange museer som har interessante fakta og gjenstander om byens rike kultur, eller utforske de vakre kirkene. Liston Promenade tilbyr en mengde restauranter og barer samt gavebutikker som er perfekte for suvenirer. Esplanade Promenade er et annet flott sted å ta inn noen fredelige utsikt over havet.

Strandgjengere vil ikke bli skuffet når de besøker Corfu Town. Paleokastritsa Beach ligger på den vestlige siden av øya der besøkende kan suge solen opp i sin egen private vik omgitt av svaberg. Andre populære strender inkluderer Sidari Beach som har krystallklart vann som er perfekte for svømming og Agios Georgios Beach som tilbyr et bredt utvalg av vannsportaktiviteter, inkludert vannski og kite surfing.

Hvis du vil ta det med ro under oppholdet på Corfu Town Visit Canal d”Amour eller Mouse Island som både er utmerkede steder for svømming, snorkling eller bare beundrende pittoresk natur. Familier vil elske Palaiopolis arkeologiske sted hvor de kan utforske gamle ruiner som dateres tilbake til 1100 -tallet f.Kr. – et interessant morsomt faktum om Corfu Town!

Ingen tur til Corfu ville være komplett uten å besøke Achilleion Palace og dets fantastiske grunner som gir utrolig utsikt over områdene rundt. Det sies til og med at deler av Ulysses ble filmet her!

Enten du ønsker å slappe av på en av Corfus idylliske strender eller oppleve dens livlige historie, har Corfu Town noe for enhver smak. Hvis du føler deg vågal over til Sidari Water Park for noen spennende turer eller leier pedaloer fra Canal D”Amour – en morsom måte å ta inn fantastisk utsikt på sjøen!


10. Sidari Water Park

Hvis du leter etter en eventyrlig dag ut og en spennende opplevelse, er Sidari -badelandet stedet å dra! Dette badelandet i Corfu tilbyr en rekke unike attraksjoner og aktiviteter for alle aldre, fra spennende lysbilder og bølgebassenger til barnevennlige turer. Enten du vil slappe av under solen eller tilbringe en vill ettermiddag med å sprute rundt, har denne destinasjonen noe for enhver smak.

En spesielt minneverdig del av turen din vil ta på seg de vanvittige lysbildene og innovative vannfunksjonene: Bravest besøkende kan takle de gigantiske lysbildene som blekkspruten, Tower of Power og Sky High Racer, mens de som ikke er så vågale kan ta det Enkelt med mindre ritt som Splash Jungle og Fountain Pool. Så er det Tornado Alley som ikke er for den svake hjerte – du vil snurre nedover et rørsklie uten pauser!

Bortsett fra ekstrem moro i bølgene og på tørt land, inkluderer andre høydepunkter avslappende av et av utendørsbassengene med en kald drink i hånden eller prøver ut noen adrenalin-pumpende vannsport som støtfangerbåter eller oppblåsbare ritt. Selvfølgelig trenger du ikke å bekymre deg for å føle deg sulten under turen – det er rikelig med matkiosker og restauranter i nærheten som serverer deilige snacks, is og drikke.

For familier med små barn er det også dedikerte områder med grunt vannfontener, barnas lekeplasser og mini -lysbilder, slik at de kan ha sin egen moro uten å risikere noen fare.

Med sine fascinerende turer, vakre omgivelser, vennlige atmosfære, spisesteder og mer – Sidari Water Park er sikker på å gjøre turen virkelig uforglemmelig!

Morsomt faktum: Det høyeste lysbildet ved Sidari Water Park står på 12 meter høy.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor er den fineste på Corfu?

Korfu er kjent for sine fantastiske strender og krystallklart vann. Den mest populære stranden er Paleokastritsa, som ligger på nordvestkysten. Den har en fantastisk bukt med seks små viker, hver med sin egen unike sjarm. Strendene er omgitt av frodig vegetasjon og tilbyr fantastisk utsikt over det joniske hav. Andre populære strender inkluderer Agios Gordios, Agios Georgios og Glyfada. Hver strand tilbyr noe unikt, fra soling til svømming og snorkling. Corfu er også hjemsted for mange luksuriøse alpinanlegg, og gir besøkende en sjanse til å slappe av og nyte øyas skjønnhet.

Hva skal jeg gjøre på Corfu?

Corfu er en vakker gresk øy med mange aktiviteter å glede seg over. Du kan utforske gamlebyen, et UNESCOs verdensarvsted, og ta inn den fantastiske arkitekturen. Det er mange strender å slappe av på, fra bortgjemte viker til travle alpinanlegg. Det er også rikelig med vannsport å glede seg over, fra kajakkpadling og seiling til snorkling og dykking. Hvis du leter etter eventyr, kan du gå på tur eller terrengsykling i åsene. Corfu har også et pulserende natteliv, med mange barer, klubber og restauranter å utforske.

Hva Skal Jegg GJØre PÅ Korfu?

Korfu er en VAKKER GRESK ØY med MANGE AKTIVITETTER Å GLede Seg over. Du Kan Utforske Gamlebyen, et Unescos Verdensarvsted, OG Ta Inn Den Fantastiske Arkitekturen. Det er mangge strever Å slappe av På, fra Bortgjemte Viker til Travle Alpinanlegg. Det er også rikelig med Vannsport Å glede seg over, fra kajakkpadling og seiling til snorkling og dykking. Hvis du Letter etter Eventyr, Kan du Gå på tur ons Terrengsykling I Åsene. Corfu Har også et Pulserende Natteliv, Med Mangel Barer, Klubber OG Restauranter Å Utforse.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment