Reis til Napoli: 10 reisetips for italiensk by pizza

Først av alt, vi ønsker å dele deg at teamet vårt har publisert 10 reisetips i Napoli, fordi vi mener Napoli burde være i den øverste reiselisten i din tur til Italia. Se på dette: vandrer gjennom smale smug fylt med aromaen av nybakt pizza, tar inn den fantastiske utsikten over Vesuvius og bukten og oppdaget gamle ruiner som har stått tidens prøve. Napoli er en by som tilbyr en unik blanding av historie, kultur og kulinariske herligheter.

Noen høydepunkter å legge til reiseruten din inkluderer å utforske de underjordiske tunnelene i Napoli Sotterranea, beundre den fantastiske arkitekturen til Palazzo Reale og Castel Dell”ovo, og hengi seg til en autentisk napolitansk pizza på L”Antica Pizzeria DA Michele. Tro oss når vi sier at disse attraksjonene i Napoli ikke må gå glipp av.

Teamet vårt har personlig besøkt Napoli flere ganger og har forelsket seg i alt det har å tilby. Vi har også tatt tilbakemelding fra lokalbefolkningen og noen reisende for å sikre at forslagene våre gir en autentisk opplevelse.

Avslutningsvis er Napoli et må-besøk destinasjon for enhver erfaren reisende som leter etter et eventyr gjennomsyret av historie og kultur. Med disse tipsene i tankene, gjør deg klar til å fordype deg i alt den vakre byen har å tilby!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Napoli? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Castel dell”Ovo

Castel dell

Hvis du planlegger en tur til Napoli, Italia, må du huske å legge Castel Dell”ovo til reiseruten din. Dette historiske slottet er en attraksjon for å reisende som søker en smak av byens rike historie og kultur.

Castel Dell”ovo ligger på den lille øya Megaride, og tilbyr fantastisk utsikt over Napoli -bukten og Mount Vesuvius. Slottet har eksistert siden Romertiden og har fungert som en kongelig bolig, militær festning og til og med et fengsel gjennom hele sin lange historie.

En ting som skiller Castel Dell”ovo bortsett fra andre slott i Italia er dens unike legende. I følge lokal folklore er det et egg skjult et sted innenfor slottsveggene som holder nøkkelen til strukturens stabilitet. Så lenge egget forblir intakt, vil også slottet.

I dag kan besøkende utforske Castel Dell”ovos mange rom og lære om den fascinerende fortiden gjennom utstillinger og guidede turer. Ikke glem å knipse noen bilder av den fantastiske utsikten fra toppen av slottsveggene!

Morsomt faktum: Navnet “Castel Dell”ovo” oversettes til “Castle of the Egg”, et nikk til den berømte legenden.


2. National Archaeological Museum

National Archaeological Museum Italy

Hvis du er en historiebuff, er National Archaeological Museum i Napoli et absolutt must-besøk. Dette museet huser en av verdens mest omfattende samlinger av gjenstander fra det gamle Roma og Hellas, inkludert mosaikker, skulpturer og til og med bevarte fresker fra Pompeii.

Når du vandrer gjennom hallene på dette imponerende museet, blir du transportert tilbake i tid til gamle sivilisasjoner som for lengst er forsvunnet. Fra Farnese -samlingen til det hemmelige kabinettet (som huser erotisk kunst fra Pompeii), er det noe her for alle.

Et av høydepunktene i National Archaeological Museum er utvilsomt dens samling av romerske mosaikker. Disse intrikate kunstverkene skildrer alt fra scener fra gresk mytologi til hverdagen i det gamle Roma. Du vil undre deg over deres skjønnhet og intrikat når du utforsker de forskjellige utstillingene.

Men kanskje det som gjør dette museet virkelig spesielt er hvordan det bringer disse gamle sivilisasjonene til liv. Gjennom interaktive utstillinger og multimedia -skjermer kan besøkende lære om alt fra dagliglivet i det gamle Hellas til utbruddet av Vesuvius -fjellet som begravde Pompeii og Herculaneum.

Enten du er en erfaren historiebuff eller bare leter etter en interessant måte å tilbringe en ettermiddag i Napoli, vil National Archaeological Museum garantert imponere.

Morsomt faktum: Museet ble grunnlagt av kong Charles VII av Napoli på slutten av 1700 -tallet og har vært åpent for besøkende siden den gang!


3. Piazza del Plebiscito

Piazza del Plebiscito Italy

Hvis du planlegger en tur til Napoli, Italia, må du huske å legge Piazza del Plebiscito til reiseruten din. Dette travle torget er en av de største i byen og er omgitt av fantastisk arkitektur som vil forlate deg i ærefrykt.

Palazzo Reale, eller Royal Palace, ligger på den ene siden av torget og er et must for historiebuffer. Du kan ta en omvisning i palassets overdådige rom og lære om dens rike historie, som stammer fra 1600 -tallet. På motsatt side av piazzaen finner du den vakre San Francesco di Paola -kirken, som ble modellert etter pantheonet i Roma.

Men det er mer med Piazza del Plebiscito enn bare de imponerende bygningene. Torget surrer alltid av aktivitet og er et populært sted for både lokalbefolkningen og turister å slappe av og se på folk. Ta en gelato fra en av de nærliggende leverandørene og ta plass på en av de mange benkene spredt over piazzaen.

Hvis du er heldig nok til å besøke i løpet av juletiden, får du oppleve et annet unikt aspekt av dette berømte torget – et enormt juletre som tårer over alt annet i sikte! Det er virkelig et syn å se.

Kort sagt, Piazza del Plebiscito bør ikke gå glipp av under turen til Napoli. Den fantastiske arkitekturen, den rike historien og livlige atmosfæren gjør den til en av de mest interessante attraksjonene i byen.

Morsomt faktum: Navnet “Plebiscito” kommer fra en hendelse som fant sted i 1860 da innbyggerne ble bedt om å stemme om de ønsket at Napoli skulle bli en del av Italia eller forbli under bourbon -styre.


4. Piazza San Domenico Maggiore

Hvis du planlegger en tur til Napoli, Italia, må du huske å legge Piazza San Domenico Maggiore til reiseruten din. Denne fantastiske plazaen er omgitt av historiske bygninger og gir et glimt inn i byens rike fortid.

En av de mest slående trekkene i Piazza San Domenico Maggiore er San Domenico Maggiore kirke. Denne vakre strukturen stammer fra 1200 -tallet og kan skilte med en imponerende barokkfasade. På innsiden kan besøkende beundre fantastiske kunstverk og fresker som har blitt nøye bevart gjennom århundrene.

Når du vandrer gjennom torget, kan du ta i severdighetene og lydene i dagliglivet i Napoli. Ta en kaffe eller gelato på en av de nærliggende kafeene og se på når lokalbefolkningen går på dagen deres. Du finner også mange gateutøvere og musikere som legger til den festlige atmosfæren.

Hvis du er heldig nok til å besøke under en av Napoli “mange festivaler eller arrangementer, er Piazza San Domenico Maggiore ofte et knutepunkt for aktivitet. Fra religiøse prosesjoner til levende musikkprestasjoner, det er alltid noe spennende som skjer på denne livlige plazaen.

Morsomt faktum: Kirken i Piazza San Domenico Maggiore var en gang hjem til et hemmelig samfunn kjent som “The Illuminati” på 1500 -tallet. I dag er det fortsatt et viktig kulturelt landemerke for besøkende fra hele verden.


5. Galleria Umberto I

Hvis du planlegger en tur til Napoli, Italia, må du huske å legge til Galleria Umberto I på listen over attraksjoner for must-visit. Denne fantastiske shopping-arkaden er ikke bare et vakkert eksempel på napolitansk arkitektur fra 1800-tallet, men også et yrende knutepunkt for aktivitet for både lokalbefolkningen og turister.

Når du går inn i den grandiose arkaden, vil du bli møtt av stigende glasshim og intrikate mosaikker som pryder gulvene. Butikkene som fører arkaden selger alt fra designerklær til deilig gelato. Du kan også ta en kopp kaffe eller unne deg noen som ser på en av de mange kafeene.

Et av høydepunktene ved å besøke Galleria Umberto I tar et øyeblikk å sette pris på den imponerende sentrale kuppelen. Det sies at hvis du står direkte under det og gir et ønske, vil ønsket ditt gå i oppfyllelse!

Ikke glem å ta med kameraet ditt, da denne attraksjonen er perfekt for å fange Instagram-verdige skudd. Enten du leter etter high-end shopping eller bare vil suge opp en lokal kultur, er Galleria Umberto I absolutt verdt å legge til reiseruten din.

Morsomt faktum: Galleria ble oppkalt etter kong Umberto I som bestilte byggingen i 1887.

https://youtu.be/tnpTAt13kPY

6. Certosa di San Martino

Er du klar til å lære om et av de mest fascinerende stedene i Napoli? Certosa di San Martino er en attraksjon for må-besøk for de som elsker historie, arkitektur og fantastisk utsikt.

Certosa di San Martino ble bygget på 1300 -tallet som et karthusisk kloster. Det ligger på toppen av Vomero Hill, med utsikt over byen Napoli og Napoli -bukten. Klosteret ble forstørret og pyntet gjennom århundrene og ble et ekte mesterverk av barokkkunst.

Når du har kommet inn i denne fantastiske bygningen, vil du bli overrasket av storheten og skjønnheten. Kirken, med sine marmordekorasjoner og fresker, vil forlate deg målløs. Når du går gjennom hallene og rommene i klosteret, vil du oppdage eldgamle biblioteker, kapeller og celler der munker pleide å bo.

Men det som gjør dette stedet virkelig unikt er panoramautsikt fra terrassen. Herfra kan du beundre hele byen Napoli, med Mount Vesuvius truende i det fjerne. Dette synet alene er verdt et besøk i Certosa di San Martino.

Avslutningsvis, hvis du planlegger en tur til Napoli, må du huske å ta med et besøk i denne utrolige attraksjonen i reiseruten din. Du vil ikke angre på det!

Morsomt faktum: Visste du at under andre verdenskrig brukte amerikanske soldater Certosa Di San Martino som hovedkvarter?


7. Santa Chiara

Hvis du er på jakt etter en fascinerende og historisk rik attraksjon i Napoli, må du ikke se lenger enn Santa Chiara. Dette fantastiske klosteret fra 1400-tallet er et mål for reisende som setter pris på kunst, arkitektur og religiøs historie.

Når de kommer inn i komplekset, blir besøkende umiddelbart rammet av romens rene skjønnhet. Kirken har et fantastisk utvalg av fresker og mosaikkarbeid som stammer fra 1300 -tallet. Klosteret er et annet høydepunkt, med sitt intrikate Majolica -flisearbeid som skildrer scener fra hverdagen.

Et av de mest unike aspektene ved Santa Chiara er forbindelsen til en av Napoli mest kjente legender. I følge Local Lore huser klosteret graven til dronning Joanna I av Napoli, som ble sagt å ha blitt begravet med kjæresten sin i det skjulte. Til i dag kan besøkende se hva som antas å være deres endelige hvilested innenfor murene til Santa Chiara.

Enten du er interessert i kunsthistorie eller bare ser etter en fredelig flukt fra kjas og mas i Napoli, er Santa Chiara absolutt verdt et besøk under dine reiser. Ikke gå glipp av denne utrolige historiske perlen!

Morsomt faktum: Majolica -flisene i Santa Chiaras kloster ble faktisk produsert av lokale håndverkere ved bruk av teknikker som dateres tilbake århundrer!


8. Via San Gregorio Armeno

Hvis du besøker Napoli, Italia, er via San Gregorio Armeno en attraksjon som må se som bør legges til reiseruten din. Denne livlige gaten er kjent for sine tradisjonelle fødselsscener og håndlagde figurer. Det er et knutepunkt for aktivitet hele året, men spesielt i jula.

Når du rusler ned via San Gregorio Armeno, vil du bli omringet av butikker som selger vakkert utformede figurer som skildrer forskjellige karakterer fra det tradisjonelle napolitanske livet. Gaten er også hjemsted for workshops der dyktige håndverkere skaper disse intrikate stykkene for hånd.

Det som gjør denne attraksjonen virkelig spesiell er muligheten til å være vitne til opprettelsen av disse unike kunstverkene på nært hold. Du kan til og med kjøpe en figur eller to som en suvenir for å ta med deg hjem.

I tillegg til Nativity Scene Shops, er via San Gregorio Armeno også foret med sjarmerende kafeer og restauranter hvor du kan stoppe for en matbit eller en forfriskende drink mens du tar inn den livlige atmosfæren.

Sørg for å legge til via San Gregorio Armeno på listen over steder å besøke i Napoli og oppleve førstehånds hvorfor det regnes som en av byens toppattraksjoner.

Morsomt faktum: Visste du at en av de mest kjente fødselsscenene som vises på Via San Gregorio Armeno, har figurer som skildrer kjente kjendiser og politikere? Hold øye med dem under besøket!


9. Royal Palace of Naples

Hvis du planlegger å besøke Napoli og ønsker å utforske byens rike historie, er Royal Palace of Napoli et must-besøk destinasjon. Palasset ble bygget på 1600 -tallet for kong Philip III og har siden fungert som residens for forskjellige monarker.

Palasset kan skilte med en imponerende samling av kunstverk, inkludert mesterverk av anerkjente artister som Titian, Caravaggio og Raphael. En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene i palasset er den fantastiske barokkarkitekturen, som vil forlate deg i ærefrykt.

Når du utforsker palasset, ikke gå glipp av å besøke de mange rommene utsmykket med intrikate fresker og overdådige møbler. Du vil også få et glimt av hvordan royalty levde i løpet av deres makt.

Hvis du er interessert i å lære mer om napolitansk kultur og historie, må du huske å sjekke utstillingene som viser frem gjenstander fra Bourbon -dynastiet. I tillegg må du huske å ta en spasertur gjennom Palace Gardens, som gir fantastisk utsikt over Vesuvius -fjellet.

Avslutningsvis er et besøk i Royal Palace of Napoli en utmerket måte å fordype deg i italiensk historie mens du nyter litt fantastisk kunst og arkitektur. Ikke glem kameraet ditt!

Morsomt faktum: Visste du at deler av Star Wars: Episode II – Attack of the Clones ble filmet på dette stedet?


10. Villa Pignatelli

Hvis du leter etter en avslappende og fredelig flukt fra kjas og mas i Napoli, er Villa Pignatelli det perfekte reisemålet. Denne fantastiske villaen som ble museum gir besøkende en sjanse til å gå tilbake i tid og oppleve den luksuriøse livsstilen til Napoli “aristokrati.

Når du rusler gjennom de elegante rommene, blir du transportert til en annen tid. Villaens overdådige møbler, intrikate kunstverk og vakre hager vil garantert etterlate deg ærefryktinspirert. En fremtredende funksjon er Grand Ballroom med sine fantastiske fresker og lysekroner som vil ta pusten fra deg.

Men det som skiller Villa Pignatelli fra andre museer er dens unike blanding av kunst, historie og natur. Villaens frodige hager tilbyr besøkende en rolig oase midt i byens kaos. Du kan vandre gjennom sitronlundene, beundre fontenene, eller bare slappe av på en benk og nyte den fantastiske utsikten over Vesuvius -fjellet.

Et besøk i Villa Pignatelli er virkelig en uforglemmelig opplevelse som kombinerer kunst, historie og natur i en vakker pakke. Ikke gå glipp av denne skjulte perlen!

Morsomt faktum: Villaen ble opprinnelig bygget som en sommerbolig for napolitansk adel i 1826.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment