Reis til Newcastle: 10 reisetips for Storbritannias natteliv og underholdningsby

Newcastle ligger ved bredden av elven Tyne, og er en by i Nordøst -England som kan skilte med en rik historie, fantastisk arkitektur og en livlig kulturell scene. Enten du er interessert i å utforske byens berømte landemerker, hengi deg til det lokale kjøkkenet eller fordype deg i det livlige nattelivet, har Newcastle noe for enhver smak. Se for deg å rusle langs den pittoreske kaien, beundre den ikoniske Tyne -broen eller utforske middelalderens Newcastle Castle. Med sine vennlige lokale og innbydende atmosfære, er Newcastle en by som vil etterlate deg uforglemmelige minner.

Hvis du planlegger en tur til Newcastle, kan det være vanskelig å vite hvor du skal begynne med så mange attraksjoner og skjulte perler å oppdage. Men frykt ikke, da vi har samlet en omfattende guide for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av turen til denne fantastiske byen. Våre 10 reisetips vil gi deg innsidekunnskap og anbefalinger fra lokalbefolkningen for å sikre at du har et hyggelig og stressfritt besøk. Fra hvor du kan finne det beste lokale kjøkkenet til de beste kulturelle hotspots, har vi deg dekket. Så stol på oss til å veilede deg på en reise gjennom den fascinerende byen Newcastle.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Newcastle? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Newcastle Castle

Newcastle Castle Newcastle

Oppdag den historiske perlen til Newcastle Castle

Newcastle Castle er en historisk og kulturell perle i byen Newcastle-Upon-Tyne, England. Dette store slottet tårn i hjertet av byen, og tilbyr fantastisk utsikt over elven Tyne og omegn.

Slottet stammer fra 1080 e.Kr. da det opprinnelig ble bygget for å gi beskyttelse mot invasjoner fra Skottland. Dets betydning som en militær høyborg vokste over tid, med festningsverk omtalt i middelalderen og under andre verdenskrig. I dag kan besøkende glede seg over å se nettstedets originale Norman -arkitektur eller delta i interaktive turer som drives av kunnskapsrike guider. I tillegg er det mange arrangementer som holdes innenfor slottet gjennom året, inkludert teaterforestillinger og mye mer!

Attraksjonen tilbyr også mange attraksjoner for å lokke turister og lokalbefolkningen. Besøkende kan utforske utstillingene som er plassert inne i veggene som inneholder historier som spenner over århundrer verdt av historien, mens åpne dager gir folk en mulighet til å komme på nært hold og personlig med hvordan livet var i løpet av sin storhetstid. Videre er periodiske guidede turer tilgjengelige for å lære enda mer om Newcastle Castles fascinerende fortid.

Som om det ikke var nok, kan besøkende også undre seg over fantastisk utsikt over naboattraksjoner som Quayside og St James “Park fra toppen av denne imponerende strukturen. Med uendelige aktiviteter som tilbys fra å utforske kulturarvsteder for å delta i familieaktiviteter, er det ingen mangel på underholdning for alle aldre!

Så hvorfor ikke besøke i dag? Oppdag hvorfor Newcastle Castle er kjent som et av de mest ikoniske landemerkene i England!

Morsomt faktum: betraktet som et symbol på styrke mellom England og Skottland i århundrer, vises Newcastle Castle til og med på noen skotske sedler i dag!


2. Quayside

Quayside United Kingdom

Quayside

Quayside er et ikonisk reisemål i Newcastle, England. Ligger på de malte breddene av elven Tyne, og tilbyr en spektakulær utsikt over noen av byens mest elskede landemerker. Herfra kan du ta inn elvenes side som Millennium Bridge, St. James “Park og Grey”s Monument. For ikke å nevne, du kan også få et glimt av livet langs de travle kai -veggene.

Fra vannaxiturer til historiske turer gir Quayside en oppslukende opplevelse. Turister kan utforske kulturminner som Newcastle Castle eller nyte litt detaljhandelsterapi på kjeksfabrikken og mange andre spennende attraksjoner i nærheten. Ta en rolig tur til Sage Gateshead Music Center eller bli dyrket på Baltic Center for Contemporary Art and Life Science Center.

For de som setter pris på mat, er det mange restauranter med utsikt over elven som serverer deilig mat mens de gir en mulighet til å ta i Newcastles fantastiske natur. Det er ingen mangel på ting å gjøre rundt Quayside, så hvorfor ikke gjøre turen ekstra spesiell ved å ta inn alt den har å tilby?

Morsomt faktum: I 2020 ble Quayside kåret til en av Storbritannias beste boligplasser på grunn av den store byens tilgang, vakre natur og et stort utvalg av aktiviteter!


3. St. James” Park

St. James

St. James “Park, Newcastle-Upon-Tyne: A Travellers Guide

Hvis du noen gang befinner deg i Newcastle-upon-Tyne, må du ikke gå glipp av St. James “Park! Det er en av de eldste parkene i byen og har en rik og fascinerende historie.

Gå tilbake i tid i denne ikoniske parken som lokalbefolkningen og besøkende har blitt glede av i århundrer. Når du utforsker, vil du oppdage vakre anlagte hager med statuary og monumenter som er nøye bevart siden 1800 -tallet. Dette er også et flott sted å se på dyrelivet, da det er mange ville fugler som kaller denne parken hjem.

Fokuspunktet for St. James “Park er utvilsomt det historiske slottet, som stammer fra 1100 -tallet og var en kongelig bolig før det ble brukt som park. Den har en imponerende keepstruktur omgitt av en halv vollgrav, og den står høyt på toppen av en bratt haug med utsikt over hele parken nedenfor.

Spaser rundt på eiendommen og beundrer alle de historiske interessepunktene som monumenter, skulpturer, minnesmerker og til og med en gammel vannfontene som dateres tilbake til 1875. Hvis du leter etter noe mer interaktivt og pedagogisk, hvorfor ikke ta del i en av Deres guidede turer eller drar nytte av de store samlingene deres i både trykte medier og gamle kart?

Det er virkelig noe for alle på St James “Park, enten det er sightseeing eller nyter naturen på sitt beste; Du vil definitivt sette pris på hva dette unike området har å tilby! Historien vinker fra hvert hjørne.

Morsomt faktum: Grey”s Monument som ligger på St. James “, antas av noen lokalbefolkningen å få lykke til hvis de blir gnidd tre ganger!


4. The Biscuit Factory

Som reisende til Newcastle er det nesten kriminelt å ikke besøke kjeksfabrikken. Dette moderne kunstgalleriet og arrangementets rom ligger i hjertet av Ouseburn Valley, og viser kunst fra både etablerte og fremvoksende kunstnere.

Besøkende kan utforske de mange utstillingene og samlingene som vises over tre etasjer. Hovedplassen ligger i første etasje som inneholder en kafé, motebutikk og kreativt studio, mens de to andre etasjene er dedikert til å være vertskap for dynamiske kunstverk fra lokale og internasjonale kunstnere.

Med sin unike kombinasjon av kunst, håndverk, homeware og designledet gaveware, tilbyr kjeksfabrikken noe for enhver smak. Fra håndlagde smykker til livlige utskrifter på lerret og bakgrunnsbilder, er hvert besøk sikkert annerledes.

Anlegget har også noe spesielt for barn. Mottakere av Foundation Awards spiller en viktig rolle i å inspirere til neste generasjon kunstnere ved å vise arbeidet sitt i hele bygningen. Dette gir barna en mulighet til å lære om kulturen sin på en morsom måte – pluss foreldre får undre seg over barnets kreativitet!

For de som leter etter noe ekstra eventyr, skuffer ikke kjeksfabrikken med sitt utvalg av workshops som lærer alt fra maleri til hekling. Enten du er opptatt av å lære en ny ferdighet eller bare der for å oppleve alt som kjeksfabrikken har å tilby, er dette stedet sikkert å gi besøkende en uforglemmelig opplevelse.

Morsomt faktum: Kjeksfabrikken ble en gang brukt som en faktisk kjeksfabrikk frem til 2005!


5. The Sage Gateshead

Sage Gateshead – En må -besøk attraksjon i Newcastle!

Opplev kulturen i Nord -Øst som aldri før

Sage Gateshead er et ikonisk stykke arkitektur og en må-besøk attraksjon for alle som reiser til Newcastle. Denne imponerende bygningen ligger på bredden av elven Tyne, og er ikke bare et konsertsted, men gir også pedagogiske opplevelser for mennesker i alle aldre. Enten du besøker en spesiell begivenhet eller bare vil utforske området, bør Sage Gateshead være øverst på listen.

Selve bygningen er slående og øyeblikkelig gjenkjennelig. Fra de tre auditoriene til de bygde verkstedene, vil du føle deg fordypet i kulturen og historien til Newcastle når du kommer inn. Inne i hvert auditorium finner du perfekt akustikk og komfortseter med utrolig utsikt over Riverscape bak seg. I mellomtiden imøtekommer musikkstudioene deres i verdensklasse til enhver spirende musiker som ønsker å lære nye ferdigheter eller registrere sitt eget materiale.

På toppen av liveopptredener og musikklasser er Sage Gateshead også vertskap for talte ordarrangementer samt teaterprogrammer, komedie netter og filmvisninger gjennom året. I tillegg kan du bli med på en av deres mange guidede turer som dekker emner fra arkitektur til lydteknikk – perfekt for nysgjerrige sinn!

Forsikre deg om at når du besøker Sage Gateshead, tar du deg tid til å beundre det kjevelåpende designarbeidet. Dette stedet ble designet av Foster + Partners som er kjent for sine innovative verk rundt om i Europa.

Morsomt faktum: Sage Gateshead ble omtalt i James Bond -filmen “Skyfall”!

Gå ned til dette fantastiske stedet i dag og opplev en skive av Newcastles rike kultur!


6. The Baltic Centre for Contemporary Art

Utforske Baltic Center for Contemporary Art i Newcastle

Baltic Center for Contemporary Art er en attraksjon som må se når du besøker Newcastle. Det viser ikke bare et imponerende utvalg av kunstverk fra hele verden, men inneholder også interaktive verk og aktiviteter å engasjere seg i.

På Baltic Center kan besøkende utforske malerier, skulpturer, installasjoner, flytte bildearbeid og mye mer. Senteret arrangerer regelmessig utstillinger fra fremtredende internasjonale skikkelser så vel som lokalt talent.

Barn er velkomne på Østersjøen også! Hver søndag morgen er det et gratis arrangement som heter Family Funday som tilbyr aktiviteter som historiefortelling og å lage kunstprosjekter sammen. Midtuken, kunstklubber er tilgjengelige for barn i alderen 0-5 og 5-12 år, slik at de kan utvikle sine kreative ferdigheter i et morsomt miljø.

Den baltiske kafeen serverer tradisjonelle britiske retter samt snacks og lette forfriskninger gjennom dagen – hvorfor ikke komme inn for en matbit etter å ha utforsket sentrum?

Baltic Center ligger av Gateshead Quayside som er overfylt med naturskjønn utsikt over ikoniske broer som Millennium Bridge, og gir utmerkede fotomuligheter!

Morsomt faktum: The Baltic var en gang et gammelt kornlager bygget i 1850!


7. Life Science Centre

Tar en tur til Life Science Center

Å besøke Life Science Center i Newcastle er en fantastisk opplevelse for alle som leter etter noe pedagogisk og interaktivt! Fra robotopplevelser og lasershow, til 3-etasjers lysbilder og virvler, har denne attraksjonen noe for enhver smak uansett alder eller interesser.

Senteret introduserer alltid nye utstillinger for å holde ting interessante og spennende, så det er aldri mangel på hendelser å delta på eller aktiviteter å glede seg over. Enten du vil se noen av de interaktive skjermene eller utforske en av de faste utstillingene deres, vil du være sikker på å forlate med en bedre forståelse av moderne vitenskap – perfekt for nysgjerrige besøkende!

Ikke bare det, men Life Science Center tilbyr også spesielle sett som du kan bruke under besøket – som en ingeniørpakke full av verktøy for å hjelpe deg med å utforske hvilken utstilling du sjekker ut. Det er ubegrensede muligheter til å lære mer om vitenskap og teknologi gjennom praktiske prosjekter som benytter seg av scenarier i det virkelige liv.

Det stopper ikke der – senteret er også vertskap Newcastle!

Så hvis du leter etter en dag ut som lar deg føle deg smartere enn når du kom, ikke nøl med – kom og sjekk ut hva Life Science Center har å tilby!

Morsomt faktum: Senteret holder sine helt egne “Science Birthday Parties” der barn (og voksne!) Får å delta i “Mad Science Experiments”.


8. Millennium Bridge

Hvis du leter etter en unik måte å utforske Newcastle, må du ikke se lenger enn Millennium Bridge! Denne broen ble bygget i 2001 og krysset elven Tyne, og kobler Newcastles Quayside med Gatesheads Baltic Quarter. Den har en innovativ åpbar design som lar skip passere gjennom, slik at besøkende kan se nærmere på elven.

Broen tilbyr spektakulær utsikt over begge sider av byen og er perfekt hvis du vil få panoramautsikt over Newcastle. De ikoniske buede stålbuer blir opplyst om natten og skaper en vakker estetikk og gir den en imponerende silhuett mot nattehimmelen.

En ting som gjør denne broen så spesiell, er dens evne til å vippe oppover når store fartøyer trenger å gå forbi, noe som gjør den til en virkelig bemerkelsesverdig bragd med ingeniørfag. Om natten ser det ut som om det danser sammen med elven nedenfor!

Millennium Bridge gir fantastisk utsikt over hele byen og er absolutt verdt å besøke for sin unike design og arkitektur. I tillegg er det mange spisesteder i nærheten hvor du kan hente en matbit eller til og med bare stoppe for litt selfie som tar! Opplev Newcastle som aldri før med et besøk i Millennium Bridge

Morsomt faktum: Broen ble designet av den verdenskjente arkitekten Sir Norman Foster som også designet Londons beryktede Gherkin-bygning!


9. Grey”s Monument

Grey”s Monument: Klatre til toppen og nyt en spektakulær utsikt over Newcastle!

Grey”s Monument er et av Newcastles ikoniske landemerker, som ligger i hjertet av sentrum. Når du står høyt på 66 fot høy, på toppen av en storslått granittkolonne, kan du beundre fantastisk utsikt over det vakre bybildet. Monumentet ble bygget til ære for Charles Gray, tidligere statsminister som døde i 1845.

Klatre opp til toppen og ta i deg vidunderlig utsikt som strekker seg over Newcastle, inkludert severdigheter som St. James “Park og Quayside. Med flere svingete trapper inne i monumentet og en åpen plattform på toppen, er det vel verdt å ta deg tid til å utforske dette viktorianske mesterverket. I tillegg trenger du ikke å bekymre deg for å gå deg vill, da det er veibeskrivelse som påpeker hvor du skal gå for at du skal nå toppen!

På en klar dag kan besøkende til og med se så langt som Northumberland og all dens naturlige skjønnhet – ganske spektakulær! Og hvis det ikke tar fancy, hvorfor ikke bare slappe av ved Grey”s Monument? Det er rikelig med sitteplasser rundt, slik at du kan suge opp litt solskinn mens du setter pris på den imponerende statusen fra bakkenivå også.

Morsomt faktum: Rundt åtte tonn polert granitt ble brukt i konstruksjon for Grey”s Monument som først åpnet i 1838!


10. The Laing Art Gallery

Oppdag den historiske og kulturelle betydningen av Laing Art Gallery!

Laing Art Gallery ligger i hjertet av Newcastle. Den huser en spektakulær samling av verk fra anerkjente moderne og moderne britiske artister, samt et omfattende utvalg av utskrifter og tegninger fra hele verden. Dette galleriet gir besøkende en mulighet til å utforske ikke bare kunst, men også historie og kultur gjennom det brede utvalget av utstillinger og arrangementer.

Enten du leter etter malerier eller fotografering, teaterforestillinger eller pedagogiske opplevelser – Laing vil sikkert ha alt! Bemerkelsesverdig arbeid som er utstilt inkluderer verk av William Holman Hunt, Barbara Hepworth, Henry Moore og L. S. Lowry. Roterende utstillinger dekker emner som spenner fra film til mote; Det er noe for alle her på Laing Art Gallery!

Galleriet har også en unik utstilling med historisk keramikk som gir innsikt i mange forskjellige aspekter av sosial historie som lokal handel eller trender innen interiørdesign som rådet under forskjellige deler av historien. Utstillinger som disse gir besøkende en sjanse til å lære om kunsthistorie på en engasjerende måte.

Laing Art Gallery er også vertskap for flere arrangementer gjennom året, inkludert forelesninger, workshops, filmer, performancekunstverk og mer, noe “re i byen!

Et morsomt faktum om denne fantastiske attraksjonen? I 2019 ble Laing tildelt “North East Museum Service” av Arts Council England for sitt fantastiske utstillingsvindu med inspirerende kunstverk gjennom årene!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Kan du reise til England uten visum?

Ja, borgere i visse land kan reise til England uten visum. Disse landene inkluderer USA, Canada, Australia, New Zealand og Japan. Innbyggere fra disse landene kan bo i England i opptil seks måneder uten visum. Reisende fra andre land må imidlertid søke om visum før de reiser til England.

Er mat dyr i Newcastle?

Newcastle er en ganske rimelig by når det gjelder mat. Du kan finne en rekke restauranter, kafeer og takeaways som tilbyr en rekke retter og priser. Fra budsjettvennlig hurtigmat til high-end servering, det er noe som passer alle smaker og budsjetter. Prisene kan variere fra sted til sted, men totalt sett kan du forvente å finne mat av god kvalitet til fornuftige priser.

Er mat dyr jeg newcastle?

Newcastle er en Ganske Rimelig av Når Det Gjelder Mat. Du Kan Finne en Rekke Restauranter, Kafeer OG Takeaways som Tilbyr en Rekke RETTER OG Priser. Fra Budsjettvennelig Hurtigmat til high-end servering, det er Noe som Passer Alle Smaker OG Budsjetter. Prisene Kan Variere fra Sted til Sted, menn totalt sett kan du forvente Å finne mat av gud kvalitet til fornuftige Priser.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment