Reis til Los Angeles: 10 reisetips for byen Angels (LA)

Få byer i verden har like mye surr og energi som Los Angeles – solskinn, strender, Hollywood og mer. Hvis du planlegger en tur hit, er det så mye å se og gjøre det kan være overveldende. Her er ti enkle tips som hjelper deg å få mest mulig ut av tiden din på dette spesielle stedet.

Begynn med å rusle langs Venice Beach Boardwalk hvor du finner gateutøvere, Muscle Beach og mengdene av folk som nyter sand og sol. Kunstentusiaster bør sjekke ut Museum of Contemporary Art eller Getty Center for fantastiske kunstverk fra hele verden. Selvfølgelig ville ikke noe besøk være komplett uten en Hollywood -turné, så ikke glem å skaffe billetter til en av de berømte doble Decker -bussene!

For foodies har denne byen noe for alle fra eksklusive spisesteder til gateselgere som serverer deilige meksikanske godbiter og andre kjempegode herligheter. Ikke gå glipp av å prøve noen sushi på Kazunori – det er friskt og velsmakende! Og spar rom for dessert på Sprinkles Cupcake Shop i Beverly Hills – du vil ikke angre!

Vi har bare klødd på overflaten med reisetipsene våre, men er trygg på at uansett hva du velger å gjøre under besøket ditt i LA, vil det være en opplevelse som ingen andre. Så gjør deg klar til å utforske alt denne livlige byen har å tilby – du vil ikke angre!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Los Angeles? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood Los Angeles

Universal Studios Hollywood: En must-see temapark for reisende!

Universal Studios Hollywood er en enestående, må-se temaparkopplevelse ingen reisende skal gå glipp av. Kom på nært hold og personlig med stjernene i den verdenskjente studioturen mens du opplever spennende turer og attraksjoner som Revenge of the Mummy, Jurassic Park: The Ride og The Simpsons Ride. Mange reisende besøker også Universal Studios Hollywood for å se AWE -inspirerende settstykker fra favorittfilmene sine eller TV -serier, inkludert Transformers, Fast & Furious – Supercharged, og King Kong 360 3D.

Parken tilbyr et herlig utvalg av spisemuligheter gjennom med unike restauranter som Mel”s Diner, Krusty Burger og Abbys Pizza Palace. Gjestene kan også fange liveopptredener fra karakterer som Snoopy, Minions, Gru og mer. For ikke å nevne at du kan kjøpe suvenirer fra Universal Studios Hollywood -butikken for å bringe hjemmeminner som vil vare livet ut!

Til slutt, la din ånd sveve ved Universal Citywalk – en samling butikker, restauranter og natteliv som ligger rett ved siden av Universal Studios Hollywood. Nyt velsmakende spiser som Bubba Gump Shrimp Co., Ihop og Panda Express eller ta inn litt musikk på Gibson Amphitheatre. Det er noe for alle på Universal Citywalk!.

Morsomt faktum: Universal Studios Hollywood er det eneste offentlig tilgjengelige området som var igjen i drift som var en del av Thomas Edisons filmstudio fra 1910 – 1911.


2. Hollywood Walk of Fame

Hollywood Walk of Fame United States of America

The Hollywood Walk of Fame: En omfattende guide

Oppdag den stjernespekkede attraksjonen i hjertet av Hollywood

Hollywood Walk of Fame er et must å besøke for enhver reisende som leter etter en autentisk opplevelse i Los Angeles. Denne ikoniske attraksjonen ligger på begge sider av Hollywood Boulevard og strekker seg til South Vine Street fra Gower Street i hjertet av Hollywood. Langs denne strekningen vil du finne over 2000 stjerner som hedrer noen av de største navnene i showbransjen.

Fra filmregissører til skuespillere og sangere er det stjerner som representerer hver bransje innen showbiz. Hver stjerne har sin egen historie å fortelle fra sin oppgang til stjernestatus, og dette tiltrekker mange ambisiøse reisende til å oppleve det hele fra første hånd. Mange turister strømmer hit for å ta bilder med favorittstjernene sine og sørge for at de ikke går glipp av detaljer.

Det er lett å bruke timer på å utforske området og ta alt inn, men det er også butikker i nærheten, restauranter og underholdningssteder som gir enda mer smak til besøket ditt. Enten du vil ta en matbit eller bare suge opp atmosfæren, er det noe unikt som venter rundt hvert hjørne.

Hollywood Walk of Fame presenterer også mange muligheter for kreative selfies og gruppeskudd, så ikke glem kameraet ditt når du planlegger turen! I tillegg, hvis du er heldig nok, kan du til og med oppdage en kjendis som går nedover gaten mens du er der!

Morsomt faktum: Den første stjernen på The Walk of Fame ble tildelt postum i 1960 til Joanne Woodward før noen andre i kategorien Motion Pictures!


3. The Getty Center

The Getty Center United States of America

Utforske Getty Center: et uventet må-se-destinasjon

Getty Center er en av Los Angeles mest ikoniske attraksjoner, og det er lett å forstå hvorfor-det er fire sammenkoblede bygninger på en høyde med utsikt over byen. Kunstverk, fotografier og sjeldne manuskripter ligger her i rikelig overflod, noe som gjør det til et ideelt reisemål for reisende som liker å utvide kunnskapen sin eller bare ta inn noen av verdens fineste kunstverk.

Inne i sentrum er det flere gallerier dedikert til europeiske malerier, skulpturer og tegninger som tilbyr et omfattende utvalg av arbeid fra antikken – i dag. De som setter pris på moderne kunst, kan utforske mer moderne verk fra hele verden som ligger i fotografigalleriene og spesielle utstillinger.

Likevel, selv om kunsten ikke er din kopp te, vil du oppdage at den viltvoksende eiendommen er like morsomme å rusle rundt. Kalkede hager med slyngende stier gir deg enestående utsikt over Los Angeles-kjeppende vakker ved solnedgang-alt mens du gir deg en følelse av ro vekk fra kjas og mas i hverdagen.

Og ikke glem den berømte arkitekturen her heller! De bemerkelsesverdige utvendige designene er like fengslende å beundre og er sikker på å innpode en følelse av ærefrykt mens du rusler rundt denne praktfulle egenskapen.

Morsomt faktum: Getty Center er hjemsted for et 200-seters auditorium som inneholder forestillinger og forelesninger regelmessig. #### Kilder


4. Griffith Observatory

Griffith Observatory: Et sted for stargazers og amatørastronomer

Griffith Observatory er en av de mest ikoniske attraksjonene i Hollywood -området, kjent for det er fantastisk utsikt og evne til å bringe stargazers nær nattehimmelen. Besøkende vil få oppleve en rekke interaktive utstillinger som en utstilling om solens astronomi eller lysshow i planetariet. Enten du er en stargazer eller en amatørastronom, vil dette observatoriet garantert gi deg en unik og pedagogisk opplevelse.

De som leter etter en enda mer oppslukende opplevelse, kan dra nytte av forskjellige arrangementer og spesielle programmer som er tilgjengelige på Griffith Observatory på utvalgte dager. I tillegg kan de også registrere seg for tilpassede guidede turer med sine kunnskapsrike ansatte som brenner for å hjelpe besøkende å lære noe nytt under besøket.

Det er mange andre aktiviteter som tilbys her som kunstforedragserier, forelesninger om naturfagshistorie og årlige offentlige stjernefester – som alle gjør denne attraksjonen spesielt attraktiv for turister. Du kan til og med bli med i organiserte gruppeturer eller delta i noen av observatoriens mange interaktive utstillinger!

Med sin fantastiske utsikt over Los Angeles Skyline og feiende utsikt over Hollywood Hills, har Griffith Observatory blitt omtalt i flere filmer gjennom flere tiår – fra James Dean”s Rebel uten sak tilbake i 1955 opp til Tom Cruises War of Worlds (2005).

Griffith Observatory er absolutt verdt et besøk hvis du noen gang besøker Hollywood! Enten du er interessert i å lære om astronomi og romvitenskap eller bare vil ha noen morsomme bilder med de ikoniske tårnene og kuplene i bakgrunnen – turen til dette observatoriet vil tilby mange gode opplevelser.

Morsomt faktum: Det ble først bygget etter å ha blitt gitt av Henry E. Huntington!


5. Santa Monica Pier

Å besøke Santa Monica Pier er et must for alle som ønsker å oppleve all kultur og aktivitet som Los Angeles har å tilby. Hjem til ikoniske pariserhjul, gateutøvere og uendelige attraksjoner, er det ikke rart hvorfor dette travle og livlige stedet fremdeles bringer inn besøkende fra nær og fjern.

Fra Carnival Games til Yummy Cuisine, det er noe for alle på Santa Monica Pier! Enten du besøker med familien eller bare ser etter moro på egen hånd, vil dette stedet aldri skuffe. Den historiske brygga tilbyr en rekke aktiviteter som sykling, berg -og -dal -ritt, fiskeplasser, yogakurs og mer. I tillegg ligger mange restauranter og puber også rundt i området.

Med sin uslåelige beliggenhet rett ved siden av stranden, er det ingenting bedre enn å slappe av ved å ta en spasertur langs brygga mens du nyter fantastisk utsikt over både land og hav. Og når Nightfall kommer rundt – slipp løs med en rekke aktiviteter som spenner fra konserter til filmvisninger, avhengig av hvilken natt du besøker!

For de som higer mer enn bare en dagsopplevelse, tilbyr Santa Monica Pier også mange utendørs overnattingssteder for de som ønsker å utvide oppholdet ytterligere. Fra campingplasser til bobilparker i nærliggende områder – sørg for å utforske hva deres utvidede liste over tilbud har i vente!

Morsomt faktum: Visste du at Santa Monica Pier er hjemsted for verdens eneste solcelledrevne pariserhjul!?


6. La Brea Tar Pits

Utforsk forhistorisk la brea tjæreputer i LA!

La Brea Tar -gropene, som ligger i hjertet av Los Angeles, er en naturlig skatt som virkelig er en av et slag. Dette nettstedet har vært kjent siden forhistorisk tid for sin overflod av tjære -seeps og fossilene som ble avsatt der av syklusene med regn og erosjon. Fossiler fra Pleistocene -tiden ble oppdaget her for første gang noensinne, og dateres tilbake for over 10.000 år siden.

I dag er tjæreputene hjem til et helt museum dedikert til deres historie. Besøkende kan utforske over 230 tonn fossiliserte bein, som har blitt samlet av forskere gjennom mange tiår. Det er også utdanningsprogrammer som tilbys, slik at du kan lære alt om planter og dyr som pleide å bo i dette området i eldgamle tider.

Hvis du leter etter en unik opplevelse på La Brea Tar Pits, kan du delta i en av utvinningsturene deres. Her vil du kunne samarbeide med paleontologer når de nøye graver ut prøver fra under vannet eller torvlaget-en mulighet en gang i livet!

La Brea Tar Pits er en uforglemmelig attraksjon for enhver reisende. Ved å besøke dette bemerkelsesverdige nettstedet, får du kikke inn i jordens fortid og oppdage en helt ny verden som en gang var gjemt bort under føttene våre. I tillegg gir det en flott mulighet til å gni skuldre med noen toppforskere mens de får et innblikk i moderne paleontologiske praksis!

Morsomt faktum: De eldste eksemplene som finnes i tjæreputene er mer enn 300 000 år gamle!


7. Griffith Park

Å besøke Griffith Park er et must for alle som reiser til Los Angeles. Denne 4.310 mål store byparken er en av de største og mest forskjellige parkene i USA. Fylt med attraksjoner som turstier, piknikområder og flott utsikt over både Hollywood -skiltet og sentrum av LA, er det ikke rart at Griffith Park har trukket besøkende siden 1883.

En av de mest populære attraksjonene på Griffith Park er en gammel dyrehage. Selv om du er stengt for besøkende i dag, kan du fremdeles utforske ruinene som gir et fascinerende blikk i LAs fortid. Ikke bare vil du finne dyr som løver og tigre, men også muldyrhjort og fjell sauer – en påminnelse om at dette området en gang var hjemsted for mange ville skapninger.

Naturelskere vil også sette pris på det rikelig med dyrelivet på Griffith Park. Bird Watchers vil være begeistret for sjansen til å se Raptors som spenner fra hauker til ugler i parkens gressletter eller skogkledde områder. De lyse fargene på innfødte villblomster trekker inn sommerfugler, bier og andre insekter gjennom våren og sommeren.

På Griffith Park er det noe for enhver smak! Enten du leter etter en fredelig spasertur gjennom naturen eller litt moro i en temapark som det legendariske Magic Mountain, vil du finne deg selv å komme tilbake igjen og igjen! Og visste du at Griffith Park til og med har sin egen flyplass? Så hvis du føler deg eventyrlysten under besøket, hvorfor ikke ta en lufttur i LA?

Ingen tur til LA ville være komplett uten å utforske Griffith Park – så sørg for at den er på listen din når du besøker Los Angeles!

Morsomt faktum: Inspirasjonen til Batmans hjemby “Gotham City” kom fra det nærliggende kuperte terrenget som ble funnet i Griffith Park!


8. Hollywood Bowl

Hvis du leter etter en virkelig ikonisk opplevelse i Los Angeles, er Hollywood Bowl en must-see. Et av verdens mest berømte utendørs musikkarenaer, det har vært et sted for musikalske forestillinger siden 1922 og er vert for konserter fra verdenskjente artister fra alle sjangre gjennom året.

Amfiteaterens unike form gir besøkende en uslåelig utsikt over både Hollywood -åsene i bakgrunnen og noen av LAs beste utøvere på nært hold. Skålen tilbyr også fengslende lysforestillinger under hver forestilling for å gjøre opplevelsen din enda mer minneverdig. Historien tilfører sjarmen – mange klassiske komponister har spilt der, i tillegg til rock and roll -ikoner som Beatles og Led Zeppelin.

Hollywood Bowl kan skryte av mer enn bare episk lyd: den gir mange aktiviteter med noe for enhver smak. Enten du er en fan av filmvisninger med fullt orkester akkompagnement eller piknik på skålen før hver konsert, vil du være sikker på å finne noe som passer dine interesser!

Du kan også utforske deres interaktive medier via Hollywood Bowl -museet eller bare henge på en av barene eller restaurantene deres som ligger rundt i parken. Ikke glem å ta med danseskoene dine – noen netter er kjent for å ha dansefester som garantert vil få deg på beina!

For de som setter pris på god musikk og kunstneriske opplevelser, er det et must-do-element under ethvert besøk i Los Angeles!

Morsomt faktum: I 2015 ble Hollywood Bowl innført i det nasjonale registeret for historiske steder!


9. The Walt Disney Concert Hall

Hvis du leter etter den ultimate musikalske opplevelsen, er Walt Disney Concert Hall stedet å dra. Dette fantastiske arkitektoniske landemerket ligger i Los Angeles sentrum, og har blitt et populært reisemål for musikkelskere og arkitekturfans over hele verden. De dristige kurvene og gyldne aksentene gjør det til et ikonisk trekk ved LA -skyline.

Walt Disney Concert Hall ble designet av den anerkjente arkitekten Frank Gehry og åpnet i 2003, etter nesten 10 års planlegging og konstruksjon. Innvendig vil besøkende finne eksepsjonell akustisk plass, noe som gjør arenaen perfekt for enhver form for forestilling fra storskala symfonier til intime kammermusikkonserter.

Konsertsalens visuelle funksjoner er like bemerkelsesverdige: det utvendige har vegger i rustfritt stål og buede overflater, designet for å fremkalle følelser assosiert med musikk. På innsiden linjer buede trepaneler veggene i hvert rom for enda bedre akustikk. Det viktigste auditoriet er inspirert av europeiske operahus med balkonger som omfavner besøkende og mye naturlig lysstrømming gjennom massive vinduer over.

Walt Disney Concert Hall arrangerer en rekke vanlige arrangementer, inkludert klassiske musikkonserter, spesielle forestillinger av La Philharmonic jomfruer og mer. Besøkende kan også delta i samtaler før konsert eller guidede turer som gir ytterligere innsikt i denne fantastiske bygningens historie og designelementer.

Morsomt faktum: En anlagt hage som ligger ved bakinngangen tillater fredelig ettertanke før eller etter å ha deltatt på en konsert eller tatt en tur!


10. Venice Beach Boardwalk

Overskrift: En omfattende guide til Venice Beach Boardwalk

Venezia Beach Boardwalk er et ikonisk reisemål i California, og et must-see for alle besøkende. En turistattraksjon som ingen andre, Boardwalk tilbyr en sjanse til å oppleve Hollywoods fremste underholdningsdistrikt i sin helhet. Ta en spasertur langs stranden og se noen av verdens beste gateutøvere, eller ta turen til en av de mange restaurantene og barene for litt deilig mat og drikke.

Boardwalk er foret med butikker som tilbyr suvenirer, klær og lokale kunstverk, så husk å ta en omvei fra stranden for å utforske dem alle! Ikke bare er det et flott sted å handle, men det er også mange aktiviteter tilgjengelig som komedieprogrammer, live musikkforestillinger og sightseeing -turer. Bryggen har også karnevalspill for de som føler seg eventyrlystne.

Det som gjør dette stedet så unikt er at det tilbyr noe for enhver smak – enten du leter etter avslapning eller eventyr, har Venice Beach Boardwalk noe spesielt å tilby. Enten du planlegger å svømme i havet eller ta utsikt over Los Angeles på lang avstand, vil denne vakre kyststrekningen omgitt av fjell og palmer ikke skuffe!

Hvis du leter etter en spennende dag ute ved strandlinjen, må du huske å besøke Venice Beach Boardwalk – du vil ikke angre!

Morsomt faktum: Den verdensberømte Muscle Beach ble grunnlagt på Venezia Pier i 1934 og har siden blitt brukt av utallige kjendiser inkludert Arnold Schwarzenegger!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor mye koster det å reise til Los Angeles?

Kostnaden for å reise til Los Angeles avhenger av mange faktorer som tiden på året, hvilken type overnatting du velger, og aktivitetene du planlegger å gjøre. Generelt kan du forvente å bruke rundt $ 200-300 per dag for en budsjettreise. Dette vil dekke kostnadene for overnatting, mat og noen aktiviteter. Hvis du vil bo på luksushoteller og besøke de mest populære attraksjonene, kan du forvente å bruke mer. Det er også viktig å faktorere transportkostnadene til og fra Los Angeles, samt eventuelle tilleggsgebyrer eller skatter.

Når er den varmeste i Los Angeles?

Los Angeles opplever vanligvis sine varmeste temperaturer fra slutten av mai til begynnelsen av september. I løpet av denne perioden kan temperaturene variere fra midten av 60-tallet til øverste 90-tallet. Juli og august er vanligvis de hotteste månedene, med temperaturer som regelmessig når midten av 90-tallet. Det er viktig å huske at temperaturene kan variere betydelig avhengig av region og høyde.

Når den Varmeste jeg los Angeles?

Los Angeles opplever vanligvis sinus Varmeste Temperaturer Fra Slutten av mai til Begynnelsen av september. I LØPET AV DENNE Perioden Kan Temperaturene Variere fra Midten av 60-Tallet til Øverstein 90-Tallet. Juli og August er Vanligvis de Hotteste Månedene, med Temperaturer Som RegelMessig Når Midten av 90-Tallet. Det er Viktig Å Huske at Temperaturene kan Variere BetyDelig Avhengig av region og Høyyde.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment