Reis til Bordeaux: 10 reisetips for en Frankrikes vinstad og arkitektonisk skatt

Drømmer du om en ferie til Bordeaux, en av de vakreste byene i Frankrike? Med sin idylliske kombinasjon av historie, kultur og gastronomi, er det lett å se hvorfor den er så populær blant reisende! Her er 10 tips for en ekstraordinær ferie i Bordeaux.

Først kan du dra nytte av byens historie og kultur ved å besøke landemerker som Grosse Cloche, Grand Theatre eller Cathédrale Saint-Andre. Du vil kunne oppleve det som gjør denne byen så unik mens du blir kjent med den livlige fortiden.

For det andre, ikke gå glipp av noen gastronomiske herligheter mens du er der. Bordeaux er hjemsted for mange verdenskjente kokker som har mestret klassiske franske retter som Foie Gras og Duck Confit. Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du prøve noen mer tradisjonelle retter som Tripes à la Mode de Caen eller Brandade de Morue.

For det tredje, sørg for å utforske noen av de skjulte perlene som prikker bygatene – fra museer fulle av kunstverk og gjenstander, til uavhengig eide butikker som selger lokalt hentet varer. Det vil aldri være et kjedelig øyeblikk når du vandrer rundt og går deg vill i disse små havner av kultur.

For det fjerde, hvis du leter etter litt eventyr vekk fra maset i sentrum, hvorfor ikke dra på vintur? Regionen er kjent for sine usedvanlig fine viner; med mange Chateaus som produserer prisbelønte årganger år etter år. Hvorfor ikke bli med på en guidet tur og oppdage noen mindre kjente vingårder sammen med prøvetaking av noen deilige viner?

For det femte, ikke glem å oppleve Bordeaux natteliv – enten det tar et show på Le Rocher de Palmer eller dans til daggry på LA Carpe Haute nattklubb – denne byen vet hvordan du skal feste!

For det sjette, når det er mulig, ta deg fri til rolig spasertur i hele sentrum – sørg for ikke å gå glipp av de fotoopsene som vil lage gode minner!

Syvende, ikke glem alle de fantastiske aktivitetene som er tilgjengelige rett utenfor byen også: fra kajakkpadling på Lac Léonard eller å ta inn fantastisk utsikt fra Blaye Citadelle – det er uendelige måter å virkelig gjøre oppholdet ditt i Bordeaux uforglemmelig!

Åttende shoppingmarkeder som Place de la Victoire Market for suvenirer og opplevelser – ingen tur ville være komplett uten å finne noe spesielt for deg selv eller andre hjemme!

Niende Go Solbathing på Plage du Moutchic – bare 15 minutter unna med bil – uansett om det er sommer eller vinter denne stranden har en fantastisk utsikt over Gironde elvemunning!

Tiende stoler på oss når vi sier at med alle disse tipsene kombinert vil du glede deg over en ekstraordinær ferie i Bordeaux – men selv etter å ha lest denne artikkelen anbefaler vi fortsatt å planlegge din egen reise som best passer dine ønsker – ingen to turer er tross alt like;)

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Bordeaux? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Place de la Bourse

Place de la Bourse Bordeaux

Place De La Bourse er en av de mest fantastiske attraksjonene i Bordeaux, som ligger ved munningen av Garonne -elven. Det er en må-se-destinasjon for enhver reisende som besøker byen, med praktfull arkitektur og uendelige aktiviteter.

Stedet er kjent for sin bemerkelsesverdige fontene -statue og dens hvite steinbygninger. Arkitekturen stammer fra 1700 -tallet, og den ble bygget av kong Louis XV. Østsiden inkluderer en elegant bygning kjent som “La Maison du Roi” (King”s House) og en luksuriøs park helt omgitt av trær.

På stedet de la Bourse kan du ta båtturer for å observere noen av Europas mest spektakulære barokke arkitektur eller nyte et flott utemål med fantastisk utsikt over elven. Det er også flere butikker som selger suvenirer og tradisjonelle varer fra Frankrike.

Det er verdt å merke seg at dette torget ofte er vert for musikkonserter og festivaler gjennom året, noe som gjør det til et flott sted for morsomme opplevelser også. Hvis du ønsker å lære mer om dette stedet, må du huske å bli med på en av deres guidede turer!

Et morsomt faktum om Place de la Bourse: Det er blitt erklært som et UNESCOs verdensarvsted siden 2007!


2. Grand Théâtre de Bordeaux

Grand Théâtre de Bordeaux France

Bordeaux, en av de største byene i Sørvest -Frankrike, er kjent for sine historiske steder og arenaer. Et slikt sted av historisk interesse er Grand Théâtre de Bordeaux. Dette vakre teateret fra 1700 -tallet har gledet publikum med sin utsmykkede dekor og imponerende akustikk.

Bygningens nyklassisistiske struktur stammer fra 1773 og har en stor sentral kuppel omgitt av åtte søyler. Denne imponerende bygningen rommer tre etapper – to teatre og et operahus – som gir en rekke forestillinger gjennom året. Besøkende på teatret kan ikke bare glede seg over et fantastisk show, men også utforske utstillinger som viser frem minneverdige dokumenter fra det verdenskjente teatrets fortid.

De siste årene har Grand Théâtre de Bordeaux blitt omfattende renovert for å holde den behagelig og moderne mens den bevarer sin historiske sjarm. Auditoriet forblir stort sett uendret med vakre stukkdekorasjoner og prydfresko som skildrer karakterer fra fransk historie. Det er også flere restauranter som ligger inne eller i nærheten av teatret som tilbyr gode matalternativer før eller etter å ha besøkt denne ikoniske attraksjonen.

Grand Théâtre de Bordeaux er virkelig et bemerkelsesverdig sted som enhver reisende skal oppleve minst en gang i løpet av livet. Den unike sjarmen og grandiose -arkitekturen vil sørge for å fylle enhver besøkende med ærefrykt og beundring!

Morsomt faktum: Teaterets fontene gårdsplass ble designet av arkitekten Victor Louis som senere fikk i oppdrag å designe Paris berømte Palais Garnier Opera House!


3. Place de la Victoire

Place de la Victoire France

Place de la Victoire: En må-se-attraksjon for reisende i Bordeaux

Plasser De La Victoire ligger i hjertet av Frankrikes avslappede vinland, og er et pulserende firkant og en må-se-attraksjon for reisende. Sentrum av torget er preget av en imponerende fontene og omgitt av historiske bygninger med iøynefallende arkitektur.

For de som var interessert i historie, ble torget offisielt åpnet for publikum etter at kong Louis XIV (Sun King) besøkte Bordeaux for å feire sin militære seier i 1653. Området vokste raskt og ble et blomstrende sted i byen. I dag er det hjem til mange butikker og leverandører der besøkende kan finne unike suvenirer fra turene sine.

Ta deg tid til å rusle rundt og beundre arkitekturen til bygningene som omgir sted de la Victoire. Spesielt merknad er det 16. århundre Rococo-stil Grand Théâtre og Hotel de Ville-det er ikke rart hvorfor dette torget fortsetter å fange turister! I tillegg kan du gå deg vill i de svingete gatene som forlater Place de la Victoire og oppdager mange skjulte perler som kunstgallerier eller koselige kafeer for å fylle bensin før du fortsetter reisen gjennom Bordeaux.

Med sin rike kulturarv og nærliggende nettsteder som Cathédrale Saint-André, Musée des Beaux-Arts, Pont de Pierre, La Cité du Vin, Jardin Public og Musée D”Aquitaine-alt innen gangavstand-Place de La Victoire tilbyr noe spesielt for alle typer reisende.

Så sørg for at du legger til dette avslappede, men livlige stedet på reiseruten din når du besøker vakre Bordeaux! Morsomt faktum: Dette ikoniske lokaliteten er også kjent som “Henry IV Square” fordi det opprinnelig ble unnfanget av Henry IV (King of France fra 1589–1610).


4. Place des Quinconces

Besøkende sted des quinconces i Bordeaux er en opplevelse som ingen andre. Dette store torget, som ligger i hjertet av byen, er en av de største torgene i Europa og en må-se-attraksjon for reisende. Promenaden fra Place Tourny til Place Des Quinconces tilbyr en fantastisk utsikt over de vakre historiske monumentene som omgir det. Her kan du få fantastisk utsikt over Grand Theatre de Bordeaux, La Victoire -statuen og mange flere.

For de som er interessert i å lære om fransk historie, er det mange ting å gjøre på denne Grand Plaza. I sentrum ligger en stor statue dedikert til General Franchhet D”Seperya, som hyller hans utmerkede tjeneste under første verdenskrig. Det er også en minneshage dedikert til medlemmer av den franske marinen som døde under andre verdenskrig. Hvis du leter etter litt fred og ro, må du huske å sjekke ut Jardin -offentligheten – den frodige grønne vidde ved siden av Place Des Quinconces – og nyte dens ro bort fra det travle bylivet.

Området har også mange av sine egne attraksjoner som utforskes verdige. LA Cite du Vin er et museum som er viet til vinkultur som gir et fascinerende blikk på verdens mest elskede drink; Pont de Pierre markerer den sørøstlige inngangen til Bordeaux; Musée d”Aquitaine har gjenstander fra forhistorie gjennom modernitet; Cathédrale Saint-André fremhever århundrer gammel arkitektur; Og Musée des Beaux-Arts er hjem til en omfattende samling av europeiske kunstverk fra forskjellige århundrer.

Place Des Quinconces er et ideelt reisemål for de som ønsker en oppslukende opplevelse i spennende fransk kultur og historie.

Et interessant morsomt faktum om dette populære torget? Den var en gang utstyrt med kanoner på fire hjørner, som siden har blitt erstattet av trær!


5. La Cité du Vin

Utforsk La Cité du Vin – en utrolig opplevelse for vinelskere og reisende fra hele verden!

La Cité du Vin er et interaktivt, topp moderne museum dedikert til vin som ligger i Port de la Lune-regionen i Bordeaux. Det gir besøkende en unik mulighet til å lære mer om vin: dens historie, kultur, produksjon og takknemlighet. Fra oppslukende utstillinger til eksepsjonelle smaksprøver og workshops, er denne attraksjonen ideell for alle som ønsker å utdype kunnskapen om enologi.

Den permanente utstillingen på La Cité du Vin viser frem 10 forskjellige temaer som representerer de forskjellige elementene i vinens verden: geografi, historie, håndverk og mer. Med interaktive aktiviteter og oppslukende multimedia -skjermer som gjør besøkende til utallige oppdagelsesreisende, er det en pedagogisk reise som ingen andre!

Det berømte Belvedere Tower ligger også inne i La Cité du Vin. Fra denne fantastiske balkongen med utsikt over Garonne -elven og den gamle havnen, kan besøkende ta inn fantastisk panoramautsikt rundt seg rundt dem. Vantagepunktet gir også en flott utsikt over museets hage og dets vingårder.

La Cité du Vin har noe for alle som elsker viner; Fra det utsøkte smakerommet der gjestene kan smake på lokale viner til originale workshops designet for å vekke kreativitet og debatt; Det er alltid noe interessant som skjer her!

Morsomt faktum: Vineksperter jobber direkte med gjester ombord på utdanningsøkter som tar sikte på å hjelpe dem med å forstå vingårdenes verden!


6. Jardin Public

Oppdag en unik urban oase hos Jardin Public

Leter du etter et sted å ta en pause mens du er i Bordeaux? Ikke se lenger enn den fantastiske Jardin -offentligheten. Denne 10-hektar parken ligger midt i Bordeauxs travle sentrum, og gir en oase av skjønnhet og fred som alle besøkende skal oppleve.

Parkens historie strekker seg tilbake til 1755 da den først ble konstruert av Marquis Jacques Palloy. For å tiltrekke seg flere mennesker, fylte han hagen med sjeldne planter fra hele verden og bygde ekstravagante statuer og monumenter samt intrikate veier for å utforske. I dag gjenstår disse historiske berøringene, slik at du kan oppleve litt av Bordeaux fortid mens du går gjennom hagen.

Hvis du er ute etter en flukt fra byens kjas og mas, er Jardin Public akkurat det du trenger. Parken er fylt med trær som gir velkomstskygge, og gir deg en mulighet til å nyte omgivelsene dine uten å føle deg overveldet av det hele. Det er også rikelig med dyreliv i parken som ender og andre fugler som boltrer seg i dammen. I tillegg er det et plenområde der lokalbefolkningen samles hver søndag morgen for friluftsøvelser som yoga eller tai chi.

Jardin Public tilbyr også en unik kulturell mulighet i portene sine også: Hver sommer er det vertskap for flere skuespill og konserter som absolutt er verdt å delta! I tillegg, hvis du foretrekker mer tradisjonelle museumsopplevelser, ikke bekymre deg-den nærliggende Musée des Beaux-Arts tilbyr også fantastisk postkortutsikt fra innsiden av veggene.

Et morsomt faktum om Jardin Public? Det er hjemmet til tre ikoniske bronse Lions laget av den franske billedhuggeren Barthélémy Guibal som har stående vakt siden 1838!


7. Musée d”Aquitaine

Er du klar til å oppdage et av de fascinerende landemerkene i Bordeaux? Musée d”Aquitaine ligger midt i hjertet av byen, og holder en fascinerende historie og unik sjarm som trekker besøkende fra nær og fjern!

Besøk Musée d”Aquitaine og bli betatt av sin rike historie. Å gå inne i dette museet er som å ta et skritt tilbake i tid. Du finner en imponerende samling av historiske gjenstander fra forhistorie, romersk antikk, middelalder og renessanse. Den har forskjellige gjenstander som malerier, skulpturer, gamle mynter, møbler, våpen, dokumenter og mer – som alle er nøye bevart i århundrer. Å turnere rundt disse galleriene vil gi deg en mulighet til å få innsikt i livet i disse forskjellige periodene.

Bortsett fra sine verdifulle utstillinger, er det også et interessant bibliotek med tusenvis av bøker om History of Aquitaine fra 1500 -tallet til nå. Biblioteket har et bredt utvalg av sjeldne manuskripter som kan nås på forespørsel. Og ikke glem å ta et raskt stopp på deres midlertidige utstillinger også. Disse verkene endrer seg alltid, så du er sikker på å finne noe nytt hver gang du besøker!

Å besøke Musée D”Aquitaine er mer enn bare å ha det bra – det er en pedagogisk opplevelse som kan få frem din indre oppdagelsesreisende!

Morsomt faktum: Den eldste boken som er utstilt er datert tilbake til 1681!


8. Cathédrale Saint-André

Cathédrale Saint-André er et fantastisk eksempel på middelaldersk fransk arkitektur, som ligger i byen Bordeaux. Den stammer fra 1100 -tallet og har blitt restaurert flere ganger i løpet av sin levetid. Besøkende er alltid ærefrykt for sin skjønnhet og storhet, fra de intrikate glassmalerier til de ikoniske spirene som når opp mot himmelen.

På innsiden kan du få en smak av fransk religionshistorie. Katedralen har vakre skulpturer, utsmykkede utskjæringer og imponerende kunstverk som gir et glimt av Frankrikes katolske fortid. Du kan også finne to separate krypter som en gang ble brukt som graver for edle familier, inkludert Charles de la Porte de Nesles som var erkebiskop den gangen.

Besøkende elsker å utforske den fredelige grunnen utenfor også – det er et flott sted å slappe av eller ta bilder. Hagene som omgir katedralen har frodige grøntområder, blomstrende blomster og statuer av helgener og dyr, og gir besøkende mye å beundre uansett hvilken tid på året de besøker.

Et morsomt faktum om Cathédrale Saint-André er at det er hjemmet til noen av Napoleon Bonapartes personlige eiendeler som hans hatt og sverd! Han ga disse varene etter at han besøkte under eksil i 1815, noe som gjorde denne relikvien enda mer spesiell for turister.

Så uansett om du er tilhenger av historie fra 1500-tallet eller bare leter etter et fredelig sted å ta inn fantastisk utsikt, må du huske å sjekke ut Cathédrale Saint-André på dine neste reiser!


9. Musée des Beaux-Arts

Å besøke Musée des Beaux-Arts i Bordeaux, Frankrike, er et must for reisende som ønsker å sole seg i noen av Europas fineste kunst. Museet, som ligger i en imponerende bygning fra 1700 -tallet, huser over 1000 verk av fransk og italiensk maleri fra det 15. til 1800 -tallet.

Musée des Beaux-Arts viser frem bemerkelsesverdig kunst fra den tidlige renessansen til sene nyklassiske perioder. Besøkende kan se ikoniske stykker som La Cène (1594–98) av Jusepe de Ribera og La Fin du Festin (1868) av Édouard Manet. Noen av de mest anerkjente artistene som er omtalt inkluderer Rubens og Rembrandt.

I tillegg til sine permanente samlinger, er dette museet regelmessig vertskap for midlertidige utstillinger med emner som spenner fra mote til skulptur. En lydtur er tilgjengelig for besøkende som ønsker å lære mer om kunstverkene.

Begrunnelsen til dette museet gir også et nydelig uterom for besøkende å utforske. Den vakre terrassen har utsikt over Cours Victor Hugo på den ene siden mens dens frodige hager tilbyr en fredelig flukt med verk av moderne skulptører som Yves Kint eller Jean Marie & Odile Duboisbauchon.

En unik opplevelse kan fås på Musée des Beaux-Arts hvor gjestene kan delta i malingsklasser ledet av profesjonelle instruktører som holdes gjennom året.

Morsomt faktum: Museet har blitt kreditert for å være en av de tidligste inspirasjonskildene for surrealistiske forfattere og artister!


10. Pont de Pierre

Pont de Pierre: En unmissable attraksjon i Bordeaux

Den ikoniske Pont de Pierre Bridge er en absolutt må-se-attraksjon for alle som besøker den livlige byen Bordeaux!

Denne imponerende Arch Stone-broen ble bygget av Napoleon i 1822, og krysser over Garonne-elven og kobles mellom Chartons District og Faubourg Saint-Michel.

Utsikten fra broen er rett og slett fantastisk; Det er et flott sted å ta bilder og observere mange av Bordeauxs ikoniske landemerker som Place de la Bourse, Palais Rohan, Place Des Quinconces og Jardin Public.

Ikke bare gir Pont de Pierre strålende utsikt over byen, men den forbinder også mange viktige steder som Place de la Victoire med Musée d”Aquitaine og Cathédrale Saint-André med Musée des Beaux-Arts.

Pont de Pierre ble opprettet for å feire Napoleons seier på Waterloo og har siden blitt et av de mest elskede symbolene på Bordeaux. Det er høyt verdsatt av lokalbefolkningen som er stolte av dette elegante historien, noe som gjør det til et essensielt reisemål for enhver reisende som ønsker å få en følelse av deres kultur.

Sørg for å utforske rundt broen for en enda mer minneverdig opplevelse! Herfra kan du nå La Cité du Vin, slik at besøkende kan lære om vinproduksjon i Frankrike og nyte nydelig utsikt på terrassen. Det er også en rekke små butikker som stiller begge sider av elven som gir store souvenirjaktmuligheter.

Morsomt faktum: Pont de Pierre oversatte bokstavelig talt “Stone Bridge”.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment