Hvordan koke pasta?

Du kan koke pasta på to forskjellige måter – ved å koke den i vann, eller ved å dampe den. For å koke pastaen i vann, bruker du en ordentlig høy kjele. Hell inn et lag med pasta og begynn å røre umiddelbart slik at pastaen ikke kleber seg til bunnen av pannen. Du bør minst røre i gryten annenhvert mnutt.


Hell i mer vann hvis det er nødvendig, og la pastaen koke til den er “al dente” – eller ferdig. Du kan også koke pastaen ved å dampe den. For å gjøre dette, hell vannet inn i en tynn stekepanne med lav sideskiller, og legg pastaen over. La pastaen dampe til den er ferdig.

Hvordan oppbevare Pastarester?

matkonserveringsmetode konserver pasta

Pasta kan oppbevares i kjøleskapet i inntil to dager, eller i en bolle med lokk i romtemperatur i inntil tre dager.

For å bevare pastaen lengst mulig, legg den i fryseren. Da kan du oppbevare pastaen fram til tre måneder etter frysing.

Skal man ha olje i Pastavann?

Ja, man skal ha olje i pastavannet hvis man vil at pastaen skal bli god.

Oljen legger seg på overflaten av vannet og danner en tynn film som beskytter pastaen fra å klistre seg sammen.

Hvordan få pasta til å ikke klistre seg?

Det er flere ting du kan gjøre for å få pasta til ikke å klistre seg. For det første, hvis du velger en pasta med mye fiber, vil den klistre seg mindre.

Du kan også velge å koke pastaen i mindre vann enn anbefalt, slik at den blir tørrere og dermed vanskeligere å klistre seg. Hvis det likevel skulle skje, kan du forsøke å helle litt olje over pastaen mens den fortsatt er varm, slik at den ikke klistrer seg.

Hvor lenge kan pastadeig ligge i kjøleskapet?

Pastadeig kan ligge i kjøleskapet opptil 3-4 dager. Det anbefales likevel ikke å la den ligge for lenge, ettersom den vil bli tørr og kjedelig.

Er du usikker, så bør du ta en titt på hva som står på produktet du kjøper. Det er forskjellige pastadeiger som selges i Norge. Og disse deigene har ulike “best før”-datoer.

Relatert innlegg til koke pasta

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment