Kan jeg reise til usa?

Ja, du kan reise til USA. Men det er noen ting du bør vite før du gjør det. Du kan reise til USA så lenge du har gyldig visum og pass. Det er imidlertid noen restriksjoner på hva slags visum du kan få, så det er viktig at du undersøker dette først.


Fra 1. juli 2016 må alle som reiser til USA fra Schengen-land (EU + Norge, Island og Liechtenstein) registrere seg elektronisk for å få visum. Du kan registrere deg her: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/.


Husk at du bør oppsøke den amerikanske ambassadens nettsider for å få verifiserbar informasjon. Den nettsiden er alltid oppdatert. Vi gir deg bare den informasjonen om USA-reiser som gjelder i skrivende stund.

Kan nordmenn reise til USA?

Ja, nordmenn kan reise til USA. Visum er ikke nødvendig for oppholdet, men det anbefales å ha gyldig pass og reiseforsikring. Nordmenn trenger ikke visum for oppholdet i USA, men de må registrere seg ved ankomst til landet.

Dette gjøres enklest ved å fylle ut SKATs Utenlandsregistreringsskjema (skjema finnes på www.skatteetaten.no) og legge ved passfoto og kopi av passet. I tillegg bør nordmenn ha gyldig reiseforsikring, da det ikke er sikkert at dette dekkes ved hjemreise fra USA dersom man blir syk eller skadet.

Er du usikker, så kontakter du den amerikanske ambassaden.

Hvor lang tid tar det å få visa til USA?

visumsøknad

Det tar normalt 2-3 uker å få visum til USA. Visumet sendes vanligvis direkte til passasjerene hjemme i posten. Utenlandske statsborgere med oppholdstillatelse i Norge kan søke om ESTA innen 72 timer før avreise.

Har amerikanske myndigheter tilgang på norsk strafferegister?

Ja, det har de. Amerikanske myndigheter kan få tilgang på norsk strafferegister dersom de har et juridisk grunnlag for å be om det. Det juridiske grunnlaget kan være at amerikanske myndigheter etterforsker en forbrytelse som er begått i USA, og som involverer en nordmann.

MEN!

Mange lurer på om amerikanske myndigheter har tilgang på norsk strafferegister i form av søknad til visum. Det stemmer ikke. Men veldig ofte trenger man å krysse av på om man har blitt straffet i Norge før man drar til USA. Hvis du lyver på visumsøknaden, så har du problemer. Store problemer. Så vær alltid helt 100 % ærlig når du søker visum til USA.

Kommer man inn i USA med noe på rullebladet?

Det avhenger av hva man har på rullebladet. Hvis man for eksempel har begått en alvorlig forbrytelse, vil man ha vanskeligere for å komme inn i USA enn hvis man for eksempel er dømt for overtredelse av trafikkregler.

Det finnes ingen generell regel om at alle med noe på rullebladet automatisk blir nektet innreise til USA, men det kan være vanskelig å få visum hvis U.S. Customs and Border Protection (CBP) mener at man ikke har en profil som er akseptabel til å reise inn i USA.

Er du usikker? Kontakt den amerikanske ambassaden i Oslo. De kan gi et presist og oppdatert svar på innreiseregler til USA.

Hvor lenge må pass være gyldig ved reise til USA?

Det er opp til det amerikanske utenriksdepartementet å fastsette gyldighetstiden for pass. Passet må være gyldig i minst seks måneder før innreise i USA. Du kan enkelt finne ut hvilken periode passet ditt er gyldig ved å sjekke informasjon på nettsidene til det amerikanske utenriksdepartementet.

Det er også opp til det amerikanske utenriksdepartementet å fastsette hvilken type pass som er gyldig for innreise til USA.

Hva er Amerika mest kjent for?

Det er ikke uten grunn at Amerika kalles «the land of the free». Landet har et svært variert og spennende landskap, med store skoger, fruktbare åkrer og vakre fjell. Dette gjør Amerika til et attraktivt turistmål for mange. Amerika er også et av verdens mest populære emigrasjonsland, noe som skyldes blant annet den høye levestandarden og mulighetene for å tjene godt.

Relatert innlegg til jeg reise til usa

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment