Hvordan bli kvitt bladlus?

Det er et par ting du kan gjøre for å bli kvitt bladlus. Den første er å fysisk fjerne dem fra plantene dine. Du kan enten bruke en slange til å spyle dem av, eller tørke dem av med en såpesvamp.


Det neste trinnet er å gjøre plantene dine mindre attraktive for bladlus. Dette kan gjøres ved å vanne nedenfra (prøv å bruke et dryppsystem), sprøyte neemolje eller insektdrepende såpe på bladene, eller plante urter som rosmarin eller lavendel rundt hagen din. Pass til slutt på at du ikke overvanner plantene dine, da dette vil skape fuktige miljøer som er ideelle for bladlus å trives i.


Vi ser at det er flere nettbutikker som selger midler for å fjerne bladlus. Disse har ikke vi i Kjaptforklart prøvd selv. Men vi går vel ut fra at de fungerer?
Det kan være greit å gjøre ordentlige undersøkelser på disse produktene før du kjøper dem.

Hvordan fjerne Plantelus?

Det finnes flere metoder for å fjerne plantelus, men det er viktig å velge riktig metode og behandlingsplan basert på lusens art og resistens. Før du begynner behandlingen, må du identifisere lusearten og sjekke om den er motstandsdyktig mot de ulike vira som brukes til å behandle lusesykdommer.

Noen planterlus typer kan være resistente mot visse preparater, så det er veldig viktig å velge rett behandling.
Er du usikker? Kontakt gjerne betjeningen på Plantasjen eller andre som har peiling påHvordan bli kvitt lus på rosebusk? hagestell. Fjerning av plantelus kan være vanskelig.

Hvordan bli kvitt lus i hagen?

Først og fremst, for å bli kvitt lus i hagen trenger du en god plan. Her er noen tips for å hjelpe deg med å starte:

– Bevisst planlegge din strategi. Ikke begynn på impuls.
– Vær nøye med å identifisere problemområdene dine. Ikke alle områder av hagen trenger behandling, bare de som har lus.
– Velg rett metode for behandling av lus. Noen ganger vil et insektmiddel være best, andre ganger vil et klorholdig produkt være det riktige valget.
– Ikke la deg skremme av lus. De er ikke farlige for mennesker og dyr, og de kan lett behandles med rett produkt og tilgang til det.

Er du usikker, så kan du finne råd hos din nærmeste hageforhandler. Eventuelt på Plantasjen.

Hvordan få vekk små svarte fluer i blomsterpotta?

Du kan prøve å spraye blomsterpotta med et insektmiddel. Det finnes også alternativer som å sette ut fluestumper eller kanskje til og med insektsnetting rundt blomsterpotta.

Hvordan bli kvitt lus på rosebusk?

lus på rosebusk

Det er et par ting du kan gjøre for å bli kvitt lus på rosebusker. Den ene er å spraye plantene med en insektmiddelsåpe eller hagebruksolje. En annen er å dynke plantene i en sterk vannstrøm fra en slange, som vil slå av lusene fra plantene. Du kan også strø kiselgur rundt bunnen av plantene for å avskrekke lusene fra å komme tilbake.

Det vil nok være verdt å ta en ekstra snakk med noen som kan hagestell godt. Vi har selv aldri opplevd problemer med lus i rosebusk. Nettopp derfor bør du nok høre med noen som faktisk har hatt og løst dette problemet.

Relatert innlegg til bli kvitt bladlus

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment