Reis til Kapp Verde: 10 reisetips for en stressfri ferie på vakre øyer

Med vakre strender, solfylt vær og en pulserende kultur, er Kapp Verde det perfekte reisemålet for en stressfri ferie. Denne skjærgården på ti øyer ligger i Vest -Afrika, og tilbyr mye å utforske.

Når du ankommer Kapp Verdes hovedstad Praia, vil du bli lamslått av den pittoreske naturen. Citadeller med fargerike bygninger stiger opp fra havnens kant. Ta en spasertur gjennom brosteinsgatene og beundre den koloniale arkitekturen som former mye av byens estetikk.

Ikke glem å utforske noen av de omkringliggende høydepunktene. Ta turen ut til Santa Maria Beach og slapp av på den hvite sanden eller ta en båttur til nærliggende Cacinere Island – hvor delfiner ofte boltrer seg i det turkise vannet! I tillegg er det mange turstier rundt øya som tilbyr fantastisk utsikt – så ikke glem kameraet ditt!

Hos Travel Kapp Verde streber vi etter å vise deg de beste attraksjonene som denne unike destinasjonen har å tilby. Vi tar med mange år med førstehånds erfaring med å utforske disse øyene, og vi vet nøyaktig hva som skal til for en uforglemmelig ferie. Fra anbefalinger om hvor du kan bo og spise, til tips om lokale festligheter – vi kan gi all informasjonen du trenger for en stressfri ferie i Kapp Verde!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Kapp Verde? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Santa Maria Beach (Sal Island)

Santa Maria Beach (Sal Island) Kapp Verde

Santa Maria Beach (Sal Island)*

Santa Maria Beach ligger på den fantastiske øya Sal i Cape Verde, og er en av de beste destinasjonene for reisende. Denne stranden er kjent for sin myke hvite sand og krystallklare vann som skaper en paradislignende atmosfære. Besøkende kan ta inn skjønnheten mens de svømmer, snorkling eller bare slapper av på dette idylliske stedet. Naturen her er uforglemmelig og gir gode muligheter for å ta minneverdige bilder av turen.

Det er mange gode fasiliteter tilgjengelig også her, inkludert restauranter, barer og butikker til attraksjoner som dykking og båtturer. Med alle disse aktivitetene og alternativene er det noe her for alle å glede seg over! Men opplevelsen ender ikke med utforskning-nærliggende område har mange fantastiske restauranter hvor du kan finne tradisjonell portugisisk mat så vel som internasjonale retter.

Ta en pause fra virkeligheten og flukt til Santa Maria Beach! Enten du kommer med familien eller bare utforsker på egen hånd, tilbyr denne stranden alt som trengs for en uforglemmelig ferieopplevelse. Ta med solkrem og en hatt for å nyte mest mulig ut av dette paradisplassen!

Morsomt faktum: Santa Maria Beach ble en gang brukt av portugisiske pirater som søkte ly i den rolige bukten under raidene!


2. Praia das Gatas (Santiago Island)

Praia das Gatas (Santiago Island) Cape Verde

Er du klar for strandhoppingseventyret i livet ditt? Besøk Praia Das Gatas på Santiago Island og forbered deg på å bli fascinert av sin fantastiske skjønnhet.

Denne fantastiske stranden ligger i Tarrafal kommune, kjent for sin robuste kystlinje og krystallklare farvann, noe som gjør det til et av topplassene for reisende som leter etter et stykke paradis. Den hvite sandstranden er skjermet av åser og en stor bergformasjon som står alene i enden av stranden.

Det glitrende vannet er perfekt for å nyte litt snorkling, eller hvis du føler deg modig nok, litt surfing! Du kan også utforske hulene i nærheten, eller bare ta en rolig spasertur langs fjæra mens du suger opp solen og tar i deg denne utrolige utsikten. Det er mange kiosker med suvenirer for å ta med hjem, i tillegg til deilige lokale sjømatrestauranter hvor du kan fylle bensin etter en dag brukt på å slappe av på Praia Das Gatas. Sørg for å ta deg god tid her og nyt hvert sekund – det er ingenting som Praia Das Gatas!

Morsomt faktum: Det sies at Praia Das Gatas ble oppdaget av to fiskere mens de lette etter sin tapte katt – og dermed ga den navnet!


3. Monte Gordo (Santiago Island)

Monte Gordo (Santiago Island) Cape Verde

Oppdag den naturlige skjønnheten til Monte Gordo, Santiago Island

For de som ønsker å utforske den naturlige skjønnheten på Santiago Island, er Monte Gordo et must-see. Monte Gordo ligger i São Salvador Do Mundo, og gir besøkende en fantastisk utsikt og fantastiske landskap. Den gamle landsbyen tilbyr besøkende tradisjonell Cape Verdean -kultur og mat, og strendene gir et flott sted for svømming, snorkling og soling.

Den nærliggende Praia Da Gamboa Beach er et av de mest populære stedene i Montene Carlo på grunn av sin rolige skjønnhet. Det tilbyr en overflod av aktiviteter som fiske og kitesurfing, samt en rolig atmosfære der man kan slappe av. Bortsett fra strandaktivitetene sine, har Praia Da Gamboa også de 800 år gamle ruinene av en gammel portugisisk festning. Dette stedet er perfekt for historiebuffer som vil lære mer om øyas fortid.

Hvis du leter etter noe litt livligere enn Monte Gordo har alt: barer, restauranter og utelivssteder som blir levende i løpet av de varmere månedene. Denne morsomme destinasjonen tiltrekker turister fra hele verden som kommer hit for å oppleve tradisjonell Cape Verdean-kultur gjennom musikk og dans.

Monte Gordo er et flott reisemål for enhver reisende som ønsker å oppleve Cape Verdean -kultur blandet med fantastisk utsikt over naturen på sitt beste!

Morsomt faktum: Det årlige Carnival Party på Monte Gordo sies å være blant en av de største partiene i Cape Verde!


4. Praia de Chaves (Santiago Island)

Praia de Chaves ligger i Santiago Island, og er et idyllisk reisemål for den ivrige reisende. Med sitt krystallklare vann og gylden sand er det et paradis som inviterer deg til å slappe av og nyte. Et perfekt stopp mens du utforsker den fantastiske skjønnheten til Cape Verde.

Utsikten fra stranden er fantastisk, og på klare dager kan du til og med få øye på en hval eller to svømme av! Du kan dra nytte av alle aktivitetene som tilbys her, for eksempel kajakkpadling, snorkling og båtturer til øyene i nærheten.

Havet rundt Praia de Chaves er ideelt for dykking, og det er mange dykkesentre tilgjengelig der du kan leie utstyr eller ta leksjoner. Det er også mange butikker med suvenirer og velsmakende gatemat å utforske. Etter en dag full av moro i solen, kan du slappe av på en av restaurantene med utsikt over stranden og se solen gå ned over dette fantastiske hjørnet av Cape Verde.

Hvis du leter etter en utrolig getaway med mye å gjøre, må du ikke se lenger enn Praia de Chaves.

Morsomt faktum: Det var en gang en lekeplass for pirater!


5. Praia do Tarrafal (Santiago Island)

Oppdag den uberørte skjønnheten til Praia Do Tarrafal på Santiago Island

Kom reise til Praia do Tarrafal, en sjarmerende strand som ligger på Santiago Island i Cape Verde. Det er en idyllisk setting, med hvitt sand og turkise vann som ligger under ruvende frodig grøntområder. Stranden forblir stort sett uberørt av turister og er et populært sted blant lokalbefolkningen som ønsker å suge litt sol eller ta en forfriskende dukkert i havet.

Det er lett å se hvorfor folk kommer tilbake igjen og igjen; Vannet er rent og dypt nok til svømming, noe som gjør det ideelt for de som vil avkjøle seg fra det varme afrikanske fastlandsklimaet. Besøkende kan også dra nytte av en rekke aktiviteter på stranden, inkludert snorkling, kajakkpadling, fiske og vindsurfing samt utforske de grunne steinete vekker.

Området rundt er fullt av dyreliv både over og under overflaten – fra kolonier av sjøfugler til skoler med lekne delfiner – noe som gir liv til denne ellers stille kysten. Å se disse praktfulle skapningene blant et så utrolig landskap gjør for uforglemmelige opplevelser.

Med sin panoramautsikt og rolige atmosfære, er Praia Do Tarrafal en av Santiago Islands perler som ikke bør gå glipp av!

Et morsomt faktum om denne sjarmerende stranden: Ligger i nærheten er det et forlatt gammelt hotellkompleks kalt “Hotel Tarrafal” som en gang var et portugisisk marin fengsel!


6. Praia de Santa Monica (Santiago Island)

Si hei til Santa Monica Beach, Santiago Island!

Santa Monica Beach er kjent for sine vakre gyldenbrune sand, krystallklart vann og fantastiske solnedganger. Denne stranden ligger på nordkysten av Santiago Island, og har virkelig alt.

Fra volleyballbaner til strandbarer og restauranter, kan besøkende velge mellom en rekke aktiviteter å glede seg over her. Du kan ta en romantisk spasertur langs vannkanten eller salongen i en av de mange solene som er tilgjengelige for leie. Adrenalinsøkere kan også gå på vind, kitesurfing eller padle ombordstigning på det innbydende vannet.

Den lille, men herlige Santa Monica Beach tilbyr også rikelig med naturlig skjønnhet med utsikt over Fogo -vulkanen i bakgrunnen og enorme strekninger med stille kyster som er perfekte for avslapning.

Ikke bare er Santa Monica Beach flott for en utendørs getaway, men det er også et utmerket sted for folk som ser på. Enten du vil observere lokale fiskere som tråler i sine fargerike båter eller undrer seg over ferierende som spiller spill i sanden – det er noe her for alle!

Et unikt trekk ved Santa Monica Beach er nærheten til Praia de Tarrafal – et av Cape Verdes vakreste sted der skilpadder legger egg i hekkesesongen. En kort båttur fra Santa Monica vil komme deg dit på ingen tid!

Så hva venter du på? Kom og utforske denne nydelige lille stranden og lag minner som vil vare livet ut!

Morsomt faktum: I hekkesesongen (august – november) kommer loggerhead skilpadder i land om nettene for å legge egg på noen strender som Praia de Tarrafal som ligger veldig nær Santa Monica!


7. Praia da Gamboa (Santiago Island)

Er du klar for et strandeventyr? I så fall er Praia Da Gamboa på Santiago Island det perfekte stedet! Denne stranden ligger mindre enn 15 minutter utenfor det travle sentrum og med fantastisk utsikt over havet og dets fantastiske steinete bredder, og gir en fredelig pusterom fra bylivet. Svømming i krystallklart vann eller bare lene deg tilbake og slapp av mens du suger opp litt solskinn.

Praia da Gamboa tilbyr også mange aktiviteter for å holde alle underholdt – fra turstier til surfeplasser. Enten du er en erfaren surfer eller bare ønsker å ha det gøy i bølgene, er det noe her for alle. Og når du har jobbet opp en appetitt, kan du ta litt snacks på restaurantene ved stranden for en deilig lunsj.

For enda mer eventyr, ta turen videre ut i havet-du kan gå snorkling eller fiske i dypt vann-hva som slår til deg! Det er også rikelig med dyreliv å sjekke ut inkludert sjøfugler, delfiner og hvaler. Det er virkelig et vakkert sted der naturen møter paradis.

Morsomt faktum: Vannet på Praia da Gamboa er hjemsted for å migrere skilpadder som kommer hit for å legge eggene sine i hekkesesongen!


8. Praia da Figueira (Santiago Island)

Praia da Figueira er en utrolig naturskjønn strand som ligger på Santiago Island på Cape Verde Archipelago. Det er et flott sted å fange noen stråler, gå en svømmetur, eller bare ta inn den fantastiske utsikten over Atlanterhavet. Stranden er omgitt av høye klipper og har rikelig med sand og grunt vann som er perfekte for svømming eller snorkling. I tillegg er det flere restauranter og kafeer i nærheten hvor du kan ta en matbit etter dagen på stranden. Praia da Figueira er virkelig et paradis for de som leter etter en avslappende ferieopplevelse.

En ting som gjør Praia da Figueira enda mer spesiell, er tilgangen til mange andre strender i nærheten. Hvis du vil utforske mer av øya, kan du enkelt ta en kort kjøretur til Santa Maria Beach (Sal Island), Praia Das Gatas (Santiago Island), Monte Gordo (Santiago Island), Praia de Chaves (Santiago Island), Praia Do Tarrafal (Santiago Island), Praia de Santa Monica (Santiago Island), Praia da Gamboa (Santiago Island) eller Praia do Calhau (Santiago Island).

Hvis du leter etter en uforglemmelig strandopplevelse under ditt besøk i Cape Verde, må du huske å inkludere Praia da Figueira på reiseruten din!

Morsomt faktum: Denne stranden er et av de mest populære stedene for både lokalbefolkningen og turister, og blir ofte ganske overfylt i høysesongen.


9. Praia do Calhau (Santiago Island)

Praia do Calhau, som ligger på Santiago -øya Cape Verde, er virkelig en skjult perle. Dens drømmende gyldne sand og krystallklare farvann har ventet på at du skal oppdage! Denne stranden gir et ideelt sted å slappe av og suge inn litt sol.

Rocky Outcrops som prikker strandlinjen gjør det til et flott sted å snorkle eller bare ta inn den vakre utsikten. Ta en svømmetur eller utforsk det livlige undervannslivet – det er mye å gjøre her. Og hvis du er opptatt av noe mer eventyrlysten, ta en båttur for å fiske og tilbringe dagen under den afrikanske solen!

Ved høyere tidevann tilbyr Praia Do Calhau noen utmerkede forhold for windsurfing og kitesurfing. Erfarne surfere kan finne store utfordringer mens nybegynnere vil dra nytte av god plass til å bli komfortable med teknikken deres før de utforsker større bølger.

Forsikre deg om at du holder deg rundt til skumringen når solen går ned foran øynene og kaster de magiske fargene over horisonten! Du vil aldri oppleve noe lignende andre steder i verden.

Morsomt faktum: Praia do Calhau er kjent som en av Cape Verdes mest kjente strender – den har blitt omtalt i mange filmer, reklame og til og med musikkvideoer!


10. Praia da Ponta Preta (Santiago Island)

Den vakre og tilbaketrukne Praia da Ponta Preta på Santiago Island er et must for enhver eventyrlig reisende som leter etter paradis. Ligger i Nordvest -Afrika, kan denne skjulte perlen nås ved å ta en lokal bil eller buss langs kysten av Santiago.

Når du ankommer Praia de Ponta Preta, vil du bli fascinert av det krystallklare vannet og hvite sandstrender. De livlige fargene på revet og frodig vegetasjon gjør det til det perfekte stedet å utforske og slappe av. Enten du vil svømme, snorkle, kajakk, ta en båttur eller bare slappe av på stranden under en paraply – Ponta Preta har noe for enhver smak! Denne fantastiske oasen er omgitt av fantastiske klipper, og gir fantastisk utsikt under solnedgang.

Hvis du leter etter noe ekstra spesielt å gjøre under oppholdet i Praia de Ponta Preta, ikke gå glipp av å utforske Casulo-hulen som ligger i nærheten-det er et unikt eventyr som få mennesker har hatt gleden av å oppleve førstehånds!

For de som besøker på forsommeren, er den årlige fiskefestivalen noe du ikke må gå glipp av – med lokalbefolkningen som lager opp tradisjonelle oppskrifter i store panner over store åpne branner mens du nyter livemusikk og underholdning. En slik opplevelse vil forlate deg å føle deg uthvilt og gledelig!

Som en av Santiago -øyene som er mest ettertraktede destinasjoner, bør et besøk i Praia de Ponta Preta ikke overses av noen reisende som leter etter skjønnhet og avslapning – virkelig et reisemål som ingen andre! Morsomt faktum: Visste du at det også er et lite trekapell i nærheten som lar besøkende glede seg over yoga eller meditasjon?


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Når er det best å reise til Cape Verde?

Den beste tiden å besøke Cape Verde er mellom november og juni. I løpet av denne perioden er været varmt og solrikt, noe som gjør det til det perfekte tidspunktet å utforske øyene. Temperaturene varierer fra 24 til 30 grader Celsius, noe som gjør det ideelt for soling og svømming. Juni er vanligvis den varmeste måneden, mens desember og januar er den kuleste. Regntiden går fra juli til oktober, så det er best å unngå denne perioden hvis du leter etter en strandferie.

Hvor lang fly fra Oslo til Cape Verde?

Flyturen fra Oslo til Cape Verde tar omtrent 10 timer og 40 minutter. Flyturen er direkte og krever ingen permisjoner. Den nøyaktige varigheten av flyturen kan variere avhengig av flyselskapet og ruten som er tatt.

Hvor lang fly fra Oslo til Cape Verde?

FlyTuren Fra Oslo Til Cape Verde Tar Omtrent 10 Timer OG 40 Minutter. Flyturen er Direkte og Krever ingen Permisjoner. Den nøyaktige Varigheten av Flyturen Kan Variere Avhengig av Flyskapet og Ruten som er tatover.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment