Reisetips Kyoto: 5 ting nordmenn bør oppleve (2024)

Oppdag den fortryllende skjønnheten og rike kulturelle arven til Kyoto – en by som tar deg med tilbake i tid samtidig som den forfører deg med sin moderne sjarm. I denne reiseartikkelen inviterer vi deg til å utforske de uendelige skatter og unike opplevelsene som venter i denne tidløse byen. Kyoto, med sin blendende samling av historiske templer, praktfulle hager og tradisjonelle geisha-kvarterer, er et reisemål som vil fascinere og inspirere deg på enhver tur.

Som tidligere hovedstad i Japan og en kulturell episenter gjennom århundrene, er Kyoto et levende museum av japansk historie og tradisjon. Dens brosteinsbelagte gater tar deg med på en reise gjennom fortiden, samtidig som du oppdager det pulserende og moderne bylivet. Byen er kjent for å ha bevart sin autentiske sjarm, og det er her du kan oppleve det tradisjonelle Japan på sitt mest ekte.

I denne artikkelen vil vi dele de mest betagende severdighetene og opplevelsene Kyoto har å by på.

1. Kyoto Sento Imperial Palace og den majestetiske hagen

361673391 807897730930528 2595062282633588112 n

I hjertet av Kyoto finner du det majestetiske Sento Imperial Palace, en skjult perle som gir et unikt innblikk i Japans kongelige historie. Dette tidligere keiserlige palasset, omgitt av en frodig hage, er et utmerket reisemål for de som ønsker å fordype seg i landets rike kulturelle arv.

Historien til Sento Imperial Palace går tilbake til Heian-perioden (794-1185) da Kyoto var Japans hovedstad. Palasset ble brukt av keiserne som et tilfluktssted, hvor de kunne finne fred og ro vekk fra byens kjas og mas. Selv om det nå er åpent for publikum, er palasset fortsatt et symbolsk sted som representerer keiserens makt og historiske betydning.

361684293 231866659753918 6806371012885483543 n

En av hovedattraksjonene ved Sento Imperial Palace er dets omfattende hage, som er kjent som Sento Imperial Palace Garden eller Seiryu-en. Denne hagen er en perfekt blanding av japansk estetikk og landskapsdesign. Med sine velpleide stier, dammer og grønne områder, tilbyr hagen et fredelig tilfluktssted der besøkende kan nyte roen og skjønnheten i naturen.

Som om tiden har stått stille….

Under en tur i Sento Imperial Palace og hagen kan du utforske de forskjellige områdene og oppleve den tidløse atmosfæren. Du kan spasere langs de steinlagte stiene, beundre de vakre vannbassengene, og nyte den fredelige lyden av rennende vann fra tradisjonelle fontener. Hagen skifter også karakter med årstidene, og gir besøkende en annen opplevelse gjennom de blomstrende kirsebærtrærne om våren, de frodige grønne områdene om sommeren, de fargerike løvverket om høsten, og den rolige vinteratmosfæren.

361659465 731763722041932 1018291806731122549 n

For å besøke Sento Imperial Palace og hagen, må du melde deg på en guidet tur, da det er begrenset adgang og beskyttelse av de historiske omgivelsene. Turene tar vanligvis rundt en time og gir deg et unikt innblikk i den keiserlige historien og arkitekturen. Guidene vil også dele interessante fakta og historier om palasset og hagen, og du vil kunne nyte den unike atmosfæren mens du går rundt.

En reise til Kyoto Sento Imperial Palace og dets omsluttende hage er en sjanse til å fordype deg i Japans kongelige historie og samtidig oppleve den vakre harmonien mellom menneskelig skaperverk og naturen. Utforsk palassets hellige rom og gå gjennom de velstelte hagene, og la deg bli fortryllet av denne historiske skatten som har bevart sin skjønnhet gjennom århundrene.

361684293 231866659753918 6806371012885483543 n 1

2. Bo i et ekte japansk hus (via AirBNB)

Hvis du ønsker å oppleve autentisk japansk kultur og arkitektur under ditt opphold i Kyoto, kan du vurdere å booke et ekte japansk klassisk hus gjennom Airbnb.

Airbnb tilbyr et bredt utvalg av tradisjonelle japanske hus, kjent som “machiya” eller “kominka,” som gir deg muligheten til å oppleve det unike og sjarmerende ved tradisjonell japansk livsstil.

Fordeler og ulemper med å bo i et klassisk japansk hus

Fordelene med å bo i et ekte japansk klassisk hus i Kyoto er mange:

 1. Autentisk opplevelse: Ved å bo i et tradisjonelt japansk hus får du muligheten til å oppleve den genuine japanske livsstilen og arkitekturen. Du vil få et innblikk i hvordan folk har levd i århundrer og sette pris på de unike designdetaljene og håndverket som går inn i et slikt hus.

 2. Kulturell fordypning: Klassiske japanske hus er ofte beliggende i historiske nabolag og gir deg muligheten til å utforske den rike kulturarven i Kyoto. Du kan spasere gjennom sjarmerende gater, besøke nærliggende templer og oppleve den lokale atmosfæren på nært hold.

 3. Privatliv og plass: Et japansk klassisk hus gir deg vanligvis mer privatliv og plass sammenlignet med et hotellrom. Du vil ha tilgang til en egen boenhet med fasiliteter som kjøkken, stue og soverom.

Det er imidlertid også noen ulemper å vurdere:

 1. Tradisjonelle fasiliteter: Noen klassiske japanske hus kan ha tradisjonelle toaletter og badekar som kan være uvant for reisende som er vant til vestlige fasiliteter. Sørg for å sjekke fasilitetene som tilbys i huset du vurderer å booke.

 2. Trapper og smale ganger: Mange tradisjonelle japanske hus har bratte trapper og smale ganger, noe som kan være en utfordring for personer med begrenset mobilitet eller store mengder bagasje. Vi dunket hodet i taket minst 5 ganger i løpet av 3 dager…. 🙂

 3. Håndtering av husregler: Som gjest i et privat hus, er det viktig å respektere husets regler og ta vare på eiendommen på en ansvarlig måte.

3. Dra på fotballkamp og se Kyoto Sanga

361681617 685560046742061 8414879979867590852 n

For fotballentusiaster som ønsker å oppleve spenningen og lidenskapen i japansk fotball, er en tur til Kyoto Sanga stadion en must. Kyoto Sanga er en profesjonell fotballklubb som spiller i J2 League, den nest øverste divisjonen i japansk fotball. Å delta på en kamp på deres hjemmebane gir deg muligheten til å oppleve en autentisk japansk fotballopplevelse og samtidig støtte det lokale laget.

Kyoto Sanga stadion, også kjent som Nishikyogoku Athletic Stadium, ligger i den vakre byen Kyoto og har en kapasitet på rundt 20 000 tilskuere. Stadionet har en intim atmosfære og gir deg følelsen av å være tett på handlingen på banen. Enten du er en ivrig fotballfan eller bare ønsker å oppleve den spesielle atmosfæren på en japansk fotballkamp, vil en tur til Kyoto Sanga stadion være en minneverdig opplevelse.

361666492 103853792790463 6113252638071901815 n

Hvorfor er det unikt å dra på fotballkamp i Kyoto?

Det er flere fordeler med å delta på en kamp og støtte Kyoto Sanga:

 1. Lidenskapelig atmosfære: Å være til stede på en fotballkamp i Japan er en unik opplevelse i seg selv. Fansen er lidenskapelig og engasjert, og du vil kunne føle energien og entusiasmen i luften. De japanske fotballfansene er kjent for sin støtte og lojalitet til lagene sine, og det er en sjanse til å oppleve denne unike fotballkulturen på nært hold.

 2. Fotball av høy kvalitet: Kyoto Sanga er en profesjonell fotballklubb, og du vil få muligheten til å se kvalitetsfotball på banen. Enten du er en fotbalekspert eller bare ønsker å nyte en god kamp, vil du kunne sette pris på ferdighetene og konkurransen mellom lagene.

 3. Lokal tilknytning: Ved å støtte Kyoto Sanga og delta på kampene deres, får du muligheten til å bli en del av det lokale samfunnet og oppleve fotballglede sammen med lokale fans. Det er en flott måte å bli kjent med kulturen og menneskene i Kyoto på en unik og engasjerende måte.

For å delta på en Kyoto Sanga-kamp, kan du sjekke klubbens offisielle nettside eller billettleverandører for å få informasjon om kamptidspunkter og billettkjøp. Det er vanligvis mulig å kjøpe billetter på stadionet på kampdagen også, men det er alltid lurt å sjekke tilgjengeligheten på forhånd, spesielt for populære kamper.

361658787 634199782008446 7188882834913951873 n

4. Ta en tur til (og en øl i) Gion-distriktet

Hvis du ønsker å oppleve den autentiske sjarmen og den tradisjonelle atmosfæren i Kyoto, bør et besøk til Gion-distriktet definitivt være på din reiserute. Gion er en av de mest kjente geisha-kvartalene i Japan og har en unik atmosfære som tar deg tilbake i tid.

361112849 235810199287308 6415510095254678596 n

Gion er kjent for sine tradisjonelle trehus, brosteinsbelagte gater og tehus, og det er her du kan få et glimt av Japans geisha-kultur og den gamle verdenens sjarm. Her er noen av de opplevelsene du kan ha i Gion:

 1. Geisha-spotting: Gion er kjent for å være hjemmet til maiko og geisha, tradisjonelle japanske underholdere. Ta en spasertur langs Hanami-koji-gaten, den viktigste gaten i Gion, om kvelden, og du kan være heldig å få et glimt av maiko eller geisha som går til sine avtaler. Vær imidlertid respektfull og unngå å forstyrre dem.

 2. Tehus og te-seremonier: Gion er fylt med tehus som tilbyr tradisjonelle japanske te-seremonier. Delta i en te-seremoni for å oppleve den ritualistiske drikkingen av matcha-te og lære om te-seremoniens filosofi og tradisjoner. Dette er en flott måte å fordype seg i japansk kultur og få en forståelse for den elegante verdenen til geishaene.

 3. Yasaka Shrine: Yasaka Shrine, også kjent som Gion Shrine, er et vakkert shintoistisk helligdom i Gion-distriktet. Utforsk de fredelige omgivelsene og beundre den tradisjonelle arkitekturen. Helligdommen er spesielt vakker under de årlige festivalene Gion Matsuri i juli, som feirer Kyoto’s rike historie og kultur.

 4. Tradisjonelle shoppingopplevelser: Gion er også et flott sted for tradisjonell shopping. Utforsk gatene i Gion og besøk butikker som selger japanske kunsthåndverk, keramikk, tekstiler og te. Du kan også finne vakre håndlagde souvenirs og unike suvenirer som minner om din tid i Kyoto.

 5. Utforsk Pontocho: Pontocho er et nærliggende område som er kjent for sine smale gater fylt med restauranter, tehus og barer. Ta en kveldstur langs Pontocho-gaten og opplev den intime og sjarmerende atmosfæren. Du kan nyte deilige japanske retter og oppleve den tradisjonelle atmosfæren i denne sjarmerende delen av Kyoto.
361376026 707810634411258 3888863100534833857 n

Besøket i Gion-distriktet vil gi deg en følelse av å ha reist tilbake i tid, der tradisjon og kultur blir levende på en unik måte. Gå på oppdagelsesferd i de sjarmerende gatene, opplev tradisjonelle te-seremonier og beundre den vakre arkitekturen. Gion er et sted som vil ta pusten fra deg med sin autentiske atmosfære og fortryllende skjønnhet.

Hva med utelivet i Gion-distriktet i Kyoto?

361663968 1218393052132631 5053016803695209214 n

Utelivet i Gion-distriktet i Kyoto har sin egen unike sjarm og er et flott sted å oppleve den tradisjonelle atmosfæren kombinert med moderne underholdning. Mens Gion er mest kjent for sitt tehus og geisha-kultur, finner du også et utvalg av barer og utesteder som tilbyr en spennende nattelivsopplevelse. Her er noen av de bar-typene du kan finne i Gion:

 1. Izakaya: Izakaya er tradisjonelle japanske puber som tilbyr et bredt utvalg av mat og drikke. Her kan du slappe av i en uformell atmosfære og nyte deilige japanske retter som yakitori (grillet kyllingspyd), tempura og sashimi, mens du drikker sake eller øl. Izakaya er populære blant lokalbefolkningen og turister som ønsker å oppleve den autentiske japanske baropplevelsen.

 2. Sakebarer: Kyoto er kjent for sin sake-produksjon, og det er flere sakebarer i Gion-distriktet som spesialiserer seg på å servere et bredt utvalg av denne tradisjonelle japanske alkoholen. Her kan du smake på forskjellige typer sake og lære mer om produksjonsprosessen og smaksnotater. Noen sakebarer tilbyr også matparinger som passer til sake-smakingen.

 3. Cocktailbarer: For de som foretrekker vestlig inspirerte cocktailer, finnes det også cocktailbarer i Gion-distriktet som tilbyr et imponerende utvalg av drinker. Her kan du nyte kreative cocktailer laget av dyktige bartendere, som kombinerer japanske ingredienser med internasjonale smaker. Cocktailbarene kan variere i stil, fra moderne og trendy til mer klassiske og elegante.

 4. Jazzbarer: Gion er også hjemmet til noen intime jazzbarer der du kan nyte live jazzmusikk mens du slapper av med en drink. Disse barer skaper en koselig og avslappet atmosfære, og er et flott sted å tilbringe en kveld med god musikk og en avkjølende drink.

Merk at mange av barene i Gion-distriktet har begrenset plass, spesielt de mer eksklusive og intime stedene. Det kan være lurt å sjekke om reservasjoner er nødvendig eller anbefalt, spesielt i helgene eller under høysesongen.

361667537 3102896986679134 4291466195011353880 n

5. Se denne videoen om reise til Kyoto…Annet lesestoff om Japan

Ofte stilte spørsmål om reise til Kyoto

Når er den beste tiden å besøke Kyoto?

Kyoto har fire tydelige årstider, og den beste tiden å besøke avhenger av dine preferanser. Våren (mars-mai) er kjent for kirsebærblomstringen, spesielt i april, og er en fantastisk tid å besøke hvis du ønsker å oppleve den vakre blomstringen.

Sommeren (juni-august) kan være varm og fuktig, men du kan nyte de lyse sommernettene og delta i festivaler som Gion Matsuri. Høsten (september-november) er preget av vakre løvverkter, spesielt i oktober og november.

Vinteren (desember-februar) kan være kjølig, men du kan nyte juledekorasjonene og en roligere atmosfære. Vurder været, festivaler og dine preferanser når du velger tidspunktet for ditt besøk.

Hva er de beste severdighetene å besøke i Kyoto?

Kyoto er kjent for sin rike historie og kultur, og det er mange fantastiske severdigheter å utforske. Noen av de mest populære inkluderer Kiyomizu-dera-tempelet, Fushimi Inari Taisha-helligdommen med sine tusenvis av torii-porter, Arashiyama Bamboo Grove, Ryoanji Zen-hage og Kinkaku-ji (Gullpaviljongen).

Du bør også vurdere å besøke det keiserlige palasset, Nijo slott, Gion-distriktet og filosofiens sti. Det er også verdt å ta seg tid til å besøke noen av de mindre kjente templene og hagene for å oppleve en mer rolig og autentisk atmosfære.

Hvordan kan jeg oppleve den tradisjonelle kulturen og atmosfæren i Kyoto?

Kyoto er kjent for å bevare sin tradisjonelle kultur og atmosfære. For å oppleve dette, bør du delta i en tradisjonell te-seremoni, kle deg i en kimono og ta en spasertur i Gion-distriktet, og besøke tradisjonelle markeder som Nishiki Market.

Utforsk de vakre hagene og templene i Kyoto, delta i en keramikk- eller blomsterarrangeringskurs, og utforsk de tradisjonelle håndverksbutikkene for å finne autentiske suvenirer. Du kan også vurdere å delta på en kulturell festival eller et arrangement som gir deg et dypere innblikk i den lokale kulturen.

Photo of author

admin

Leave a Comment