Reis til København: 10 reisetips for herlige sightseeers

Å reise til København er en spennende reise som du snart ikke vil glemme. Fra sine herlige brosteinsgater og historiske monumenter til de livlige gatemarkedene og kulturelle attraksjonene, er det noe magisk i luften i denne sjarmerende byen. Hvis du søker etter den perfekte måten å utforske København uten å gå glipp av de beste severdighetene, her er 10 reisetips for glade seerere.

Først, sjekk ut ikoniske landemerker som den lille havfrue -statuen eller opplever et vakkert solnedgangscruise langs kanalene i ChristianShavn. For en mer autentisk opplevelse, ta turen til Torvehallerne Market og prøve noen lokale spesialiteter som Danmarks anerkjente Smørrebrød -smørbrød. Bla gjennom lokale butikker eller ta en rolig sykkeltur gjennom Nyhavn Harbour – det er mange aktiviteter som kan fylle dagene dine under besøket!

Når det gjelder å velge hvilke attraksjoner som er verdt tiden din, kan du stole på oss. Vi har vært lokalbefolkningen lenge nok til å tilby vår ekspertoppfatning om hvilke steder vi mener du bør prioritere mens du er i København. Tross alt, hvem er bedre enn noen som bor i denne utrolige byen? Vi lover at du ikke blir skuffet over noe som er anbefalt av oss!

Så fortsett og bestill turen – du vil takke deg selv senere når du oppdager alle skattene København har i vente for glede søkere akkurat som deg!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til København? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Tivoli Gardens

Tivoli Gardens København

Tivoli Gardens – A Fairy Tale Wonderland in the Heart of Copenhagen

Velkommen til Tivoli Gardens, en magisk og spennende fornøyelsespark som ligger i hjertet av København. Dette er en opplevelse som ingen andre – med sine fengslende hager, travle gater fylt med butikker og restauranter, en funfair komplett med klassiske turer og moderne attraksjoner, det er det perfekte stedet for en uforglemmelig dag ute.

Enten du besøker som familie eller på egen hånd, er det mange aktiviteter som holder deg underholdt. Ta en spasertur gjennom de vakre hagene – beundre livlige blomster, furutrær og slyngende stier – la deg gå vill i denne finurlige verden! Det er mange steder å lene seg tilbake og slappe av også; Gå til å fiske ved Søerne -sjøen eller besøke Pantomimeteatret hvor du kan se klassiske forestillinger fra talentfulle skuespillere og musikere.

På toppen av det er det også spennende berg-coasters og villvannsturer hvis du er ute etter noe mer adrenalininduserende. Fra den ikoniske trebanen Rutschebanen til spinnende svinger av Sky Tower, har Tivoli Gardens noe for enhver smak! Og ikke glem å unne deg en av de mange deilige spisestedene under eventyret ditt; Prøv noen velsmakende skandinaviske retter eller ta tak i noen sukkerholdige godbiter for senere – alt er her som venter på deg.

Totalt sett er Tivoli Gardens en opplevelse som ingen andre – så sørg for at den topper listen din når du besøker København!

Her er et morsomt faktum: Visste du at Tivoli er en av de eldste underholdningsparkene i verden? Den åpnet dørene først tilbake i 1843 og har vugnet besøkende siden den gang!


2. Nyhavn

Nyhavn Denmark

Hvis du ønsker å fordype deg i skjønnheten og energien i København, er Nyhavn et must-besøk-sted. Denne ikoniske havnefronten har vært en integrert del av byen siden 1673 og tilbyr noe for enhver smak.

Denne pittoreske havnen strekker seg fra Kongens Nytorv til Royal Danish Playhouse, og er foret med livlige, fargerike rekkehus som fanger den maritime ånden i Danmarks hovedstad. Herfra vil besøkende få sveipende utsikt over noen av byens mest kjente landemerker, inkludert Sankt Annæ Church og Nikolaj Kirke (St. Nicolas “kirke).

Nyhavn kan skryte av en livlig atmosfære som er perfekt for par eller venner som ønsker å tilbringe kvalitetstid sammen. Det er mange muligheter for de som ønsker å nyte et romantisk måltid ved levende lys eller slappe av over en (eller to) av de lokale ølene mens de ser på folk – noe som gjør det til en flott destinasjon!

Sammen med sin livlige atmosfære og fantastiske, instagrammelige utsikt, huser Nyhavn også flere anerkjente restauranter som Restaurant Orangeriet, Café Norden og Den Lille Fede sammen med utallige barer og kafeer. Disse virksomhetene ligger alle beleilig i gangavstand fra hverandre, noe som gjør det enkelt å utforske forskjellige smaker under besøket!

For turister som ønsker å oppdage mer om Danmarks fortid og kultur, er det også flere museer som ligger i Nyhavn inkludert Maritime Museum of Danmark og Christian IVs Brewhouse.

Morsomt faktum: De fleste bygninger i Nyhavn har blitt bygget før 1700 -tallet!


3. The Little Mermaid

Den lille havfruen: en må-se-attraksjon for alle reisende til København

Ligger ved kysten av Danmarks Øresund -stredet ligger København, en by full av kultur, energi og skjønnhet. En av dens mest ikoniske attraksjoner er den lille havfrue -statuen. Denne bronse havfrueskulpturen ble funnet langs strandlinjen til Langelinie Promenade i Harbor District, og er ikke bare et symbol på København, men av Danmark som helhet.

Den lille havfruen ble først avduket i 1913 etter at skulptøren Edvard Eriksen fikk i oppdrag å opprette den av Carl Jacobsen, sønn av grunnleggeren av Carlsberg Breweries. Basert på Andersens berømte eventyr “The Little Mermaid”, er denne statuen ment å symbolisere Københavns indre skjønnhet i tillegg til å hedre Andersen selv som ble født i nærheten av byen.

Siden den avdukes for over 100 år siden, har den lille havfruen blitt et varig symbol i popkulturen – omtalt overalt fra storskjerm til bøker og musikk. Den står jevnlig på toppen av “beste ting å gjøre” lister og trekker turister fra hele verden som observerer skjønnheten ved soloppgang eller om natten når den er opplyst med fargede søkelys.

Et morsomt faktum om den lille havfruen er at hodet hennes er blitt stjålet så mange ganger gjennom hele hennes levetid at hun har måttet byttes ut flere ganger!

Ingen besøk i København ville være komplett uten å stoppe med et av de mest elskede symbolene – den lille havfruen!


4. Amalienborg Palace

Amalienborg Palace Denmark

Å besøke Amalienborg Palace er et must når du reiser til København, Danmark. Dette landemerket ble bygget på midten av 1700-tallet, og fungerer som den offisielle boligen til den danske kongefamilien, og det er virkelig et syn å se.

Palasskomplekset består av fire symmetriske bygninger foran en åttekantet gårdsplass, som skaper en fantastisk utsikt for alle besøkende. Inne i veggene i Amalienborg Palace er museer dedikert til noen av de viktigste delene av dansk historie, inkludert skulpturer, gjenstander og fotografier fra hele Europa.

På toppen av sin historiske betydning og skjønnhet er det mange aktiviteter du kan glede deg over her, for eksempel guidede turer som vil gi deg mange morsomme fakta om palasset og dets innbyggere. Du kan også delta i spesielle arrangementer som musikkonserter på torget eller bare beundre den fantastiske dekorerte interiøret som vises.

Uansett hva grunnen til å besøke Amalienborg Palace måtte være, vil du definitivt forlate en nyvunnet takknemlighet for dansk kultur og historie. I tillegg er det alltid hyggelig å komme på nært hold med kongelige – selv om det bare er gjennom observasjon!

Morsomt faktum: I 1794 var det to forsøk på å flykte fra Amalienborg Palace av to kriminelle som gjemte seg inne i bygningen!


5. Rosenborg Castle

Hvis du leter etter en ekte smak av dansk historie og kultur, er Rosenborg Castle det perfekte reisemålet. Slottet står stolt i Loveling King”s Garden i København og er full av fascinerende gjenstander og kunstverk. Bygningen stammer fra 1606 og ble designet av arkitekten Hans van Steenwinckel. Det har blitt utvidet gjennom århundrene, med mange kongelige tillegg lagt over tid – blant dem ballsalen, bygget av kong Frederik IV.

Innsiden av Rosenborg -slottet er like imponerende som dets ytre. Inne i besøkende kan finne en rekke gjenstander som lar deg skimte inn i de tidligere konger og dronninger som eide det, inkludert skulpturer, porselen, møbler, tepper og billedvev. Det er også flere interessante ting som en elfenbenstrone laget for Christian Vs kroningsseremoni i 1671 og modeller av skip som ble brukt under krigstidskamper.

For de som er interessert i hager eller naturvandringer, kunne Rosenborg Castle ikke være mer perfekte; Det ligger i hjertet av en av Europas fineste barokkparker komplett med kanaler, grotter og terrasser – alt omgitt av 8000 trær! Hvis du er heldig nok til å besøke på en solskinnsdag, kan du til og med delta i en av deres gratis guidede turer rundt eiendommen eller kanskje ta en romantisk robåttur gjennom vollgraven.

Morsomt faktum: I sommermånedene er det tilstøtende Park vertskap for Danmarks eldste friluftsteaterforestillinger med skuespill som dateres tilbake århundrer!


6. Strøget

Utforsk de ikoniske gatene i Strøget: A Traveller”s Paradise

Hvis det er en ting å gjøre i København, utforsker den ikoniske gatene i Strøget. Dette bilfrie området er en eklektisk blanding av gamle og nye, fra svingete brosteinsveier til moderne butikk. Det er ikke rart at denne reisende paradiset har tiltrukket seg besøkende i århundrer.

Strøget er den lengste ganggaten i Europa, og den spenner fra Rådhuspladsen i sentrum helt til Kongens Nytorv. Hver sving du tar bringer noe nytt; Finn restauranter og barer som serverer tradisjonell dansk mat eller bla gjennom designerbutikker som fremhever high-end mote. Ved siden av store forhandlere som Vero Moda, kan du oppdage unike lokalbutikker som Interior Shop fylt med vintage møbler, antikviteter og kunstverk fra lokale håndverkere.

For å virkelig få en følelse av hvordan det å bo i Skandinavia er, kan du gå videre til Torvehallerne hvor du kan finne stativ som serverer mat som danske smørbrød, kaker, supper og gryteretter. Den livlige atmosfæren gjør dette til et perfekt sted å ta en pause og folk se på! Prøv noen av Danmarks beste bitt mens du chatter med lokalbefolkningen.

Ta deg tid til å vandre langs de brosteinsbelagte steinstiene foret med fargerike bygninger – ikke glem å stikke innom det latinske kvartalet i nærheten av NørReport Station som tilbyr butikker fullpakket med kulturelle grupper som spenner over flere land!

Morsomt faktum: Om natten blir mange deler av Strøget levende med livlige lys som lyser opp de berømte bykortene!


7. Christiania

Københavns smeltedigel av kultur, Christiania, er et must for nysgjerrige reisende. Denne tidligere militære brakkene er blitt omgjort til et uavhengig kulturelt knutepunkt, hjem til over 1000 innbyggere og flere dusin gallerier, restauranter og butikker.

Ta en spasertur rundt Christiania for å utforske den unike atmosfæren. Free Town har sitt eget sett med lover og forskrifter som du bør lese opp før du besøker; Disse sikrer sikkerheten til både innbyggere og besøkende. Siden dette er et uformelt oppgjør uten politiets tilstedeværelse, er det viktig å oppføre seg på riktig måte når du streifer rundt i gatene.

Området rundt Christiania er hjemsted for flere attraksjoner, inkludert gallerier, live musikkarrangementer og butikker som selger håndlagde varer. Du finner også kafeer og restauranter som serverer deilig mat fra hele verden. For å få en følelse av den lokale kulturen, kan du bli med en av de guidede turene som er tilgjengelige i nærheten av inngangen, eller innom det historiske museet som huser gjenstander fra områdets fortid.

For å forlate Christiania med en minneverdig gave, besøk en av de mange kunstbutikkene der du finner kunstverk laget av lokale kunstnere i en rekke medier. Ikke la være uten prøvetaking noen deilige tradisjonelle danske godbiter også!

Christiania er som ingen andre steder i København og gir besøkende en utrolig innsikt i alternativ livsstil med egen karakter; Virkelig en opplevelse å ikke gå glipp av!

Morsom faktum: Christiania fikk staten fra staten til å forbli et uavhengig samfunn i 1971 etter en viss innledende motstand fra myndighetene.


8. The National Museum of Denmark

National Museum of Danmark gir fascinerende innsikt i dansk kultur og historie.

Dette museet ligger i hjertet av København, og gir en ideell måte å oppdage landets fortid. Museet har utstillinger som inneholder gjenstander fra forhistorie til samtidskunst. Med forskjellige nivåer som viser forskjellige tidsperioder, kan besøkende få en omfattende oversikt over hvordan Danmark har utviklet seg gjennom århundrene.

Fra arkeologiske funn til mote og design, er det noe for alle på National Museum of Danmark. Gjennom interaktive skjermer og utstillinger kan besøkende få ytterligere innsikt i vikingtider, samt utforske den moderne livsstilen og kulturen til denne nordiske nasjonen. Ikke gå glipp av de fantastiske samlingene som sporer tilbake svunnen tid da danske kongelige styrte riket.

Museet er kjent for sine utdanningsprogrammer, og gir alle muligheten til å lære om Danmarks rike arv i et morsomt miljø. Barn har sjansen til å delta i aktiviteter som håndverk og historiefortellinger relatert til historiske hendelser. Dessuten er turer tilgjengelige både på engelsk og dansk for de som ønsker å få mer kunnskap om spesifikke utstillinger eller interesseområder.

Morsomt faktum: King Christian IV var ekstremt glad i kona dronning Anna Catherine! Han bestilte til og med hennes eget slott – Kastellet – som fremdeles står i dag.


9. Rundetårn

Grunner til at reisende elsker rundetårn

Å besøke Rundetårn er et must når du er i København. Dette tårnet fra 1600 -tallet ligger i sentrum, og det gir fantastisk utsikt over byen fra observasjonsdekket. Den har også en interessant historie for besøkende å utforske. Det er ikke vanskelig å se hvorfor så mange mennesker kommer hit hvert år!

Som en av Københavns eldste bygninger, er Rundetårn en flott måte å oppleve byens fascinerende fortid. Det ble bygget mellom 1637 og 1642, og var ment som et astronomisk observatorium, og huser i dag fortsatt en fungerende vitenskapelig instrumentering. Besøkende kan få et glimt av observatoriet i observatoriet ved å klatre opp til visningsplattformen i øverste etasje i bygningen – den tilbyr til og med 360 graders utsikt over Danmark!

Ved siden av all denne historien og vitenskapen, er det også rikelig med kulturell betydning forbundet med Rundetårn. Det har blitt omtalt i flere danske filmer og skuespill, i tillegg til å bli brukt som et viktig settstykke under konserter av populære danske band som Mew og Esterklang.

Rundetårns historisk rykte gjør det til et fantastisk reisemål for nysgjerrige reisende som ønsker innsikt i hvordan livet var som århundrer siden i København. Den moderne populariteten sikrer at det alltid vil være mye å gjøre og se rundt dette ikoniske tårnet!

Morsomt faktum: I 2000 klatret Jens Otto Krag (daværende statsminister i Danmark) opp Rundetårn med professorer fra University of Copenhagen – noe som gjorde ham til den første politikeren noensinne som klatret opp opp det berømte tårnet!


10. Copenhagen Zoo

København Zoo-et must-besøk for dyreelskere

Er du en dyreelsker? Da bør et besøk i København Zoo være øverst på listen når du besøker Danmark! Ligger i Frederiksberg, rett utenfor sentrum, er det lett tilgjengelig og en flott måte å komme nærmere noen av verdens mest utrolige dyr.

København -dyrehagen er hjemsted for over 3500 dyr fra 270 arter over hele verden. Du kan oppdage aper som svinger fra grener, tigre slapper av i deres innhegninger og sebraer som beiter på gress. Ikke bare det, men du har seter fra første rad for å se mange eksotiske fuglearter fly fritt i den romslige aviæren.

Du har også en sjanse til å observere noen av naturens mest hemmelighetsfulle skapninger på nært hold. Om natten eller tidlig morgen, ta en spasertur inn i natthuset eller sommerfuglhuset (når du er åpent). Du vil finne deg omgitt av flaggermus og frosker eller fascinert av hundrevis av fargerike sommerfugler som dart rundt deg. Ikke glem kameraet ditt for å fange disse uforglemmelige øyeblikkene!

Dyrehagen tilbyr også spennende interaktive aktiviteter gjennom dagen som berøring av sjøstjerner og kråkeboller ved berøringstanken og fôring av fugler til forskjellige tider. For en oppslukende opplevelse, registrer deg for en av deres turer bak kulissene-guidede turer som gir besøkende en intim utsikt over hva som skjer daglig i dyrehagen.

Morsomt faktum: Københavns dyrehager “berømte mannlige isbjørn Knutzo ble født i 2008 og bodde der til hans død i juni 2020 – noe som gjorde ham til en av Danmarks eldste levende isbjørn!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva er en typisk dansk frokost?

En typisk dansk frokost består av åpne ansiktsmørbrød kalt Smørrebrød, som serveres på rugbrød og toppet med en rekke ingredienser som syltet sild, røkt laks, ost og kalde kutt. Andre tradisjonelle frokostvarer inkluderer kokte egg, grøt, müsli og yoghurt. Danske kaker og kaffe er også populære frokostvalg.

Er København billig å bo i?

København er kjent for å være en dyr by å bo i. Leieprisene er høye og dagligvarer er også dyrere enn i andre byer. Imidlertid er det måter å spare penger på. For eksempel er offentlig transport veldig effektiv og rimelig, og det er mange gratis aktiviteter å gjøre rundt i byen. Å spise ute kan også være rimelig hvis du velger de riktige stedene. Alt i alt kan det være dyrt å bo i København, men med litt smart budsjettering kan det gjøres.

Er København Billig Å bo i?

KØBENHAVN ER KJENT FOR Å VARRE EN DYR BY Å BO I. Leieprisene er høye og dagligvarer er også dyrere enn i Andre Byer. IMIDLERTID ER DET MÅTER Å REGELIG PENGER PÅ. For EKSEMPEL ER OFFENTLIG TRANSPORT VELDIG EFFEKTIV OG RIMELIG, OG DET ER MANGE GRATIS AKTIVITTEER Å GJURE RUNDT I BYEN. Å Spise Ute Kan også Være Rimelig Hvis du Velger de Riktige Stedene. Alt i alt kan det være dyrt å bo i københavn, menn med litt smarte knoppjettering kan det Gjørnes.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment