Hvordan få tykt syltetøy?

Det er noen måter å gjøre syltetøyet ditt tykkere på. En måte er å legge litt av fruktkjøttet fra selve frukten tilbake i blandingen etter at du har silt den.
Du kan også legge til litt pektin, enten kommersielt tilgjengelig eller laget fra bunnen av med epleskall. Til slutt kan du koke sirupen lenger for å oppnå en tykkere konsistens.


Men dersom du ønsker at syltetøyet du lager skal bli tykt, så finnes det ikke noe bedre alternativ enn å legge til mer bær. Mer bær og mindre sukker = tjukkere syltetøy.

Hvordan få Plommesyltetøyet tykt?

plommesyltetøyet

Du kan tykne plommesyltetøyet ved å tilsette en sjokoladesaus.

Du kan lage en sjokoladesaus ved å smelte 100 gram sjokolade i et vannbad, og tilsett dette syltetøyet. Så vil syltetøyet bli tykt og få en deilig smak av sjokolade. Du kan også tilsette litt kakao for å få en sterkere smak.

Men seriøst. Ønsker du at syltetøyet ditt skal bli tykt, så bør du legge til flere plommer. Jo mer frukt det er i et syltetøy, desto tjukkere blir det.

Hvordan tykne bringebærsyltetøy?

Bringebærsyltetøy er vanligvis laget ved å tilsette sukker og frukt på bringebær. Dette gir syltetøyet en tykk konsistens. Alternativt kan du bruke gelatin for å tykne syltetøyet.

Du kan også tynne syltetøyet ved å tilsette vann. Vann vil redusere konsistensen, men vil ikke påvirke smaken av syltetøyet.

Hvordan få rørt syltetøy tykkere?

Tilsett litt pektin. Pektin er et naturlig fortykningsmiddel som finnes i frukt. Det kan kjøpes som et pulver eller i flytende form, og kan legges til syltetøy, gelé og sirup for å hjelpe dem å tykne.

Pektin er med på å skape en geleaktig tekstur, og vil også bidra til å binde smakene sammen og redusere mengden sukker som trengs. For syltetøy vil du bruke ca 1 ss pektin per liter sirup. Hvis sirupen din er for tynn, tilsett mer pektin til du når ønsket tykkelse. Rør alltid godt etter å ha tilsatt pektin for å sikre at det er helt oppløst.

Kan man bruke gelatin i syltetøy?

Ja, man kan godt bruke gelatin i syltetøy. Gelatin fremmer størkning og gjør at syltetøyet holder seg bedre.

Det er et naturlig knep for å få det til å holde seg bedre. Gelatin bidrar til å fremme størkningen, noe som er ypperlig hvis du liker tykt og klart syltetøy.

Hvordan få blåbærsyltetøy stivt?

Det er et par måter å gjøre blåbærsyltetøy stivt på. En måte er å tilsette pektin i oppskriften. Pektin er et naturlig fortykningsmiddel som kommer fra frukt. Den kan kjøpes i pulver eller flytende form i de fleste dagligvarebutikker.

En annen måte er å koke syltetøyet over lengre tid. Jo lenger den koker, jo mer tykner den. En tredje måte å gjøre den stivere på er å sette den i kjøleskapet etter koking. Kulden vil føre til at den tykner enda mer.

Hvordan oppbevare hjemmelaget syltetøy?

Du ønsker å oppbevare ditt hjemmelagde syltetøy i en glasskrukke i kjøleskapet. Pass på at lokket er tett forseglet og at det ikke er luft igjen i glasset.

Dette vil bidra til å forhindre at bakterier vokser og ødelegger syltetøyet ditt. Hvis du ikke skal spise alt i løpet av noen uker, kan du også fryse det ned. Bare pass på at du tiner den opp før du spiser den slik at du ikke ender opp med frosne fruktbiter i munnen!

Relatert innlegg til tykt syltetøy

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment