Hvordan lage guacamole?

For å lage guacamole trenger du:

– 3 store avokadoer

– 1/2 chili pepper, fjern frøene

– 2 vårløk, finhakket

– 2 ts sitronsaft

– grov salt og pepper

Skrell avokadoene og ta ut steinen. Riv dem opp med en skje eller et knivblad og legg dem i en bolle. Finhakk chilipepperen og vårløkene og legg det i bollen. Tilsett sitronsaft, grov salt og pepper. Miks alt godt sammen med en stavmikser eller en blender.


Husk at du IKKE bør ha i koriander i guacamolen. Koriander har for veldig mange en “såpe-aktig” smak. Hvis du er usikker på om gjestene dine tåler koriander, så bør du holde deg langt unna.

Hva kan man lage med guacamole?

meny avocado matlaging

Det er uendelige muligheter når det kommer til oppskrifter som inkluderer guacamole. Noen populære retter som inkluderer guacamole er taco, burritos og quesadillas.

Guacamole kan også serveres som dip med tortillachips eller brukes som krydder til smørbrød.

Hvordan få guacamole til å holde seg?

Det er et par ting du kan gjøre for å få guacamole til å holde seg frisk lenger. Den ene er å tilsette lime eller sitronsaft, som vil bidra til å bevare avokadoen.

En annen er å oppbevare den i en lufttett beholder i kjøleskapet. Hvis du skal spise det innen en dag eller to, kan du også bare oppbevare det i kjøleskapet uten ekstra konserveringsmidler.

Hvor mange kalorier i guacamole?

Kalorier er et uttrykk for hvor mye energi en bestemt matvare inneholder. Guacamole inneholder omtrent 20 kalorier per porsjon. spiseskje, noe som gjør det til en relativt lavkaloridip.

Dette kan være attraktivt for de som ønsker å holde det daglige kaloriinntaket nede.

Det er veldig mange treningsentusiaster som spiser mye guacamole og avocado.

Kan man fryse ned guacamole?

Ja, du kan fryse ned guacamole, men det vil medføre at smaken ikke er like intens.

Dette skyldes at frosne grønnsaker mistenkes for å trekke til seg væske og gjør produktet mindre saftig enn det ville vært om det ble lagt i fryseren umiddelbart etter tilberedning. Derfor anbefales det å fryse ned guacamole rett etter den er blitt laget.

Hvor lenge holder hjemmelaget guacamole?

Den holder seg vanligvis omtrent et døgn i kjøleskapet. Guacamole er laget av avokado, som er en frukt som blir brun raskt når den utsettes for luft.

For å forhindre bruning kan du tilsette litt sitron- eller limejuice til guacamole.

Du bør derfor ikke lage mer guacamole enn det du har tenkt til å spise samme dag.

Hva kan man spise sammen med avokado?

Du kan spise avokado med nesten hva som helst!

De spises vanligvis som en del av en salat, men du kan også legge dem til smørbrød, wraps eller risboller. Avokado er også et flott tillegg til smoothies eller juice.

Mange trendy steder i Oslo selger nå avokado-smoothie. Det er overraskende godt.

Relatert innlegg til lage guacamole

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment