Hvordan lage stearinlys?

Det er flere måter å lage stearinlys på. En måte er å smelte ned bivoks og helle det i en form. Du kan også bruke talg, som er fett fra kyr eller sau. Et annet alternativ er å bruke vegetabilsk matfett, som vil gi et mer duftende lys.


Uavhengig av hvilken type voks du bruker, må du plassere veken i midten av beholderen og deretter feste den på plass. Hvis du bruker smeltet voks, må du helle den i beholderen til veken er helt dekket. La deretter voksen avkjøles og stivne før du tenner den.


Hvis du ønsker å se noen videoer om hvordan du lager stearinlys, så anbefaler vi Youtube. Bruk gjerne søkefrasen “How to make candle at home”.

Hvordan smelte kubbelys?

Det er noen forskjellige måter å smelte en stearinlys på. En måte er å legge lyset i en gryte med vann på komfyren og varme det til voksen smelter.

En annen måte er å bruke en mikrobølgeovn. Plasser stearinlyset i en mikrobølgeovnsikker beholder og smelt det ved å varme det opp i 30 sekunder til 1 minutt. Vær veldig forsiktig så du ikke overoppheter voksen, ellers kan den begynne å brenne. Når voksen har smeltet, kan du helle den i en ny beholder eller beholder etter eget valg.

Hvordan feste stearinlys?

Det er flere metoder for å feste stearinlys, avhengig av hva slags lys du vil ha og om du vil ha dem på et fat eller ikke. For å feste et lys på et fat, trenger du en fatpinne. Skyv fatet forsiktig opp i midten av lyset, og skyv deretter pinne gjennom det hullet som finnes på baksiden av lyset. Fest fatpinne godt med en skrutrekker eller et annet passende verktøy.

Hva er best av stearin og parafin?

stearin og parafin ingrediens

Det er flere forskjellige typer voks, og det kan være litt vanskelig å si hva som er best. Begge disse typene har sine fordeler og ulemper. Stearin er laget av animalsk fett, mens parafin er laget av olje.

Begge disse voksene holder ikke på smuss så godt som noen av de andre typene, men stearin vil gi en sterkere brennende følelse når du tenner den. Parafin kan ha en mildere lukt enn stearin.

Hva skjer med stearinen i lyset når det brenner?

Når du tenner et lys, smelter varmen fra flammen voksen nær veken. Denne flytende voksen trekkes opp i veken der varmen fra flammen fordamper den, og bryter hydrokarbonene ned til molekyler av hydrogen og karbon.

Disse fordampede molekylene trekkes opp i flammen, hvor de reagerer med oksygen fra luften for å skape varme, lys, vanndamp (H2O) og karbondioksid (CO2).

 Relatert innlegg til lage stearinlys

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment