Reis til Provence: 10 reisetips for en naturskjønn region i Frankrike

Skal du reise til Provence, Frankrike? Det er en region kjent for sine fantastiske landskap, sjarmerende byer og deilig mat. Se for deg å rusle gjennom felt med lavendel, nippe til lokale viner på en vingård eller utforske de svingete gatene i middelalderske landsbyer. En av våre favorittbyer å besøke er Aix-en-Provence, med sine livlige markeder og kunstscene. En annen must-see er Avignon, hjem til de imponerende Palais des Papes og den berømte Pont D”Avignon Bridge. Stol på oss når vi sier at disse attraksjonene ikke må gå glipp av.

Hvis du leter etter mer naturlig skjønnhet, kan du ta turen til Gorges du Verdon for litt fantastisk utsikt og friluftsaktiviteter som fotturer og kajakkpadling. Og selvfølgelig ville ingen tur til Provence være komplett uten å ta prøver av noen av de regionale spesialitetene som Ratatouille eller Bouillabaisse.

Med så mye å se og gjøre i Provence, kan det være overveldende å planlegge reiseruten din. Derfor har vi satt sammen disse 10 reisetipsene i Provence for å hjelpe deg med å gjøre en minneverdig tur til dette vakre hjørnet av Frankrike!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Provence? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Avignon

Avignon Provence

Hvis du leter etter en destinasjon som er rik på historie, kultur og naturlig skjønnhet, bør Avignon absolutt være på listen din. Denne sjarmerende byen ligger i det sørøstlige Frankrike og er kjent for sin imponerende middelalderske arkitektur, frodige parker og hager og livlige kunstscene.

En av de beste attraksjonene i Avignon er Palais des Papes (Palace of the Pave), en enorm festningslignende struktur som fungerte som residens for flere paver i løpet av 1300-tallet. Palasset er et mesterverk av gotisk arkitektur og har fantastiske fresker, billedvev og andre dekorative elementer som garantert vil forlate deg andpusten.

En annen må-se-attraksjon i Avignon er Pont d”Avignon (Bridge of Avignon), en berømt middelalderbro som spenner over Rhône-elven. Selv om bare fire buer gjenstår i dag, er det fremdeles et imponerende syn og tilbyr en fantastisk utsikt over området rundt.

Bortsett fra sine historiske landemerker, har Avignon også mye å tilby når det gjelder mat, vin og shopping. Enten du er interessert i å prøve noe tradisjonelt provenskmat eller surfe gjennom lokale butikker for unike suvenirer, er det noe her for alle.

Så hvis du planlegger en tur til Frankrike når som helst snart, må du huske å sette Avignon på reiseruten din – denne fantastiske byen er virkelig en av et slag!

Morsomt faktum: Den berømte franske sangen “Sur le Pont d”avignon” (On the Bridge of Avignon) ble inspirert av Pont d”avignon!


2. Gordes

Gordes France

Hvis du planlegger en tur til Provence, Frankrike, må du sørge for å legge Gordes til reiseruten din. Denne pittoreske landsbyen Hilltop er kjent for sin fantastiske arkitektur og en fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet.

Når du vandrer gjennom de trange gatene i Gordes, blir du transportert tilbake i tid. Byens steinhus og svingete smug er et vitnesbyrd om dens rike historie. Sørg for å besøke slottet fra 1100-tallet og den romanske kirken Saint-Firmin mens du er der.

Et av høydepunktene i Gordes er det ukentlige markedet, der lokalbefolkningen samles for å selge ferske råvarer, håndverksvarer og håndlagde håndverk. Det er et flott sted å hente suvenirer og prøve litt deilig lokal mat.

For naturelskere er det mange turstier i og rundt Gordes som tilbyr fantastisk utsikt over Luberon -fjellene. Og hvis du føler deg eventyrlysten, kan du til og med ta en varm luftballongtur over landsbygda.

Morsom faktum: Gordes ble omtalt i Ridley Scotts film fra 2006 “A Good Year”, med Russell Crowe som en Banker i London som arver en vingård i Provence.


3. Aix-en-Provence

Aix-en-Provence France

Aix-en-Provence er en sjarmerende by som ligger i Sør-Frankrike som skal være på hver reisers bøtteliste. Denne livlige og historiske byen tilbyr en unik blanding av gamle verdens sjarm og moderne fasiliteter, noe som gjør den til et ideelt reisemål for alle som ønsker å oppleve det beste fra begge verdener.

En ting som skiller Aix-en-Provence bortsett fra andre destinasjoner i regionen er dens rike kulturarv. Byen kan skilte med en imponerende samling av museer, gallerier og historiske landemerker som garantert vil fange besøkende i alle aldre. Fra den fantastiske gotiske arkitekturen til Cathédrale Saint-Sauveur til den verdenskjente Musée Granet, det er ingen mangel på ting å se og gjøre i denne vakre byen.

Men Aix-en-Provence handler ikke bare om kultur og historie. Det er også et fantastisk sted å unne seg litt detaljhandelsterapi eller prøve litt deilig lokal mat. Byen er hjemsted for mange butikker, markeder og restauranter hvor du kan finne alt fra håndlagde håndverk til munnvannende provensketter.

Enten du er en historiebuff, foodie eller shopaholic, har aix-en-provence noe for enhver smak. Så hvorfor ikke legge denne vakre byen til reiseruten din i dag?

Morsomt faktum: Aix-en-Provence er kjent for sine fontener-det er over 1000 i hele byen!


4. Les Baux-de-Provence

Les Baux-de-Provence er en sjarmerende landsby som ligger i hjertet av Provence, Frankrike. Det er en av de mest besøkte attraksjonene i regionen, og med god grunn. Landsbyen sitter på toppen av en svaberg og gir besøkende fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet. Landsbyen i seg selv er full av smale gater og gamle bygninger som gir den en unik karakter.

En av hovedattraksjonene i Les Baux-de-Provence er slottets ruiner. Château des Baux ble bygget på 1000 -tallet og fungerte som festning i hundrevis av år. I dag kan besøkende utforske ruinene og lære om historien til dette fascinerende stedet. En annen må-se-attraksjon er Carrières de Lumières, en kunstutstilling som holdes i et forlatt steinbrudd som har fantastiske lysskjermer på enorme bergvegger.

Bortsett fra disse attraksjonene, gir Les Baux-De-Provence også besøkende en sjanse til å smake på deilig lokal mat og vin. Det er mange restauranter og kafeer i hele landsbyen som serverer tradisjonelle provençalske retter som Bouillabaisse og Ratatouille.

Avslutningsvis, hvis du planlegger en tur til Provence, må du sørge for å legge Les Baux-De-Provence til reiseruten din! Denne sjarmerende landsbyen som er gjennomsyret av historien, tilbyr noe for enhver smak, fra fantastisk utsikt til fascinerende historiske steder til deilig mat og vin.

Morsomt faktum: Les Baux-de-Provence har blitt utpekt som en av de vakreste landsbyene i Frankrike (Les pluss Beaux Villages de France).


5. Arles

Hvis du planlegger en tur sør i Frankrike, må du sørge for å legge Arles til reiseruten din. Denne sjarmerende byen ligger i hjertet av Provence og tilbyr en unik blanding av romersk historie og Provençal -kultur.

En av hovedattraksjonene i Arles er det romerske amfiet, som dateres tilbake til 1. århundre e.Kr. Denne imponerende strukturen kunne sitte på opptil 20 000 tilskuere og ble brukt til Gladiator -kamper og andre offentlige briller. I dag kan besøkende utforske amfiet og forestille seg hvordan livet var i antikken.

I tillegg til sin rike historie, er Arles også kjent for sin livlige kunstscene. Byen inspirerte mange kjente artister, inkludert Vincent Van Gogh som malte noen av sine mest ikoniske verk her. Du kan besøke Van Gogh Foundation eller følge i hans fotspor ved å ta en vandretur i byen.

Arles er også hjem til et yrende marked som finner sted hver lørdag morgen. Her kan du finne ferske råvarer, lokale håndverk og andre herligheter som garantert vil friste smaksløkene dine.

Totalt sett tilbyr Arles noe for enhver smak – enten du er interessert i historie, kunst eller bare suger opp den provençalske livsstilen.

Morsomt faktum: Den berømte tyrefektingstradisjonen i Spania oppsto faktisk i Provence og ble brakt over av romerske soldater som var stasjonert i Arles.


6. The Luberon

Hvis du leter etter et sjarmerende og pittoresk reisemål i Frankrike, må du ikke se lenger enn Luberon. Dette området ligger i hjertet av Provence, omgitt av vakre landskap og sjarmerende landsbyer som garantert vil fange enhver reisende.

En av hovedårsakene til at Luberon skiller seg ut som en attraksjon er dens fantastiske naturlige skjønnhet. Fra bølgende åser dekket av lavendelfelt til frodige skoger og steinete klipper, og tilbyr et mangfoldig utvalg av landskap som vil gi deg andpusten.

Men det er ikke bare naturen som gjør Luberon spesiell – det er også hjem til noen virkelig herlige landsbyer som Gordes, Bonnieux og Roussillon. Disse byene er innebygd i åssiden og har smale gater foret med sjarmerende kafeer, håndverksbutikker og lokale markeder som selger ferske råvarer.

En bestemt landsby som skal være på listen din er Ménerbes. Denne vakre byen ble berømt av Peter Mayle bok “A Year in Provence” og kan skryte av fantastisk utsikt over dalen nedenfor. Å rusle gjennom de svingete gatene føles som å gå tilbake i tid.

I tillegg til å utforske disse sjarmerende byene, er det mange friluftsaktiviteter å glede seg over i Luberon som fotturer, sykling eller til og med varmluftsballong!

Så hvis du leter etter en fredelig flukt fra bylivets kjas og mas, er Luberon absolutt verdt å vurdere. Dens idylliske omgivelser og sjarmerende landsbyer gjør det til et mål for alle som reiser til Provence.

Morsomt faktum: Lavender -museet i Coustellet ligger ved inngangen til Luberon -regionen og tilbyr besøkende en sjanse til å lære om historien til lavendeldyrking i Provence.


7. Cassis

Hvis du leter etter en sjarmerende kystby med krystallklart vann og fantastiske klipper, er Cassis stedet å være. Denne lille fiskerlandsbyen ligger i Sør -Frankrike, og kan skilte med en pittoresk havn fylt med fargerike båter som bobs opp og ned når solen går ned over Middelhavet.

En av hovedattraksjonene i kassis er dens calanques, som er smale innløp omgitt av bratte kalksteinsklipper. Disse naturlige underverkene kan utforskes med båt eller til fots, og gir fantastisk utsikt over havet og kystlinjen. Calanque d”En-Vau, en av de mest populære Calanques i Cassis, tilbyr klart turkis vann perfekt for svømming.

Bortsett fra sin naturlige skjønnhet, tilbyr Cassis også en rekke restauranter som serverer fersk sjømat som er fanget daglig av lokale fiskere. Besøkende kan nyte et rolig måltid mens de beundrer den fantastiske naturen rundt dem.

For de som elsker eventyr, er turstier tilgjengelige for å utforske det robuste terrenget rundt Cassis. Du kan også delta i forskjellige vannaktiviteter som kajakkpadling eller paddleboarding.

Morsomt faktum: Cassis er kjent for sin hvitvin laget av druer dyrket på åssidene i nærheten. Vinen parer seg perfekt med lokale sjømatretter og gir et ekstra preg av magi til din opplevelse i denne vakre kystbyen.


8. Mont Ventoux

Mont Ventoux er en må-besøk attraksjon for naturentusiaster og eventyrsøkere. Står på 1 912 meter høy, og tilbyr fantastisk panoramautsikt over det omkringliggende landskapet. Fjellet har fått tilnavnet “The Giant of Provence” på grunn av sin ruvende tilstedeværelse og unike geologiske trekk.

Enten du er en erfaren syklist eller bare leter etter en utfordrende fottur, har Mont Ventoux noe å tilby alle. Klatringen til toppen kan være overveldende, men belønningen er verdt det. Fra toppen har du en klar utsikt over Middelhavet på den ene siden og Alpene på den andre.

Hvis du ikke er opptatt av en fysisk utfordring, er det fortsatt mange måter å nyte Mont Ventoux på. Du kan ta en naturskjønn kjøretur langs de svingete veiene eller utforske en av de mange turstiene som slynger seg gjennom skogene og engen.

En ting å huske på når du besøker Mont Ventoux, er at det kan bli ganske vind på toppen. Sørg for å ta med varme klær og vær forberedt på plutselige værforandringer.

Morsomt faktum: Mont Ventoux ble omtalt i trinn 11 i Tour de France i 2013, der Chris Froom berømte kjørte opp en del av fjellet etter at sykkelen hans brøt sammen.


9. Verdon Gorge

Hvis du planlegger en tur sør i Frankrike, er et besøk i Verdon Gorge et absolutt must. Denne fantastiske naturlige attraksjonen gir fantastisk utsikt, krystallklart vann og mange muligheter for utendørs eventyr.

En av de viktigste trektene av Verdon Gorge er dens utrolige turstier. Enten du er en erfaren turgåer eller bare ser etter en rolig spasertur, er det noe for enhver smak her. Løypene slynger seg gjennom frodige skoger og langs bratte klipper, og tilbyr enestående utsikt over juvet nedenfor.

Men det er ikke alt – Verdon Gorge er også et populært sted for kajakkpadling og rafting. Elven som renner gjennom juvet er kjent for sine stryk og hvite vannseksjoner, noe som gjør det til det perfekte reisemålet for spenningssøkere.

Hvis du ikke er opptatt av fotturer eller vannsport, ikke bekymre deg – det er mange andre måter å glede seg over dette naturlige rart på. Ta en naturskjønn kjøretur langs kanten av juvet, og stopp på utkikkspunkter for å ta utsikten. Eller bare slapp av på en av de mange strendene langs elvebredden.

Uansett hvordan du velger å oppleve Verdon Gorge, er en ting sikkert – det er en destinasjon du ikke snart vil glemme.

Morsomt faktum: Verdon Gorge er hjemmet til mer enn 1500 forskjellige plantearter!


10. St. Tropez

St. Tropez er en glamorøs kystby som ligger på den franske rivieraen som har tiltrukket seg jet-settere og kjendiser i flere tiår. Det er kjent for sine luksuriøse yachter, avanserte butikker og vakre strender. Imidlertid er det mer med St. Tropez enn bare glitz og glamour.

En av hovedattraksjonene i St. Tropez er Gamlebyen, også kjent som La Ponche. Dette sjarmerende området har smale gater foret med fargerike hus og små butikker som selger lokale produkter som lavendel såpe og olivenolje. Stedet Des Lices er et annet må-besøksted der lokalbefolkningen samles for å spille Boules (et tradisjonelt fransk spill) under skyggen av flytrær.

Hvis du leter etter litt kultur, kan du ta turen til Annonciade -museet som viser en samling moderne kunst fra 1900 -tallet, inkludert verk av Matisse og Bonnard. Citadellet er et annet interessant landemerke som tilbyr fantastisk utsikt over bukten og er vert for forskjellige utstillinger gjennom året.

Selvfølgelig ville ikke noe besøk i St. Tropez være komplett uten å tilbringe litt tid på en av de berømte strendene som Pampelonne eller Tahiti Beach. Slapp av på en solseng eller prøv deg på vannsport som paddleboarding eller jetski.

Avslutningsvis tilbyr St. Tropez en blanding av glamour, historie, kultur og avslapning, noe som gjør det til et ideelt reisemål for reisende som leter etter litt av alt i løpet av ferien.

Morsomt faktum: Brigitte Bardot spilte en betydelig rolle i å sette St.Tropez på kartet da hun filmet “og Gud skapte kvinne” her i 1956!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva er Provence kjent for?

Provence er kjent for sine fantastiske landskap, pittoreske landsbyer og rik kulturarv. Regionen er kjent for sine lavendelfelt, olivenlunder og vingårder. Det er også kjent for sitt deilige kjøkken, som inkluderer retter som Bouillabaisse, Ratatouille og Tapenade. Provence er hjemsted for mange sjarmerende byer, inkludert Aix-en-Provence, Avignon og Marseille. Regionen er også kjent for sin kunst og historie, med mange museer og gallerier som viser verkene til kjente kunstnere som Van Gogh og Cézanne.

Hva gjør i Provence?

Provence er en vakker region i Frankrike kjent for sine lavendelfelt, pittoreske landsbyer og deilig mat. Start turen ved å utforske den sjarmerende byen Aix-en-Provence, kjent for sine fontener og markeder. Besøk det fantastiske Palais des Papes i Avignon og det romerske amfiet i Arles. Ikke gå glipp av muligheten til å se lavendelfeltene i full blomst i sommerhalvåret. Smak på det lokale kjøkkenet, inkludert Bouillabaisse og Ratatouille, og nyt den berømte rosévinen. Til slutt, ta en avslappende spasertur gjennom Hilltop Village of Gordes og beundre den fantastiske utsikten over Luberon -dalen.

Hva GJØR I Provence?

Provence er en Vaker Region I Frankrike KJent for Sine Lavendelfelt, Pittoreske Landbyer OG Deilig Mat. Start Turen Ved Å Utforske den Sjarmerende Byen Aix-en-Provence, KJent for sinus fonter OG Markeder. BESØK Det Fantastiske Palais des Papes I Avignon og Det Romerske Amfiet I Arles. Ikke Gå glipp av muligheten til Å se lavendelfelten i full blomst i sommerhalvåret. Smak På det Lokale Kjøkkenet, Inkludert Bouillabaisse og Ratatouille, OG NYT den Berømte Rosévinen. Til Slutt, Ta en avslappende Spasertur Gjennom Hilltop Village of Gordes og Beundre Den Fantastiske Utsikten over Luberon -Dalen.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment