2. Travel til Amsterdam: 10 reisetips for sykkelhovedstaden i verden

Er du klar for din underholdende tur til Amsterdam? Kanalene, arkitekturen og syklene overalt – det hele føltes så viktig nederlandsk.

La oss nå snakke om noen av høydepunktene i denne fantastiske byen. Først, ikke gå glipp av å besøke Van Gogh -museet eller Anne Frank House. Dette er to må-se-attraksjoner som gir innsikt i både kunst og historie. Og selvfølgelig ville ikke noe besøk i Amsterdam være komplett uten å oppleve det berømte Red Light -distriktet.

Vi har gjort studien vår og har personlig besøkt mange av disse attraksjonene før vi kom med reisetipsene våre i Amsterdam. Utover det har vi snakket med noen lokale og reisende for å få innsikt også.

Oppsummert er Amsterdam en by full av kultur og historie som bare venter på å bli utforsket. Med disse tipsene i tankene, er turen din garantert uforglemmelig!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Amsterdam? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Anne Frank House

Hvis du planlegger en tur til Amsterdam, bør Anne Frank House være øverst på listen. Dette historiske landemerket er der Anne Frank og hennes familie gjemte seg for nazistisk forfølgelse under andre verdenskrig. Huset har siden blitt omgjort til et museum, slik at besøkende kan lære om Annes liv i skjul og virkningen av dagboken hennes på fremtidige generasjoner.

Opplevelsen starter med en tur gjennom vedlegget der Anne og hennes familie bodde i to år, etterfulgt av en utstilling som viser frem personlige eiendeler og dokumenter. Besøkende kan også se korte dokumentarer og intervjuer med folk som kjente Anne eller ble påvirket av historien hennes.

Den mest rørende delen av turen er å se Annes faktiske dagbok utstilt. Det er utrolig å tro at en så vanlig gjenstand kan ha en så dyp innvirkning på historien. Museet har også en bokhandel fylt med bøker om Anne Franks liv og arv.

Å besøke Anne Frank House er ikke bare en sightseeingopplevelse, det er en sjanse til å reflektere over en av de mørkeste periodene i menneskets historie og huske de som led gjennom det. Det er en viktig påminnelse om at vi alltid må strebe etter fred, toleranse og kjærlighet.

Morsomt faktum: Bokhyllen som skjulte inngangen til det hemmelige vedlegget ble installert av Otto Frank selv etter at de gikk i skjul.


2. Van Gogh Museum

Van Gogh Museum The Netherlands

Hvis du leter etter en kulturell opplevelse i Amsterdam, er Van Gogh-museet en attraksjon for must-visit. Dette museet tilbyr en fascinerende reise gjennom livet og verkene til en av de mest kjente kunstnerne i historien.

Museet har en omfattende samling av Vincent Van Goghs malerier, tegninger og brev. Du kan se noen av hans mest kjente verk på nært hold, for eksempel “Potetspisere” og “solsikker.” Museet har også midlertidige utstillinger som viser frem andre artister som ble påvirket av Van Gogh.

Det som gjør Van Gogh -museet spesielt interessant, er fokuset på kunstnerens personlige kamp med mental sykdom. Du kan lære om hvordan hans mentale tilstand påvirket arbeidet hans og se hvordan han brukte kunst som en form for terapi.

En lang setning for å beskrive Van Gogh -museet ville være “en fengslende utforskning i sinnet og kunstnerskapet til Vincent Van Gogh.”

Totalt sett, hvis du er en fan av kunst eller bare er interessert i å lære mer om en av historiens storheter, er Van Gogh -museet absolutt verdt et besøk.

Morsomt faktum: Visste du at Van Gogh bare solgte ett maleri i løpet av livet? Det var først etter hans død at arbeidet hans fikk utbredt anerkjennelse.


3. Rijksmuseum

Rijksmuseum The Netherlands

Hvis du planlegger en tur til Amsterdam, bør Rijksmuseum definitivt være på listen over must-besøk. Dette verdenskjente museet er hjem til en imponerende samling av nederlandsk kunst og historie som spenner fra middelalderen til moderne tid.

Et av høydepunktene i Rijksmuseum er utvilsomt samlingen av malerier av den legendariske nederlandske artisten, Rembrandt. Museet huser faktisk den største samlingen av Rembrandts arbeid i verden! Når du vandrer gjennom galleriene, har du en sjanse til å undre deg over mesterverk som “The Night Watch” og “The Jewish Bride” på nært hold og personlig.

Men det er ikke alt – det er også utallige andre skatter som venter på å bli oppdaget på Rijksmuseum. Fra intrikate Delftware-keramikk til århundrer gamle våpen og rustning, tilbyr dette museet noe for enhver smak.

Og hvis du trenger en pause fra all den kulturen, ikke bekymre deg – det er mange steder å slappe av og lade opp i museets murer. Ta en kaffe eller en matbit på en av kafeene, eller ta en spasertur gjennom de vakre hagene utenfor.

Kort sagt, hvis du vil fordype deg i nederlandsk kunst og historie under ditt besøk i Amsterdam, er en tur til Rijksmuseum et absolutt must!

Morsomt faktum: Rijksmuseum har vært åpen siden 1800 og var opprinnelig lokalisert i Haag før han flyttet til sin nåværende beliggenhet i Amsterdam i 1885.


4. Red Light District

Hvis du planlegger en tur til Amsterdam, er Red Light District utvilsomt på listen over må-se-attraksjoner. Dette livlige og fargerike nabolaget er en unik opplevelse som du ikke vil finne andre steder i verden.

Red Light District er kjent for sine beryktede rødbelyste vinduer, der sexarbeidere tilbyr sine tjenester til forbipasserende. Men det er mer med dette området enn bare prostitusjon. Distriktet er hjemsted for noen av Amsterdams eldste bygninger og vakre kanaler, noe som gjør det til et pittoresk sted for en spasertur.

Noe av det mest interessante med Red Light -distriktet er historien. Prostitusjon har vært lovlig i Nederland siden 1830, og Red Light District har eksistert nesten like lenge. Faktisk ble det opprinnelig etablert som et område der seilere kunne gå for å finne kameratskap under sine reiser.

Men i dag tiltrekker distriktet alle slags besøkende som er interessert i å oppleve noe nytt og annerledes. Enten du er nysgjerrig på sexindustrien eller bare vil suge opp atmosfæren i dette livlige nabolaget, er et besøk i Amsterdams Red Light District en uforglemmelig opplevelse.

Morsomt faktum: Visste du at det er strenge regler for prostitusjon i Amsterdam? Sexarbeidere må være minst 21 år og jobbe uavhengig (ingen hallik tillatt!). De har også tilgang til regelmessige helseundersøkelser og andre fordeler som enhver annen arbeider i Nederland.


5. Heineken Experience

Heineken Experience The Netherlands

Hvis du planlegger en tur til Amsterdam, er Heineken-opplevelsen en absolutt må-se-attraksjon. Dette interaktive museet tar besøkende på en reise gjennom historien til et av verdens mest ikoniske ølmerker.

Heineken -opplevelsen tilbyr en oppslukende opplevelse som viser bryggingsprosessen fra start til slutt. Du lærer om ingrediensene som brukes i Heineken-øl og får et bak kulissene til å se på hvordan det er laget. Du kan til og med prøve deg på å helle den perfekte halvliter og teste øl -IQ -en din med interaktive spill.

Men det handler ikke bare om å lære – det er mange muligheter til å smake på noen av Heinekens deilige brygger gjennom hele turen. Og hvis du er heldig, kan du til og med fange en live musikkopptreden eller annen spesiell begivenhet.

Heineken -opplevelsen ligger i et tidligere bryggeribygg, så du får også se litt fantastisk arkitektur og industriell design når du utforsker. Det er ikke rart at denne attraksjonen er så populær blant reisende fra hele verden!

Morsomt faktum: Den ikoniske grønne flasken som Heineken er kjent for ble faktisk introdusert i 1926!


6. Royal Palace of Amsterdam

Som reisende er det alltid et must å fordype deg i den lokale kulturen. Og hvilken bedre måte å gjøre det på enn ved å besøke et kongelig palass? Det kongelige palasset til Amsterdam, som ligger på Dam Square, har vært et symbol på nederlandske kongelige siden 1600 -tallet.

Opprinnelig bygget som et rådhus under den nederlandske gullalderen, ble det senere omgjort til et palass for Louis Napoleon, bror til den franske keiseren Napoleon Bonaparte. I dag kan besøkende utforske de store hallene og galleriene pyntet med kunstverk og lysekroner. En av de mest imponerende funksjonene er utvilsomt sentralhallen med marmorgulv og takfresker.

Men det kongelige palasset handler ikke bare om å beundre overdådighet – det gir også innsikt i nederlandsk politikk og historie. Palasset er vert for forskjellige utstillinger gjennom året som fremhever forskjellige aspekter ved nederlandsk kultur og samfunn.

Og hvis du er heldig nok til å besøke under en offisiell statsfunksjon eller hendelse, kan du til og med få et glimt av medlemmer av kongefamilien!

Kort sagt, å besøke det kongelige palasset i Amsterdam er en utmerket mulighet til å oppleve både nederlandsk historie og samtidskultur. Ikke gå glipp av denne må-se-attraksjonen under turen til Amsterdam.

Morsomt faktum: Palassets fasade har skulpturer som skildrer fire kontinenter – Europa, Asia, Afrika og Amerika – som antas å representere den globale rekkevidden for nederlandsk handel under gullalderen.


7. Dam Square

Hvis du leter etter et sted som omslutter den livlige ånden til Amsterdam, er Dam Square det perfekte reisemålet. Dette yrende torget ligger i hjertet av byen, og er gjennomsyret av historie og kultur, noe som gjør det til en attraksjon for må-besøk for enhver reisende.

Et av de mest ikoniske landemerkene på Dam Square er Royal Palace of Amsterdam. Palasset ble bygget på 1600 -tallet som et rådhus, men ble senere en kongelig bolig. I dag kan besøkende ta guidede turer for å utforske det overdådige interiøret og lære om dens fascinerende historie.

Et annet høydepunkt på Dam Square er den fantastiske arkitekturen. Fra gotiske kirker til nyklassisistiske bygninger, det er noe for enhver smak her. Og hvis du er en fan av moderne kunst, må du huske å sjekke ut National Monument – en slående skulptur som minnes de som døde under andre verdenskrig.

Men Dam Square handler ikke bare om kultur og historie – det er også et knutepunkt for underholdning. Gateutøvere, matleverandører og musikere samles alle for å skape en elektrisk atmosfære som er umulig å motstå. Og hvis du vil handle, er det mange butikker som selger alt fra suvenirer til designerklær.

Kort sagt, Dam Square er en viktig del av enhver tur til Amsterdam. Enten du er interessert i historie, kultur eller bare vil suge opp atmosfæren, har dette livlige knutepunktet noe for enhver smak.

Morsomt faktum: Visste du at Dam Square hvert år 30. april (den tidligere dronningens bursdag) blir stedet for en av de største gatefester i Amsterdam? Denne feiringen er kjent som Koninginnedag (Queen”s Day), og inneholder livemusikk, gateforestillinger og mange oransjefargede dekorasjoner!


8. Vondelpark

Hvis du leter etter en fredelig flukt i den travle byen Amsterdam, må du ikke se lenger enn Vondelpark. Denne ekspansive parken er en favoritt blant lokalbefolkningen og turister, og tilbyr en rolig oase borte fra de overfylte gatene.

Med over 120 dekar med grøntareal er det mye å utforske i Vondelpark. Ta en rolig spasertur langs en av de mange turstiene, eller leie en sykkel og pedal deg gjennom parkens svingete stier. Du finner også flere dammer og hager i hele parken, perfekt for en piknik eller avslappende ettermiddag.

Men Vondelpark handler ikke bare om naturen – det er også hjem til flere kulturelle attraksjoner. Sørg for å sjekke friluftsteateret, som er vert for konserter og forestillinger gjennom sommermånedene. Og hvis du reiser med barn (eller bare er unge på hjertet), ikke gå glipp av Groot Melkhuis, en fortryllende lekeplass med gigantiske trestrukturer og god plass til å løpe rundt.

Enten du søker ensomhet eller eventyr, har Vondelpark noe for enhver smak. Så pakk en piknikkurv og tilbring en lat ettermiddag i dette elskede Amsterdam -landemerket.

Morsomt faktum: Vondelpark ble oppkalt etter Joost van den Vondel, en av Hollands mest kjente diktere.


9. Rembrandt House Museum

Hvis du er en elsker av kunst, historie og kultur, er Rembrandt House Museum et absolutt must-besøk når du er i Amsterdam. Dette museet er dedikert til livet og arbeidet til den legendariske nederlandske maleren, Rembrandt Van Rijn, som bodde og jobbet i akkurat dette huset i nesten 20 år.

Når du går inn i museet, blir du transportert tilbake i tid til 1600 -tallet, der Rembrandt skapte noen av hans mest ikoniske mesterverk. Du kan utforske hans tidligere hjem og studio og se hvor han malte “The Night Watch”, et av hans mest kjente verk. Du får også beundre en omfattende samling av hans etsninger og malerier.

Men det som skiller dette museet fra andre er dets interaktive utstillinger som gir besøkende en sjanse til å oppleve hvordan det var å være lærling i Rembrandts studio. Du kan prøve deg på etsing, utskrift og til og med kle deg ut i periodedrakter for en virkelig oppslukende opplevelse.

Avslutningsvis, hvis du vil komme på nært hold og personlig med en av de største kunstnerne i historien og ha det gøy å gjøre det, så sørg for at du legger til Rembrandt House Museum til reiseruten når du besøker Amsterdam.

Morsomt faktum: Visste du at Rembrandt hadde over 600 malerier tilskrevet ham i løpet av hans levetid?


10. NEMO Science Museum

Hvis du er en vitenskapsentusiast, er Nemo Science Museum i Amsterdam en absolutt må-besøk! Dette interaktive museet er perfekt for både voksne og barn, ettersom det tilbyr en rekke spennende utstillinger som garantert vil kile nysgjerrigheten din.

En av de mest unike egenskapene til dette museet er dets arkitektur. Selve bygningen ligner et gigantisk grønt skip, som er ment å symbolisere oppdagelsesreisen som vitenskapen representerer. Når du er inne, finner du fem etasjer fylt med utstillinger og aktiviteter som utforsker alt fra fysikk og kjemi til biologi og teknologi.

En utstilling som er spesielt populær blant besøkende er “kjedereaksjon”, der du kan lage din egen Rube Goldberg -maskin ved hjelp av hverdagsobjekter. En annen favoritt er “Energetica” -utstillingen, som utforsker fornybare energikilder som vindkraft og solenergi.

Totalt sett gir Nemo Science Museum en engasjerende og pedagogisk opplevelse for alle aldre. Enten du er interessert i å lære om menneskekroppen eller utforske det ytre rom, har dette museet noe for enhver smak!

Morsomt faktum: Nemo Science Museum ble designet av den italienske arkitekten Renzo Piano, som også designet andre kjente bygninger som The Shard i London og Center Georges Pompidou i Paris.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Kan du reise til Amsterdam uten pass?

Nei, du kan ikke reise til Amsterdam uten pass. Som norsk statsborger trenger du et gyldig pass for å komme inn i Nederland. Forsikre deg om at passet ditt er gyldig i minst tre måneder utover den planlagte avgangsdatoen. Hvis du planlegger å bli lenger enn 90 dager, kan det hende du trenger visum. Det er alltid en god idé å sjekke de siste reisekravene og begrensningene før du bestiller turen.

Hva koster maten i Amsterdam?

Som turistguideekspert kan jeg fortelle deg at kostnadene for mat i Amsterdam varierer avhengig av hvor du spiser. Et måltid på en mellomgående restaurant kan koste rundt 15-25 euro per person, mens et fastfood-måltid kan koste rundt 7-10 euro. Hvis du har et budsjett, kan du finne gatemat og snacks for rundt 5-7 euro. Det er også verdt å merke seg at prisene kan være høyere i turistområder, så det er lurt å utforske lokale nabolag for rimeligere alternativer.

Hva koster MATEN I Amsterdam?

Som Turistguideeekspert Kan Jeg Fortelle Deg at Kostnadene for Mat I Amsterdam Varierer Avhengig Av Hvor du Spiser. Et måltid på en mellomgående restaurant kan koste rundt 15-25 euro per person, herre et fastfood-måltid kan koste rundt 7-10 euro. Hvis du Har et Budsjett, Kan du Finne Gatemat og Snacks for Rundt 5-7 Euro. Det er også Verdt Å merke Seg at Prisene Kan Være HØyere I Turistomåder, sju det er lurt Å utforke Lokale Nabolag for Rimeligere -alternativer.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment