Hvordan bygge hønsehus?

Å bygge et hønsehus er en relativt enkel prosess, men det er noen viktige ting å huske på. Først må du velge en plassering for gården din som er jevn og fri for store steiner eller røtter som kan forstyrre konstruksjonen. Når du har valgt plassering, fjern all vegetasjon og fjern eventuelle store steiner.


Deretter merker du ut omkretsen av huset ditt ved hjelp av snor eller landmålerbånd. Når omkretsen er merket, graver du en grøft rundt hele grensen til hagen. Dybden på grøften vil avhenge av høyden på dine planlagte hønsegårdsvegger – generelt sett, jo dypere grøften er, jo høyere kan veggene dine bli.

Hvor mange høns i hønsehus?

Antall kyllinger i et hønsehus kan variere avhengig av størrelse og type gård.

Et lite hus kan ha 4-6 kyllinger, mens et større hønsehus kan inneholde 10-12 kyllinger.

Hvad koster det å bygge et hønsehus?

bygge et hønsehus å oppdra kyllinger størrelse hønsegård byggepris

Det kan variere mye, avhengig av hvilket hønsehus du ønsker og hvor stort det blir. Prisene kan starte på ca. 10,000 kr, men kan fort øke til opptil 50 000 kr eller mer, avhengig av design og materialer.

Hva skal det være i bunnen av et hønsehus?

Bunnen av et hønsehus bør ikke være for fuktig slik at det ikke samler seg fukt under huset. Samtidig skal bunnen være lett å rengjøre slik at rusk og søle ikke setter seg fast. Derfor er betong en god løsning som grunnmateriale.

Relatert innlegg til bygge hønsehus

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

Leave a Comment