Reis til Dublin: 10 reisetips for Irlands by med tusen velkomst

Dublin er en vakker og levende by, som ligger i Irland. Med sin rike historie og kultur er Dublin et must for alle som ønsker å utforske landets fortid og dets moderne karakter.

Å være et så populært turistmål, det kan være vanskelig å navigere i byen uten å føle seg overveldet av alt det er å se og gjøre. Det er grunnen til at vi har samlet denne listen over 10 viktige reisetips i Dublin for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av utflukten din i denne byen.

Først må du sørge for å ta deg tid til å bli kjent med byen; Vandre mer enn bare de viktigste severdighetene, ettersom noen av Dublins beste steder er gjemt bort smug eller skjult blant rader med terrasserte hus. Ta deg tid til å finne disse perlene, da de gir et innblikk i hva som gjør dette spennende reisemålet så unikt.

For det andre, husk at offentlig transport – inkludert busser og trikker – kan bli ganske opptatt på høye tider. For å unngå folkemengder velger du roligere nabolag som Howth og Greystones eller våger helt utenfor sentrum. På denne måten kan du ta inn en fantastisk utsikt som de fra Killiney Hill eller Bray Head mens du unngår overpakkede turistfeller!

Til slutt stoler på våre anbefalinger når de leter etter attraksjoner og aktiviteter; Det er mange måter å få en smak av Dublins lokale smak utover kjente steder som Temple Bar eller Guinness Storehouse (selv om de absolutt ikke burde gå glipp av!). Fra puber med levende musikk til tradisjonelle irske serveringsopplevelser og utemarkeder fulle av håndlagde varer, er du på rett vei til en uforglemmelig opplevelse hvis du følger rådene våre!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Dublin? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Trinity College Dublin

Trinity College Dublin Dublin

Trinity College Dublin er et vakkert og historisk universitet som ligger i hjertet av Dublin, Irland. Det er et av de eldste universitetene i Europa og er hjemsted for noen av landets mest ikoniske nettsteder. Fra sine majestetiske brosteinsbelagte kvadrangler til sine fantastiske gamle biblioteker, har Trinity College en unik atmosfære som trekker besøkende fra hele verden.

Høgskolen tilbyr en rekke aktiviteter for besøkende inkludert guidede turer, museumsbesøk, konserter og forelesninger. Det er også muligheter til å utforske byen med vandreturer som fremhever noen av Dublins mest kjente attraksjoner. På Trinity College kan du virkelig oppleve historien som blir levende.

Et høydepunkt på Trinity College er det fantastiske Long Room -biblioteket der besøkende kan undre seg over 200 000 av de eldste bøkene i Irland. Andre populære steder inkluderer The Book of Kells, som stammer fra 800 A.D., samt Oscar Wildes grav på Mount Jerome Cemetery som ligger på campusområdet.

Trinity College har noe for enhver smak og bør ikke gå glipp av når du besøker Dublin! Morsomt faktum: Legenden har det at hvis du går bakover gjennom hoveddørene mens du holder pusten, kan det hende du bare gjør det til evigheten!


2. Guinness Storehouse

Å besøke Guinness Storehouse i Dublin er som å få en virkelig smak av irsk kultur. Denne interaktive attraksjonen ligger i det historiske St James”s Gate Brewery, og tilbyr en unik blanding av historie, arv og underholdning.

Så snart du tråkker inn i det dobbeltbuede glass-atriumet, vil du undre deg over de fem etasjene i Guinness Goodness som venter på å bli utforsket. Fra å lære om merkets rike historie til å smake øl og cider i Gravity Bar, er du sikker på å ha en uforglemmelig tid.

På hvert nivå på reisen din kan du oppdage mer om hvorfor dette berømte utkastet har blitt et så ikonisk produkt rundt om i verden. Du får finne ut om hvordan Guinness begynte tilbake i 1759 og setter pris på dets mangeårige engasjement for håndverk før du så den imponerende moderne produksjonsprosessen på nært hold.

Ikke gå glipp av å prøve noen av de deilige sammenkoktene fra hele historien også! Hvis du føler deg ekstra eventyrlysten, ta tak i vennene dine og utfordre dere på alt det Guinness Trivia – hvis du vet alt på slutten av turen, bør det være en festlig halvliter i orden!

Morsomt faktum: Gravity Bars syv meter høye kupplerte tak er laget med over 36 stykker gjenvunnet glass inspirert av Arthur Guinness “signatur-et vitnesbyrd om hans visjon som fortsetter i dag!


3. National Botanic Gardens

National Botanic Gardens Ireland

National Botanic Gardens i Trinity College Dublin tilbyr besøkende en imponerende utsikt over naturen i hjertet av byen. Med over 26 hektar frodige hager, inkludert utsmykkede glasshus og en rekke eksotiske planter, er det en må-se-attraksjon for enhver reisende til Irland.

Det fantastiske viktorianske komplekset er hjem til sjeldne og vakre planter, med noe nytt og spennende rundt hvert hjørne. Fra den rolige japanske hagen til den mangfoldige samlingen av kaktus, det er noe å vekke all interesse.

En guidet tur gir besøkende en mulighet til å utforske historien og komme i nærheten av naturen. Gjør deg klar for fengslende forelesninger om sjeldne arter, og lær om betydningen av botanikk for vårt økosystem. Oppdag vakre blomster fra hele verden, fra ruvende håndflater til delikate orkideer.

Besøkende kan også bli med på arrangementer som pedagogiske aktiviteter for barn, hagearbeidsverksteder og oppmerksom turer gjennom naturen – perfekt for de som leter etter en fredelig dag.

Så hvis du besøker Dublin, må du huske å legge til de nasjonale botaniske hagene til reiseruten din! Som et bonus morsomt faktum: Den første hodekuratoren var Edward Hatchett som ble utnevnt i 1790!


4. Phoenix Park

Phoenix Park Ireland

Ønsker du å oppleve skjønnheten i Emerald Isle? Se ikke lenger enn Phoenix Park! Denne viltvoksende 1.700 mål store offentlige parken ligger i Dublin, og den er fylt med bemerkelsesverdige severdigheter og aktiviteter for reisende i alle aldre.

Selve parken er vakker, med ekspansive plener, rolige gangstier og pittoreske innsjøer. Statuer og monumenter minnes forskjellige ledere og helter som er viktige for det irske livet. Parken har også hundrevis av forskjellige arter av trær og busker, og gir et nydelig bakteppe for utforskning.

Besøkende kan dra nytte av aktiviteter som sykling eller ridning på banen rundt omkretsen. Det er også en omfattende lekeplass for små barn å glede seg over og mange benker spredt over eiendommen hvis du ønsker å hvile føttene eller bruke litt tid på at folk ser på.

Phoenix Park er hjemsted for noen fantastiske severdigheter utenfor dens naturlige skjønnhet; Dette inkluderer Áras en Uachtaráin (den offisielle residensen til presidenten), Ashtown Castle (bygget i 1545 av Sir William Brereton) og Papal Cross (et minnesmerke bygget av pave John Paul II). Bysenteret ligger bare et lite stykke unna via vei eller gangbro over Liffey -elven – noe som gjør det enkelt å kombinere sightseeing på begge stedene.

Morsomt faktum: Phoenix Park er hjem til fritt Roaming Wild Deer!


5. St. Stephen”s Green

St. Stephen”s Green ligger midt i hjertet av byen, og er en av Dublins mest ikoniske parker. Med sine pittoreske stier, frodige hager og rolige atmosfære, er det lett å glemme at du er i en moderne travel metropol når du utforsker dette vakre offentlige rommet.

Parken ble opprinnelig etablert så langt tilbake som i 1664 – noe som gjorde den til en av de eldste i Europa – og har lenge vært et populært sted for både lokalbefolkningen og turister. Siden 1877 har det fungert som et offisielt rekreasjonsområde for alle å glede seg over; Et sted å slappe av eller trene blant naturen når du besøker det travle sentrum av Dublin.

Blant hovedattraksjonene på St. Stephen”s Green er dets utvalg av monumenter og statuer spredt rundt parkområdet. Det er også den viktorianske bandstanden som gir underholdning i de varmere månedene; Perfekt hvis du trenger mer energi mens du nyter dagen! Innsjøen i St. Stephen”s Green er også et høydepunkt, med små broer som spenner over, og tilbyr opp en fantastisk utsikt over denne skjulte perlen bort fra bylivet.

Uansett hvilken tid på året du besøker, er det mye å utforske på St. Stephen”s Green; Enten det er aktiviteter som tennis eller roing på sjøen, eller rolig rusler på stier foret med eiketrær og syrinblomsterseng – det er virkelig noe for enhver smak her!

Morsomt faktum: Parken var en gang under militær kontroll i løpet av påsken 1916, og mye av den forblir uendret siden den gang – inkludert sjarmerende porthytter der offiserer pleide å bo!


6. Dublin Zoo

Dublin Zoo er en av de beste attraksjonene i Irland. Det er et flott sted å besøke for de som leter etter en spennende dag med familiene. Dyrehagen er hjem til over 400 dyrarter, og har et bredt spekter av aktiviteter for besøkende å glede seg over. Fra pedagogiske samtaler og show, til morsomme dyremøter og arrangementer, er det noe for enhver smak i Dublin Zoo!

Et av høydepunktene på en tur til Dublin Zoo er elefanthuset. Denne ikoniske bygningen huser asiatiske elefanter og tilbyr en unik opplevelse som ingen andre. Besøkende kan komme på nært hold og personlig med disse majestetiske dyrene når de mater dem godbiter mens de lærer om deres oppførsel fra bevaringseksperter.

Dyrehagen har også god plass for barn å løpe rundt, spille spill og utforske de forskjellige områdene. Det er interaktive utstillinger, pedagogiske samtaler og guidede turer som introduserer besøkende for de forskjellige artene som ligger i dyrehagen. Barn vil elske å komme nær noen av favorittdyrene sine, inkludert løver, tigre, aper og mer!

Dublin Zoo tilbyr besøkende en herlig dag ut fylt med underholdning, utdanning og spenning. En virkelig uforglemmelig opplevelse! Morsomt faktum: Dublin Zoo ble grunnlagt i 1830, noe som gjorde det til en av verdens eldste dyrehager!


7. National Gallery of Ireland

Velkommen til den fantastiske verden av kunst og kultur som er National Gallery of Ireland! Denne turistattraksjonen ligger i hjertet av Dublins sentrum, og er et must for alle som er interessert i irsk historie.

Galleri -samlingene spenner over 500 år med europeisk og irsk kunst, fra renessansen til moderne tid. I tillegg blir verk av moderne irske malere vist frem, inkludert brikker fra Jack Yeats og Paul Henry. Det er også kunstverk fra gamle mestere som Rubens og Rembrandt – alt innen rekkevidde for publikum!

Med over 10.000 gjenstander som vises til enhver tid, kan besøkende bruke timer på å beundre historier fortalt gjennom malerier. Å gå rundt og oppdage nye kunstverk får frem oppdagelsesreisende i alle – det er som å gå tilbake i tid! Opplev århundrer med kunst og kultur rundt hvert hjørne!

I tillegg til sin enorme samling, tilbyr galleriet klasser om temaer som tegning og maleri; slik at reisende kan få en enda dypere takknemlighet for kunst mens de lærer direkte fra profesjonelle kunstnere. Det er vert for arrangementer som pedagogiske samtaler, konserter, debatter og mer; Alt designet for å få kontakt med besøkende på et personlig nivå.

Før du drar, hvorfor ikke lære et morsomt faktum om National Gallery? Det første kjøpet av National Gallery noensinne ble gjort 3. august 1845 – Sir Alfred Beits “Frokostbord” av Joseph M Turner.

Så kom på besøk i dag og utforsk dette vakre – men allikevel informative – plass fullt av mesterverk som venter på å bli oppdaget.


8. Dublin Castle

Dublin Castle ligger i hjertet av Dublin, og er en av byens mest ikoniske attraksjoner. Dette historiske slottet ble bygget i 1204 på stedet for en Viking -festning, og har blitt brukt som en militær høyborg, sete for britisk styre og kongelig bolig. I dag er det som et elsket symbol på irsk uavhengighet og fungerer som både et utrolig turistmål og det seremonielle hjemmet til Irlands president.

Besøkende kan utforske de brosteinsbelagte gårdsplassene, utsmykkede soverom og fantastiske statlige leiligheter – alt gir et utrolig innblikk i Dublins rike historie. Mange besøkende er overrasket over den store størrelsen på Dublin Castle – med noen deler som spenner over nitten dekar – hvor du kan lytte til historier som er fortalt av lokalbefolkningen om tidligere kamper, middelalderske turneringer og mer. Chapel Royal stammer fra 1319, så ikke glem å ta en titt inni.

I tillegg til å utforske de skjulte perlene innenfor veggene, tilbyr Dublin Castle også mange interessante guidede vandreturer rundt omplassene – perfekt for alle som ønsker å lære mer om historien sin mer detaljert. For de som ønsker å oppdage enda mer om fortiden, er det flere gratis lydturer tilgjengelig fra selve slottet.

Alt i alt er en dag på Dublin Castle sikker på å være lærerike og morsomme! Fra å oppdage skandaløse historier som dateres tilbake for århundrer siden, beundrer utsøkt kunst eller rusler gjennom overdådige hager, er det virkelig noe her for alle! TIPS: Hvis du besøker 5. juni hvert år, vil du være vitne til Europas bredeste heving av en Drawbridge – ikke noe du får se hver dag!


9. The Book of Kells

Book of Kells er et av Irlands mest ikoniske landemerker, og ligger i hjertet av Trinity College Dublin. Den stammer fra 900 -tallet og er kjent for sine vakre illustrasjoner og intrikate detaljer. Besøkende kan utforske utstillingsrommet, lære om historien til denne eldgamle boken, og se et utvalg sider fra det originale manuskriptet.

Manuskriptene inneholder noen bemerkelsesverdige innsikter i tidlig irsk kultur, inkludert unike keltiske design som antas å representere en rekke religiøse troer. De livlige fargene som brukes gjennom tjener til å understreke viktigheten som disse verkene hadde for de som skrev dem.

I tillegg til å være en verdifull innsikt i vår fortid, har Kells bok også blitt et viktig symbol for det moderne Irland; Det fungerer som en påminnelse om at uansett hvor vi kommer fra, kan vår kollektive historie fortsatt deles med fremtidige generasjoner.

Et besøk på Trinity College Dublin bør definitivt inneholde en turne gjennom Kells bok; Det er sikkert å tilby besøkende et fascinerende glimt av Irlands fascinerende fortid! Ikke bare vil de lære mye om dette utrolige historien, men de kan også bli inspirert av dets skjønnhet og intrikat.

Morsomt faktum: Minst tre skriftlærde jobbet sammen om å skrive Kells bok gjennom århundrer-og skapte et ærefrykt-inspirerende verk der flere kreative hender ble vevd sammen!


10. St. Patrick”s Cathedral

St. Patrick”s Cathedral er en arkitektonisk perle som ligger i hjertet av Dublin, Irland. Kirken stammer helt tilbake til 1220 og ble bygget for å hedre Patrician, skytshelgen i Irland. Denne vakre gotiske katedralen har fantastisk arkitektur med intrikate detaljer, inkludert glassmalerier, utskjæringer og steinspor.

Interiøret i St. Patrick”s Cathedral er et fantastisk syn å se med sine skyhøye buer og høye hvelvede tak som er utsmykket med intrikate design og statuer. Besøkende kan utforske skibet og kapellene i hele kirken som inneholder forskjellige religiøse kunstverk fra århundrer.

Dette ikoniske landemerket huser også et museum som viser historiske gjenstander relatert til St. Patrick”s Cathedral og dets kapells historie samt gjenstander fra tidligere erkebiskoper som ble gravlagt inne i bygningen. Turer til St. Patrick”s er tilgjengelige for gjester å lære mer om dette hundre år gamle tilbedelsesstedet.

Et morsomt faktum om St. Patricks katedral er at Jonathan Swift, forfatter av Gulliver”s Travels, en gang var dekan for St. Patrick i over tretti år! Katedralen ble også omtalt i en episode av The Simpsons som kom ut i 1997 – vitnesbyrd om dens verdensomspennende anerkjennelse!

Ingen tur til Dublin ville være komplett uten å besøke St. Patricks katedral-en attraksjon for må-se for alle som turnerer Irlands største by!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva kreves for innreise til Irland?

For å komme inn i Irland som turist, trenger du et gyldig pass som er gyldig i løpet av oppholdet. Hvis du er statsborger i Den europeiske union eller det europeiske økonomiske området, kan du også bruke et gyldig nasjonalt ID -kort. Besøkende fra noen land kan kreve visum, så det er viktig å ta kontakt med den irske ambassaden eller konsulatet i landet ditt før du reiser. På grunn av Covid-19-pandemien kan det i tillegg være ytterligere krav som en negativ PCR-test eller bevis på vaksinasjon. Det er viktig å sjekke de siste reisebegrensningene og kravene før du reiser.

Når er det best å reise til Irland?

Den beste tiden å besøke Irland er i sommermånedene juni til august når været er mildt og dagene er lengre. Imidlertid er dette også topp turistsesong, så forvent høyere priser og større folkemengder. Våren (mars til mai) og høst (september til november) er også gode tider å besøke, da været fremdeles er hyggelig og det er færre turister. Vinteren (desember til februar) kan være kald og regnfull, men det er en flott tid å oppleve Irlands koselige puber og festlige høytider.

Når det beste Å Reise til Irland?

Den best Tiden Å Besøy irland er i sommermåpedene juni til august når værret er mildt og dagene er lengre. IMIDLERTID ER DETTE OGSÅ TOPP TURISTSESONG, SÅ Forvent Høyyere Priser OG Større Folkemengder. Våren (Mars til Mai) OG HØST (september til november) er OGSÅ GODE TIDER Å BESØKE, Da Værret Fremdeles er Hyggelig og Det er Færre Turister. Vinten (Desember til februar) Kan Være kald og regnfull, menn det er en flott tid å oppleve irlands koselige puber og festlige hØytider.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment