Hvordan grille kyllingfilet?

Den beste måten å grille kylling på er å marinere den først. Du kan bruke alle slags marinade, men vi anbefaler en kombinasjon av olivenolje, sitronsaft, hvitløk og urter.


Bare bland dem sammen og belegg kyllingen din før grilling. Krydre kyllingen med salt og pepper før du legger den på grillen slik at den blir fin og saftig. Grill på middels varme i ca 10 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.


Husk at du skal skjære gjennom kjøttet etter grilling for å sikre at det ikke er rosa. Det er nemlig farlig å spise understekt kyllingkjøtt.

Hvordan grille kylling overlår?

hvordan grille kylling overlår kokk meny

Det er viktig å ha en god temperatur på grillen for grilling av kylling. Kyllingen bør grilles på en varm grill i ca. 18 minutter, eller til den har en gylden farge og er gjennomstekt.

Det anbefales ikke å legge kylling lår direkte på grillristen, da de kan bli tørre og se gjennomstekt på utsiden mens innsiden fortsatt er rød. Lettest er det derfor å grille kyllingfileter.

Du kan derfor sette kyllingens overlår på en grillpanne. Deretter kan du plassere den på grillen og vente til låret er gjennomstekt. Også her gjelder det å være sikker på at kyllingen er ordentlig gjennomstekt før du spiser.

Hvordan varme opp ferdig grillet kylling?

Det er noen forskjellige måter du kan gå om å varme opp grillet kylling på. Et alternativ er å bare legge kyllingen tilbake på grillen i noen minutter, snu den av og til, til den er gjennomvarme.

Et annet alternativ er å skjære kyllingen i skiver og legge den i en panne med litt saus eller buljong, og deretter varme den over middels varme til den er gjennomvarme. Til slutt kan du også rive eller kutte kyllingen og legge den til en suppe eller lapskaus som allerede er i ferd med å koke.

Hvordan få sprøtt skinn på kylling?

Det er noen måter å få sprøtt skinn på kylling. Den ene er å steke den i ovnen på høy temperatur. En annen er å pannesteke den i en varm panne med litt olje eller smør.

Og et tredje alternativ er å grille den over glødende kull (altså på en kullgrill). I hvert tilfelle er nøkkelen å steke kyllingen til den er gyllenbrun og sprø over det hele.

Er det farlig å få i seg rå kylling?

Det er fare for matforgiftning ved inntak av rå kylling, da den kan være forurenset med bakterier som Salmonella eller E. coli.

Disse bakteriene kan forårsake alvorlig sykdom, så det er viktig å være forsiktig når du håndterer og tilbereder rå kylling. Sørg for å vaske hendene grundig etter å ha kommet i kontakt med rå kylling, og kok den grundig før du spiser.

For all del: IKKE spis kylling som kan være understekt. Det er farlig.

Hvor mange kalorier er det i kylling?

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mange kalorier det er i en kylling. For det første kommer det an på om du spiser kyllinglår eller vinger, og for det andre kan kaloriene også variere veldig avhengig av hvordan den tilberedes.

Generelt er et kyllingstykke rundt 190-220 kcal, men før du begynner å beregne ditt daglige kaloriinntak, anbefales det å konsultere en ernæringsfysiolog som kan hjelpe deg med å finne den beste kyllingen for din kropp og dine behov.

Relatert innlegg til grille kyllingfilet

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment