Hvor bør man bo på santorini?

Santorini er en fantastisk øy med mye å tilby. Det er mange flotte steder å bo, men jeg personlig ville anbefale Fira eller Oia. Begge disse områdene har et bredt utvalg av restauranter, butikker og barer, samt fantastiske utsikter over bukten.


Hvis du leier en bil, vil jeg anbefale deg å oppleve alle de andre små landsbyene på øya. De er svært idylliske og har mye sjarme. Sørg for å stoppe ved Caldera for et flott syn utover naturen!


Santorini har en rekke gode steder å bo. Så hvis du går inn på Expedia eller Hotels.com og sjekker de ulike mulighetene, så vil du se hvor de fine hotellene ligger. På Santorini er det ofte slik at hotellene ligger ganske spredt. Derfor bør du velge område med omhu.

Hvor er Santorini?

Santorini er en gresk øy som ligger i Egeerhavet. Det er omtrent 200 km (120 miles) sørøst for Hellas’ fastland.

Santorini er et av de mest populære turistmålene i Hellas, og det er kjent for sitt dramatiske landskap, fantastiske solnedganger og erke-klassisk arkitektur.

Hvordan kommer man seg til Santorini?

komme til Santorini reise hotell reservasjon booking

Det er noen måter å komme seg til Santorini på. Du kan fly til flyplassen, ta en ferge eller ta en katamaran. Hvis du leter etter den mest praktiske måten å komme deg dit på, vil jeg anbefale å fly til flyplassen.

Flyplassen ligger på øya Thira, som er den største og mest befolkede øya på Santorini. Derfra kan du ta en taxi eller buss til din endelige destinasjon.

Hvis du drar fra Norge, så bør du fly. Det er flere flyselskap som flyr direkte til Santorini i høysesongen. Om du skal til Santorini utenfor høysesong (april-august), så er det stor sannsynlighet for at du må mellomlande hvis du drar fra Norge.

Hva er Santorini kjent for?

Santorini er kjent for sine vakre hvite hus, blå himmel og dramatiske solnedganger. Byen ble bygd opp på et svaberg, og det er den høyestliggende byen i Hellas.

Fra toppen av svabergene kan man se nesten hele øya. Det er også mange historiske severdigheter her, blant annet et amfiteater fra antikken.

Om du går inn på Google Bildesøk og søker på Santorini, så forstår du hvorfor den greske øyen er veldig populær blant mange nordmenn.

Når er det varmt i Santorini?

De gjennomsnittlige høye temperaturene på Santorini varierer fra midten av 20-tallet Celcius i januar til de lave 30-tallet Celcius i juli og august. Det kan imidlertid være mye varmere – spesielt i sommermånedene.

For eksempel er den gjennomsnittlige høye temperaturen i juli og august rundt 37 °C (99 °F). Så hvis du planlegger å besøke Santorini om sommeren, sørg for å pakke rikelig med solkrem og drikke mye vann!

Hvor mange øyer er det i Hellas?

Det er rundt 1200 øyer i Hellas, avhengig av hvordan du definerer en øy. De aller fleste av disse er ubebodde, men det er fortsatt rundt 200 som er bebodd året rundt.

Den største greske øya er Kreta, som huser over 600 000 mennesker.

Hva heter flyplassen på Santorini?

Flyplassen på Santorini kalles Santorini International Airport. Det ligger omtrent 5 kilometer fra hovedstaden Fira.

Flyplasskoden er JTR. Flyplassen har en rullebane og en terminal. Det betjenes av flere flyselskaper, inkludert Aegean Airlines, Ryanair og Thomas Cook Airlines.

Santorini internasjonale lufthavn tilbyr både rute- og charterflyvninger til flere destinasjoner i Europa og Midtøsten.

Veldig ofte ser du at norske flyselskaper setter opp direktefly til Santorini International Airport i høysesongen.

Relatert innlegg til bør man bo på santorini

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment