Generelt sett vil det ta ca. 10 minutter å koke en maiskolbe til slutt, men det kan variere mye. Så det beste du kan gjøre er å prøve deg frem!
Det er viktig å huske at du kan bruke maiskolben i flere forskjellige retter. For eksempel kan du lage en deilig maiskrem av den, eller bruke den som ingrediens i en salat. Maiskolben har også mange andre fordeler, som at den er svært næringsrik og inneholder mye fiber.
Hvordan varme opp maiskolber?
Det er mange måter å varme opp maiskolber på. En av de enkleste måtene er ved hjelp av et stekeovn. Sett ovnen på 200 grader celsius, og plasser maiskolber i bunnen av et ildfast fat. La dem steke i ca. 20 minutter, eller til de blir gyllenbrune.
Du kan også varme opp maiskolber i en panne med olje eller smør over medium-høy varme. La dem steke i ca. fem minutter per side, eller til de er gyldenbrune.
Hvor lenge holder maiskolber?
Maiskolber holder omtrent en uke i kjøleskapet.
Det er lurt å oppbevare maiskolber mest mulig kaldt, for eksempel i et kjøleskap. Ved romtemperatur vil de bli dårligere etter hvert, men de vil holde seg en uke eller to dersom de er lagret pent. Oppbevar dem ikke i frysern!
Hvordan behandle fersk mais?
Fersk mais kan behandles på flere måter. Du kan for eksempel koke eller steke det.
Mais er jo perfekt til salat.
Er det noe næring i mais?
Mais inneholder karbohydrater, som er en form for energi.