Hvordan vaske bunadskjorte?

Bunadskjorten kan vaskes på 40 grader i maskin, men vi anbefaler å bruke et program for skjorter og blonder.


Bær skjorten med forsiktighet og unngå å vaske den sammen med andre klær som kan farges av. Skjorten holder seg fin hvis du tørker den flatt etter vask.


Om du fortsatt er usikker på hvordan bunadskjorten din skal vaskes, så må du ta kontakt med produsenten. De bør ha styr på hvordan du skal rengjøre skjorten. Men i utgangspunktet er vårt inntrykk av at bunadskjorte skal vaskes på samme måte som andre skjorter.

Hvordan få bunadskjorta hvit igjen?

plaggpleie bunadskjorte vaske klær hvit klut

Det er noen måter å få bunadskjorta hvit på igjen. Den ene er å bleke den, men dette kan være skadelig for stoffet.

Et annet alternativ er å bruke et fargestoff som vil bleke stoffet. Pass på å teste fargestoffet på en skjult del av skjorta før du påfører det hele plagget, da noen fargestoffer kan føre til falming.

Du bør ta kontakt med et profesjonelt rengjøringsfirma hvis du ønsker å få et godt resultat. Vår erfaring med “blekningsmiddel” til skjorter er veldig begrenset.

Hvilket program vasker man bunadskjorte på?

Det er flere forskjellige programvarianter å velge mellom når det kommer til bunadskjorte vask. Det finnes et program som heter “bunadskjorte”, og dette vil være det beste valget om man har en skjorte som er beregnet for vask i maskin.

Ellers kan man prøve et programslag som heter “skyll og knytte” eller “håndvask”, men dette avhenger av hvor skitten skjorten er.

Hvordan vaske bunadskjorte av bomull?

Det er viktig å vaske bunadskjorta av bomull på riktig måte for å bevare farge, form og struktur. Vi anbefaler at du følger disse tipsene:

– Bruk en mild såpe uten blekemidler.
– Vask skjorta i kaldt vann.
– Skyll skjorta godt etter vask.
– Tørk skjorta flatt i et godt ventilert rom.

Relatert innlegg til vaske bunadskjorte

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

Leave a Comment