Reis til New York City (NYC): 10 reisetips for Big Apple

Byen som aldri sover, New York City er en destinasjon som er på mange menneskers reiselister. Big Apple er et knutepunkt for forskjellige kulturer, museer i verdensklasse og anerkjent mat som garantert vil forlate besøkende fascinert. Se for deg å ta i den ikoniske skyline fra toppen av Empire State Building eller gå gjennom den travle Times Square. New York City er virkelig et sted hvor du kan oppleve det hele.

Å planlegge en tur til New York City kan være overveldende med uendelige alternativer og et stort område å dekke. Frykt ikke, da vi har samlet en liste over 10 reisetips for en hyggelig ferie i byen. Vår guide inkluderer innsidekunnskap og anbefalinger fra lokalbefolkningen for å sikre at du har en stressfri og uforglemmelig tur. Fra hvor du kan finne den beste pizzaen til hvordan du navigerer i byens t -banesystem, har vi deg dekket. Så stol på oss til å hjelpe deg med å få mest mulig ut av turen til byen som aldri sover.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til New York? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Times Square

Times Square New York

Times Square er et ikonisk reisemål i New York City, og tiltrekker seg utallige besøkende hvert år. Denne yrende plazaen tilbyr en rekke aktiviteter som kan nytes dag eller natt, med attraksjoner som passer til alle smaker. Spaser gjennom den opplyste skiltingen og ta inn lysene og lydene som gjør dette stedet så spesielt. Handle til du slipper i flere butikkene, se et show på Broadway eller ta en matbit.

En må-se for enhver reisende til NYC!

I tilknytning til Times Square ligger Bryant Park, som er like levende og verdt å sjekke ut mens du er i byen. Ta plass, suge litt sol og se på verden gå forbi – denne plassen gir besøkende pusterom fra kjas og mas i NYC -livet. Det er også kulturelle begivenheter som ofte er vert i parken, for eksempel skøytebaner om vinteren og utendørs filmvisninger i sommermånedene.

Når du vil ha en pause fra sightseeing, salonger du rundt et av de mange kule spisestedene i nærheten. Fra spiseklassikere til globale matvarer som meksikanske elendige eller norske pølser – dette området har alt! Kom innom til frokostbrunsj eller middag – det er mange alternativer for alle budsjett- og smakspreferanser.

Time Square er virkelig et av de mest spennende stedene i Big Apple. Enten du leter etter eventyr eller avslapning – dette stedet tilbyr noe for enhver smak!

Morsomt faktum: Times Square så over 131 millioner besøkende i 2019 – noe som gjorde det til en av de mest besøkte turistmålene i verden.


2. Central Park

Central Park United States

New York City er et mekka for reisende fra hele verden. Det er lett å se hvorfor-fra historiske landemerker som Liberty Statue og Brooklyn Bridge til ikoniske tårn som Empire State Building og Rockefeller Center, det er så mye å utforske i byen som aldri sover. Central Park er en av New York Citys må-se-attraksjoner, og tilbyr besøkende pusterom fra det travle bylivet.

Den 843 mål store parken ble åpnet i 1857 og fungerer som en oase for både lokalbefolkningen og besøkende. Med mange friluftsliv som løping, sykling, båtliv, rulleskøyter og mer, tilbyr Central Park noe for enhver smak. Du kan til og med ta en vogntur eller leie en robåt til bestemte tider av året!

Eventyrere vil elske å utforske Central Parks mange stier, Bridle -stier, fontener og skulpturer i hele parken, inkludert Bethesda Fountain (den største fontenen i Central Park) og Balto Monument (en hyllest til SLED Dog Hero Balto). Central Park er også hjem til over 26 000 trær – noe som gjør det til et av de vakreste stedene i hele New York City!

For de som ønsker å slappe av i naturen eller nyte litt frisk luft med venner eller familie, har Central Park rikelig med grøntareal for piknik også! Kom innom en av de mange matleverandørene eller ta med et teppe hjemmefra – uansett er du sikker på å ha det veldig bra.

Et morsomt faktum om Central Park? Hver amerikansk president siden Theodore Roosevelt har besøkt den! Så kom og opplev dette urbane paradiset for deg selv – du vil ikke bli skuffet!


3. Empire State Building

Empire State Building United States

New York City, hjem til den ikoniske Empire State Building.

Denne 102-etasjers Art Deco skyskraper er et av byens mest berømte og gjenkjennelige landemerker. Bygningen åpnet først i 1931 under den store depresjonen og har blitt omtalt i utallige bøker, filmer, TV -serier og mer siden den gang. Besøkende kan ta en “bak kulissene” -turen i bygningen eller beundre den fra et observasjonsdekk i 86. etasje for å få fantastisk utsikt over Manhattan og utover.

Empire State Building er også kjent for sine ikoniske årlige belysninger hvert år, og skifter farger for spesielle anledninger som jul og høytider eller hedrer spesielle mennesker eller arrangementer over hele verden. Du vil bli overrasket av skjønnheten uansett hvilken tid på året du besøker.

Bortsett fra dens kulturelle betydning, er å besøke denne ruvende strukturen en unik historisk opplevelse som ikke kan replikeres andre steder! Det ligger også praktisk i nærheten av noen andre kjente NYC -attraksjoner som Madison Square Garden, Times Square og Central Park.

Morsomt faktum: På solfylte dager blir opptil 6 millioner murstein oppvarmet fra solstråler som reflekterer av Empire State Building!


4. Statue of Liberty

Frihetsgudinnen – et symbol på frihet og håp.

Ligger i New York Harbor, står den ikoniske frihetsstatuen som et symbol på frihet og håp. Dedikert i 1886 ble det gitt til USA av Frankrike som et tegn på vennskap og solidaritet mellom de to landene. Det har vært en populær attraksjon for turister siden den gang.

På 152 fot høy og veier 225 tonn, har kobberstatuen en robed kvinne som holder en fakkel i den ene hånden og et innskrevet nettbrett som bærer datoen 4. juli 1776 (datoen for uavhengighetserklæringen ble vedtatt). Hennes tilstedeværelse er imponerende med besøkende fra hele verden som kommer for å stå ved basen eller ta en båttur inn i New York Harbor, slik at de kan se henne på nært hold-ofte mens hun knipser noen fantastiske fotografier.

I tillegg til å være en utrolig sightseeingopplevelse, betyr det også å gjøre et besøk i Frihetsgudinnen på et av USAs mest historiske steder. Å besøke museet på Ellis Island lar deg for eksempel utforske historier om tidlig innvandring som har formet dette landets fortid.

Som et av USAs mest ikoniske symboler og attraksjoner, er frihetsstatuen noe enhver besøkende bør se mens de er i New York City. Ikke bare vil du ta inn litt fantastisk utsikt, men du vil også kunne oppleve noen ekte historie også!

Morsomt faktum: Lady Liberty har på seg en størrelse 879 sko med 25 vinduer i hver fot!


5. Brooklyn Bridge

Å besøke Brooklyn Bridge er alltid et must for en opplevelsesreisende i New York City. Denne ikoniske hengebroen ble bygget i 1883, og spenner over East River og forbinder de to bydelene på Manhattan og Brooklyn. Det har blitt et symbol på New York City selv, med sin storslåtte arkitektur og fantastisk utsikt over byens skyline.

Det som gjør denne broen så spesiell er at den er en reise innen en reise. Når du går over den, kan du observere skjønnheten i de unike tårnene i gotisk stil som står som Sentinels for å beskytte dette store monumentet. Du vil kunne observere skip som passerer under de majestetiske buegangene, og undrer oss over hvor langt vi har kommet når det gjelder ingeniørvirksomhet.

En gang på slutten av turen, vil du bli møtt av utrolige utsikter over både Manhattan og Brooklyn fra 25-etasjer over havet. Uansett hvilken tid på dagen du går, er det sikkert å være fantastisk vakker! Og for å gjøre det enda mer interessant, er det mange gateutøvere og leverandører som selger håndlagde varer og suvenirer underveis for de som leter etter en ekstra noe spesielt med turen.

Brooklyn Bridge tilbyr en av USAs mest ikoniske opplevelser for reisende i New York City – og vil uten tvil overlate dem til minner for å vare livet ut!

Morsomt faktum: Brooklyn Bridge ble faktisk samlet på land før han ble flyttet på plass over elven – en bragd som tok 14 år!


6. 9/11 Memorial and Museum

Reisende kommer til Memorial & Museum fra 11. september for å betale sin respekt og ære de som mistet livet 11. september 2001. Som et av de mest gripende landemerkene i New York City, er det et sted å reflektere og takknemlighet for alt det der ble hentet fra oss i en så forferdelig tragedie.

Bortsett fra å være et viktig minnesmerke og museum, lar Memorial & Museum 9. september å møte historier om stort tap samt fantastisk mot. De to reflekterende bassengene har navnene på de som gikk tapt i begge 9/11 angrep – innkapsling utover ord vår delte følelse av tragedie, trøst og enhet, som først begynte 9. september.

Memorial Glade fra 9. september symboliserer spenst. Vinkelstelaene er sammensatt av mer enn 200 individuelle steiner som representerer mennesker, organisasjoner og nasjoner som kommer sammen i tider med motgang for å demonstrere styrke gjennom enhet.

I tillegg til å være et meningsfullt landemerke til minne om de vi har mistet, tilbyr museet historiske utstillinger som viser hvorfor denne dagen er så viktig i våre kollektive minner. Gjennom multimedia -skjermer som lydopptak, videoer og fotografier – får reisende en bedre forståelse av hva som skjedde og hvordan det har formet vår verden i dag. Det er mer enn en dyster hyllest – det er en bro som forbinder oss til tidligere hendelser.

Besøkende oppfordres til å ta tid på slutten av turen til å reflektere i fred ved Survivor Tree – som fungerer som et symbol på håp for menneskeheten midt i fortvilelse.

Et morsomt faktum om dette treet: det ble oppdaget av arbeidere blant ruskdagene etter at begge tårnene hadde kollapset!


7. High Line

Å besøke den høye linjen i New York er et must for enhver reisende. Denne utrolige parken, bestående av en gammel forhøyet jernbanelinje, er blitt omgjort til en fantastisk og pittoresk gangvei.

High Line gir noen av de beste utsiktene i byen og gir et interessant blikk på den indre arbeidet i New York City. Ikke bare vil du ta inn severdighetene fra oppe, men du vil også ha mange muligheter til å utforske alle slags grøntområder og kunstverk.

Stien langs høylinjen går gjennom noen av Manhattan mest ikoniske nabolag, inkludert Chelsea og Greenwich Village, og gir reisende et unikt perspektiv på livet i New York City. Å stoppe med jevne mellomrom underveis gjør at reisende kan beundre forskjellige skulpturer og andre interessepunkter som “The Shed” Performing Arts Center eller Whitney Museum.

Om natten kan besøkende rusle langs opplyste stier mens de beundrer glitrende skylineutsikt – en virkelig magisk opplevelse! High Line vil garantert etterlate deg varige ferieminner.

Morsomt faktum: Det originale toget som gikk gjennom dette området ble brukt av godsselskaper til 1980!


8. Rockefeller Center

#Rockefeller Center: Et must-see for erfarne reisende

Rockefeller Center ligger i Midtown Manhattan, og er et pulserende reisemål som har noe å tilby alle. Komplekset inkluderer 19 kommersielle bygninger, to utendørs torg og en rekke offentlige rom. Selvfølgelig er juvelen til dette blendende komplekset den ikoniske 30 rockbygningen – hjertet av NBC Studios.

Besøkende kan utforske New York Citys kulturhistorie på toppen av berget, et observatorium som ligger i 70. etasje i 30 Rockefeller Plaza. Nyt fantastisk 360-graders utsikt over New York og utover fra 850 fot over bakkenivå! Andre attraksjoner inkluderer en rekke butikker, restauranter og kafeer samt Radio City Music Hall – som er kjent for det spennende julespektakulære showet.

Hos Rockefeller Center kan du også oppleve unike kunstverk både innendørs og utendørs i alle retninger rundt komplekset. Marvel på Paul Manships berømte forgylte Prometheus-statue eller vandre gjennom Channel Gardens for å finne verdenskjente skulpturer som Flora og Mercury-både reist i 1934 av italienske skulptør Attilio Piccirilli.

Oppdag uendelige muligheter på Rockefeller Center med aktiviteter som er egnet for alle aldre og interesser! Lær hemmeligheter om områdets fortid eller utforske banebrytende trender på dette dynamiske bysenteret fylt med energi og stil. Besøkende vil aldri glemme tiden sin i dette enestående bybildet som henter inspirasjon fra New Yorks uforutsigende livlige kultur gjennom historien.

Morsomt faktum: Eiendomskomplekset ble berømt oppkalt etter oljetyrongen John D. Rockefeller Jr., som begynte å skaffe seg eiendommer på 1930 -tallet for å lage det vi nå kjenner som Rockefeller Center!


9. Metropolitan Museum of Art

New York City er en av verdens vakreste og ikoniske byer. En av de beste attraksjonene er Metropolitan Museum of Art. Fra historiske gjenstander til moderne kunstverk, det er noe for enhver smak. Forbered deg på å bli blendet av kunst fra hvert hjørne av kloden!

På over to millioner arbeider er Mets samling garantert å holde besøkende betatt i timevis. Et imponerende utvalg av europeiske malerier, gamle egyptiske antikviteter, greske skulpturer og så mye mer finner du her. Enten du er en kunstentusiast eller bare leter etter en hyggelig ettermiddagstur, vil du finne noe å glede deg over på dette anerkjente museet.

I tillegg til spesielle utstillinger og kjente forestillinger gjennom året, tilbyr MET også pedagogiske aktiviteter og workshops som er både morsomme og informative. Ta en guidet tur rundt noen av de permanente samlingene, eller lær hvordan du lager kunst selv gjennom interaktive programmer som skisseringskurs. Det er lett å gå seg vill i alt dette museet har å tilby!

Hvis du føler deg sulten etter besøket, kan du stikke innom Met Breuer Café som serverer klassiske italienske retter sammen med lokale håndverksøl. Og ikke glem å sjekke ut takterrassen der du kan ta inn fantastisk panoramautsikt over Central Park og utover.

Morsomt faktum: Metropolitan Museum of Art ble grunnlagt i 1870 – noe som gjorde det til en av NYCs eldste kulturinstitusjoner!


10. Grand Central Terminal

Av alle attraksjonene i New York City kan Grand Central Terminal være en av de mest ikoniske og uforglemmelige. Grandiositeten til dens arkitektur og dens sentrale beliggenhet har tiltrukket seg reisende i generasjoner.

Grand Central Terminal er en monumental Beaux-Arts-bygning som ligger på 42nd Street og Park Avenue i Midtown Manhattan, noe som gjør det til et ideelt utgangspunkt for å utforske NYC. Terminalen åpnet i 1913 og inneholder i dag 68 butikker, 35 spisesteder, en østersbar, et Grand Central Market med ferske råvarer, en Apple-butikk med gratis Wi-Fi-tilgang, pluss tre vakre restauranter: Grand Central Oyster Bar & Restaurant , Cipriani Dolci, og Michael Jordans The Steak House N.Y.C., som alle finnes på lavere nivå.

Hvis du er heldig nok til å gå inn på stasjonen på en lørdagskveld mellom 22.00 til 13.00, kan du få et glimt av midnattøyeblikk når en ny video eller lydbilde vises på hver av stasjonens 42 digitale skjermer gjennom hele tiden. Det er også mange gode aktiviteter som skjer inne i Grand Central som historiske turer eller klasser fra læringssenteret deres som inneholder noen interessante temaer som ernæring, musikk eller forretningsråd.

Morsomt faktum: Over 750 000 mennesker passerer gjennom Gran Central Terminal hver dag!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Når i året er det best å reise til New York?

Den beste tiden å besøke New York City er om våren eller høsten. April til juni og september til begynnelsen av november er ideelle tider for å utforske byen når temperaturene er milde og folkemengdene er mindre. I løpet av sommermånedene kan byen være varm og fuktig, og overnattingsprisene har en tendens til å være høyere. Vinteren kan være kald, men byen er fremdeles et flott reisemål for ferieshopping, teater og ikoniske attraksjoner.

Hva er billig å handle i New York?

New York er et flott sted å handle for en rekke varer, og det er mange alternativer for de som leter etter et godt kjøp. Sparsommere butikker, loppemarkeder og utløps kjøpesentre er alle gode steder å finne gode tilbud på klær, tilbehør og hjemmevarer. Rabattbutikker som T.J. Maxx og Marshalls er også gode steder å finne designerklær og tilbehør til en brøkdel av prisen. Å handle i Chinatown er også en fin måte å finne unike varer til en lav pris.

Hva er Billig Å håndtere I New York?

New York er et Flott Sted Å håndtak for en Rekke Varer, OG det er mangge Alternativer for de som letrer etter et Godt Kjøk. Sparsomere Butikker, Loppemarkeder og Utlørps kjøkesentre er alle GODE STEDER Å FINNE GODE Tilbud til Klær, Tilbehør og HjemmeVarer. Rabattbutikker som T.J. Maxx OG Marshalls er også GODE STEDER Å FINNE DESIGNERKLARR OG Tilbehør til en brøkdel av Prisen. Å håndtak i chinatown er også en fin måte Å finne unike varer til en lav pris.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment