Reis til Tbilisi: 10 reisetips for et avslappende opphold i Georgia

Leter du etter et spennende, men likevel avslappende reisemål å utforske? Se ikke lenger enn Tbilisi, Georgia! Denne eldgamle byen ligger midt i hjertet av Kaukasusfjellene, og sprenger av kultur og historie. Fra sin UNESCO-børsnoterte gamleby til sin moderne utvikling, er Tbilisi garantert å fange hjertet ditt. Her er ti tips om hvordan du kan planlegge et fantastisk og avslappende opphold i denne utrolige byen.

For det første, sørg for at du besøker noen av de ikoniske stedene i Tbilisi som Metekhi Church, Narikala Fortress og Sameba Cathedral. Disse fantastiske landemerkene vil sørge for å gi deg varige minner. Hvis du leter etter noe mer unikt, kan du se på svovelbad eller den forlatte fornøyelsesparken, Lisi Lake.

Samtidig kan du også oppleve noe av de beste maten og drikken Georgia har å tilby. Ta en spasertur gjennom noen av Tbilisis livlige markeder som Dry Bridge Market og få et glimt av georgisk mat. Fra Hot Khachapuri (ostepai) til hjertelig Lobiani (bønnefylt brød), det er mange velsmakende godbiter som bare venter på at du skal prøve dem! Og ikke glem å unne deg noen deilige tradisjonelle viner mens du er inne på det!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Tbilisi? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Freedom Square

Freedom Square Tbilisi

Utforsk det historiske frihetsplassen i Tbilisi

Freedom Square, også kjent som Liberty Square, er en av de mest ikoniske offentlige torgene i Tbilisi. Ligger på Rustaveli Avenue og avgrenset av Narikala-festningen, fredens bro og gamleby, er det et must-besøk sted for alle reisende til den georgiske hovedstaden. Torget er hjemsted for en rekke imponerende monumenter som Millennium Monument som minnes Georgias tusen årige historie. Den har også interessante skulpturer, inkludert bronsemoren til Georgia -statuen som står høyt med et sverd og en kopp vin som symboliserer vennskap mens han utsikt over Mount Mtatsminda.

Torget har vært et viktig knutepunkt siden 1800 -tallet og er assosiert med byens frigjøring fra sovjetisk styre i 1991. I dag er det mange arrangementer som holdes her som konserter og festivaler som tiltrekker seg et stort antall besøkende. Folk kommer også til å beundre de mange attraksjonene som finnes rundt Freedom Square, inkludert historiske bygninger, kafeer og kunstgallerier.

Besøkende kan utforske området i sitt eget tempo eller bli med på en av Tbilisis vandreturer som gir et innblikk i torgets fascinerende fortid. Det er også en utendørs kino for de som ønsker å glede seg over en film under stjernene.

Morsomt faktum: Millenniummonumentet ble avduket i 2003 på Georgias uavhengighetsdag – 26. mai. Den har 27 statuer som representerer forskjellige epoker i georgisk historie!


2. The Bridge of Peace

The Bridge of Peace Georgia

Fredens bro er en av de mest ikoniske severdighetene i Tbilisi, og er et must for enhver reisende. Denne fantastiske broen ble bygget i 2010 over Kura -elven som en del av et byens forskjønningsprosjekt, og den skiller seg virkelig ut med glassstrukturene og stålbuer som ligner stoffbølger i vinden. Det fungerer som en imponerende inngang til gamlebyen, og skaper et fantastisk bakteppe for fotomuligheter.

Om natten blir broen levende med tusenvis av LED-lys som skaper en stadig skiftende regnbue-skjerm som reflekterer av elven nedenfor. Lokalbefolkningen kommer ofte hit sent på kvelden for å se båtturer passere under mens de nyter litt is eller annen gatemat fra leverandører i nærheten.

I tillegg til sin skjønnhet, er fredens bro også et symbol på Georgias forpliktelse til fred. Den ble designet av Michail Mamluke, som oppkalte den etter sin visjon for mer fredelige tider og bedre forhold mellom Georgia og dets naboland.

Fredens bro er et must-see når du besøker Tbilisi-den viser frem byens moderne side og fungerer som en inspirerende påminnelse om håp om fred.

Morsomt faktum: LED -lysene som lyser opp broen ble importert fra Tyskland, noe som gjorde dem til noe av de mest avanserte belysningsteknologien i hele Georgia!


3. Narikala Fortress

Narikala Fortress Georgia

Narikala Fortress er en gammel citadell i Tbilisi, som ligger på en høyde med utsikt over byen. Med sin lange historie som dateres tilbake til IV Century e.Kr., tilbyr Narikala besøkende fantastisk utsikt over hovedstaden og omgivelsene. Festningen har blitt gjenoppbygd flere ganger gjennom århundrene og står fremdeles som et imponerende symbol på Tbilisis rike fortid. Det fungerte som en defensiv linje for georgiske herskere siden dens bygging, og selv i dag er det fortsatt en av hovedattraksjonene i Tbilisi.

Utforsk denne imponerende befestningen og vitne til den fascinerende panoramautsikten over gamlebyen fra toppen av Narikala-festningen!

Festningen består av to inngjerdede seksjoner på toppen av bakken og er koblet sammen med en bred vei. Veggene er beskyttet av flere tårn, noe som gjør det til det perfekte stedet å utforske og nyte utsikten mens du lærer mer om historien. Besøkende kan vandre rundt på eiendommen og oppdage skjulte stier, gamle kanoner og til og med noen av de originale defensive konstruksjonene. Etter å ha skalert opp bakken, vil du bli belønnet med en fantastisk 360-graders utsikt over Tbilisis landskap-fra Rolling Hills til Grand Buildings som linjer Rustaveli Avenue.

Utsikten fra Narikala -festningen er virkelig bemerkelsesverdig og nytes best under solnedgang når alt blir levende i livlige farger. Det er en av Tbilisis mest romantiske steder – så ikke glem kameraet ditt!

Morsomt faktum: Narikala var tidligere kjent som Shuris-Tsikhe, som oversettes til “Invidious Fortress”. Det nåværende navnet kommer fra det persiske ordet “Narineh” som betyr “liten festning”.


4. Rustaveli Avenue

Rustaveli Avenue: Tbilisis mest berømte gate

Rustaveli Avenue regnes som hovedgaten i Tbilisi, Georgia. Det strekker seg fra Freedom Square til parlamentsbygningen og er foret med noen av byens mest ikoniske landemerker, inkludert State Drama Theatre, National Library og Shota Rustaveli State Academic Theatre. Denne alléen har vært et populært område for lokalbefolkningen i århundrer fordi den har noen av Tbilisis beste restauranter, butikker, gallerier og parker.

Avenue tilbyr også utmerket utsikt over Narikala -festningen på den ene siden og Mtatsminda Park på den andre. Besøkende kan ta seg tid til å utforske hver attraksjon mens de beundrer trær, blomster og statuer som stiller gaten. Sammen med å være et viktig historisk og kulturelt sentrum i Tbilisi, er Rustaveli Avenue også et flott sted for folks seing.

For de som ønsker å bo lenger i denne vakre byen, er det mange hoteller som ligger langs Rustaveli Avenue. Disse spenner fra luksuriøse overnattingssteder til koselige herberger, slik at reisende av alle budsjetter kan finne et sted som passer for deres behov.

Som en av Tbilisis mest gjenkjennelige gater, gir Rustaveli Avenue besøkende et stort glimt inn i byens fortid og nåtid. Det er et må-besøk destinasjon for alle som ønsker å suge opp georgisk kultur på deres besøk i Tbilisi!

Morsomt faktum: Rustaveli Avenue er hjemsted for det største georgiske flagget i verden, som ble heist på Freedom Square i 2007. Det måler 80 x 45 meter og består av 1,5 millioner masker!


5. Sulfur Baths

Glede over det helbredende vannet i tbilisi svovelbad

Tbilisis eldste og mest elskede attraksjon, svovelbadene, er et must for reisende til Georgias livlige hovedstad. Badene har blitt brukt siden eldgamle tider som et sted å gjenopprette helse og energi, slappe av trette muskler og lindre stress. Disse termiske fjærene ligger i nærheten av Abanotubani -distriktet i det gamle sentrum, og kan nå temperaturer på opptil 120 ° C (248 ° F).

Det varme mineralrike vannet sies å ha gunstige egenskaper som hjelper til med revmatisme, hudsykdommer, luftveisproblemer og stressavlastning. Komplekset har separate bassenger for menn og kvinner, og en rekke massasjebehandlinger er også tilgjengelige. Besøkende kan nyte en avslappende dukkert i det varme vannet eller delta på den tradisjonelle georgiske “supra”, en bankett med toasts, musikk, sang og dans.

Svovelbadene har en atmosfære du ikke vil finne andre steder i Tbilisi. Lokalbefolkningen kommer hit for å chatte med venner og lokalbefolkningen samles for å delta i tradisjonelle aktiviteter. Dette er like mye en opplevelse for turister som for lokalbefolkningen – så hvorfor ikke bli med dem!

Et morsomt faktum om svovelbadene: Legenden forteller at badene ble oppdaget da kong Vakhtang Gorgasali så Falcon dykke ned i en av de varme kildene under en jakt!


6. Tbilisi Botanical Garden

Tbilisi Botanical Garden: Naturens paradis i byen

Tbilisi Botanical Garden ligger på venstre bredd av Mtkvari River, og er et grønt paradis for naturelskere. Hagen sprer seg over et område på 81 hektar, noe som gjør den til en av de største botaniske hagene i Eurasia. Hagen ble opprettet i 1845 av den tyske agronomen von Seidt som ble invitert til Georgia av Vakhtang VI, og har et stort utvalg av planter, trær og blomster fra hele verden. Besøkende kan glede seg over sine vakre stier og smug foret med rosebusker og hortensiaer, beundre fargerike blomsterbed fylt med eksotiske planter, utforske paviljoner dedikert til forskjellige arter av flora, eller bare slappe av i hagens fredelige miljø.

For de som vil lære mer om planter og hagearbeid, tilbyr Tbilisi Botanical Garden pedagogiske aktiviteter som guidede turer og workshops samt sommerprogrammer for barn. Biblioteket har en omfattende samling av bøker om hagebruk og botanikk, slik at besøkende kan finne ut mer om planter som dyrkes i Georgia.

Hagen er også hjemsted for mange fugler og dyr som påfugler, svaner, ender, hjort og kaniner. De vandrer fritt rundt trærne, noe som gjør det til et flott sted for dyreelskere også!

Morsomt faktum: Tbilisi Botanical Garden var et av de første stedene i Georgia hvor teplanter ble dyrket, noe som gjorde det til en del av landets rike tevoksende arv.


7. Old Town

Tbilisi gamleby:

Gamlebyen i Tbilisi er utvilsomt en av de mest ikoniske attraksjonene i Georgias hovedstad. Det er et utrolig levende og livlig nabolag, med en fargerik historie som strekker seg tusen år tilbake! De brosteinsbelagte gatene og svingete smugene er fulle av karakter, fra gamle bygninger til tradisjonelt dekorerte kirker. Med sin innbydende atmosfære og fantastiske arkitektur, er det lett å se hvorfor gamlebyen har sjarmert så mange besøkende gjennom århundrene.

Det er mye for besøkende å gjøre her; Utforsk det livlige loppemarkedet for å hente noen suvenirer eller våge videre inn i smale smug foret med tradisjonelle georgiske restauranter og kafeer. Fordyp deg i den livlige atmosfæren i gamlebyen og bli kjent med lokalbefolkningen som alltid er ivrige etter å dele historiene sine. Sørg for å sjekke ut noen av de fascinerende museene her, for eksempel friluftsmuseet for etnografi som har utstillinger om tradisjonell georgisk arkitektur og livsstil.

Det mest ikoniske trekket ved Tbilisis gamleby er dens enorme befestede vegger, bygget på 1100 -tallet og står høyt i dag. Ta en spasertur langs toppen av disse veggene for utrolig utsikt over byen! For en alternativ opplevelse, ta del i en av mange vandreturer som er tilgjengelige her, hvor du kan lære mer om historien og kulturen fra lidenskapelige lokale guider.

Morsomt faktum: gatene i Tbilisis gamleby er så labyrintlignende at det er lett å gå seg vill! Men ikke bekymre deg – lokale guider vil sørge for å finne veien tilbake.


8. Turtle Lake

Turtle Lake, som ligger i den østlige delen av Tbilisi, er et vakkert sted for turister å besøke. Med sin naturskjønne utsikt og rolig atmosfære, tilbyr den en unik opplevelse som ikke kan føles andre steder i byen. Besøkende kan glede seg over å gå langs stien på innsjøen og beundre den fantastiske utsikten fra flere utsiktspunkter. Innsjøen har også paviljonger med komfortable sitteplasser, der besøkende kan ta en pause fra å utforske området.

Svømming er tillatt i noen deler av Turtle Lake om sommeren, og besøkende kan til og med leie båter mens de utforsker vannet. Den rike faunaen i denne innsjøen vil gjøre turen enda morsommere når du observerer forskjellige fuglearter og andre dyr. Dessuten er innsjøen omgitt av flere restauranter og kafeer, så hvis du føler deg sulten etter besøket, vil det være mange steder å velge mellom.

Turtle Lake er også vertskap for flere festivaler gjennom året der besøkende kan glede seg over forskjellige kulturelle opplevelser som live musikkopptredener eller filmvisninger på en stor uteskjerm. Uansett hvilken tid på året du bestemmer deg for å besøke Turtle Lake, er det sikkert å oppfylle forventningene dine med å gi en flott opplevelse.

Morsomt faktum: Skilpadder kan faktisk overleve i Turtle Lake siden det er blitt erklært et dyrehelligdom! Dette gjør det til et flott sted å gå hvis du leter etter litt visning av dyreliv i hjertet av Tbilisi. Nyt!


9. Georgian National Museum

Georgian National Museum: Ligger i Tbilisi, huser Georgian National Museum en unik samling av historiske og kulturelle gjenstander som spenner over århundrer. Museet ble grunnlagt i 1905 og inneholder mer enn 17 permanente utstillinger som dekker mange aspekter av Georgias rike historie og kultur. Hovedhallen kan skilte med et imponerende utvalg av gamle greske skulpturer og keramikk, mens andre seksjoner fokuserer på kunst fra senere perioder inkludert malerier av Niko Piromani og verk av moderne georgiske kunstnere.

Spesialsamlingsseksjonen lar besøkende utforske forskjellige temaer relatert til Georgia som arkeologi, etnografi, anvendt kunst, numismatikk og sjeldne bøker. De kan også oppdage interessante fakta om tradisjonell georgisk mat, kostymer og smykker gjennom århundrene. I tillegg kan besøkende utforske museets utstilling om sovjetisk og samtidskunst.

Det georgiske nasjonalmuseet er også vertskap for flere utdanningsprogrammer, interaktive workshops og forelesninger gjennom året for å introdusere barn, tenåringer og voksne til Georgias rike kulturarv. Museet har en kafé der besøkende kan hvile etter å ha utforsket utstillingene og bla gjennom butikken for suvenirer om besøket.

Morsomt faktum: Det georgiske nasjonalmuseet er hjemsted for en av verdens eldste mynter kjent som “Colchis Stater” som stammer fra det 5. århundre f.Kr.


10. Mtatsminda Park

Mtatsminda Park: En fortryllende og uforglemmelig opplevelse

Mtatsminda Park ligger i hjertet av Tbilisi, og er et morsomt eventyr for reisende i alle aldre. Denne fornøyelsesparken kan skilte med mange attraksjoner, fra spennende berg -og -dalbaner til fredelige hager som tilbyr fantastisk utsikt over byens skyline. Besøkende kan også glede seg over en rekke spisesteder, butikker og aktiviteter på grunn av eiendommen.

Hovedattraksjonen på Mtatsminda Park er den fantastiske luftbanen, som tar besøkende opp til en utrolig høyde på 850 meter over havet! Herfra vil de kunne ta i spektakulær utsikt over Tbilisi og Spot Landmarks som Narikala Fortress, Freedom Square og fredens bro. I tillegg er parken hjem til en rekke spennende ritt som støtfangerbiler, pariserhjul og en berg -og -dal -bane.

Mtatsminda Park tilbyr også noen unike opplevelser for reisende som leter etter noe annet. Det etnografiske museet viser frem tradisjonell georgisk kultur gjennom sine utstillinger om musikk, folklore og kunst. Besøkende kan også ta en teaterforestilling på friluftsteater eller nyte litt shopping på en av de mange suvenirstativene.

For de som søker avslapning, har Mtatsminda Park mye å tilby også! Flykte fra bysens kjas og mas ved å nyte en fredelig spasertur gjennom parkens botaniske hager eller besøke Turtle Lake for å slappe av og observere dyrelivet.

Mtatsminda Park er et mål for reisende som leter etter en uforglemmelig opplevelse i Tbilisi. Fra sin fantastiske utsikt til sine unike attraksjoner, har denne parken noe for enhver smak!

Morsomt faktum: Mtatsminda Park antas å være en av de eldste underholdningsparkene i Europa, etter å ha blitt åpnet siden 1912!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Når er det best å reise til Tbilisi?

Tbilisi er et flott reisemål hele året. Våren (mars-mai) og høsten (september-november) er de beste tidene å besøke, når temperaturene er milde og byen er i full blomst. Sommeren (juni-august) kan være ganske varm, men det er et flott tidspunkt å glede seg over byens mange friluftsaktiviteter. Vinter (desember-februar) kan være kald, men det er et flott tidspunkt å oppleve byens livlige kulturelle begivenheter.

Hva slags språk snakker de i tbilisi?

Tbilisi er hovedstaden i Georgia, og det primære språket som er talt der er georgisk. Georgian er et Kartvelian-språk, en del av den indoeuropeiske språkfamilien. Det er skrevet i sitt eget unike alfabet, som er kjent som Mkhedruli. Sammen med georgisk blir russisk også mye talt i Tbilisi på grunn av sin historie som en tidligere Sovjetunionstat. Engelsk blir også stadig mer populær i Tbilisi, spesielt blant de yngre generasjonene.

Hva slagg Språlk Snakker de i tbilisi?

Tbilisi er Hovedstaden i Georgia, OG det primær Språet som er talt der er Georgisk. Georgian er et Kartvelian-språk, en del av den indoeuropeiske språkfamilien. Det er Skrevet I Sitt Eget Unike Alfabet, Som er Kjnent som Mkhedruli. Sammen med Georgisk Blir Russisk OGSÅ MYE TALT I TBILISI PÅ grunn av sin historie som en tidligere sovjetunionstat. Engelsk Blir også Stadig Mer Populær i tbilisi, spesielt blant de yngre generasjonene.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment