Hvordan plante avokado?

Det er ikke vanskelig å plante avokado, men det krever litt omtanke. Først må du finne et godt sted å plante den – en solrik plass med god jord og mye luft er best. Så graves et hullet i jorda på stedet der avokadoplanter skal settes, og den nedre delen av frukten holdes under jorda mens toppen peker opp.


Avokado trenger vann regelmessig for å vokse, så bruk en dyppestav eller annet vanningsutstyr for å holde planten hydrert.


Her hjemme i Norge kan man ikke plante avokado utendørs med godt hell. I hvert fall ikke så vidt jeg vet. Har du et drivhus, så vil det kanskje fungere. Men det å plante avokado i Norge…vel…jeg har aldri hørt om noen som har lykkes med det.

Er avokado en frukt eller grønnsak?

avokado frukt grønnsak

Avokado er en frukt, ikke en grønnsak. Den er blant annet rik på vitamin E og B6, og inneholder en rekke stoffer som er sunne for deg.

Avokado inneholder også mye fett, men dette er sunne oljesyrer som hjelper kroppen din med å absorbere vitaminer fra andre matvarer.

Hvordan trives Avokadoplante?

Avokadoplante trives godt i varmt klima og tåler litt sol. Den liker ikke å bli våt, så pass på at du vanner den godt hvis du planter den utendørs.

Avokadoplanten kan leve i inntil 20 år, men vil dessverre ikke produsere frukt før etter 5-6 år.

Kan Avokadotre stå ute?

Ja, avokadoene kan stå ute om vinteren når det ikke fryser, men de bør beskyttes med tykkere lag i stedet for frosting. Det er også mulig å plante avokado i potter og ta dem inn til vinteren.

Avokado er en lettstelt frukt som ofte dyrkes i hager. Den er god å plante hvis du vil ha en frukt som bare må vannes og høstes når den er moden.

Men for all del: vi i Kjaptforklart har IKKE noen erfaring med å dyrke avokado i Norge. Bor du i Spania eller Thailand, så er det annerledes. Men du bør for all del høre med en ekspert på planter dersom du har ambisjoner om å vokse avokado-tre i norsk natur.

Hvordan få tykk stamme på Avokadotre?

Det er flere ting du kan gjøre for å få en tykk stamme på avokadotreet ditt. For det første, unngå å kutte toppen av treet og la det vokse seg tykt.

For det andre, pass på at du gir treet næring og vann daglig. For det tredje, behold avokadotreet i frostfrie områder hvis du bor i et kaldt område.

Skal Avokadoplante stå i sol?

Det er ikke nødvendig å stå planten i direkte sollys for at den skal produsere avokadoer, men jo mer sola får den jo bedre.

Det er imidlertid viktig at avokadoplanten får mye lys fordi det gir energi til planten og bidrar til å regulere utviklingen av blader, frukt og frø. Avokadoplanten trives best om vinteren hvis den står lyst oppe, enten i et vinduskar eller på en balkong der det er sol fra morgen til kveld.

Relatert innlegg til plante avokado

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment