Hvordan bruke vaniljestang?

Du kan lagre brukte vaniljestang på en rekke måter. Et alternativ er å oppbevare dem i en forseglet beholder i kjøleskapet. Et annet alternativ er å plassere dem i en glasskrukke eller beholder med sukker, som vil bidra til å holde dem friske.


Uansett hvilken metode du velger, sørg for å merke belgene slik at du vet når de ble høstet og hvor lenge de har vært lagret.

Hva er forskjellen på vaniljesukker og vaniljestang?

bakeri vaniljesukker vaniljestang

Vaniljesukker er vaniljeekstrakt tilsatt sukker. Vaniljestang inneholder mye mer vanilje, og du kan lage din egen vaniljesukker ved å kutte en vaniljestang i biter og la den trekke i sukkerlake i noen dager.

Vaniljesukker er et must i baking, og det gir en fin smak til kaker, iskrem, yoghurt og andre desserter. Vaniljesukker kan også brukes i matlagingen for å få et ekstra boost av vaniljesmak.

Hvis du er usikker: les bakpå produktet når du er på butikken. Alle varer som selges i norske dagligvareforretninger skal være merket tydelig med hvilke ingredienser som finnes.

Hvordan tørke vaniljestang?

Du kan tørke vaniljestangen ved å legge den i ovnen på 200 grader i ca. ti minutter. Husk at du ikke skal steke vaniljestangen, bare la den tørke. Når vaniljestangen er tørr, kan du begynne å skrape av vaniljen.

Vaniljen blir best hvis den ligger i en lufttett beholder i et par uker før bruk, da dette gir en jevnere og mer intens smak.

Relatert innlegg til bruke vaniljestang

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment