Reis til Mexico City: 10 reisetips for Aztec Capital

Velkommen til våre ferietips i Mexico City! Med sin livlige kultur, deilig mat og bemerkelsesverdig arkitektur, vil denne vakre byen garantert gi deg en unik opplevelse.

Utforsk de brosteinsbelagte gatene i historiske El Centro, der gamle kirker og storslåtte palasser prikker skyline sammen med moderne barer og restauranter. Nyt en mengde velsmakende retter fra gatetaco til femstjerners haute-mat. Fordyp deg i den livlige kunst- og musikkscenen med en natt ute på en av de mange klubbene rundt i byen. Eller ta en spasertur gjennom parkene og museene som fyller denne travle metropolen.

Men hvorfor skal du stole på oss? Vårt team av reiseforfattere har studert hvert hjørne av Mexico City for å gi deg den beste innsideinnsikten. Fra toppattraksjoner i Mexico City som Chapultepec Park eller National Palace til off-the-Beent-Track-steder som Teotihuacan-pyramider, har vi samlet våre 10 favorittreisetips i Mexico City som vil gjøre ferien virkelig minneverdig!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Mexico City? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Chapultepec Park

Chapultepec Park er et ikonisk landemerke i Mexico City. Som en av de største parkene i Latin -Amerika har den noe å tilby alle. Enten du leter etter en rolig spasertur gjennom naturen eller et eventyr med alle barns attraksjoner, er denne parken sikker på ikke å skuffe!

Denne vakre parken dekker en enorm vidde, og strekker seg over mer enn 1600 dekar land og kan skryte av flere attraksjoner innenfor sine grenser. Det inkluderer tre separate parker: Palace of Fine Arts, National Museum of Anthropology og Zoo Mexico. Du kan også finne en innsjø, et slott (den meksikanske keiserlige familiens sommerpalass), botaniske hager og mange monumenter spredt overalt!

Et av de mest interessante aspektene ved Chapultepec Park er at den fungerer som både rekreasjons- og kulturrom for både lokalbefolkningen og besøkende. Fra pikniking i de gressrike feltene til visning av verk fra meksikanske mestere som Frida Kahlo, denne parken har noe for enhver smak! Opplev underverkene med dette utrolige landemerket i dag!

Det er ikke mange som vet at Chaputlepec Park er hjemsted for noe unikt dyreliv også! Når du besøker, må du holde øye med roadrunners og andre arter som bor i området – de kan bli funnet å løpe rundt på eiendommen som søker etter mat i høysesongen. I tillegg, ikke glem aviæren som huser eksotiske fugler fra hele verden.

For en fortryllende opplevelse som ingen andre, besøk Chapultepec Park – en av Mexico Citys mest elskede landemerker! Morsomt faktum: På 17 meter høy og 2 hektar bred, er Chapultepec Lake en av Latin -Amerikas største kunstige innsjøer.


2. National Palace

National Palace Mexico

Nasjonalt palass i Mexico City er et fantastisk arkitektonisk rart og et ikonisk landemerke. Ligger på det historiske Plaza de la Constitución – også kjent som Zócalo Square – står det som et symbol på meksikansk kultur, arv og nasjonal stolthet.

Dette storslåtte palasset ble konstruert mellom 1522 og 1523 av den spanske erobreren Hernán Cortés som det administrative senteret i New Spania. Gjennom århundrene har det tjent mange formål, inkludert å være den offisielle residensen til flere presidenter. Nylig er det imidlertid åpent for publikum som kan utforske de luftige gårdsplassene og monumentale trappene.

Palasset huser mange kunstverk fra anerkjente meksikanske malere som Diego Rivera, hvis veggmaleri “Epipedagogia” stolt vises både inne og ute. Det er også utstillinger som gir innsikt i meksikansk historie fra forhåndsordring av spanske erobrere helt opp til det moderne livet i Mexico City.

Opptak til National Palace er gratis, noe som gjør det enkelt for reisende på ethvert budsjett å oppleve denne fantastiske attraksjonen. Enten du er interessert i å lære om Mexicos rike historie eller bare lete etter et spennende sted å besøke i løpet av din tid der, bør ikke National Palace gå glipp av!

Morsomt faktum: Den aztekiske keiseren Montezuma II bodde en gang på det som nå er det nasjonale palasset!


3. Xochimilco

Xochimilco Mexico

Når du leter etter en virkelig unik opplevelse i Mexico City, er Xochimilco stedet å være. Dette sjarmerende Canalside -området i Mexico City inviterer reisende til å utforske sine frodige hager, pittoreske utsikt og fargerike båter.

Et besøk i Xochimilco kan bringe en rekke herligheter. Enten du vil ta en båttur gjennom kanalene, besøke de berømte flytende hagene eller bare vandre rundt og ta bilder – Xochimilco vil ikke skuffe! Det er også utallige steder å handle og spise underveis.

Ulike attraksjoner kan gjøre det å bestemme hva du skal gjøre litt vanskelig – men du trenger ikke gå glipp av noe! Heldigvis er det organiserte turer som lar besøkende få et dyptgående blikk på historien og kulturen til Xochimilco. Turguider er tilfeldigvis lokalbefolkningen med omfattende kunnskap om området som gjerne deler sine erfaringer med reisende.

Ingen tur hit ville være komplett uten å ta prøver av litt meksikansk mat. Matmestere florerer i dette området, og tilbyr klassiske meksikanske retter sammen med deilige tradisjonelle snacks som Pozole og Quesadillas. Foodies vil ikke forlate skuffet!

Morsomt faktum: Aztekerne mente at Xochimilcan -gudene beskyttet dem mot flom som stammet fra Lake Texcoco ved å lage et nettverk av kanaler forbundet med kunstige øyer kjent som Chinampas – som finnes i Xochimilco i dag!


4. Bellas Artes Palace

Bellas Artes Palace Mexico

En av de mest ikoniske attraksjonene i Mexico City, Palacio de Bellas Artes (Palace of Fine Arts), er et must for reisende som besøker byen. Det er et arkitektonisk mesterverk som står som en integrert del av byens kulturarv.

Bygningen ble fullført i 1934 og ble designet av meksikanske og utenlandske arkitekter som kombinerte et moderne utseende med tradisjonelle elementer. Den huser flere viktige verk fra anerkjente artister som Murales Diego Rivera, David Alfaro Siqueiros, Rufino Tamayo og mange andre.

Besøkende på denne attraksjonen kan glede seg over teaterforestillinger og kunstutstillinger mens de beundrer dens grandiositet og unikhet. Den utvendige fasaden inneholder stykker glassmalerier anordnet på en slik måte at det skaper vakre effekter når sollyset går gjennom dem. På innsiden blir besøkende fraktet til en magisk verden fylt med skjønnhet og kultur.

På toppen av alt dette tilbyr Palacio de Bellas Artes også fantastisk utsikt over Mexico City sentrum, noe som gjør det til et flott sted å ta fantastiske bilder. Og ikke glem å ta litt tid å utforske hagene som omgir den; De er fulle av utendørs skulpturer av kjente meksikanske artister!

Morsom faktum: Palasset har dukket opp i flere filmer gjennom årene, inkludert “Frida”, Thomas Edisons “El Segundo de Chomón” (1908), James Bonds “Spectre” (2015) og nylig Marvel Studios ”Avengers: Infinity War” (2018).


5. Frida Kahlo Museum

Frida Kahlo-museet er en attraksjon i Mexico. Museet ligger i det historiske coyoacan -området, og er fullt av kultur og sjarm. Her kan reisende utforske livet og verkene til en av Mexicos mest elskede artister, Frida Kahlo. Museet huser mange malerier, tegninger, fotografier og personlige gjenstander som tilhører kunstneren – som alle gir en intim innsikt i hennes utrolige liv og arbeid.

Museumsbygningen i seg selv har også en fascinerende historie. Opprinnelig hjem til Frida Kahlo og mannen Diego Rivera, ble den omgjort til et museum i 1958 to år etter hennes død. Det gjenspeiler parets revolusjonerende ideer fra 1920 -tallet, for eksempel kunst for sosial kunnskap eller utvikling.

Reisende kan sette pris på de mange gjenstandene som vises i dette atmosfæriske rommet. Fra sjeldne fotografier til fantastiske selvportretter, det er mye å undre seg over her. I tillegg til å utforske kunstverk av Frida Kahlo selv, kan besøkende beundre verk av andre surrealistiske malere, inkludert David Alfaro Siqueiros og Rufino Tamayo.

Frida Kahlo -museet gir en utmerket mulighet for reisende til å få en større forståelse av meksikansk kultur mens de oppdager en av de mest kjente figurene. Et besøk her vil sikkert være både interessant og inspirerende!

Morsomt faktum: Frida Kahlo holdt mange kjæledyrfugler gjennom hele livet – hun kalte til og med noen etter legendariske meksikanske figurer som Zapata og Revolución!


6. Teotihuacan

Utforsk den gamle byen Teotihuacan og oppdag den rike historien og kulturen den har å tilby. Teotihuacan er en stor pre-spanske by, som ligger på et arkeologisk sted i delstaten Mexico, omtrent 50 km nordøst for moderne Mexico City.

De mest ikoniske strukturene er to templer på toppen av månens pyramide og pyramiden, sammen med flere mindre pyramider spredt rundt seg. En stor avenue kalt “Avenue of Dead” løper rett gjennom dette sentrumsområdet og forbinder alle monumenter sammen. Man kan også undre seg over mange torg, palasser, boligforbindelser og andre strukturer som utgjør denne fascinerende byen.

Teotihuacan ble grunnlagt en gang rundt 200 f.Kr. og nådde sin toppbestand mellom 150 e.Kr. og 450 CE, og ble en av de største byene i det før-columbianske Amerika. Et spennende faktum om Teotihuacan er at ingen enkelt etnisk gruppe bygde den; Snarere ble det etablert av en løs koalisjon av flere kulturer fra områder rundt Mexico Valley. Som en konsekvens utviklet Teotihuacan seg raskt til en kulturell smeltedigel med sin egen unike identitet.

Denne rikdommen i kultur gjør Teotihuacan ett sted reisende ikke bør gå glipp av når de besøker Mexico City! Morsomt faktum: Arkeologiske funn antyder at ritualer som involverte menneskelig offer ble praktisert på Teotihuacan av forskjellige etniske grupper som bodde der i sin gullalder!


7. Zocalo Square

Zócalo Square, som ligger i hjertet av Mexico City, er et helt essensielt reisemål for enhver reisende. Med en historie som strekker seg over 700 år tilbake, er det lett å se hvorfor denne travle torget trekker inn så mange besøkende. Dette praktfulle offentlige rommet gjenspeiler storheten til meksikansk kultur.

Det massive torget er dominert av to ruvende monumenter – Metropolitan Cathedral og National Palace – som begge har imponerende arkitektur som garantert vil forlate deg i ærefrykt. Det er også mange kafeer og restauranter rundt området hvor du kan ta en matbit eller bare se lokalbefolkningen gå rundt i hverdagen.

Innen Zócalo Square finner du også utallige leverandører som selger suvenirer og tradisjonelle meksikanske kunsthåndverk. Enten du leter etter en unik gave eller noe spesielt for å huske besøket ditt, er det ingen mangel på alternativer her!

I tillegg til sin livlige atmosfære, har Zócalo Square vært hjemsted for mange politiske hendelser gjennom århundrene også. Det ikoniske “Grito de Dolores” -monumentet feirer oppfordringen til uavhengighet laget av Miguel Hidalgo y Costilla i 1810.

Morsomt faktum: En statue av Benito Juárez – en av Mexicos mest kjente presidenter – står stolt i den ene enden av Zócalo Square.


8. Metropolitan Cathedral

Metropolitan Cathedral of Mexico City er en av byens mest ikoniske og interessante attraksjoner. Denne stein-og-plasterbygningen ligger i hjertet av det historiske sentrum av Mexico City og først og fremst mellom 1573 og 1813, og er et arkitektonisk vidunder å se.

Innvendig vil besøkende finne praktfulle kunstverk og historie, inkludert 9 navner, en stor sentral kuppel, fire tårn som står over 70 meter høye og mange sidekapeller som hedrer skytshelgen i Mexicos viktigste byer. Hovedalterstykket ble opprettet av Miguel Cabrera – en kunstner som brukte flere tiår på å lage noen av Latin -Amerikas mest bemerkelsesverdige skulpturer.

Metropolitan-katedralen skiller seg også ut for sin unike blanding av nyklassisistiske, barokke og nykotiske elementer som har blitt bevart gjennom mange århundrer. Dette monumentet fortsetter å trekke tusenvis av besøkende hvert år – omtalt av den enorme størrelsen (det kan inneholde opptil 40 tusen mennesker), vakre religiøse bilder og fantastiske akustikk.

Å besøke Metropolitan Cathedral kan gjøres i åpningstiden eller som en del av en guidet tur ledet av kunnskapsrike guider som forteller fascinerende anekdoter om forskjellige aspekter den har samlet seg gjennom den lange historien. Uansett hvordan du opplever det, vil du ikke gå glipp av å oppdage dette imponerende monumentet der moderniteten møter historien!

Morsomt faktum: Taket er toppet med over 200 keramiske figurer som representerer hver biskop som tjenestegjorde i Mexicos bispedømme siden kolonitiden!


9. Coyoacan

Hvis du er ute etter en unik og spennende opplevelse i Mexico City, er den livlige bydelen Coyoacán en absolutt må-se! Dette området tilbyr den perfekte kombinasjonen av historie, kultur og morsomme aktiviteter som vil gjøre turen uforglemmelig.

Coyoacán er hjemsted for noen av byens mest ikoniske attraksjoner, fra Frida Kahlos museum til Zocalo Square. Det er også kjent for sin livlige atmosfære, med tradisjonelle markeder og fargerike veggmalerier. Sørg for å komme til fots, da dette gir deg den beste sjansen til å utforske alt Coyoacán har å tilby.

Begynn med å besøke hovedattraksjonen – Frida Kahlos museum – som ligger i hennes tidligere bolig og fylt med de fantastiske malerier. På vei dit kan du rusle gjennom de sjarmerende brosteinsbelagte gatene og hente suvenirer på et av de mange håndverkermarkedene. Etter det ikke gå glipp av Xochimilco, et flott sted for lokal underholdning som båtturer eller elendige.

For de som søker mer kulturelle opplevelser, er Bellas Artes Palace absolutt ikke å gå glipp av! Den huser kunstverk fra lokale meksikanske malere viser midlertidige utstillinger, så uansett når du besøker, vil det alltid være noe nytt å oppdage. Og hvis du fremdeles har litt tid igjen i timeplanen din, må du sjekke Templo -ordfører og Teotihuacan for et dypere blikk på meksikansk historie og arkeologi.

Dra nytte av turen og fordyp deg i alle ting meksikansk på Coyoacán! Morsomt faktum: Visste du at denne bydelen opprinnelig var et aztekisk oppgjør?


10. Templo Mayor

Hvis du leter etter et unikt og interessant eventyr, er et besøk hos Templo -ordfører i Mexico City det perfekte valget. Dette arkeologiske stedet inneholder ruinene av et eldgammelt seremonisenter som ligger i byens historiske sentrum.

Nettstedet ble oppdaget ved et uhell i 1978 da arbeidere ryddet steinsprut fra et byggeprosjekt. Dette nyopplyste tempelkomplekset sto en gang i hjertet av det aztekiske imperiet og har siden blitt en av de må-se-attraksjonene i Mexico City. Hovedplassen har to massive pyramider som dateres tilbake til 1486 A.D., og besøkende kan utforske disse eldgamle monumentene mens de lærer om deres betydning og historie.

Et fascinerende aspekt er at disse to pyramidene faktisk ble bygget på toppen av en eldre versjon – hvor rester kan fremdeles sees i dag! I tilknytning til pyramidene er det også forskjellige fresker, kunstverk, gjenstander og til og med gamle ballbaner som gir et glimt av denne lange tapte sivilisasjonen.

Ingen tur til Templo -ordfører ville være komplett uten å ta en tur eller ta del i noen pedagogiske aktiviteter. Det er guidede turer tilgjengelig i tillegg til klasser, workshops, kokekurs og mer, alt designet for å lære folk mer om Mexicos rike kulturarv.

For de som ønsker å lære noe morsomt også, her er et morsomt faktum: alle ofre som ble gitt under Aztec -ritualer fant sted på toppen av hovedpyramiden hos Templo Mayor!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Når i året er det best å reise til Mexico?

Den beste tiden å besøke Mexico er i den tørre sesongen, som går fra desember til april. I løpet av denne tiden er været varmt og solrikt, noe som gjør det perfekt for friluftsaktiviteter og utforsker landets mange attraksjoner. Imidlertid, hvis du ønsker å unngå folkemengdene og spare penger, kan du vurdere å reise i skuldersesongene i mai til juni eller september til oktober. Bare vær oppmerksom på at disse månedene kan være varme og fuktige, så husk å pakke deretter. Unngå å reise i regntiden fra juli til september, da kraftig nedbør kan forstyrre reiseplanene og gjøre utendørsaktiviteter vanskelig.

Hvor mange timer tar det å fly til Mexico?

Det tar rundt 12-14 timer å fly fra Norge til Mexico, avhengig av flyselskapet og antall permisjoner. Direkte flyreiser fra Oslo til Mexico City er ikke tilgjengelige, så reisende må vanligvis gjøre et stoppested i en annen by som Amsterdam, Paris eller New York. Det anbefales å sjekke flyplanene og prisene til forskjellige flyselskaper for å finne det beste alternativet som passer dine reisebehov og budsjett.

Hv MANGE TIMER TAR DET Å FLY TIL MEXICO?

Det Tar Rundt 12-14 Timer Å Fly fra Norge Til Mexico, Avhengig Av Flyseskapet OG Antall Permisjoner. Direkte Flyreiser Fra Oslo til Mexico City er Ikke Tilgjengeligige, sjåre Reisende Må Vanligvis GJØre et stoppet I en Annen av Som Amsterdam, Paris Eller New York. Det anbefales Å sjekke Flyplanene og Prisene til ForsKJellige Flyskaper for Å finne det beste alternativet som forbipasserende Dine ReiseBehov og Budsjett.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment