Reis til Frankfurt: 10 reisetips for Tysklands Mainhattan

Frankfurt, den femte største byen i Tyskland, er en yrende metropol med en rik historie og kultur. Fra den imponerende skyline til sin sjarmerende gamleby, er det ingen mangel på ting å se og gjøre i denne livlige byen. Men med så mye å utforske, er det lett å føle seg overveldet. Derfor har vi satt sammen 10 reisetips for å hjelpe deg med å ha en stressfri ferie i Frankfurt.

Enten du er en første gangs besøkende eller en erfaren reisende, vil tipsene våre sikre at du får mest mulig ut av tiden din i byen. Fra å navigere i offentlig transport til å finne de beste lokale mat- og drikkeplassene, har vi deg dekket. Du kan stole på rådene våre, ettersom vi er lokalbefolkningen som kjenner byen inne og ut og personlig har prøvd og testet alle anbefalingene våre.

Så hvis du planlegger en tur til Frankfurt og vil sørge for at du har en jevn og hyggelig opplevelse, må du huske å lese videre for de 10 beste reisetipsene våre. Vi garanterer at med vår hjelp, vil du kunne fordype deg i byens unike kultur og historie uten unødvendig stress eller problem.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Frankfurt? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Römerberg

Römerberg Frankfurt

Frankfurt er et kulturelt knutepunkt fylt med attraksjoner og landemerker som gjør det til et flott reisemål for reisende. Et av de mest ikoniske stedene i byen er Römerberg, som ligger i hjertet av byen.

Römerberg huser Frankfurts rådhus, dets gamle Stadthaus (gamle rådhus) og andre historiske bygninger. Det er en vakker firkantet foret med halvtiden hus og elegante fontener, noe som gjør det til et av de romantiske stedene i Europa.

Ikke langt fra Römerberg kan du også besøke Main Tower, Goethe House og Palmengarten. Dette er alle gode eksempler på kulturrike destinasjoner rundt Frankfurt med mye å tilby. Hovedtårnet tilbyr utsikt over byen fra sin visningsplattform som ligger i 56. etasje, mens Goethe House er der den berømte forfatteren bodde og jobbet med noen av hans beste verk. Palmengarten er en vakker botanisk hage som sikkert vil fylle sansene dine med skjønnhet og fred.

Den neste attraksjonen som er verdt å besøke mens du er i Frankfurt er Senckenberg Natural History Museum – et av de største naturhistoriske museene over hele verden. Her kan du utforske millioner av år historie med utstillinger om eldgamle dyr, dinosaurfossiler og mange flere jordvitenskapelige opplevelser! Et annet must-see-sted er Städel Museum-et kunstmuseum med en omfattende samling som spenner fra malerier til skulpturer av verdensberømte kunstnere som Rembrandt eller Monet.

Sachsenhausen er et annet flott sted for reisende som er interessert i tradisjonell tysk arkitektur, da dette området har bevart hundre år gamle bygninger som du kan oppdage under besøket her. Det er også gammelt operahus kjent for sin store arkitektoniske skjønnhet som teaterforestillinger fremdeles holdes der i dag! Sist, men ikke minst, ikke gå glipp av Museumsufer og Zoo Frankfurt – begge ideelle lokasjoner når du reiser med barn!

Avslutningsvis skiller Römerberg seg ut blant andre attraksjoner, da det er et symbol på Frankfurts rike kulturarv og tilbyr mye å bli utforsket av besøkende her!

Morsomt faktum: Den berømte Iron Man -konkurransen finner sted hvert år på Römerberg hvor konkurrenter må løpe opp 628 trinn!


2. Main Tower

Main Tower Germany

Hovedtårnet: Det ikoniske landemerket til Frankfurt

Har du hørt om Frankfurts ikoniske landemerke, hovedtårnet? Hovedtårnet stiger til en høyde på 200 meter, og tilbyr en av de beste skylineutsiktene i Europa.

Du kan glede deg over fantastiske panoramautsikter fra hvert av observasjonsdekkene og restaurantgulvene. En tur opp til 50. etasje er et must for enhver første gangs besøkende. Her vil du ha tilgang til interaktive utstillinger og oppleve møter. Det er også sofistikerte salonger hvor du kan slappe av etter en lang dag med å ta inn alt Frankfurt har å tilby.

Tårnet er spesielt fengslende om natten, når det er opplyst på bakgrunn av byens skyline. Og hvis du vil ha noe mer, er det alltid vågale stunt som Bungee som hopper av taket!

Et besøk i Main Tower er en uforglemmelig opplevelse for reisende som søker eventyr og fantastiske utsikter. Ikke glem å ta bilder før du drar!

Morsomt faktum: Den august 2013 hoppet to fallskjermhoppere av taket i hovedtårnet som en del av Red Bulls “hopp over Frankfurt” -arrangementet!


3. Goethe House

Goethe House Germany

Utforske Goethe House, en må-se-attraksjon i Frankfurt

Hvis du planlegger en tur til Frankfurt, bør et besøk i Goethe House absolutt være på reiseruten din. Historien om hvordan huset ble fascinerende. Johann Wolfgang von Goethe, en av Tysklands mest anerkjente forfattere, ble født i dette huset i 1749, og det forble hans hjem til han forlot byen for Weimar i en alder av 25.

Huset er bevart som et museum og inneholder mange gjenstander, inkludert møbler, manuskripter, dokumenter og brev som tilhørte Goethe i løpet av hans levetid. Det gir en unik innsikt i livet og tidene til en av Tysklands mest berømte diktere.

Besøkende kan utforske hovedgalleriet med gjenstandene fra 1700 -tallet eller rusle gjennom hagene som er vakkert restaurert for å se ut som de gjorde da Goethe bodde der. Inne vil du finne fire forskjellige rom dedikert til bestemte deler av livet hans: hans barndom og familieår, hans tid som student i Strasbourg og Leipzig, hans reiser til utlandet og til slutt, hans senere år tilbake i Weimar.

Noe utrolig unikt med denne attraksjonen er at besøkende til og med kan forlate sine egne forfattere mur opp i en av veggene. Ettersom dette stedet virkelig oppmuntrer til kreativitet og hyller en mann som har etterlatt et uutslettelig merke i tysk litteratur og historie.

Morsomt faktum: Flere musikalske stykker ble skrevet av Mozart etter å ha blitt inspirert av Goethes berømte dikt ‘An Den Mond.’


4. Palmengarten

Frankfurts Palmengarten er et paradis for reisende som søker avslapning og underholdning. Denne vakre hagen har over 10.000 arter av planter fra alle hjørner av verden, noe som gjør den til et ideelt sted for de som er interessert i botanikk eller bare ønsker å utforske litt mer av Tyskland. I tillegg har hagen nok plass til å imøtekomme store grupper, noe som betyr at du kan ta familien eller vennene dine med deg på dette eventyret.

For barn er det mange aktiviteter tilgjengelig her, inkludert besøk i barnehagen og drivhusene. Det er også en liten innsjø der besøkende kan observere ender, gjess og annet dyreliv.

Palmengarten holder sine besøkende engasjert med utstillinger og spesielle arrangementer gjennom året. Enten du leter etter konserter, festivaler eller workshops – det er noe for enhver smak! Besøkende kan også hente brosjyrer ved hovedinngangen som gir mer detaljert informasjon om alt som skjer i hagen.

Hvis du vil få et fugleperspektiv av Frankfurt mens du slapper av i naturen, må du sørge for at Palmengarten er på topp på listen din – det er til og med kjent som “Green Heart of Frankfurt”.

Morsomt faktum: Palmengarten ble opprinnelig åpnet i 1871 og er den eldste botaniske hagen i Tyskland!


5. Senckenberg Natural History Museum

Å besøke Senckenberg Natural History Museum i Frankfurt er et absolutt must for de som ønsker å utforske Tysklands historie og kultur. Det er et utrolig sted som viser frem et stort og utrolig utvalg av naturhistoriske utstillinger.

Museet huser mer enn 35 millioner eksempler fra dyr, planter, mineraler og fossiler, noe som gjør det til en av de største naturhistoriske samlingene i Tyskland. Fra fargerike sommerfugler til dinosaurskjeletter, det er noe for alle på Senckenberg Natural History Museum. Det tilbyr guidede turer fra kunnskapsrike medarbeidere som kan bidra til å legge til ekstra kontekst og forståelse om de mange vitenskapelige underverkene som ligger her.

Besøkende kan også observere naturvitenskapelig forskning i handling, med forskere som aktivt undersøker og bevarer prøver på daglig basis. Senckenberg -biblioteket har bøker fra alle områder av biologi og geologi, inkludert zoologi, botanikk, anatomi, kjemi og flere til. Det er også interaktive skjermer der besøkende kan lære mer om spesifikke emner på en oppslukende måte.

Uansett hva interessenivået ditt kan være – nybegynner eller ekspert – er det mye å holde deg underholdt på Senckenberg Natural History Museum. Ikke glem å ta bilder også!

Morsomt faktum: Museets 10 hektar utendørsområde huser over 500 arter av lokalt dyreliv!


6. Städel Museum

En må-se-attraksjon: Städel Museum

Oppdag kunst og arkitektur i verdensklasse på det anerkjente Städel-museet!

Städel-museet i Frankfurt er et must for reisende på jakt etter kultur. Museet ligger ved bredden av Main River, og tilbyr en iøynefallende bygning og ekspansiv samling. På innsiden finner du verk av mestere som Dürer, Rembrandt og Van Gogh. Det er også hjem til en av Tysklands største gamle masterprint -samlinger.

I tillegg til kunsten, er museets arkitektur verdt å utforske. Designet av arkitekten Johann Friedrich Bernhard Velten i 1820, kombinerer den sømløst elementer fra klassiske og moderne stiler. Den ikoniske glasspyramiden ved inngangen er spesielt slående.

Barn vil elske å utforske også! Det er interaktive turer designet spesielt for å engasjere unge sinn, med jakten, quizer og aktiviteter. Hvis du er heldig, kan du til og med møte en av museets bosatte marsvin – garantert å ta med smil!

For en virkelig unik opplevelse, besøk museets takterrasse om sommeren, der besøkende kan glede seg over spektakulær utsikt over Frankfurts skyline mens de deltar i en av mange kulturarrangementer inkludert friluftskonserter og utstillinger.

Morsomt faktum: Oppkalt etter samler Johann Friedrich Städel, som forlot sin omfattende kunstsamling til hjembyen ved sin død i 1816 – noe som gjorde det til et av de eldste museene i Europa!


7. Sachsenhausen

7 grunner til å oppleve Sachsenhausen i Frankfurt

I århundrer har Sachsenhausen -distriktet i Frankfurt vært en pulserende del av Tysklands rike kulturhistorie. Fra de ikoniske bygningene til forskjellige attraksjoner, her er syv grunner til at du bør besøke dette sjarmerende området i byen under oppholdet i Frankfurt.

1. Römerberg: Dette historiske torget er et ideelt sted for besøkende å sette pris på skjønnheten i Frankfurts eldste og mest minneverdige landemerker. Her finner du majestetiske strukturer som Saalhof fra 1500 -tallet og Romer, der lokale festivaler og karnevaler foregår regelmessig gjennom året.

2. Hovedtårn: En sightseeing-må-se, Main Tower tilbyr utrolig utsikt over Frankfurt fra observasjonsdekket som ligger i 56. etasje! Besøkende kan glede seg over en tur rundt i tårnet og lære om dens moderne arkitektur mens de beundrer panoramautsikt over hele regionen.

3. Goethe House: For å utforske Tysklands litterære arv, kom innom Goethe House Museum som er dedikert til en av Tysklands mest kjente forfattere, Johann Wolfgang von Goethe. Her kan du ta en guidet tur gjennom hans gamle hjem og studere manuskripter fra hans levetid.

4. Palmengarten: Ta en pause fra sightseeing på denne nydelige botaniske hagen med et imponerende utvalg av plantearter fra hele Europa og utover! Gå inn i glassdrivhus for tropiske temperaturer eller utforske uteseksjoner med planter som rhododendroner, kamelier og magnolier.

5. Senckenberg Natural History Museum: Ha en morsom familiedag AtFrankfurts Natural History Museum som inneholder over fem millioner eksempler relatert til mange vitenskapelige disipliner inkludert zoologi, paleontologi og mineralogi blant mange andre! Det huser også spektakulære samlinger dedikert til dinosaurer og andre forhistoriske dyr som finnes i Europa selv.

6. Städel Museum: Städel -museet viser frem kunstverk som spenner over 700 år! Utforsk både permanente samlinger med artister som Rembrandt, Rubens, Monet Plus mer så vel som midlertidige utstillinger som kan inneholde noe uventet, men som er engasjerende å oppdage!

7 – Opplev Sachsenhausen: Reisende som leter etter en unik opplevelse i Dresden, bør vurdere et besøk i Sachsenhausen – fødestedet til den tyske forfatteren Wilhelm Busch! Vandre rundt i gatene foret med herlige halvtusede radhus eller ta deg opp Coburger Mountain for fantastisk utsikt over Sør-Hesse.

Morsomt faktum: Angelfontenen som ligger i Sachsenhausen sentrum stammer fra 1600 -tallet!


8. Old Opera House

Frankfurts gamle operahus er en attraksjon som vil wow deg så snart du går gjennom dørene. En unik kombinasjon av moderne og nyklassisk arkitektur, det er et must å besøke for alle som er interessert i kultur.

Bygningen har sett mange forskjellige hendelser gjennom årene, fra operaer til balletter. Dette har ført til den fantastiske akustikken, noe som gjør det til et perfekt sted for konserter og forestillinger frem til i dag. Med sine nydelige gull tak og utsmykkede balkonger gir det gamle operahuset besøkende et virkelig fantastisk interiør.

Det gamle operahuset tilbyr også guidede turer som garantert vil vekke fantasien utover det du kan se med det blotte øye. Del inn historiene bak hver del av bygningen i detalj, og oppdage hva som gjør det så spesielt. Lær mer om hvordan det kom til å være og til og med få seter foran rad til noen av de anerkjente showene!

For de som vil ha noe helt unikt, kan en kveld i den nyåpnede ølhagen på det gamle operahuset være akkurat det de trenger! Nyt litt deilig mat mens du suger opp atmosfæren på dette historiske stedet.

Som en av Frankfurts eldste teatre, er det gamle operahuset en fantastisk opplevelse for alle typer reisende og fortjener et sted på alles må besøke listen!

Morsomt faktum: Det gamle operahuset var faktisk en gang hjem til Frankfurts jødiske samfunn under andre verdenskrig; Hosting foredragsholdere som Anne Franks far Otto!


9. Museumsufer

Frankfurt Museumsufer: En må-besøk attraksjon for alle reisende

Utforsk de overdådige attraksjonene langs Museumufer for en minneverdig opplevelse i Frankfurt!

Når du er i Frankfurt, må du sørge for at du ikke går glipp av et besøk i den utrolige Museumsufer. Denne attraksjonen består av ni verdenskjente museer som stiller bredden av hovedelven. Opplev alt fra kunst og historie til naturvitenskap og kultur – det er ingen grense for hva du kan oppdage på Museumufer.

Et av det mest populære museet ligger midt i hjertet av Frankfurt: The Römerberg. Dette eldgamle rådhuskomplekset er et ikonisk sted som inneholder århundrer gamle gjenstander, inkludert historiske dokumenter fra Det hellige romerske imperium. Det kan nås enkelt til fots eller med bil. En annen must-see er hovedtårnet, en skyskraper som gir fantastisk utsikt over Frankfurt fra observasjonsdekket.

Goethe House skulle heller ikke gå glipp av – det var hjem til en av litterære Tysklands største forfattere og opprettholder fortsatt flere mesterverk han skrev innenfor veggene. Palmengarten tilbyr naturelskere en sjanse til å utforske sine tropiske drivhus, innsjøer, steinblokker og eksotiske blomster. For de som er interessert i naturhistorien, kan du sjekke Senckenberg Natural History Museum hvor du kan lære om forskjellige arter fra hele verden gjennom sine interaktive utstillinger.

Kunstentusiaster vil elske å besøke Städel Museum – det huser over 3000 verk fra tyske mestere som Bach og Rembrandt, samt internasjonale artister som Cezanne og Monet. Hvis du er interessert i å lære mer om Tyskland før krigen, er det verdt å besøke Sachsenhausen konsentrasjonsleirminne-nettsted i nærheten også. Til slutt, ikke glem å sjekke ut Old Opera House hvor vanlige forestillinger er vert eller til og med fange noen interessante skapninger på Zoo Frankfurt for en uforglemmelig dag!

Morsomt faktum: I 2018 holdt det gamle operahuset et spektakulært lysshow som feiret 200 -årsjubileum med over 1000 fargerike lasere som lyser opp Frankfurts skyline!


10. Zoo Frankfurt

Frankfurts dyrehage er en må-se for enhver reisende til byen! Denne prisbelønte dyrehagen har eksistert siden 1858, og den er hjem til over 4000 dyr fra hele kloden. Dyrehagen ligger i Frankfurts historiske Museumsufer, og er lett tilgjengelig ved offentlig transport og gir en flott dag for alle aldre.

Dyrehagen har mange unike attraksjoner som Rainforest House og African Savannah, som begge er en fantastisk måte å oppleve variantene av dyrelivet som finnes på disse stedene. Besøkende kan også vandre gjennom sitt eget fugleparadis eller utforske de mange andre artene som ligger her, inkludert neshorn, elefanter, sjiraffer, aper og mye mer.

Familier som besøker dyrehagen Frankfurt kan glede seg over interaktive aktiviteter som fôring der de kommer på nært hold med noen av favorittdyrene sine og læringsprogrammer som lar barna koble seg ytterligere til naturen. Utdanning er stor prioritet i dyrehagen; De har pedagogiske samtaler om spesifikke arter som ofte holdes i sitt spesialundervisningssenter gjennom uken.

For de som leter etter noe ekstra spesielt under turen til dyrehagen Frankfurt, er det bak kulissene guidede turer tilgjengelig gjennom året som gir et uforglemmelig eventyr!

Om natten kan besøkende ta del i en nattsafari -eventyrturné som lar dem observere nattlige dyr i tillegg til å se noen av Europas største flaggermus på nært hold – et fantastisk syn!

Et morsomt faktum om denne dyrehagen er at det var en av bare tre tyske dyrehager som ble valgt å delta i avlsprogrammer for to sjeldne dyrearter – Amur leoparder og sibirske tigre!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor er Frankfurt så berømt?

Frankfurt er en storby i Tyskland og er kjent for sine forskjellige kulturelle attraksjoner, livlige natteliv og utmerkede transportforbindelser. Det er også den økonomiske hovedstaden i Tyskland og hjem til Den europeiske sentralbanken og Frankfurt Stock Exchange. Byen er også hjemsted for den verdensberømte Frankfurt-boken, den største bokmessen i verden. I tillegg er Frankfurt et viktig knutepunkt for næringsliv, utdanning og kultur, noe som gjør det til et populært reisemål for både turister og forretningsreisende.

Hvilken mat er Frankfurt kjent for?

Frankfurt er kjent for sin tradisjonelle tyske mat, med spesialiteter som Frankfurter Würstchen (Frankfurt Pølsages), Handkäse (håndost) og Apfelwein (eplevin). Byen er også kjent for sine livlige ølhager og tradisjonelle eplevin -tavernaer. Det lokale kjøkkenet kompletteres av et bredt spekter av internasjonale restauranter, og tilbyr alt fra italiensk til japanske retter.

Hvilken Mat er Frankfurt KJent for?

Frankfurt er KJent for Sin Tradisjonelle Tyske Mat, Med Spesialiteter som Frankfurter Würstchen (Frankfurt Pølsages), Handkäse (Håndost) OG Apfelwein (EpleVin). Byen er også KJent for sinus livlig Ølhager OG Tradisjonelle EpleVin -Tavernaer. Det Lokale Kjøkkenet Kompletteres av et Bredt Spekter av InternasJonale Restauranter, OG Tilbyr Alt Fra Italiensk til Japansk Retter.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment