Reis til Alicante: 10 reisetips for avslappende ferier i Spania

Leter du etter et avslappende og vakkert feriested i Spania? Se ikke lenger enn Alicante! Alicante ligger på Costa Blanca, og er en fantastisk by på Middelhavet med mye solskinn, fantastiske strender og en blomstrende kultur.

Alicante har noe for enhver smak. Fra nydelige strender som La Playa de San Juan til historiske monumenter som Santa Barbara Castle, det er mye å utforske. Byen kan også skilte med gode restauranter, livlige natteliv og spennende kulturarrangementer gjennom året. I tillegg betyr det milde klimaet at du kan glede deg over alle disse attraksjonene året rundt uansett hvilken sesong det er!

Når du reiser til Alicante, er det viktig å planlegge turen med omhu. Sjekk ut de 10 beste reisetipsene våre nedenfor for å få mest mulig ut av besøket ditt:

Bestill innkvartering tidlig – det er best å bestille overnatting på forhånd, slik at du ikke har noen overraskelser i siste øyeblikk.

Velg et interesseområde – plukk et spesifikt område av alicante som appellerer mer til deg, for eksempel kreativ kunst eller historie, og finn aktiviteter som er skreddersydd rundt det.

Prøv litt lokal mat – Olicante er kjent for sine deilige spanske tapasretter, så vær sikker på å ikke gå glipp av det!

Kom deg effektivt rundt – hvis du vil få mest mulig ut av tiden din i Alicante, kan du vurdere å ta offentlig transport eller en leiebil i stedet for å stole på drosjer eller gå overalt.

Ta dagsturer utenfor byen – for de som ønsker mer eventyr under oppholdet, kan du dra nytte av byer i nærheten som Valencia eller Elche som tilbyr en rekke severdigheter og opplevelser bare et lite stykke unna Alicante.

Planlegg fremover – det er alltid god praksis å forske på aktiviteter på forhånd, slik at du vet nøyaktig hva du vil gjøre mens du er der uten å kaste bort tid på å se deg rundt en gang på stedet; På denne måten vil alt løpe greit, og du får mest mulig ut av turen!

Tenk på sikkerhet først – strendene i Alicante er spesielt vakre, men tar forholdsregler som å bruke riktig badetøy og bruke revsko når du svømmer eller snorkling i tilfelle røffe strømmer eller maneterstikk; Sjekk også om paraplyer er tillatt på visse strender før du pakker dem inn i vesken din, da mange ikke tillater dem!

8. Vær oppmerksom på andre – å være respektfull overfor lokalbefolkningen og andre besøkende vil sikre at alle nyter ferien sammen fredelig; Hvis det å reise med barn også holder seg til lokale lover angående støy etter mørkets frembrudd, da dette kan føre til bøter for foreldre/foresatte hvis de ignoreres!

9 .. Hold deg til et budsjett – tenk på hvor mye penger du ønsker å bruke i ferier, budsjett deretter og hold deg til det; Dette vil bidra til å unngå impulskjøp som kan føre for uventede utgifter senere på linjen!

10. Ikke glem solkrem – husk at selv om temperaturene kan være lave i løpet av vintermånedene, kan solbrenthet fremdeles oppstå, så bruk alltid solkrem når du er ute, uansett værforhold!

Disse tipsene vil bidra til å sikre at turen til Alicante er både avslappende og hyggelig uansett hvilken sesong det er! Så gjør deg klar for litt moro under solen – forbered deg på en uforglemmelig opplevelse ved å utforske alt som denne sjarmerende kystbyen har å tilby!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Alicante? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Alicante Beach

Alicante Beach Alicante

Hvis du er ute etter et spennende feriemål, er Alicante stedet å være! Med sine fantastiske strender og fantastisk natur er det lett å se hvorfor Alicante har blitt et topp turiststed. Alicante Beach er en av de mest populære attraksjonene i denne vakre byen. Det tilbyr alt fra avslappende spaserturer langs promenaden til spennende vannsport for spenningssøkere.

De hvite sandstrendene gir mange morsomme aktiviteter for familier eller venner med mange steder å slappe av og suge solen. Det er også flere strandbarer og restauranter rundt, noe som gjør det til et flott sted å nyte et måltid eller noen få drinker etter en svømmetur.

Det nærliggende Santa Barbara Castle gir en av de beste panoramautsiktene i hele Alicante når du får se ut over både Middelhavet og fjellkjeder. I tillegg kan besøkende utforske det gamle slottets forskjellige tårn og kamre, samt nyte fantastisk utsikt fra toppen av de høye veggene.

En annen må-se-attraksjon i Alicante er Esplanade de España, som sitter rett på en brygge med utsikt over palmer og blått vann nedenfor. Det er foret med butikker, kafeer, restauranter og nattelivssteder, noe som gjør det ideelt for alle som søker litt livlig underholdning om natten eller bare vil lene deg tilbake og ta inn den fantastiske utsikten i solnedgangstimer.

Med sin fascinerende utsikt over Sea Cliffs, er San Juan Beach et annet populært sted i Alicante at folk ganske enkelt må ha det på reiseruten når de besøker denne byen ved kysten. Den gyldne sandstranden strekker seg langt borte fra det som virker som for alltid; Ideell for lange turer langs land eller romantiske piknik på skyggelagte steder levert av store middelhavs -furutrær som vokser rundt kantene.

For et enda mer unikt opplevelseshode over Tabarca Island hvor du får utforske fantastiske turkise vann og slappe av på noen av de nydelige strendene som har blitt ganske kjent blant lokalbefolkningen som strømmer her for familieferier i løpet av sommeren når temperaturene blir uutholdelige i fastlandet Spania i nærheten av Spania nær -av .

Når det gjelder urbane strender, slår ingenting postiguet -stranden som ligger i sentrum virkelig nært fra La Marina Shopping Mall eller Castillo de Santa Barbara som tilbyr besøkende fantastisk by skyline mens de suger opp solstråler i løpet av de varmeste timer om dagen og blir kveld full av lyder som kommer fra lokale kaféer Hvor du kan finne de beste Paellas denne siden EU!

Til slutt sørg for at du besøker El Palmeral Park hvor du kan beundre over hundre palmetrearter plantet i henhold til klassisk spansk arkitektur som dukker opp fra åser i nærheten mens du går langs steinstier omgitt av sypresser som gir sårt tiltrengt klimaanlegg mot sterk middelhavsbris som gir litt lettelse under lettelse under lettelse under lettelse varme sommerdager!

Et morsomt faktum om Alicante: Den tradisjonelle hovedretten som serveres der kalles Paella Valenciana som inkluderer snegler, grønne bønner, kjøtt (kylling eller kanin) og noen ganger and!


2. Santa Barbara Castle

Santa Barbara Castle Spain

Alicante City har så mye å tilby, fra vakre strender til spennende steder og attraksjoner. En av disse er Santa Barbara Castle, en imponerende festning som fremhever byens rike arv.

Bygget på 900 -tallet, er det nå et stort turistmål og et populært sted for besøkende i Alicante. Slottet står høyt over sentrum og tilbyr fantastisk utsikt over kystlinjen nedenfor. Inne i veggene kan besøkende utforske mange historiske gjenstander og lære om regionens fortid. Castle Grounds inneholder også flere hager som er perfekte for å ta en spasertur i fredelige omgivelser.

Bortsett fra å utforske historien, kan besøkende få en smak av noe av det beste lokale kjøkkenet på en av de mange restaurantene som ligger innenfor eller i nærheten av slottområdet. Området er også hjemsted for mange nattelivssteder og kjøpesentre, samt gode muligheter for friluftsliv som kajakkpadling eller sykling langs strandpromenaden.

For de som ønsker å ta suvenirer hjem, er det flere butikker som selger tradisjonelle kunsthåndverk og suvenirer som fanger Alicantes livlige kultur og historie.

Og morsomt faktum: Santa Barbara Castle ble brukt som filmsted i Pirates of the Caribbean III! Et besøk i Santa Barbara Castle er sikker på å være en uforglemmelig opplevelse.


3. Esplanade de España

Esplanade de España Spain

Hvis du leter etter et fantastisk område å utforske i Alicante, Spania, er Esplanade de España stedet å være! Dette historiske torget er hjem til flere ikoniske bygninger og monumenter omgitt av fantastiske hager.

Esplanade de España tilbyr besøkende en unik måte å oppleve spansk kultur på. Mennesker i alle aldre kan glede seg over å oppdage byens arkitektoniske historie gjennom sine gamle statuer, renessansefontener og moderne arkader. Dette torget har noe for enhver smak – fra vakkert velstelte hager og fredelige gårdsrom til en omfattende samling av kunstgallerier og livlige gatemarkeder.

Hvis du elsker å ta bilder, er dette det ideelle stedet for deg. Esplanade de España tilbyr mange muligheter for å ta noen fantastiske bilder med sin praktfulle arkitektur og spektakulære utsikt over Middelhavet. Det er også flere spennende skulpturer som er gode for å bli kreative med skuddene dine!

Besøkende som vil ha en pause fra sightseeing kan lene seg tilbake og slappe av på en av de mange lokale kafeene eller restaurantene som er spredt rundt på torget. Hvis du har lyst til å utforske videre, må du huske å sjekke ut noen av de nærliggende attraksjonene som Santa Faz kloster eller El Palmeral Park.

For spenningssøkere er det til og med chiringuitos-strandbarer hvor du kan prøve lokale delikatesser mens du ser på ville sportsaktiviteter som kitesurfing!

Morsomt faktum: Artisten Honorato Hermoso designet Esplanade de España i 1929 i løpet av sin tid som byens offisielle arkitekt!


4. San Juan Beach

Besøk San Juan Beach, et idyllisk sted i Alicante, Spania. Vandre de pittoreske gyldne sandene på denne fantastiske stranden og beundre det krystallklare vannet når du slapper av i solen. Det er det perfekte reisemålet for en dagstur eller å bli lenger og fordype deg i denne livlige atmosfæren.

Med en rekke restauranter og barer i nærheten, tilbyr et besøk i San Juan Beach mye underholdning uansett smak. For turister som liker å utforske hva annet området har å tilby, er det flott shopping i nærheten og til og med vannsportaktiviteter inkludert seilbåter og jetski. Det er også vakre stier langs kysten for de som leter etter en fredelig getaway.

Stranden er gratis for alle, slik at du kan føle deg fri til å gå når som helst i løpet av dagen eller natten – noe som gjør det ideelt for familier med små barn eller par som søker en flukt i ensomhet. Den beste delen? Ikke bare er San Juan en av Alicantes mest fotograferte strender, men det er også hjem for mange sjøfugler og tropiske fisk!

Oppdag denne skjulte perlen av en strand i dag – sur i sin skjønnhet så vel som den fascinerende historien som dateres hundrevis av år. I tillegg, hvis du er heldig nok (i skumringen), kan du til og med få et glimt av tradisjonelle spanske fiskere som kaster garnene sine på fjæra!

Morsomt faktum: Denne stranden ble en gang brukt av forfattere Ernest Hemingway og Federico García Lorca som inspirasjon til verkene sine!


5. Tabarca Island

Har du noen gang drømt om å besøke et idyllisk øyparadis som har en langt og strålende historie? Ikke se lenger enn Tabarca Island! Denne sjarmerende middelhavs -holmen ligger utenfor kysten av Alicante, og er gjennomsyret av kultur og naturlig skjønnhet.

Utforsk den lite kjente øyens perle

Ta en dagstur for å utforske den lille øya og den sjarmerende byen der lokalbefolkningen fremdeles er bosatt, mange stammet fra Berber -flyktninger som gjemte seg her for århundrer siden. En spasertur gjennom gatene avslører fargerike butikker, restauranter som serverer deilige sjømatretter og kafeer med fantastisk havutsikt.

Den livlige strandpromenaden har frodige hager som vrimler av planter og blomster. Besøk kirken på toppen av bakken for fantastisk utsikt over bukten eller ta deg tid til å bare beundre noe av den unike arkitekturen langs hver smug.

Et besøk på Tabarca Island ville ikke være komplett uten å bruke litt tid på strendene. Med krystallklart vann og tilbaketrukne viker, kan besøkende velge mellom en rekke steder å slappe av eller nyte litt vannsport som snorkling og dykking gjennom kysten.

Med så mye å oppdage at det ikke er rart hvorfor denne bittesmå øyets perle har vært populær blant reisende i århundrer!

Morsomt faktum: Tabarca Island er nå beskyttet som en del av en marin reserve – noe som gjør det til et ideelt reisemål for naturentusiaster.


6. Postiguet Beach

Ikke gå glipp av den fantastiske Postiguet -stranden –

Det er ingen tvil om at den spanske byen Alicante har mye å tilby, fra sydende solskinn til pittoreske strand. Den vakre Postiguet -stranden er absolutt ikke å gå glipp av når du reiser rundt i dette området. Dette varme og rolige stedet er ideelt for å utforske og suge opp naturens skjønnhet.

Den gylne sanden strekker seg milevis og med det innbydende turkise vannet, er det lett å se hvorfor så mange besøkende strømmer her hvert år. Dra nytte av den myke sanden og ta et badehåndkle, suge litt sol eller dykke ned i det klare Middelhavet. Hvis du føler deg mer eventyrlysten, hvorfor ikke prøve deg på en rekke vannsport som snorkling og windsurfing? Det er også mange alternativer for barn også.

En livlig promenade går langs kysten og er full av restauranter, barer og kafeer som tilbyr noe for enhver smak når det gjelder mat – perfekt hvis du ønsker å nyte en avslappende lunsj etter en morgen brukt på å sprute i sjøen. Du finner også markeder som selger lokale varer, klær og suvenirer i nærheten også!

Morsomt faktum – navnet “Postiguet” kommer fra “Puesto de Vigia”, som betyr “sted der noen ser på”. Den ble opprinnelig brukt til å oppdage pirater som kom opp kysten fra Afrika!


7. Alicante Harbour

Å besøke Alicante Harbor er et must når du reiser til Spania! Denne naturlige havnen er omgitt av livlige restauranter, uendelige arrangementer og aktiviteter og fantastisk utsikt.

Havnen gir besøkende sjansen til å oppleve en unik kultur. Fra de livlige barene og restaurantene til Barrio de la Santa Cruz til lokale festivaler som La Festa de Moros y Cristianos, er det aldri et kjedelig øyeblikk på dette fantastiske stedet. Havnen er også hjemsted for mange kjente landemerker som Castillo de Santa Bárbara.

Når du utforsker Alicante Harbor, vil du kunne nyte vakker natur som frodig grøntområder, krystallklart vann og måker som stiger over hodet. Enten du deltar i fritidsaktiviteter eller bare suger opp solen, er det noe for enhver smak her. Besøkende kan til og med dra på båtturer i området eller utforske noen av Spanias mest populære strender i nærheten.

Havnen er også vertskap for noen spektakulære arrangementer gjennom året som matfestivaler og live musikkonserter. I tillegg, hvis du er heldig nok til å besøke i løpet av en av disse anledninger, vil du få en fantastisk utsikt fra strandpromenadene – perfekt for å ta bilder!

Alicante Harbor har mange overraskelser i vente for reisende som leter etter unike opplevelser.

Morsomt faktum: Porten ble opprinnelig bygget i 1385 og har ikke endret seg mye siden den gang!


8. Santa Faz Monastery

Santa Faz-klosteret er en må-se-attraksjon i Alicante, Spania. Grunnlagt på begynnelsen av 1400 -tallet, er det et arkitektonisk og historisk vidunder. Klosteret ligger på en høyde øst for byen, og tilbyr spektakulær utsikt over området rundt.

Når de kommer inn i komplekset, kan besøkende utforske de forskjellige bygningene og strukturene som utgjør eiendommen. Det er kirker med intrikat utskårne interiører, kloster fylt med frodige hager, og et stort museum dedikert til å vise frem gjenstander fra den rike historien. Et av høydepunktene er en langfredagsprosesjon som holdes hver april med hundrevis av tilbedere som deltar.

Klosteret har også et bibliotek som inneholder tusenvis av bøker fra hele verden og kunstgallerier som viser verk fra forskjellige perioder. På toppen av det er det utsøkte glassmalerier i hele og skjulte hager å oppdage.

Santa Faz-klosteret gir et intimt blikk på Alicantes religiøse fortid og gir en ærefrykt-inspirerende opplevelse for besøkende som vil lære mer om det. Og hvis du er heldig nok, kan du til og med oppdage noen lokale dyreliv som bor blant de mange gårdsromene og kamrene!

Morsomt faktum: I 1992 besøkte pave John Paul II klosteret under sin spanske turné!


9. Explanada de El Postiguet

Har du noen gang ønsket å utforske en by med en perfekt balanse mellom strandvibber og historiske attraksjoner? Ikke se lenger enn Alicante, Spania! Et av de må se stedene i denne livlige byen er forklaringen de el postiguet. Denne unike terrassen gir fantastisk utsikt over Middelhavet, noe som gjør det til et ideelt sted for besøkende å slappe av og undre seg over byens skjønnhet.

Forklaringen de el postiguet er foret med palmer, og gir en rolig atmosfære for de som ønsker å ta en pause fra sightseeing. Det er mange steder hvor du kan nyte et måltid eller drikke mens du beundrer utsikten, i tillegg til benker der du kan ta inn alt det Alicante har å tilby. Når natten faller, kan besøkende også undre seg over lysene langs kystlinjen.

Bortsett fra den estetiske sjarmen, har dette sjarmerende stedet også mange aktivitetsalternativer for reisende som søker mer spenning. På søndager er det vanligvis livemusikk som spiller i den ene enden av forklaringen de el Postiguet mens leverandører selger suvenirer i den andre enden. Besøkende kan vandre rundt og suge opp all lokal atmosfære mens de utforsker dette bemerkelsesverdige reisemålet.

Morsomt faktum: Forklaring av de el Postiguet ble bygget i 1987 for å minnes Expo “92 Sevilla!


10. El Palmeral Park

El Palmeral Park i Alicante er et must for enhver reisende til regionen. Denne viltvoksende grønne oasen gir et pusterom fra bylivet og er fylt med ruvende palmer og hager som slynger seg gjennom dens grunn. Parken tilbyr besøkende sjansen til å utforske løypene og oppdage sjarmerende benker, fontener, dammer og skulpturer underveis.

I tillegg til sin naturskjønne skjønnhet, har El Palmeral Park også en rik historie. Den ble bygget på stedet for en tidligere frukthage på 1600 -tallet, noe som gjorde den til en av de eldste parkene i Alicante. Den sentrale fontenen ble konstruert etter anledning av kong Carlos III under sitt besøk i Alcazaba Castle (senere kalt Santa Barbara Castle) i 1771.

Parken er fortsatt populær blant lokalbefolkningen og turister på grunn av det forskjellige aktivitetsområdet. Besøkende kan glede seg over padlebåter på dammer, ha piknik ved sjøen, eller bare ta rolige spaserturer gjennom hager fylt med velduftende planter og overfylte blomster. Idrettsentusiaster kan spille tennis eller fotball, mens barn kan utforske lekeplasser designet for alle aldre. Med så mye å tilby hver dag i året, fortjener El Palmeral Park virkelig tittelen som “The Garden City”.

Selv om den ikke er kjent utenfor Spanias sørkyster, har El Palmeral Park en interessant påstand om berømmelse; Det sies at scener fra den klassiske Connery -tiden James Bond -filmen “fra Russland med kjærlighet” ble filmet her! Så hvorfor ikke ta et besøk – du vet aldri hva slags eventyr du kan finne!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor er det bra å bo i Alicante?

Alicante er en vakker by som ligger i den sørøstlige kysten av Spania. Den har et bredt spekter av overnattingsalternativer som passer til alle budsjetter og smak. Hvis du leter etter et luksuriøst opphold, kan du velge mellom en rekke eksklusive hoteller som ligger i sentrum, nær stranden og andre attraksjoner. For et mer budsjettvennlig alternativ er det mange herberger og gjestehus som ligger i gamlebyen, og tilbyr en unik opplevelse av byens kultur og historie. Hvis du leter etter noe litt mer tilbaketrukket, er det også mange villaer og leiligheter ved stranden langs kysten. Uansett hvilken type overnatting du velger, vil du være sikker på å finne et flott sted å bo i Alicante.

Er det billig i Alicante?

Alicante er et flott reisemål for budsjettreisende. Overnattingsalternativer spenner fra herberger til luksushoteller, slik at du kan finne noe som passer budsjettet. Å spise ute er også rimelig, med mange restauranter som tilbyr deilig lokal mat til rimelige priser. Shopping er også billig, med mange markeder og butikker som tilbyr gode gode kjøp. Totalt sett er Alicante et rimelig reisemål som gir en god valuta for pengene.

Er det Billig jeg alicante?

Mars i Alicante er vanligvis mild og behagelig. I løpet av dagen varierer temperaturen fra 16-19°C (61-66°F). Om natten synker temperaturen til et gjennomsnitt på 8-10°C (46-50°F). Været er vanligvis solrikt og tørt, med sporadiske regnbyger.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment