Du kan lagre brukte vaniljestang på en rekke måter. Et alternativ er å oppbevare dem i en forseglet beholder i kjøleskapet. Et annet alternativ er å plassere dem i en glasskrukke eller beholder med sukker, som vil bidra til å holde dem friske.
Uansett hvilken metode du velger, sørg for å merke belgene slik at du vet når de ble høstet og hvor lenge de har vært lagret.
Hva er forskjellen på vaniljesukker og vaniljestang?
![bakeri vaniljesukker vaniljestang](https://www.kjaptforklart.no/wp-content/uploads/2022/04/hvordan-bruke-vaniljestang2.jpg)
Vaniljesukker er vaniljeekstrakt tilsatt sukker. Vaniljestang inneholder mye mer vanilje, og du kan lage din egen vaniljesukker ved å kutte en vaniljestang i biter og la den trekke i sukkerlake i noen dager.
Vaniljesukker er et must i baking, og det gir en fin smak til kaker, iskrem, yoghurt og andre desserter. Vaniljesukker kan også brukes i matlagingen for å få et ekstra boost av vaniljesmak.
Hvis du er usikker: les bakpå produktet når du er på butikken. Alle varer som selges i norske dagligvareforretninger skal være merket tydelig med hvilke ingredienser som finnes.
Hvordan tørke vaniljestang?
Du kan tørke vaniljestangen ved å legge den i ovnen på 200 grader i ca. ti minutter. Husk at du ikke skal steke vaniljestangen, bare la den tørke. Når vaniljestangen er tørr, kan du begynne å skrape av vaniljen.
Vaniljen blir best hvis den ligger i en lufttett beholder i et par uker før bruk, da dette gir en jevnere og mer intens smak.